Наш’та система БОРКОР – бори корупцията

Структурата с шеф Цв. Цветанов тръгва през септември
12 авг 2010 07:00,
162
Наш’та система БОРКОР – бори корупцията
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

БОРКОР – това е новото спецзвено към МС, което ще бори корупцията сред държавните чиновници и магистратите, а и ще контролира войната с организираната престъпност.

Единната шестбуквена структура трябва да стартира през септември, а постановлението на МС за създаването й е публикувано в "Държавен вестник".

Идеята на кабинета е центърът да се ръководи от Консултативен съвет, начело на който ще застане вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов.

БОРКОР ще събира кадровите досиета на чиновниците и магистратите, данните за имотното им състояние, както и всички сигнали за корупция в администрацията и съдебната власт.

Отделно системата ще свърже масивите на МВР, правосъдното министерство, прокуратурата, следствието, Висшия съдебен съвет, затворите, НАП, митниците и ДАНС.

Така всички данни за кримиконтингента – арести и присъди, ще влязат в единната антикорупционна система.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
8
 
33
 
! Отговори
ПИЧ преди 13 години
ПОЗДРАВЛЕНИЯ, МНОГО ОРИГИНАЛНО.
70
9
 
44
 
! Отговори
ххх преди 13 години
Отделно, тия дрисни ше говорят за пестене на бюджета, еееееееееее да ви питам господа умници, колко пари ЩЕ ТРЯБВА ДА ПЛАТИМ НИЕ ОБИКНОВЕННИТЕ ХОРА ЗА ДА СИ НАПРАВИТЕ ДАЛАВЕРАТА ПЪРВО СЪС "СПЕЦИАЛНИЯ ВИ ИЗМИСЛЕН СЪД", А СЕГА И С ТАЯ ПАРОДИЯ БОРКОР???? ЗА ТОВА ЛИ НИ РЕЗНАХТЕ ОТ ПАРИТЕ??? КОЙ ЗНАЕ ОЩЕ КОЛКО "СПЕЦ. ЗВЕНА" ЩЕ ИЗМИСЛИТЕ. ДА НЕ ГОВОРИМ, ЧЕ В ТАЯ МАЛКА ДЪРЖАВА ТОЛКОВА МНОГО "СПЕЦ. СЛУЖБИ" Е ЖИВА ТРАГЕДИЯ И ПОДИГРАВКА. ЩАТИТЕ НЯМАТ ТОЛКОВА СЛУЖБИ ЗА СИГУРНОСТ. СМЕШНИЦИ МРЪСНИ.
69
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не е в Герб, той е просто маниак. Вероятно няма и работа.
68
8
 
41
 
! Отговори
обединявайте се преди 13 години
БОРКОР - корумпирани от всички страни, обединявайте се!
67
8
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти който в един друг форум в който много обстойно плюеше лекарите пишеше че си на работа на запад.Интересно как отново си оказа в България.Явно си на работа в ГЕРБ.
66
11
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е ти какво си видял от Америка бе келнер???????? Хахахаахахаахахахаааааа, все едно да си емигрирал в България да бачак у некое кръчме и да говориш за България. Айде тичай да миеш чиниите и ***, че ще те изгонят от работа.
65
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А искаш ли тебе да те изринат, като много знаеш?? Покажи си само муцунката и ще ти се случи.
64
8
 
38
 
! Отговори
Босс преди 13 години
Очертава се за Колада !
63
14
 
34
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 13 години
То хубаво моя приятел тук.... Гошо *** ми вика,не се занимавай с тях,не се дразни.ПОнякога само пглеждам. Винаги съм избягвал да пиша нещо за Америка. Все ,ще се намери някой да каже, "ти на къв се прайш" . Затова и много пъти го удрям на майтапи.
62
9
 
40
 
! Отговори
но комент преди 13 години
"*** лош червен материал".Чети и им мери акъла.И после тичай да гласуваш за тия, дето те ругаят.
61
10
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За изборите догодина трябват пари и те ще бъдат събрани с всички средства. Някъде прочетох че ЦЦ се срещнал с престъпните босове и се разбрали да кротуват , не зная дали е истина но до сега го правеха всички ,защо ИЗГЪРБВАЩИТЕ да са изключение.
60
13
 
44
 
! Отговори
ххх преди 13 години
Пожарникар-мутра-бияч-полицай-премиер=глобална катастрофа.Физическо възпитание-ляво мъдо-човек в сянка-министър на ВР-министър ба бедствия и аварии, а сега министър и на БОРКОР(много смешно име)=тотален срив.Не може една утра без каквото и да е юридическо образование, както и никаква дипломатичност, а само заплахи и един псведоминистър на хиляда институции да оправят държавата. Е няма как да стане, да не говорим за антуража им. Нещата стават направо трагични и неспасяеми.
59
9
 
45
 
! Отговори
БОЙБОР преди 13 години
А кога ще има и БОЙБОР? Бой по Борисов?
58
10
 
37
 
! Отговори
! преди 13 години
Идеята е добра, и е поредната, с която ще павират пътя към ада.Без промени в закона за съдебната власт няма да стане.Без да изринат 2/3 от магистратите няма да стане.Манталитета им е такъв, да направят някоя хитра заменка, да си говорят с Красьо Черничкия че да могат да се издигнат по-бързо и да лапат по-големи рушвети.
57
17
 
37
 
! Отговори
krass BG преди 13 години
На ей тези, дето са по форумите, защото са червени *** и са още на държавна служба, не им обръщай внимание.Те са до Коледа.Като коледните прасета ще *** по това време и малко след нова година,когато влезе и специализирания съд. Тези са от *** лош червен материал.
56
11
 
44
 
! Отговори
но комент преди 13 години
Явно българския избирател иска борба с престъпността и корупцията.Добре.Ама защо възлага тая задача на хора, дето хабер си нямат от тия неща-пожарникар и даскал по физическо.
55
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КАК ОЧАКВАТЕ ДА ПРОСПЕРИРА ДЪРЖАВА, В КОЯТО ЕДИНСТВЕНИЯ НАЦИОНАЛИСТ Е НЕНОРМАЛЕН ***?????????? А НА ДРУГИТЕ НЕ ИМ ДРЕМЕ ЗА ДЪРЖАВАТА ИЗОБЩО, А ГЛЕДАТ ДА КРАДАТ САМО И ДАЛАВЕРИ ДА ПРАВЯТ.
54
8
 
44
 
! Отговори
Цветанов преди 13 години
Преди БОРКОР имам шест луксозни апартамента. След създаването на БОРКОР ще имам най-малко дванадесет луксозни апартамента!
53
18
 
38
 
! Отговори
ПАК ТАКА преди 13 години
Само така Бойко и Цецо - всички корумпирани съдии и тем подобни в панделата.Само ГЕРБ.
52
8
 
42
 
! Отговори
Мародер преди 13 години
със 300лв заплата винаги ще има корупция