БСП умува над 3 теми за вот на недоверие

Станишев към сините и РЗС: Не може да се правиш на опозиция и да не подкрепяш вота
7 сеп 2010 15:44,
211
БСП умува над 3 теми за вот на недоверие
Снимка: БГНЕС

Колапсът в здравеопазването, провалът на антикризисните мерки на правителството и замразените доходи на българите – това са трите възможни теми за вот на недоверие към правителството, които БСП обмисля.

От Движението за права и свободи също имат готовност за започване на консултации по вота още тази седмица, каза на пресконференция председателят на левицата Сергей Станишев.

„Отговорността за всички действия на правителството носи премиерът, така че ГЕРБ да не се опитва да играе сценката за добрите и лошите ченгета – за лошите Дянков и Борисова, които не отпускат средства за здравеопазването, и за добрия Борисов“, заяви той.

По думите му не може премиерът да се крие зад провалите на един или друг министър, защото той дава санкцията за действията на министрите.

Още по темата

Станишев определи вота на недоверие като ясна разделителна линия между тези, които подкрепят управлението и опозицията, визирайки Синята коалиция и РЗС.

”Не може да се правиш на опозиция и да не подкрепяш такъв вот, това означава, че тези парламентарни групи носят цялата тежест за управлението днес”, заяви той.

Според Станишев здравеопазването е в колапс, българите обедняват все по-бързо, а опитите за антикризисна политика на кабинета не са сработили, а същевременно всеки ден идват данни за икономически растеж в страните от Европейския съюз.

"Един от най-големите проблеми е отсъствието на дългосрочна визия за развитие на отделните сектори в държавата", допълни депутатът от "Коалиция за България" Ангел Найденов.

Помолен да коментира заявката от страна на ДПС да се търсят механизми за отстраняването на финансовия министър Симеон Дянков, БСП лидерът отбеляза, че най-чистата форма за това е вот на недоверие към кабинета.

„Министър Дянков е една от основните ни мишени, защото е един от авторите на реформата в здравеопазването и във висшето образование и науката“, допълни Станишев.

От БСП настояват да бъдат осигурени допълнителни 205 млн. лева за здравеопазване, както и за актуализация на бюджета на здравната каса и на Министерството на здравеопазването.

Според левицата правителството трябва да предложи план за спасяване на лечебните заведения от несъстоятелност, за да се спре изтичането на медицински специалисти от страната.

В допълнение Сергей Станишев прогнозира нулев или отрицателен растеж за 2010 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още по темата: вот на недоверие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
3
 
0
 
! Отговори
KREMENA ST ZAG преди 13 години
bg..Mi i Ti ispolzuvash dumata R E F O R M a-ush plidirash(Iezuitski) za 4iss BG-izig..AAaa??!!!Reformistite sa bili vinagi Nedolubvani,dear bg..Nameri duma za REFORM-a....ili za tavan...ili za iurgan,,,ili za baklava+kadaIF.kompiuter,,Face book,,Konlikt na interesi---eto, POP-Muzika,,Spot light,,Show-BIZ,,Small Talk,,Intevew,,,etc etc etc..====vse NEbulgarski dumi
156
0
 
6
 
! Отговори
Радо преди 13 години
Ама гледай сега, тука не е важно дали аз съм си продал ***. Аз ти изтъквам доводи, ти ми казваш, че съм си продал ***. Ок, продал съм го, но то не пречи да виждам глупостите на Станишев. Нито на Бойко, разбира се. И наистина не знам защо е нужно да се мъчем да четем интересната ти латиница. Още повече невероятните ти познания по история и литература. :)
155
2
 
0
 
! Отговори
KREMENA ST ZAG преди 13 години
Eee-shtom e takaf argomenta TI-saglasi ma--1000 lv.biha bili i za Napolionoviat FUSHE (tainata mo slujba) idin siriozin ArGOmend...Rado,fsashtnost Ni poznavam BG-podanitci ,detu ni sa kato DOBLESTNIAT YAGO(Shekspire) Za pri omirame-niama duhovni ili moralni ka4istva---Etu,siga t4ita 4i i f USA-e imalu moreta ut KORUBTCIA v Epohata na Washington,,Jefferson,,ta daji i pri Ambraham Linkoln---zadnitciti sa si davali za $$$$
154
3
 
6
 
! Отговори
дагодух преди 13 години
докато умуват да не се наакат
153
8
 
11
 
! Отговори
Червената шапчица преди 13 години
Косата на Бойко побеля още през първата година на управлението му, а Станишев се прошари едва-едва след края на жалкия си мандат. Това е показателно. Правете си извода кой гори в работата си и милее за народа си.
152
5
 
