БСП умува над 3 теми за вот на недоверие

Станишев към сините и РЗС: Не може да се правиш на опозиция и да не подкрепяш вота
7 сеп 2010 15:44,
211
БСП умува над 3 теми за вот на недоверие
Снимка: БГНЕС

Колапсът в здравеопазването, провалът на антикризисните мерки на правителството и замразените доходи на българите – това са трите възможни теми за вот на недоверие към правителството, които БСП обмисля.

От Движението за права и свободи също имат готовност за започване на консултации по вота още тази седмица, каза на пресконференция председателят на левицата Сергей Станишев.

„Отговорността за всички действия на правителството носи премиерът, така че ГЕРБ да не се опитва да играе сценката за добрите и лошите ченгета – за лошите Дянков и Борисова, които не отпускат средства за здравеопазването, и за добрия Борисов“, заяви той.

По думите му не може премиерът да се крие зад провалите на един или друг министър, защото той дава санкцията за действията на министрите.

Още по темата

Станишев определи вота на недоверие като ясна разделителна линия между тези, които подкрепят управлението и опозицията, визирайки Синята коалиция и РЗС.

”Не може да се правиш на опозиция и да не подкрепяш такъв вот, това означава, че тези парламентарни групи носят цялата тежест за управлението днес”, заяви той.

Според Станишев здравеопазването е в колапс, българите обедняват все по-бързо, а опитите за антикризисна политика на кабинета не са сработили, а същевременно всеки ден идват данни за икономически растеж в страните от Европейския съюз.

"Един от най-големите проблеми е отсъствието на дългосрочна визия за развитие на отделните сектори в държавата", допълни депутатът от "Коалиция за България" Ангел Найденов.

Помолен да коментира заявката от страна на ДПС да се търсят механизми за отстраняването на финансовия министър Симеон Дянков, БСП лидерът отбеляза, че най-чистата форма за това е вот на недоверие към кабинета.

„Министър Дянков е една от основните ни мишени, защото е един от авторите на реформата в здравеопазването и във висшето образование и науката“, допълни Станишев.

От БСП настояват да бъдат осигурени допълнителни 205 млн. лева за здравеопазване, както и за актуализация на бюджета на здравната каса и на Министерството на здравеопазването.

Според левицата правителството трябва да предложи план за спасяване на лечебните заведения от несъстоятелност, за да се спре изтичането на медицински специалисти от страната.

В допълнение Сергей Станишев прогнозира нулев или отрицателен растеж за 2010 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още по темата: вот на недоверие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Vigte kak sladko gleda ot snimkata--kato mishlenze ,na koeto sa pokazali sirenze....
136
3
 
6
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Тоз МОЗЪЧКОСтанишев да вземе да се скрие!!!
135
4
 
3
 
! Отговори
Здрасти Странджа, преди 13 години
Ти се завърна. Радост за форума. Нека това което искаш - да стане. Аз също искам отново комунист да ни е президет. Забележи Странджа, не социалист , а комунист !
134
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
B.a.h tez snimki, otkyde gi namirat jurnaliata.......... vseki e kato ***
133
1
 
8
 
! Отговори
keke25 преди 13 години
Абе не знаят за какво,ама искат да внесат вот...ще го измислят в движение..хахахаха
132
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Страхотен сладур, ех мечти, мечти.
131
8
 
5
 
! Отговори
lo-lo преди 13 години
Традиция е през последните 20 години да изчезват партии създадени от нищото.Примери: СДС, БЗНС, РДП, Нов сбор, ДП, НДСВ и много други. Сега е ред на ГЕРБ, тъй като под тази абривиатура стои само един човек. Останалите членове и симпатизанти са са за комуфлаж. Те са политически *** (ренегати), които разполагат с флагчетата на всички отишли си партии. Ще запазят флагчето и на ГЕРБ. На теб байрака на ГЕРБ ще ти е необходим още няколко месеца, след това можеш да го ползваш за друго.
130
1
 
7
 
! Отговори
;) преди 13 години
поправкаГЕРБ ще векуват!;)
129
5
 
16
 
! Отговори
;) преди 13 години
Докато плужека е лидер на комунистите.Докато *** е лидер на сините.Докато *** е лидер на ***. ГЕРБ е векуват!
128
7
 
5
 
! Отговори
Mama im преди 13 години
Не убиждайте Монката и Бойчето моляви.. вие не знаете,че като малки бяха психично болнички..Тонове лекарства пиха ,незнаете какво е да гледаш две *** диванета...Играеха се само на чичко Доктор :) те друго не са виждали децата нали в клиника израстнаха....Те са гордоста на 4 километър ....На Мама Гаменчетата.....Отивам да им сменя памперсите,че някакав *** ги оплашил....Обещха на *** на не ги закачат...много ги е страх милите....
127
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ще си останат само с умуването. А в историята на БГ ще останат като най-корумпираната партия, да не говорим, че избиваше сънародниците си само и само да наложат съветския режим на Сталин. Направо да те срам от тяхната история, жалки сталински ***, които доведоха страната до национална катастрофа.
126
8
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Бойко президент! Бойко президент! Бойко президент!
125
1
 
14
 
! Отговори
676 преди 13 години
Като чета заглавието, "УМУВА" идва от "УМ"... Нещо не се връзва с БСП.
124
2
 
3
 
! Отговори
До 126 преди 13 години
И аз това казвам. Колкото повече рови този ***, толкова по дълго време ще продължим да гледаме селски футбол с участието на Тиквата. Най добре е плужека да се откаже от вота. Хората вече преядоха на магистрали и сами ще отстранят футболиста от с. Хераково. Радвам се мислим еднакво по въпроса за средноевропейските ни заплати, за футбола и за магистралите. Да пребъде ГЕРБ и да са читави избирателите му.
123
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Щом рейтинга на Марионетка 1 (ББ) започне да пада Кукловодите от ДС показват на електоралното стадо Марионетка 2 (СС) и статуквото е възстановено.
122
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
втори мандат на герб?
121
3
 
10
 
! Отговори
lo преди 13 години
Аз имам краткосрочна визия за БСП - на сведващите избори 11%, дългосрочната клони към 5%
120
0
 
16
 
! Отговори
селянин преди 13 години
служители на ДС бой , и поколението Ви.*** ***.Бой по комунизма.Членове на ГЕРБ такива бивши на БКП и поколението Ви бой .
119
0
 
15
 
! Отговори
селянин преди 13 години
П**си които не са ходили в казармата.Бой.Мутри които не са си върнали партийните книжки от БКП бой.Само така ще се оправим и трепане на поколението Ви.
118
4
 
16
 
! Отговори
ГЕРБер преди 13 години
Колкото по-дълго този *** е лидер на комунистите, толкова по-сигурен съм във втория мандат на ГЕРБ.;)