12 млн. лв. е дупката в бюджета на ДАНС

Толкова ще трябва да плати агенцията на съкратените служители
15 юни 2010 17:08,
22
12 млн. лв. е дупката в бюджета на ДАНС
Цветлин Йовчев. Снимка: БГНЕС

С актуализацията дупката в бюджета на ДАНС се очертава за около 12 милиона лева, каза председателят на агенцията Цветлин Йовчев, който бе изслушан във вътрешната комисия в парламента, цитиран от БГНЕС.

Йовчев коментира, че ще е доволен, ако се намери по-голямата част или поне 10 милиона от тези пари.

Съкращенията, направени през миналата година, заедно с планираните през тази, ще са около 42%, тъй като процесът на освобождаване на хора не е приключил още, допълни той.

Към 40 хиляди лева е средното обезщетение на съкратените служители, като то варира в зависимост от прослуженото време – около 20 години и неизползваните отпуски.

Малко са освободените служители от оперативните структури, реформата е засегнала предимно администрацията и хората от сектора на техническите операции. Има съкратени и цели звена от ДАНС до този момент.

Въпреки че разходите са орязани значително, от началото на годината ДАНС има нарастване на резултатите от всички показатели с по 3-4 пункта на месец, каза още той.

Около милион и 800 хиляди лева са останали неразплатени от обезщетения за съкратените служители още от миналата година. Като се прибавят 10-те милиона от неприключилия процес на освобождаване на служителите от тази година, сметката набъбва на 12 милиона лева.

Ефектът от антикризисните мерки за ДАНС е за около 10 млн. лв., което означава, че едва от следващата година агенцията ще успее да реализира икономии.

“Не стана дума за несъбраните приходи, които са потънали в контрабандните канали през тази година за около 2 милиарда лева, а търсим малката сума от 10 милиона лева, за да може ДАНС да си върши работата”, коментира след заседанието депутатът от "Коалиция за България" Корнелия Нинова.

Според нея с тази актуализация на бюджета, проведена по този начин, реално се узаконяват “изчезналите” постъпления, които са отишли в сивия сектор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
След като са ненужни, а и явно не от днес защо им се плащат тези обезщетения? Та това са 80 месечни заплатти от по 500 лв. чисто? ЕГА ТИ МОШЕННИЧЕСТКАТА ДЪРЖАВА! И НЯМАЛО ПАРИ. ПФУ!
19
0
 
4
 
! Отговори
м преди 14 години
А,държавата им плаща глезотиите..ние плащаме.Щото държавата взима от нас.
18
2
 
15
 
! Отговори
ченге преди 14 години
И какво излиза:Средно за 20 заплати - 40000лв на човек, не били агенти, а администратори - тоест чистачка в данс взема 1400лв заплата, а секретарка 2000лв заплата. Агентите по 2500 и нагоре....Ми добре, а колко ШПИОНИНА са хванали досега? - нула. Хубави заплати, за никаква работа.А какви компютри, автомобили и други техники им накупи държавата - *** кефа, искам и аз там, давам агне :)))
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
защо трябва да се изплащат обезщетения на тези вербувани престъпници ?те цял живот са крали и са работели за себе си,сега и пари ще вземат за това ?смееех!да бяха направили както немците - да обяват списъците и да наритат всички служители като кучета
16
0
 
13
 
! Отговори
изненадан преди 14 години
Този на снимката уведоми един прокурор,че в ДАНС има информация за прокурора.Мислех си,че вече е уволнен дисциплинарно за това,а той все още иска милиони за непрослужено време.Знам и това,че не е луд този дето яде баницата,а този,който му я дава.Затова няма пари в бюджета.
15
0
 
14
 
! Отговори
5225 преди 14 години
НА ВРЕМЕТО ИМАШЕ СЛЕДСТВЕН ОТДЕЛ КЪМ МВР . КОГАТО ГИ ОТДЕЛИХА И СЪЗДАДОХА Н.Сл. СЛУЖБА СЪЩО ИМ ИЗПЛАТИХА ТОВА КОЕТО ИМ СЕ ПОЛАГАШЕ ПО ЗАКОН. ТОЯ ЦВЕТЕЛИНЧО КАКВИ ГИ ГОВОРИ СЕГА? СТАЖАТ ИМ ТРЯБВА ДА ЗАПОЧВА ОТ ДАТАТА НА СЪЗДАВАНЕТО НА СЛУЖБАТА .И ОТ ДАТАТА НАПУСКАНЕ НА ЗПОВЕДТА НА ВСЕКИ ЕДИН СЛУЖИТЕЛ.
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
е съкратените пак ли ще го духат
13
0
 
