Тестът за Цветанов е Шенген

Командира: Цветанов отчаян, засилва полицейския натиск!
Обновена: 22 ное 2010 14:25 | 22 ное 2010 13:15,
234
Тестът за Цветанов е Шенген
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ДСБ Иван Костов определи като "отчаян полицейски натиск" публичните изяви на вътрешния министър Цветан Цветанов относно Филчевгейт, Румен Петков и Братя Галеви.

Командира посочи, че все повече се наблюдават "непрекъснати катастрофи на обвиненията, на дознанието".

"Съдът пуска, оправдава обвиняеми. В опита си Цветан Цветанов да покаже, че не е загубил своята енергия срещу престъпността, засилва полицейския натиск. Но това е отчаян опит, че в България се прави нещо срещу организираната престъпност", категоричен е Костов.

По думите му ще разберем дали вътрешният министър е успял в усилията си да се пребори с корупцията и организираната престъпност, ако получим покана за Шенген и влезем в това европейско пространство.

"Имаме сериозни опасения, че България ще загуби шансовете си за влизане в шенгенското пространство заради несправяне с престъпността", предупреди обаче Костов, като добави, че отговорността ще е на правителството заради нереформирането на съдебната система.

Той посочи, че се вадят стари скандали, стари лица, акциите се затрупват една с друга и вече никой не питал за главата на „Октопода“.

Относно скандала между Румен Петков и шефа на „Митниците“ Ваньо Танов, които взаимно се обвиниха в покровителстване на Братя Галеви, Костов заяви, че би подкрепил снемане на имунитета на червения депутат, ако той бъде поискан от главния прокурор.

Още по темата
19 ное 2010 14:02
631

Сините вече били изпратили писмо до ЕНП с искане да се разграничат от опитите на Бойко Борисов да реабилитира режима на Тодор Живков. Думите на премиера били "отприщили вълнà от желаещи да бъдат реабилитирани".

"Създава се опит проблемите да се решават не чрез закона, а чрез общественото мнение, а то не е арбитър, арбитър е съдът", отсече Костов.

Командира даде шанс и на финансовия министър Симеон Дянков като на въпрос дали би поискал неговата оставка заради бюджета, Костов отговори:

„Ела, зло, че без тебе по-зло“!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още по темата: Цветан Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
7
 
9
 
! Отговори
Радио ЕРЕВАН преди 13 години
Попитали радио Ереван-"Има ли бъдеще за България?" отговор-"Има ,но ако е на Елена Костова"
41
13
 
11
 
! Отговори
Ники преди 13 години
Цветанов може да не е цвете за мирисане , но основната вина за да няма мафиоти в затворите е съдебната система. Приказките за липсата на доказателства не са сериозни. Примери , колкото искаш .. осъдени на първа инстанция , изведнъж се оказва , че са невинни на горна инстанция. Затова , че Ставийски е в Москва , въпреки ,че беше доказано че е карал пиян с привишена скорост и е погубил млади хора , отново ли Цветанов е виновен. С доказателства или без , не е важно за съда, ако имаш пари за тях.
40
15
 
30
 
! Отговори
Ворлих преди 13 години
Голям майтап, "октопода ИК" пита Къде е октопода? Да не забравяме, че АП бе арестуван след знаменателната реплика, "г-н Костов Вие сте за затвора". А може и да е имал основание АП, вижте, по- времето на КОСТОВ:- "Кремиковци" продаден за 1 $: Нефтохим-Бургас,Булбанк:, ТЕЦ МАрица изток:," изчезнаха- енергиният заем и 41 млрд$ от приватизацията: аферата "САПИО"...и т.н . Костов питал, къде е "октопода"? а сега де...
39
3
 
9
 
! Отговори
провала на ГРОБ преди 13 години
Е в такъв случай Цветанов се е провалил то не,че не е така де.В шенген нема влезем скоро,забравете.
38
16
 
24
 
! Отговори
Колт преди 13 години
Костов, та Костов. Неговото време мина и той си проигра шанса. Умен - глупав все тая. Къде по умни от Костаки след като тотално са се провалили в управлението са си отивали. Народ гледащ в миналото няма бъдеще. А дереджето е такова пак благодарение на лакомия *** от Драгалевци, защото ако беше постъпил достойно, както се прави в белите държави - т.е. губиш избори и си отиваш нямаше да се налага да преживяваме всички експерименти и сценарии като Симо, трипартийката и Тиквата.
37
5
 
