Тестът за Цветанов е Шенген

Командира: Цветанов отчаян, засилва полицейския натиск!
Обновена: 22 ное 2010 14:25 | 22 ное 2010 13:15,
234
Тестът за Цветанов е Шенген
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ДСБ Иван Костов определи като "отчаян полицейски натиск" публичните изяви на вътрешния министър Цветан Цветанов относно Филчевгейт, Румен Петков и Братя Галеви.

Командира посочи, че все повече се наблюдават "непрекъснати катастрофи на обвиненията, на дознанието".

"Съдът пуска, оправдава обвиняеми. В опита си Цветан Цветанов да покаже, че не е загубил своята енергия срещу престъпността, засилва полицейския натиск. Но това е отчаян опит, че в България се прави нещо срещу организираната престъпност", категоричен е Костов.

По думите му ще разберем дали вътрешният министър е успял в усилията си да се пребори с корупцията и организираната престъпност, ако получим покана за Шенген и влезем в това европейско пространство.

"Имаме сериозни опасения, че България ще загуби шансовете си за влизане в шенгенското пространство заради несправяне с престъпността", предупреди обаче Костов, като добави, че отговорността ще е на правителството заради нереформирането на съдебната система.

Той посочи, че се вадят стари скандали, стари лица, акциите се затрупват една с друга и вече никой не питал за главата на „Октопода“.

Относно скандала между Румен Петков и шефа на „Митниците“ Ваньо Танов, които взаимно се обвиниха в покровителстване на Братя Галеви, Костов заяви, че би подкрепил снемане на имунитета на червения депутат, ако той бъде поискан от главния прокурор.

Още по темата
19 ное 2010 14:02
631

Сините вече били изпратили писмо до ЕНП с искане да се разграничат от опитите на Бойко Борисов да реабилитира режима на Тодор Живков. Думите на премиера били "отприщили вълнà от желаещи да бъдат реабилитирани".

"Създава се опит проблемите да се решават не чрез закона, а чрез общественото мнение, а то не е арбитър, арбитър е съдът", отсече Костов.

Командира даде шанс и на финансовия министър Симеон Дянков като на въпрос дали би поискал неговата оставка заради бюджета, Костов отговори:

„Ела, зло, че без тебе по-зло“!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още по темата: Цветан Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
2
 
5
 
! Отговори
ЦАР КАЛОЯН преди 13 години
Току що ти кликнах в съгласие на коментара.БЪЛГАРИТЕ ТРЯБВА ДА СА ОБЕДИНЕНИ.Но около какво ? Нима мислиш,че тази евтина републиканска *** е в състояние да обедини някого? Дори Стамболов не е бил републиканец,въпреки честото си несъгласие с БЪЛГАРСКИЯТ ДЪРЖАВЕН ГЛАВА.Защото българската еснафщина може да бъде преборена единствено с ОБЕДИНЯВАЩ БЪЛГАРИТЕ ДЪРЖАВЕН ГЛАВА,ТОЕСТ ИНСТИТУЦИЯ,КОЯТО НЕ СЕ ЗАЕМА ОТ СИНИ,ЧЕРВЕНИ,*** И КАКВИТО И ДА Е БИЛО ДРУГИ ПАРТИЙЦИ.
121
10
 
16
 
! Отговори
Престани Циганино преди 13 години
Господин Костов престанете да се появявате и да раздавате с менторски тон акъл.Освободете ни от присъствието си!!!!
120
2
 
5
 
! Отговори
коко3коко преди 13 години
Нещата са прости, хората, които ни управляват си играят със злобата на народонаселението, което иска мъст. Ако искаме ред ще изискваме от управляващите да създават нормални условия за живот. Полицията няма бензин, компютри и елементарни условия. Администрацията в МВР е 3пъти повече от нормалното.Е каква борба с престъпността чакаме? Няма малък и среден бизнес, хората не изкарват пари. Сега се готви закон за конфискация, който ще засегне не, който трябва и ще погазва права. Безпътица е.
119
4
 
