Тестът за Цветанов е Шенген

Командира: Цветанов отчаян, засилва полицейския натиск!
Обновена: 22 ное 2010 14:25 | 22 ное 2010 13:15,
234
Тестът за Цветанов е Шенген
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ДСБ Иван Костов определи като "отчаян полицейски натиск" публичните изяви на вътрешния министър Цветан Цветанов относно Филчевгейт, Румен Петков и Братя Галеви.

Командира посочи, че все повече се наблюдават "непрекъснати катастрофи на обвиненията, на дознанието".

"Съдът пуска, оправдава обвиняеми. В опита си Цветан Цветанов да покаже, че не е загубил своята енергия срещу престъпността, засилва полицейския натиск. Но това е отчаян опит, че в България се прави нещо срещу организираната престъпност", категоричен е Костов.

По думите му ще разберем дали вътрешният министър е успял в усилията си да се пребори с корупцията и организираната престъпност, ако получим покана за Шенген и влезем в това европейско пространство.

"Имаме сериозни опасения, че България ще загуби шансовете си за влизане в шенгенското пространство заради несправяне с престъпността", предупреди обаче Костов, като добави, че отговорността ще е на правителството заради нереформирането на съдебната система.

Той посочи, че се вадят стари скандали, стари лица, акциите се затрупват една с друга и вече никой не питал за главата на „Октопода“.

Относно скандала между Румен Петков и шефа на „Митниците“ Ваньо Танов, които взаимно се обвиниха в покровителстване на Братя Галеви, Костов заяви, че би подкрепил снемане на имунитета на червения депутат, ако той бъде поискан от главния прокурор.

Още по темата
19 ное 2010 14:02
631

Сините вече били изпратили писмо до ЕНП с искане да се разграничат от опитите на Бойко Борисов да реабилитира режима на Тодор Живков. Думите на премиера били "отприщили вълнà от желаещи да бъдат реабилитирани".

"Създава се опит проблемите да се решават не чрез закона, а чрез общественото мнение, а то не е арбитър, арбитър е съдът", отсече Костов.

Командира даде шанс и на финансовия министър Симеон Дянков като на въпрос дали би поискал неговата оставка заради бюджета, Костов отговори:

„Ела, зло, че без тебе по-зло“!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още по темата: Цветан Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
7
 
10
 
! Отговори
ТОДОР преди 13 години
Жалко,че във форумите пишат и откровени *** комунисти,яневисти и какви ли не.Но за всички мислещи българи истината е една-Костов е най-големият политик и държавник,управлявал страната през последните 20 години.И тази истина ще лъсва все повече и повече и ще я разбират все повече хора,гледайки отчаяните опити на Боко тиквата да управлява страната.Хубавото е,че всички мислещи десни хора вече никога няма да гласуват за тиквата,а ще гласуват са Синята коалиция,която ще даде път на България !!
101
3
 
2
 
! Отговори
ови преди 13 години
Нещо не разбирам и май няма да го разбера никога. Човекът лош или добър,хулен или възхавляван е направил един анализ, но никой не коментира какво е казал , прав ли или не, коментирате какъв е бил. Е и аз мога да го наругая , че не ликвидира комунистите/БСП, когато можеше и трябваше, ама поне не го чух да казва , че дядо му е бил убит от комунистите, ами май си и призна за съпругата си , че е била фунционер на БКП.
100
2
 
2
 
! Отговори
нйкх преди 13 години
Ох мноо та аресвам.Стани ми невяста ***?
99
2
 
4
 
! Отговори
Дени преди 13 години
На първо време Дянков. И това може би ще е най-правилната антикризисна мярка. А след това и останалите.
98
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На това противно същество Лизова/Ризова/ само очилата са и истински!
97
4
 
5
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 13 години
Всъщност истината е малко по-друга. Хората бяха разочаровани точно от Костов, и затова се вързаха на НВС2.
96
3
 
9
 
! Отговори
фул преди 13 години
*** гадна гербарчоро-седасиска ***-време е да се измитате-*** пропаднал!
95
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Костов грешиш,още в неделя ЦУЦАНКА ЛИЗОВА БОРИЗОВА ще те светне по въпроса.
94
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И Цветанов и Костов да си ходят и най вече Дянков и Игнатов та белким прокопсаме!
93
3
 
19
 
! Отговори
Дени преди 13 години
И какво казва Костов -Нима не е истина. Хайде някой да ми напише какво е свършил Цветанов до сега. Колко са осъдените и колко пъти са нараснали кражбите сега.Пребиват жени за 70 лв.....Коя ппрестъпност е преборена ,тази по новините ли. ?
92
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Истината е,че когато Костов не дойде на власт България загина. От тогава 50% от хората са разочаровани и няма за кого да гласуват а и защо да гласуват след като той вече предаде страната на ДС под формата на приватизация. То след него битият си е бит... поне той да е....
91
6
 
3
 
! Отговори
малчо преди 13 години
айдеееееееееее....сините бабички на щат пак почнаха да тракат из колоните за коментари.представям си конгресна зала.в средата на залата вожда Иван ,около вожда Иван бабите,между сините баби и вожда кабели,кабели,кабели...кабели включени в гавата на вожда Иван,а от главата на вожда Иван в главите на бабите сини...трака трака трака трака и хоп...коментарииииииииииииииииииииии
90
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Човекът нищо не ее съсипал , а напротив позволи на СДС да се изчисти от кариеристите и псевдосините.Ако не беше голям политик,нямаше всяко негово изказване да отваря такива полемики и от ляво и дясно да го гледат с отворена уста.6347
89
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти приятелю нещо си се объркал
88
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей този Костов бе алчен за власт като комунист
87
7
 
7
 
! Отговори
до 83 преди 13 години
И защо да се лишаваме от единствения можещ и доказал се политик? Ами да си напускат разните Петковци,Овчаровци и Масларови.Без тях наистина можем.За Доган да не говорим.Ама на тъпоумните само Костов им е в очите.
86
9
 
7
 
! Отговори
ЕС преди 13 години
Човекът който съсипа СИНЯТА ИДЕЯ
85
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Истината е,че ако Костов не дойде на власт,България ще умре-което между другото ще е добре-край на мизерния живот на всички нещастници и мишки,плюещи Костов и край на мъченията на Герб и нискоинтелигентния Борисов да направят нещо.....
84
4
 
3
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 13 години
Да, точно той беше. Добре помниш!Но явно у нас на много хора паметта е къса, като гледам по писанията тук как ронят крокодилски сълзи по него. Пак да дойде и пак да ни "оправя". Ама този път няма много останало за разграбване и отвън нямат интерес отново да плащат по 30 DM за квакане и подскачане пред парламента в стил 10.01.1997Не че съм гласувал за някой от следващите след него - не съм от "селска побска ***" както се изпраска тук номер 14-ти, но и няма да подкрепям доказани вредители.
83
0
 
6
 
! Отговори
Българин преди 13 години
България няма повече време, за да чака безуспешни опити на Борисов, Дянков, Цветанов или който и да е друг. Ако те са отчаяни, то какво да каже обикновения българин?! Никакви тестове повече не са допустими за никого.