Кабинет на предпоследното: Бавят ДДС-то в туризма

Налогът няма да влезе от 1 април 2011, а от 1 октомври
Обновена: 8 дек 2010 15:15 | 7 дек 2010 14:16,
70
Кабинет на предпоследното: Бавят ДДС-то в туризма
Снимка: Булфото

Ставката от 9% ДДС в туризма да влезе в сила от 1 октомври 2011 година, а не от 1 април 2011 година.

Това са поискали на среща с премиера Бойко Борисов представители на туристически и туроператорски организации.

Аргументът им е бил, че по този начин ще запазят летния туристически сезон за 2011 г., тъй като много от договорите за него вече са сключени.

Витан Иванов, шеф на Съвета по туризъм в София, каза, че са получили подкрепа от премиера и сега им предстоят разговори в ресорните комисии в Народното събрание, за да стане предложението им факт.

"Помолихме, ако може това да бъде отложено до 1 октомври, както първоначално сме го поискали, тъй като всички договори на хотелиери и туроператори вече са разписани и тези 2 % ДДС отгоре значително ще им се отразят.

И понеже се спасява зимният сезон, тъй като деветте процента влизат от 1 април, ние помолихме да се спаси и летният сезон, тъй като морските курорти за летен туризъм имат два пъти повече хотели, отколкото зимните курорти.

Премиерът прие добре идеята, но каза, че това зависи от парламента, и сега ще водим разговори със съответните комисии в Народното събрание", каза Иванов пред "Фокус".

Още по темата

"За първи път от началото на прехода насам до сега, вижте колко години са, български премиер приема туристическия бизнес и срещата върви час и половина", похвали се още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
5
 
9
 
! Отговори
БайКолю преди 13 години
Данчо,има прекалено много други, по същестевни неща, които да ме дразнят у Боко! Опитите му да се прави на мерудия за всяка манджа и да си приписва несъществуващи заслуги са ми само смешни! Колкото до случая в Духлата, само съм цитирал, без да давам мнение, но като питаш, ще ти отговоря! Склонен съм да вярвам, че са дърали децата вътре часове, докато дойде Величието! Стилът му е точно такъв! Точно такива действия очаквам от него! Мое мнение!!!
26
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Поредното позитивно заглавие на статия от позитивният сайт днес.бг.Този сайт съвсем определено върви по пътя на жълтото изпарцаляване.
25
3
 
6
 
! Отговори
Един Българин преди 13 години
Е'ати хотелиерите! През лятото пак ще поискат да спасят зимния сезон и хайде от 1 април 2012 и т.н. Къде ви бяха главите до сега? Ставката се обсъжда 6 месеца!!! да не сте сключвали договори. Ще си избиете тези 2% от нещо друго.
24
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Правителството на Бойко Борисов ще остави едно яркотиквено петно в историята на България. Също както това на НДСВ. Всъщност по-младите може би не помнят, че Бойко влезе в политиката имено с покровителството на така наречения Цар.
23
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До сега са плащали 7%, а всички българи по 20%, сега трябва да им наложат 33% данък
22
6
 
2
 
! Отговори
Dan преди 13 години
Очаквах да ми отговориш на коментар 11 ,че не го е казал Борисова а Иванов и си извъртял нещата, но ти "странно отплесна" на тема "Духлата"! Не е срамно да кажеш да сбъркал съм, не го е казал Борисов Иванов го е казал, но аз и не очаквам да го направиш!
21
2
 
13
 
! Отговори
Пешо2 преди 13 години
Време и това правителство с непрекъснатите си гафове и смешният властелин АЗ-ът на България, държавният и партиен ръководител БоБо да си ходят!
20
8
 