19
 
! Отговори
мръсно преди 13 години
Е то ясно след изявленията на Франция, че ще ни правят проблеми за Шенген и най-вероятно ще ни отложат. Но за това причинанта далеч не е Цветанов. Същото може да се каже и че Шенген е тест за Първанов или за Борисов или за Ахемед Доган или за Мартин Димитров. Няма никаква връзка. Просто Костов е такъв човек - играе мръсно, с удари под пояса. Евтина пропаганда. Да не забравяме все пак, че другаря Костов е ренегат редиците на партията и е минал комунистическата школа за манипулации и пропаганда
118
1
 
6
 
! Отговори
Гласувайте ! преди 13 години
Веселине, Веселине,такива умници като теб ще върнат Доган на бял кон :)Нали се сещаш, че турците и *** ще гласуват под строй за ДПС? Като отидете за гъби 2/3 от българите, ние останалите какво можем да направим ?Скоро ДПС ще управлява страната, а дедите ни ще се въртят като вентилатори в гробовете си. Заради такива дървени философи и разбирачи !
117
12
 
3
 
! Отговори
arhar преди 13 години
' Джеймс Уорлик, който също присъства на церемонията в Академията на МВР, изтъкна, че през последните 20 години не сме виждали толкова високо ниво на сътрудничество между България и САЩ. Той заяви още, че няма съмнение, че България върви в правилната посока по пътя си към Шенген. 'Истинската оценка за работата на правителството я дават високопоставените служители и висшите държавници на Великите сили, а не хора като Р. П. , Я. Я. и подобни !
116
6
 
1
 
! Отговори
Веселин Радославов Д преди 13 години
За щастие , в тази страна огромното мнозинство няма да гласуваме,защото не желаем червено-синята пасмина.А тук като чета коментарите ми се повръща,защото личи,че няколко сини и няколко червени комунистчета водят ожесточена битка без никакъв смисъл.Една битка ,която напомня състоянието на един шизофреник с една червена и друга синя личности.Всъщност става дума за едно титаническо състояние на безсилие.И едните и другите сте двете страни на една и съща монета.Моите искрени съболезнования .
115
2
 
4
 
! Отговори
Дени преди 13 години
Винаги ще има излъгани и недоволни ,сини и червени. Но има и периоди в държавата когато цветовете нямат значение ,когато нацията трябва да е единнна. Има криза ,има протести ,има недоволства. И аз като всеки трезвомислещ човек гледам обективно на ситуацията и подкрепят обективните искания и точните преценки .А кой какъв е бил няма значение.
114
4
 
7
 
! Отговори
az преди 13 години
Някой би ли ми казал някоя разлика между Мавъра и Тиквата щото аз само прилики виждам. И двамата са си от лоното на БКП, и двамата си имат банката на мутрите, и двамата другаруват с орг. престъпност и са били близки дружки с главата на октопода. И двамата много говорят, но в делата само собствения келепир ги интересува. И двамата са хабилитирани преподаватели по странни неща. То май разлики няма.
113
5
 
3
 
! Отговори
хаджи преди 13 години
Fранцузите са деликатни хора.Ако Саркози беше българин би казал; С този президент и неговата съдебна система, не сте за Шенген. А Костов не е читав, щом напада Цветанов.
112
1
 
1
 
! Отговори
110 преди 13 години
А що не питаш къде са осъдените за катастрофата от 96 г.? Или тогава виновни не е имало, не е имало мутри, не е имало организирана престъпност, не е имало източване на държавата? Консултанту поне прави там некви акции, които падат в съда, но поне имат някакъв възпиращ ефект. А при вуйчо ти Ваньо не акции, ни обвинения. При това положение за осъдени дори няма как да говорим.
111
2
 
8
 
! Отговори
О'кака Чука преди 13 години
Това място се нарича форум /място,където да обменим мисли/,а се превръща в плювалник,какво пречи сини,зелени,червени жълти да спорят умно.....пречи,манталитета на една нация,учена да не мисли,щото си има партия,партията си има водач СУПЕРМЕН,който ще пребие лошите,а ние ще стоим и ще гледаме отстрани и ще пляскаме....не става !!!!Трябва ние да излезем на студа,да покажем,че не искаме да караме по дупки,да ни гледат намръщени служителки......трябва,ама стиска ли ни..!!!???
110
2
 