8
 
! Отговори
bg.. преди 13 години
моме старозагорска...пиши на кирилица и ще прогледнеш някой ден...твоя СЕР-ГЕЙ до преди година управляваше..защо той не направи тези реформи.?а правеше само заменки..айде бегай да си миеш чиниите
151
4
 
8
 
! Отговори
djeina преди 13 години
Тия ***, не са ли вече мъртъвци?!!!
150
0
 
2
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Хеи.различния,що не вземеш ти да изчезнеш ,ама така че и ти да не се намериш.
149
2
 
4
 
! Отговори
Радо преди 13 години
Веднага отговарям. Бойко ми плаща по 1000 лв на месец, за да пиша в тоя форум. И като такъв съм длъжен да изтъкна лицемерието на Сергей. Защо, по дяволите, първо не признае, че той не направи нищо за тези проблеми, че НЗОК, НАП и тем подобни бяха на самотек при него? Да, Бойко се хвали, но как иначе да отговаря на Станишев? По-добре да се хвали, отколкото само да плюе, не мислиш ли? Или типично по български, най-добре да плюем по другите.
148
3
 
8
 
! Отговори
bg... преди 13 години
ГЕРБ..се опитва да оправи нещата,друг е въпроса за опит който липсва..но ще се справят..а *** са омазали всичко,като охльов с диария..и тоя гей ***...!и партиката му са много цинични
147
4
 
13
 
! Отговори
Бургазлия преди 13 години
БСП стават все по жалки и отчаяни с всеки изминал ден от управлението на ГЕРБ.Тоталния разгром, който претърпяха *** и комунистите на изборите лятото 2009 ми оправи настроението за 2-3 години напред въпреки че за 8 години ***,комунисти и крадливата *** на "царчето" доведоха България до нивото на африканска страна от третия свят.
146
4
 
11
 
! Отговори
ум патки пасе преди 13 години
БСП умува....Че те с какво умуват ???
145
9
 
0
 
! Отговори
Kremena ot STARA ZAG преди 13 години
Rado podstavqm pod sumnenie Dobronamerenostta ti -pi6eiki takuv Posting==Nesumneno Iznikva pred mnogo ot nas ,vuv forum.DNES.BG-dali ti ne si nqkoi podstaven BOIKOV emisar -tuk ,vuv Forumat i da ni provokira6 vsq4eski---Ne go tvurdq,no-sumnenieto v men ostava da me glogdi...Rado--pomisli ::Kakvo neredno i Ne4ovekolubivo ima v namerenieto na SERGEY STANI6EV da revizira p r o p a d n a l a t a BOIKOVA kauza i da dade VOT na nedoveri na TOVA Obvito sus S A M O H V A L S T V O pravitelstvo,RADO
144
8
 
6
 
! Отговори
различен преди 13 години
ГЕРБ трябва да изчезват , отношението им към различните е различно !
143
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вече 20 години се извършва втора "национализация". Комунистите си купиха държава с откраднатите от хората пари. Австрия забогатя покрай нас, Спас Русев си кара яхтите, "ОТБОРЪТ" приватизира ли приватизира земеделието и туризма....Какво да коментираме, всичко е от ясно по-ясно.
142
4
 
13
 
! Отговори
Пешо преди 13 години
Абе Станишев не си лош човек ама като политик си бита карта. Вземи се скрий както направиха дядо ти и татко ти, че даже и своите ти се смеят.Путин те сложи да чакаш 2 часа, на изборите се ***, един европейски политик не се е срещнал с теб, да не говорим за Вашингтон. Какво повече искаш, приеми загубата и пробвай с историята, там може да си по добър.
141
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БСП умува - това виц ли е
140
4
 
10
 
! Отговори
Радо преди 13 години
"Не може да се правиш на опозиция и да не подкрепяш такъв вот". Само тези думи на Станишев разкриват тъпите му подбуди. Нима целта на опозицията е да свали правителството? Нима целта на опозицията е да предизвика политическа криза? Станишев е един пълен *** и колкото и да твърди обратното, вотът на недоверие е абсолютна самоцел; иска да привлече внимание върху себе си, да симулира дейност. Той акцентира върху проблеми, които са вече с 20-годишна давност и ГЕРБ не може да ги оправи за 1 г.
139
8
 
7
 
! Отговори
Зелената барета преди 13 години
Няма какво да се лъжем. ГЕРБ се проваля бавно, неумолимо и безвъзвратно. Друг е въпросът, че този вот няма да реши нищо. Той е само рутинна операция на клика от провалили се политици. Лошото е, че наистина има основание за вот, но опозицията е толкоз немощна и безпомощна, че всичко ще бъде само един фарс.
138
1
 
4
 
! Отговори
ddt преди 13 години
Stanishkata da poumuva kak da osvobodi ot prisustvieto si bulgarskia narod, nai sigurnia nachin e Makaroveca !!!!