БСП умува над 3 теми за вот на недоверие

Станишев към сините и РЗС: Не може да се правиш на опозиция и да не подкрепяш вота
7 сеп 2010 15:44,
211
БСП умува над 3 теми за вот на недоверие
Снимка: БГНЕС

Колапсът в здравеопазването, провалът на антикризисните мерки на правителството и замразените доходи на българите – това са трите възможни теми за вот на недоверие към правителството, които БСП обмисля.

От Движението за права и свободи също имат готовност за започване на консултации по вота още тази седмица, каза на пресконференция председателят на левицата Сергей Станишев.

„Отговорността за всички действия на правителството носи премиерът, така че ГЕРБ да не се опитва да играе сценката за добрите и лошите ченгета – за лошите Дянков и Борисова, които не отпускат средства за здравеопазването, и за добрия Борисов“, заяви той.

По думите му не може премиерът да се крие зад провалите на един или друг министър, защото той дава санкцията за действията на министрите.

Още по темата

Станишев определи вота на недоверие като ясна разделителна линия между тези, които подкрепят управлението и опозицията, визирайки Синята коалиция и РЗС.

”Не може да се правиш на опозиция и да не подкрепяш такъв вот, това означава, че тези парламентарни групи носят цялата тежест за управлението днес”, заяви той.

Според Станишев здравеопазването е в колапс, българите обедняват все по-бързо, а опитите за антикризисна политика на кабинета не са сработили, а същевременно всеки ден идват данни за икономически растеж в страните от Европейския съюз.

"Един от най-големите проблеми е отсъствието на дългосрочна визия за развитие на отделните сектори в държавата", допълни депутатът от "Коалиция за България" Ангел Найденов.

Помолен да коментира заявката от страна на ДПС да се търсят механизми за отстраняването на финансовия министър Симеон Дянков, БСП лидерът отбеляза, че най-чистата форма за това е вот на недоверие към кабинета.

„Министър Дянков е една от основните ни мишени, защото е един от авторите на реформата в здравеопазването и във висшето образование и науката“, допълни Станишев.

От БСП настояват да бъдат осигурени допълнителни 205 млн. лева за здравеопазване, както и за актуализация на бюджета на здравната каса и на Министерството на здравеопазването.

Според левицата правителството трябва да предложи план за спасяване на лечебните заведения от несъстоятелност, за да се спре изтичането на медицински специалисти от страната.

В допълнение Сергей Станишев прогнозира нулев или отрицателен растеж за 2010 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още по темата: вот на недоверие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
2
 
4
 
! Отговори
volen = vlast преди 13 години
sergej pitai volen dali iska da stane premier i 6te polu4i6 predsro4ni izbori!!!
176
8
 
12
 
! Отговори
БОЙ ПО СГАНТА преди 13 години
Гадни червени мекерета се чудят какво да измислят. Подривни елементи и креатури!
175
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
SERGO POVEDI NARODA SI
174
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Смърт за ***!
173
0
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
4ervenite ogladnjaxa ISKAT PARI VLAST ZA DA OTIDAT N ZIMUVANE SAMO GOVORJT NIKOI NI6TO NE PRAVI AKO OTKRADNE6 KOKO6KA 6TETE VKARAT V ZATVORA NO DRAKADE6 OT NARODA NE E PRESTAPLENIE NALIé
172
1
 
3
 
! Отговори
КАЗАХ преди 13 години
Никое правителство след 1989 година НЕ трябва да претендира за доверие Казах
171
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Такъв "хвалипръцко"като Б.Б.не е имало никога у нас.
170
4
 
9
 
! Отговори
до 177 преди 13 години
И какво трябва да направим?Да не гласуваме за да може БСП и ДПС пак да гушнат кокала?Да,и аз искам Анжела Меркел да ми е министър-председател,но като не може избирам по-малкото зло.И това не са комунистите.Нито пък Доган!
169
11
 
5
 
! Отговори
kolekcionera преди 13 години
всичко е пълен фарс и БСП ,ГЕРБ,АТАКА,ДПС,РЗС,НДСВ УМУВАТ САМО ПО ЕДНА ТЕМА КАК ДА ОГРАБЯТ И ДА УНИЩОЖАТ БГ НАРОДА .АМАН ОТ ПАРТИЗАНСКИ ЧЕДА СЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ СА
168
0
 
6
 
! Отговори
Иванов преди 13 години
Много точно казано. Като се добави и това, че гнусния няма вече къде да си точи лигите, тъй като му спряха кранчетата отвсякъде. Беше си пуснал пипалата навсякъде...
167
2
 
14
 
! Отговори
666 преди 13 години
Браво Станишев,БРАВО!!!Само така!Громи с комунистически плам гнусното управление,което не дава шанс на твоите господари да си топнат човките в манджата!Пожелавам ти още 100 г. живот и здраве!Щото докато си ти на върха в БСП,власт няма да видите!От тебе по-голям дразнител на електората няма!!Толкова си гнусен,че се моля да те държат начело поне още 4 год.Другото сами ще го постигнем!
166
6
 
2
 
! Отговори
ДО 170 преди 13 години
НЕ МОЖЕ ДА РАБОТИ НЕЩО ,КОГАТО ГО НЯМА
165
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
След 3 години ББ ще има смазващо мнозинство във всички власти, защото и най-тъпите добитъци/комунистите/ ще са разбрали, че той работи единствено за България!!!
164
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БСП умувала над три теми....хахахаЕдинствената тема над която БСП умува е как да угоди на московските си господари
163
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДА ПОУМУВАТ И ЗА 4 -ТА ТЕМА: БСП ДА НАПУСНЕ ПОЛИТИЧЕСКАТА СЦЕНА.ДОБРЕ ЩЕ Е ЗА БЪЛГАРИЯ
162
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
borisov 6te pobedi za6toto my raboti mozaka
161
12
 
3
 
! Отговори
Водния преди 13 години
След три години ще има коалиция на хаоса БСП+ГЕРБ+ДСБ
160
0
 
4
 
! Отговори
Радо преди 13 години
ОК, тогава ти пожелавам успешно обогатяване на опщата култура, аз ще отида и в няколко други форума да пропагандирам за Бойко, белким и там намеря такива начетени натури.
159
5
 
9
 
! Отговори
гражданин преди 13 години
И тия се мият да ручат . Ама щи ме ядат мада..та. Видяха способен човек като Борисов и се осират .Не че няма способни хора и при комунистите но техните вождове не ги допускат . Власта е сладко нещо и затова ще губят .
158
3
 
0
 
! Отговори
KRIMENA ST ZAG преди 13 години
Pustavih ti(+) RADO--Ni mi sa Niviruiatni Istori4iskite Poznania+opshta koltura.KUTZAT mi i to baya....NE SAM TVARDIALA 4I SI PRODAL zadniKA si--TI-NE!!!! Takova tvardenie NI SAM pravila...Latinitca-ili Kirilitca-Idnotu-PRASE,,druguto-SHOPAR.........Kaktu zaiavil DostoeFFski na TURGENEff pri doela im-/1876/,,MENI i taka i Ina4i ma mraziat v ROSIA,,(puneji TorgeneFF bil poooo-omeren)RADooo........