5
 
! Отговори
ЦАР КАЛОЯН преди 13 години
Ами Дени,с всичкото си уважение към теб,би искал да ти кажа,че когато аз бях млад Иван Костов излъга както мен така и хилди и хиляди ддруги,които гласувахме за него.Ако сега си млада,то много ми е странно как така си толкова убедена в това,че той е гениялния български политик ? На базата на собствен опит ,както е и моят случай,когато бях член на СДС и напуснах СДС,поради безумията на този ПАРТИЕЦ???
109
2
 
1
 
! Отговори
111 преди 13 години
Компромати викаш? :) Да разбиеш съдебната система с назначаване на недомисени типове като доносниците Марков и Вл. Славов, ненормалня Филчев и т.н. е компромат. Другаруването с др. Сл. Христов е компромат. Колосалната контрабанда на мутрите от времето на югоембаготи сигурно пак е компромат. Вкарването на октопода в държавните структури и компромат. Продажбата на Кремиковци за 1 долар на олигарха Захариев и последвалата препродажба от него за стотици милиони също е компромат. Заложената неадекватна схема на здравеопазване, образование и пенсионна сфера са компромати. Липсата на нито един осъден виновник за грабежа от комунистите при Виденов също е компромат. Ай стига бе. Симо, Гейчо, Тиквата се появиха и си заминаха по живо по здраво, ама вече десет години с тенденция за още три пъти по толкова плащаме цената на глупостта си да сложим Мавъра начело на държавата!
108
10
 
5
 
! Отговори
Драгалевци преди 13 години
С деца на море... Ванчо, умираш от завист и злоба, но няма да те огрее.Колкото и да плюеш по Цецо, той си издържа теста, но ти - не.А влизането ни в Шенген не зависи от Цецо и дори не от съдебната ни система, а от съвсеееем други неща. Ти ги знаеш, ама гледаш данатопиш другарчето си. Както натопи едно време и СДС...инте
107
2
 
8
 
! Отговори
до наблюдаващ преди 13 години
Ами хората бяха манипулирани и бяха изкарани компроматите,затова беше превърнат Костов в изкупителна жертва.Тези,които направиха големите предателства към ОДС со Цонев,Бисеров иБ.Бонев,видяхме към кого се присламчиха те в последствие.Много бързо забравихте близката история.Гледайте фактите!
106
2
 
16
 
! Отговори
Дени преди 13 години
Аз съм млада жена ,която винаги е подържала синята идея. Баби има в Герб и БСП. Костов подкрепяше правителството ,както и всички останали българи ,вкл. и аз ,защото те обещаваха нов морал и нови правила. Мина време , но нито моралът е нов ,нито правилата. Напротив - Скандал след скандал, лъжа след лъжа и хаос. Къде са осъдените , къде са тези от Тройната коал. ,които съсипаха държавата. Къде са реформите ,къде са парите от ЕС. Аз и не само аз ,освен шев и кройка нищо друго не виждам.
105
3
 
2
 
! Отговори
дей Дени преди 13 години
Деней де си ***?Сакам та за невста бульо.Ша видиш колко ша ний убуу двамината.
104
8
 
3
 
! Отговори
ЦАР КАЛОЯН преди 13 години
Дени ,ти синя бабичка ли си,или един обикновен мислещ човек ? Та това ,което казва Костов хората го казват по улиците и площадите от доста време насам.Костов просто се уплаши,защото направи страхотен гаф с подкрепата си за ГЕРБ и сега не повтаря нищо по-различно от това,което и преди много хора казваха,ДОКАТО ТОЙ НАГЛО ГЛАСУВАШЕ В ПАРЛАМЕНТА В ПОЛЗА НА ГЕРБ?Хайде релаксирай малко и пак се върни в коментарите.
103
4
 
9
 
! Отговори
О'кака Чука преди 13 години
Да,прави сте...Кой е Костов,оня дето спаси Бг от хиперинфлация през далечната 1997,оня който бе предаден от ченгетата в СДС,които в последствие бяха приютени в ДПС,поради огромния 'демократически' потенциал,който не можаха да разгърнат в СДС,/визирам банички,пици,тутманици и др./....Но тук дори не става дума затова,той има безброй грешки и вероятно също има тъмни приходи......тук става дума,че това,което казва има смисъл и истина.....