Кабинет на предпоследното: Бавят ДДС-то в туризма

Налогът няма да влезе от 1 април 2011, а от 1 октомври
Обновена: 8 дек 2010 15:15 | 7 дек 2010 14:16,
70
Кабинет на предпоследното: Бавят ДДС-то в туризма
Снимка: Булфото

Ставката от 9% ДДС в туризма да влезе в сила от 1 октомври 2011 година, а не от 1 април 2011 година.

Това са поискали на среща с премиера Бойко Борисов представители на туристически и туроператорски организации.

Аргументът им е бил, че по този начин ще запазят летния туристически сезон за 2011 г., тъй като много от договорите за него вече са сключени.

Витан Иванов, шеф на Съвета по туризъм в София, каза, че са получили подкрепа от премиера и сега им предстоят разговори в ресорните комисии в Народното събрание, за да стане предложението им факт.

"Помолихме, ако може това да бъде отложено до 1 октомври, както първоначално сме го поискали, тъй като всички договори на хотелиери и туроператори вече са разписани и тези 2 % ДДС отгоре значително ще им се отразят.

И понеже се спасява зимният сезон, тъй като деветте процента влизат от 1 април, ние помолихме да се спаси и летният сезон, тъй като морските курорти за летен туризъм имат два пъти повече хотели, отколкото зимните курорти.

Премиерът прие добре идеята, но каза, че това зависи от парламента, и сега ще водим разговори със съответните комисии в Народното събрание", каза Иванов пред "Фокус".

Още по темата

"За първи път от началото на прехода насам до сега, вижте колко години са, български премиер приема туристическия бизнес и срещата върви час и половина", похвали се още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
2
 
! Отговори
Nedko Todorov преди 13 години
Това ще е много добре,аз съм пряко засегнат дано стане,но Бокко лъже много таке че.......Иначе за сравнение в Турция е 3%.
46
3
 
1
 
! Отговори
до 46 преди 13 години
и защо трябва да им спестяваме данъка ?значи ще доим българина,ще спестяваме за чужденецанищо чудно,че държавата е пред разпад,с такова мислене...
45
1
 
6
 
! Отговори
АНТИ ГЕРБЕР преди 13 години
ДА ВЗЕМАТ ДА МАХНАТ ДДС ВЪРХУ ХРАНИ И ЛЕКАРСТВАТОГАВА ЩЕ ИМ ПОВЯРВАМ НА ГЕРБЕРИТЕДАЖЕ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ТЯХОБАЧЕ ТОВА НЯМА КАК ДА СЕ СЛУЧИОТКЪДЕ ЗНАМ ЛИ ? АМИ ПИЛ СЪМ ХАПЧЕТА ЗА ПОЗНАВАНЕ.
44
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Заглавието определено е много глупаво! Личи си, че автора на статията въобще не е наясно какво иде реч! Със ставка 7% ДДС /от другата година 9%/ в момента се облагат туристическите пакети, които в 99% се закупуват от чужди туристи! ДДС е косвен данък, тоест плаща се от крайния потребител /в случея чуждия турист/ - по този начин страната ни става непривлекателна дестинация. Туризма от своя страна формира един голям процент от нашия БВП и следователно осигурява значителна заетост.
43
0
 
3
 
! Отговори
мрън мрън преди 13 години
Ако искаш пак да възродим тежкото машиностроене и добива на цветни метали.... Четете малко книги, бе хора, преди да се изказвате неподготвени, за неща, които изобщо, ама ни най-малко даже не са ви ясни. Поинтересувай се малко колко пари е донесъл туризма на тая държава ВЪПРЕКИ ВСИЧКО и каква част са те от БВП и тогава драскай безсмислици.
42
0
 
3
 
! Отговори
агент Костов преди 13 години
Много се краде от държавата,жалко че и ГЕРБ са на страната на мутрите и крадците.Данък лукс отпадна,данък колиба остана.Честито ви дясно управление - новият Костов.
41
0
 
2
 
! Отговори
оффф преди 13 години
на кого да го "наложат" тоя данък, бе приятел? Ти не разбираш ли, че пак потребителите ще го платят? Невероятно е колко сляпо е готов българина да следва някого, който му обещава звездите ... независимо какви действия следват обещанията.
40
2
 
2
 
! Отговори
БайКолю преди 13 години
Не го мразя, Данчо!Напротив, вярвам, че може би е забавен...ама на ракийка и салатка!За премиер ника, ама никак не става! Това не е омраза! Това е ...инстинкт за самосъхранение! Той ми диктува да искам, колкото си може по скоро да се махне от властта, щото разсипа всичко, до което се докосна до момента! И колкото повече стои, толкова по големи поразии ще направи! Иначе, пак повтарям, нямам нищо против него!
39
3
 