19
 
! Отговори
Тест??? преди 13 години
Какъв тест? България се връща в тъмните времена преди 1997 година. Няма да се учудя, ако следващата година видя по вратите на магазините лепенки СИК-2, ВИС-3 и т.н. Изобщо не ни личи, че сме държава от ЕС ! Разликата с края на 20-ти век е, че мутраците не ходят с анцузи, а си купиха костюмчета !
36
2
 
7
 
! Отговори
gonzo преди 13 години
Лошото е, че животът в нашата държава се е превърнал в едно гигантско активно мероприятие, но как да е иначе като вече двадесет години ни управляват милиционери - къде явно както сега, къде прикрито, дърпайки конците зад кулисите. Явно от този омагьосан кръг отърване няма
35
17
 
9
 
! Отговори
как ли пък не преди 13 години
Костов е зло за БГ.Грабител на БГ икономиката.Сега се чуди как да се откачи от ГЕРБ защотпо те са си коалициони партньори,но не може тва е.
34
0
 
6
 
! Отговори
кистоник преди 13 години
саркози не говори за престъпност въобще, а за борба с к о р у п ц и я т а, за да се влезе в шенген. това са различни неща. г-н петров си има проблеми в съда и с ч а с т н и бизенс партньори, а корупцията е именно в организираната престъпност, заобикалянето на митниците за плащане на акцизи, в т. ч. ис помощта на държавата и т.н.
33
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Със стари к...ви нов бардак не става.
32
9
 
29
 
! Отговори
Така си е ! преди 13 години
Много точно казано. Бойко се страхуваше от коалиция с Костов, а и Волен Сидеров се предложи на безценица. Сега този селски тарикатлък ще му излезе през носа, защото едно е да имаш до себе си политик като Костов, друго психясал псевдо националист :)
31
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Костов такъв унакъв обаче квото е казал така е станало,а този комплексар и се оказа и разбойник Цветанов ,който е забогатял незнам си как и това е само това което знаем ние народа да вземе да си ходи
30
3
 
17
 
! Отговори
1 преди 13 години
Благодарение на показухите си Цветанов направи само едно- показа на престъпниците в Бг, че ако искат и на рогата да стоят, нищо няма да им се случи, напротив- ще ги направи медийни герои и съдът ще ги пусне да продължават да вилнеят.
29
9
 
12
 
! Отговори
ех Костов преди 13 години
Стар хитрец е Костов. За акциите е абсолютно прав , но елегантно пропуска да спомене че последните акции и изказвания на МВР министъра са за отклоняване на вниманието от себе си и Андрей Иванов.В Шенген няма да влезем , хората от Европа да наясно що зе хора са настоящите управляващи, така че Костов наистина по-добре като ни откажат да се разграничи от тях.
28
16
 
30
 
! Отговори
Веселин Радославов Д преди 13 години
Единственият тест ,който му остана на Цветанов на разположение,е тест за бременост.Политически тестове не му се полагат,защото досега не издържа нито един от поставените му .Що се отнася до преподавателя по комунистическа полит-икономика ,чиято физиономия на абстенентен социопат съпровожда материала над коментарите,мога само и единствено да го поздравя за предстоящото му НЕВЛИЗАНЕ в следващия Парламент,поради "далновидността" му,изразена чрез подкрепа на това позорно ГЕРБ-управление.
27
4
 
27
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Не станаха ли много "тестовете" за Цветанов, само отлагате неизбежното ... А за Дянков, да не говорим ...
26
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** сте тези в ГЕРБ - смешни и некадърни клоуни - обслужващ персонал.
25
9
 
47
 
! Отговори
сиси преди 13 години
Фаталната и най-голяма грешка на ББ е ,че не направи веднага след изборите коалиция със Сините. Знам ,че вече е осъзнал това,но е много късно за промяна.Вече и Сините не го искат ,а съдбата на ГЕРБ ще е същата като на НДСВ. Жалко-още 4 изгубени години и нищо след това.
24
2
 
3
 
! Отговори
космос преди 13 години
АБЕ ОСТАВЕТЕ СЕ АМА ЗАСТРЕЛЯХА ФИЛ ОТ БРИГАДА В ЦЕНТЪРА НА МОСКВА-ТОЗИ ПЪТ НАИСТИНА:(
23
1
 
19
 
! Отговори
Цецко преди 13 години
...да допълня, даже тази "отчаяна борба" с престъпността има обратен ефект - затвърждава усещането за безнаказаност у разбойниците. Няма какво да ги възпира, освен смешните 24 часа в ареста.