4
 
! Отговори
Dan преди 13 години
Да и в Челопечене като гърмяха бомбите, поредният забогатял другар да не отиде в затвора и там беше PR акция нали? Ама тогава беше само кмет а министрите се качиха с домочадието по колите и беж лиске да бягаме! А за какво му е на Борисов PR акция в духлата, да не би той да ги е извадил, или те дразни, че като има нещо и той не е като предишните да го гледа "на живо" с уискито в ръка ами веднага отива на място?
19
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Клоуните от правителсвото ТУКА-ИМА, ТУКА-НЕМА.Има ли още балъци да им вярват за каквото и да било.
18
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тиквата счупи *** :)
17
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Борисов става все подобър премиер и това дразни хората от БСП и тяхните помиари РЗС
16
3
 
2
 
! Отговори
skraw преди 13 години
***
15
0
 
5
 
! Отговори
skraw преди 13 години
Това ли па измислиха
14
1
 
5
 
! Отговори
Ха-ха-хаааа! преди 13 години
Витан Иванов, шеф на Съвета по туризъм в София, каза, че са получили подкрепа от премиера и сега им предстоят разговори в ресорните комисии в Народното събрание....На приетият току-що, в петък, бюджет "премиерът подкрепил" прекрояването на основното перо - приходите от ДДС!Нееееееееееееее!
13
3
 
7
 
! Отговори
БайКолю преди 13 години
Все по-съмнителната операция по изваждането на хората от пещера "Духлата" придобива развитие, пише регионалното издание ZaPernik. Кметът на Перник Росица Янакиева, въпреки че е в спасителния щаб, научила от телевизията за изваждането.Оказва се, че затворените са извадени "през друг вход", който няма нищо общо с водата. И то точно, когато премиерът Бойко Борисов дойде. Седяли ли са хората в пещата докато дойде премиерът, "за да ги извади"? И защо след като е имало алтернативни входове и галерии не бяха проверени първо те, преди да се "чака" водата да се оттича? Организацията беше направена така, че нито един журналист не видя от къде излизат тези деца. Просто те се появиха от една линейка директно при премиера. Дано не се окаже, че са били в пещерата, за да "чакат" него, а не водата да се оттича! Тези, които могат да кажат това - спасителите, са неоткриваеми от всички журналисти, възмущава се регионалният сайт.Госпожо Росица Янакиева, кога разбрахте, че хората от "Духлата" са спасени?Разбрах от телевизията. Малко изненадващо бяха спасени. Принципно в кризисния щаб, в който съм и аз, не беше постъпила информация, че има алтернатива да бъдат извадени. Разбрах, когато вече бяха навън.Все пак кога ви информираха за изваждането им?Няколко пъти се променяше информацията. Преди обяд около 10.30 до 11 часа очакванията бяха, че ще бъдат извадени след около 15-20 часа, предвид скоростта с която се оттичаше водата. Следобедните часове около 16 часа очакванията бяха, че това може да се случи и по - бързо,тъй като водата се оттича по - бързо. След което се изнесе информация и то отговорно, защото аз с Бачев разговарях постоянно и търсих от него информация. Но те са били извадени през друг изход. Така, че практически нивото на водата няма значение. Важното е, че всичко е приключило нормално.
12
2
 
10
 
! Отговори
borokaro преди 13 години
Ако слагаше в джаба само червените щеше да е доста добре , лошото е че слага в джоба си целият народ ... а едва ли целият народ е червен
11
5
 
2
 
! Отговори
Dan до 10 преди 13 години
Ето в тази връзка.."За първи път от началото на прехода насам до сега, вижте колко години са, български премиер приема туристическия бизнес и срещата върви час и половина", похвали се още той......но ти явно си от тези които не четат статията а само като видят Борисов и започват да бълват коментари!
10
1
 
6
 
! Отговори
Dan преди 13 години
Байно ама това не го е казал Борисов а Иванов, т.е. представителя на туризма...как така пак ги извъртя нещата не знам!
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и тва в каква връзка го измисли?!?
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нали на 17,11 окончателно решиха за 9%?!?!? Явно всичко е за пред-пред-последно............