2
 
! Отговори
до 37 преди 13 години
Далаверата е,че хотелиерите укриват 99% от оборота си,затова фирмите им винаги излизат на загуба и по този начин няма как да си дръпнат ДДСто от държавата.ДДСто е само за фирми,които са на печалба.За останалите,то е начин за източване или начин за укриване на данък.
38
2
 
3
 
! Отговори
5-6 преди 13 години
Обзалагам се, че ти имаш портрети над леглото си на Станишев, Овчаров, Масларова и Доган. Ти без тях неможеш да живееш=
37
4
 
2
 
! Отговори
Dan преди 13 години
Е няма нищо хора сме грешиме, не мисля, че е ирония, но ти явно много го мразиш Борисов, колкото аз не понасям Станишев, Овчаров, Масларова и Доган взети заедно! Иначе щеше да му признаеш, че поне не е върнал никой, до сега! А колкото до пещерата, както казах явно много го мразиш :)!
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пфу...... тези от ГЕРБ няма ли да си ходят ? Като искат да въвеждат нещо защо първо не питат хората и тогава да го правят, а изипват 1 тон ***-на и накрая става друго...
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
какви са тея 9%,да им сложат 20%,както на всички насна мутрите 9%,на обикновените хора 20%всички знаем,че който има фирма,не го бърка ДДС-то,защото той е регистриран по ДДС.ДДС-то въобще не ги бърка хотелиерите,тука някаква далавера се заформя
34
3
 
6
 
! Отговори
QSNO E преди 13 години
Цветелина Бориславова бе определена за най-богатата българка, притежаваща състояние за 219.8 млн. лв., което и отрежда 13 позиция в общата листа. BOKO BOKO QSNO E SI4KO
33
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Da otpusne pari Boiko Tapoto na hotelierite, pak da okrade naroda. Zashtoto, ako sega se vavede tova DDS, te shte trqbva da izvadqt parite ot sobstvenata si pechalba. Nqma da ima novi Porsheta na moreto.Da izgorite jivi s decata si vsichki ot Gerb, da vi izchezne semeto ot zemata, tapa, prosta, nagla ***.
32
1
 
1
 
! Отговори
24 преди 13 години
Ха-ха-ха по-тъпо нещо не бях чувал :)))))) Разсмя ме! Първият българин, който чувам, че иска да плаща вместо 7 - 33%. Браво, само да не те чуе Дянков :)))
31
0
 
4
 
! Отговори
БайКолю преди 13 години
А ДА! И за грешката си, извинявам се! Действително съм я допуснал! Просто....така ми прозвуча и не се задълбочих, че да видя кой го е казал! Даже си Го представих, как ги нарежда тези....Явно въпросният хотелиер просто е влязъл в стила Му! Дали пък не е било ирония...а?! Ти как мислиш?! ;)
30
2
 
6
 
! Отговори
M преди 13 години
Абе,тия мошеници в ТУРИЗМА докога само отстъпки и преференциии видиш ли колко ДОХОД НОСЕЛ ТОЙ --НИЩО НЕ НЕОСИ ЩОТНО 70 НА СТО ГО КРИЯТ!!!!и стига с ТИЯ МУТРЕНСКО МАФИОТСКИ ТУРИЗЪМ!!! развивайте производство
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това е любимият ти сайт нали?А като останете в него да си пишете само ти, борокаро и Че няма ли да ви е малко скучно.Скоро тук новините ще започват със заглавие- Тиквата направи еди какво си....Ако искам да чета партиен орган ще си купя вестник Дума .
28
1
 
8
 
! Отговори
ЧЕ от БГ. преди 13 години
Обръч от фирми опитва да източи 2 633 378.98 лв. от държавата1 декември 2010 3 коментара 1013 прочитаПетър Паунов показва документитеПетър Паунов показва документитеПетър Паунов показва документитеНа среща със строители кметът на Кюстендил Петър Паунов разкри: Участват депутата от ГЕРБ В. Микев, областния Л. Анчев, главния секретар Б. Георгиев, съветника Л. Кирилов и подсъдимия за злоупотреба с европари В. НиколовПравя всичко това, за да спестя на българската държава 2 700 000 лева, което е разликата между първоначално исканите средства по отстраняването на щетите от наводненията в Кюстендилско и сумата от 468 000 лева, които аз трябваше да предоставя на тези щастливи хора.