Наш’та система БОРКОР – бори корупцията

Структурата с шеф Цв. Цветанов тръгва през септември
12 авг 2010 07:00,
162
Наш’та система БОРКОР – бори корупцията
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

БОРКОР – това е новото спецзвено към МС, което ще бори корупцията сред държавните чиновници и магистратите, а и ще контролира войната с организираната престъпност.

Единната шестбуквена структура трябва да стартира през септември, а постановлението на МС за създаването й е публикувано в "Държавен вестник".

Идеята на кабинета е центърът да се ръководи от Консултативен съвет, начело на който ще застане вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов.

БОРКОР ще събира кадровите досиета на чиновниците и магистратите, данните за имотното им състояние, както и всички сигнали за корупция в администрацията и съдебната власт.

Отделно системата ще свърже масивите на МВР, правосъдното министерство, прокуратурата, следствието, Висшия съдебен съвет, затворите, НАП, митниците и ДАНС.

Така всички данни за кримиконтингента – арести и присъди, ще влязат в единната антикорупционна система.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
8
 
40
 
! Отговори
но комент преди 14 години
И друго се съмнявам-че може да се направи бедна държава с ниски доходи и без корупция.досаге по света такова чудо не се е случвало, но знае ли се - може и да може.дето викал Асан на Айшето първата брачна нощ:"Дано пък да си честна, Айше."Отговорът бил "Дано ,Асанчо,дано.Ама -надали."
50
11
 
42
 
! Отговори
бик преди 14 години
Това е трагедията на България. Хора като Бойко и Цецо се занимават с неща, които не са лъжица за тяхната уста. За съжаление хората, които имат нужния капацитет, отдавна са проумели, че оправия няма и в този ориент най-доброто, което можеш да направиш, е да крадеш, да оправиш поне себе си.
49
11
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ВАЖНОТО Е ТИКВАТА ДА СЕ РАЗКАРА. ДРУГОТО НЕ Е ПРОБЛЕМ, ВСЕ ЩЕ СЕ ОПРАВИМ.
48
8
 
41
 
! Отговори
но комент преди 14 години
Вместо икономически растеж и повишаване на доходите-борба с корупцията.Ами нали на миналите избори за това гласувахме-това и получаваме.замразяване на доходите за 3 години, независимо от инфлацията , и борба с корупцията.Това поиска българския народ, това получава.само се съмнявам че даскал по физическо и пожарникар ще я свършат тая работа.
47
10
 
44
 
! Отговори
мястото на шефа преди 14 години
Нашта система ***, пардон, БОРКОР бори корупцията. Който се чувства "*** народ", да започва да пише доноси. Всеки гербав - с по три доноса! Сега е времето чрез доноси за вземето мястото на вашия шеф!
46
9
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тия как ще лапат държавна пара не е истина. А който не иска да се разправя с БОРЧВОР, той си знае - има си тарифа. КАК СЕ БОРИ КОРУПЦИЯ, КАТО В БЪЛГАРИЯ КОРУПЦИЯТА Е В ПОЛИТИЧЕСКАТА СИСТЕМА И В СИЛОВИТЕ СТРУКТУРИ??????????? САМИ ЛИ ЩЕ СЕ АРЕСТУВАТ???????
45
10
 
50
 
! Отговори
Др. Брежнев преди 14 години
Ну, хорошо. Колхоз, совхоз, комсомол, учком, политбюро, БОРКОР.
44
12
 
33
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 14 години
Е това ако не е доказателство,обаждането ти. Нали ,ще разменим няколко думи.
43
11
 
51
 
! Отговори
Ахмед Доган преди 14 години
Ами що не направиш и една система БОРКУР,че да ми бориш ***,бе Цецо.
42
10
 
41
 
! Отговори
Мародер преди 14 години
''пътят към ада е постлан с добри намерения''- доколкото си спомням в парламента деиства комисия ''антимафия'' ,а и ДАНС беше създадена със същата цел а накрая стана така че обслужва мафията и свързаните с нея политици
41
11
 
32
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 14 години
Добре де,нали оставих тел. номер. Похарчи някой лев за оператора. И ако си забелязал,пиша винаги по това време. Свършвам работа в 11 РМ ,прибирам се ,вечерям,бира и след малко лягам. Всяка сутрин ставам в 6,16. От 7,30 съм на работа.
40
11
 
36
 
! Отговори
tulski преди 14 години
Нищо не доказва, че е твой. Ако мислиш, че ще се набутвам за такава глупост....Всъщност някой *** много лесно може да разбере, като ти види IP - то.
39
16
 
48
 
! Отговори
герб са най-корумпир преди 14 години
Цецо Лъжецо ще бори корупцията. Ще има доста работа, защото герб са най-корумпираните!
38
10
 
47
 
! Отговори
КОРКУР преди 14 години
това име да не го е измислил Веселин Маринов? не е ли прекалено поетично за родната милиция? но от друга страна звучи някак мъжки...
37
10
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
БОРЧВОР!!!!!!!!!!!!
36
8
 
40
 
! Отговори
йе, майна преди 14 години
абе пич, ти по чял ден пишеш тука, ако си в САЩ това означава изобщо да не спиш. как работиш тогава? и кога? айде ходи се скрий, плс! Старбъкс не е х-л Риц!
35
14
 
32
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 14 години
001 443 204 4980 Пробвай. И ще разбереш,къде съм.
34
8
 
38
 
! Отговори
anonimen преди 14 години
абе то е лесно да се пише отвън да дойде тук и да работи за 300лв и да види как ще и се работи ще я яд че се е родила тук
33
8
 
43
 
! Отговори
tulski преди 14 години
Ти ако си работил през деня, сега ще спиш, а не да киснеш във форумите. Най - вероятно лъжеш. Изобщо не си в САЩ.
32
15
 
32
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 14 години
Защото на източното крайбрежие е 2 АМ.