2
 
! Отговори
doomchant преди 14 години
Трябва ли на Българската държава оганизация, която да има възможност да събира информация за дейността чужди разузнавания, за финансовите начинания на министри, премиери и съдии?Твърдо НЕ! Току виж на някой от служителите не му издържат нервите и издаде събраната информация за дейността някой министър или човек близък до министър! Само ще съсипе някой живота на някой икономически буден българин и дискредитира последната надежда на България - правителството на ГЕРБ!
12
3
 
12
 
! Отговори
яьааяа преди 14 години
еи за тва няма пари защото бате боико голямата глава финансира полицеиската си държава
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ооо! И тук какъв е кошмар!
10
3
 
16
 
! Отговори
Екс НСС преди 14 години
За какво сте го изтипосали Цвети ? дайте Дражков,дебелия Весо Марков/ Свинята /.....Покажете и другите смешници !!!! Боко Шланга и Цецо Умното барабар с всичи да закрият " пробитите " служби ДАНС и ГДБОП...Да разпуснат всичко освен Пожарната ........
9
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да бе,много странно.ДАНС съществува от 2г.,какви са тези 20г. прослужено време.Получават си обезщетенията за 2г. и това е.След,като ги извадиха от МВР,би трябвало да са си получили обезщетенията,всеки според годините.40 000лв. за 20г.,какво излиза от това,че те 20г. са получавали по 2000лв.заплата и са работили в ДАНС.Убедих се,че в тази държава хората,които нищо не работят, ползват привилегии и получават едни от най-високите заплати,според мен незаслужено.
8
2
 
13
 
! Отговори
младен преди 14 години
За какво ми е ДАНС, манс, МВР и други структури, като нямаме ефективно работеща съдебна система. Т'ва е като да си купиш компютър и монитора да не работи. А ползвай останалото желязо!!!
7
1
 
17
 
! Отговори
? преди 14 години
"...Към 40 хиляди лева е средното обезщетение на съкратените служители, като то варира в зависимост от прослуженото време около 20 години и неизползваните отпуски..." Кога създадоха ДАНС, кога прослужиха 20 г., кога натрупаха неизползвани отпуски за големи суми?
6
2
 
18
 
! Отговори
чакайте малко преди 14 години
Аз ли бъркам или,когато се създаде ДАНС,хората си получиха обезщетенията от МВР.
5
3
 
15
 
! Отговори
30г.СТАЖ В МВР преди 14 години
ДА ИМ БЕРЕ ГАЙЛЕТО ТОЗИ КОЙТО ГИ СЪЗДАДЕ И ГИ ОТДЕЛИ ОТ МВР. СЕРГГЕЙЧО ЗАЩОТО АКО СИ БЯХА В СИСТЕМАТА НА МВР ПАРИТЕ ЗА ТЕЗИ ОБЕЩЕТЕНИЯ ЩЯХА ДА СА НАПОЛОВИНА. ТОЙ НАПРАВИ ТАКА ЧЕ СЛУЖЕХМЕ РАМО ДО РАМО А СЕГА СЕ ГЛЕДАМЕ НА КРЪВ. ЗАЩО ЛИ А???
4
0
 
11
 
! Отговори
Гаро преди 14 години
Да, харчат парите на данъкоплатеца като освен всичко друго се възползват от служебното си полужение и "нюхат" случайни хора, а и жените си дали им кръшкат. Бъдете внимателни...!!!
3
0
 
6
 
! Отговори
sezar преди 14 години
abe sis sikrasteniyeta nali styahme da zakriyem dupkata v budjeta,ko stana tya se otvarya po vece i na ciy grib pak na nas na horata kide mu e ligikata nerazbrah............?
2
0
 
15
 
! Отговори
Гафич преди 14 години
Не стига , че получават торба с пари за заплата, а сега и компенсации.
1
8
 
13
 
! Отговори
... преди 14 години
Тая пък Корнелия е на всяко гърне. Много устата и нагла е тая.