Кабинетът: Ние не сме като предишните!

Кръгове от интереси рушели доверието в Борисов
Обновена: 19 яну 2011 15:40 | 19 яну 2011 15:40,
391
Кабинетът: Ние не сме като предишните!
Снимка: Булфото

Основната цел на атаката от последните седмици е да дискредитира политиката на управлението на ГЕРБ и на правителството, да я представи като еднаква с тази на предишните управления и да разруши доверието в премиера.

Това се посочва в официалните мотиви на кабинета, който прие решение да предложи на НС да гласува вот на доверие на МС с премиер Бойко Борисов.

Целта е да се възстанови статуквото от последните години, да се разчисти пътят на нови формации, които с ново лице и под различно име да се върнат на власт
„Мерките, които прилагаме, за да разрушим тези кръгове от интереси, които години наред живяха и забогатяваха като източваха основни ресурси на държавата, днес пораждат съпротива и реакция срещу правителството и министър-председателя.

Създаде се ситуация, в която неясни политически субекти чрез анонимни източници, чрез медии с неясни собственици разпространяват незаконни материали, стенограми и записи от разговори, с които целят да компрометират правителството, неговите усилия и политика, и да трупат напрежение в обществото.

Целта е да се възстанови статуквото от последните години, да се разчисти пътят на нови формации, които с ново лице и под различно име да се върнат на власт“, се посочва още в мотивите.
 
В тях се изтъква още, че правителството е приело предизвикателството чрез непопулярни мерки и със силна воля да промени управлението на страната.

Нито едно правителство обаче през последните двадесет години не е предприело едновременно такъв широк кръг реформи в различни сфери.

Още по темата

„Проблемите, които правителството решава днес, са натрупвани години назад. Страхът или липсата на достатъчно отговорност да се поемат техните негативни последици са блокирали действията на предишните правителства за тяхното осъществяване.

Това днес ги прави по-бавни, по-трудни за осъществяване и много по-болезнени за гражданите и всички засегнати от тях“, обясняват още решението си МС.

Парламентът щял да гласува вот на доверие за цялостната политика на борба с корупцията, престъпността, за модернизиране на българската икономика и финанси, за провеждане на реформите в сферите на външната политика, отбраната, сигурността, здравеопазването, образованието, социалната политика, правосъдието, транспорта, земеделието, опазването на околната среда, културата, усвояването на средствата от европейските фондове и спорта.

„За да продължи да реализира своята политика, правителството се нуждае от подкрепата на българските народни представители, които да потвърдят с вота си политиката, за реализирането на която гласуваха преди година и седем месеца българските избиратели”, се посочва още в мотивите.

**********************

От 1989 г. до днес в България са съставени 12 правителства, от които две са служебни – на Ренета Инджова и Стефан Софиянски.

За този период са поискани и гласувани 26 вота на недоверие към правителствата и 2 вота на недоверие към министър-председател (Любен Беров).

Гласувани са и 2 вота на доверие, поискани от министър-председателите Филип Димитров и Любен Беров.

Кабинетът на Филип Димитров обаче не получава нужната подкрепа на 28 октомври 1992 година.

Премиерът Бойко Борисов внася третият вот на доверие в най-новата ни демократична история. Той обаче най-вероятно ще запази поста си, тъй като с гласовете на Атака има необходимото обикновено мнозинство или гласовете на повече от половината присъстващи депутати , за да получи доверие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още по темата: мотививот на доверие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
329
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей, пръдльо пъпчив, изобщо знаеш ли кои са червените кхмери и какво са правили в Камбоджа преди близо 40 години, бе? От сега действащите политици у нас, единственият, който пряко е участвал във Възродителния процес у нас е бате ти Бойко. Но предполагам, че дори не знаеш какво е това Възродителен процес. Омръзна ми да ме управляват милиционери и техните пъпчиви последователи, прости.
328
1
 
3
 
! Отговори
GXx преди 13 години
"Целта е да се възстанови статуквото от последните години, да се разчисти пътят на нови формации, които с ново лице и под различно име да се върнат на власт"
327
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ПО-зле сте! Оставихте народа без болници , без къдърни лекари и мед.сестри и го доведохте до просешка тояга.
326
2
 
4
 
! Отговори
до 327 преди 13 години
Сигурна съм, че не си лош човек! Просто си *** или *** не те е обичала като малък!
325
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
От резултатите от тази проверка ще видите, че става дума за съвсем законосъобразни и премерени действия и в тази ситуация сме убедени, че злоупотреба и преекспониране със специални разузнавателни средства (СРС) няма. Това каза пред журналисти председателят на парламентарната подкомисия за СРС-та Явор Нотев. Нотев отказа да коментира в каква фаза е досъдебното производство, образувано от ВКП във връзка със съмнения за контрабанда на група лица спрямо, които са били назначени СРС-та. Сред тях е и шефът на Агенция Митници Ваньо Танов. Има веществени доказателствени средства в резултат на приложените специални разузнавателни средства и не е редно да ги коментираме, посочи Нотев.А БРЕ БОЙКО НАЛИ ВЧЕРА БЯХА МОНТАЖ БРЕ БОЙКО.ЧАСТНИ СТРУКТУРИ ВИ БИЛИ ПОДСЛУШВАЛИ. ЛЪЖЦИ. БЕЗСРАМНИЦИ,ВЗЕХТЕ ДА ГОВОРИТЕ ПО ТРИБУНИТЕ КАТО СТАЛИН И ХИТЛЕР.НЯМА ДА ЗАТВОРИТЕ УСТАТА НА УМНИТЕ , ИНТЕЛИГЕНТИ И ДЕМОКРАТИЧНО МИСЛЕЩИ ХОРА ГЕРБ ХИПЕРКОМУНИСТИ.ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА г-н Нотев мъж и човек с достойнство отвсякъде.
324
6
 
4
 
! Отговори
РуменП преди 13 години
Най обичам боб със зели и Боко да го духа.
323
4
 
2
 
! Отговори
РуменП преди 13 години
Здравейти другари налейти водка.
322
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
334Тази българска диаспора я видяхме вече и то в лицето на "юпитата" на Царя! Омръзна ми от шизофреници отвън! по-добре да се оправим с лудите тук, те са по-малко!
321
2
 
3
 
! Отговори
апел от ООН преди 13 години
Братя българи!Направете услуга на останалата част от човечеството и емигриирайте на друга планета за предпочитане извън С лънчевата система.Разходите ще се поемат от останалите народи.За безценните си гени не се притеснявайте-вече има достатъчно голяма българска диаспора в чужбина.
320
12
 
7
 
! Отговори
РУСИЯ ДА ГО ДУХА.... преди 13 години
...БЪЛГАРИЯ, НЕ Е "ЗАДУНАЙСКА ГУБЕРНИЯ"ГОЦЕ , НЯМА ДА УСПЕЕ ДА БУТНЕ КАБИНЕТА!ЗАБРАВЕТЕ ЗА НОВО ....."ВРЕМЕННО ПРАВИТЕЛСТВО"!ЧЕРВЕНИТЕ КХМЕРИ ---НЯМА ДА УСПЕЯТ!
319
3
 
6
 
! Отговори
БившКоренякСофиянец преди 13 години
И сега една новичка новина!Барозу (Председател на ЕК) днес по темата ГЕРБ и Борисов си е изпуснал нервите .... Свидетели са Депутати от ЕНП и представител на Кабинета Борисов.В общи линий, на Барозу му е писнало от Борисов а ЕНП се чудат акво да правят с ГЕРБ!Чакайте продължение
318
6
 
2
 
! Отговори
Серюга преди 13 години
Само бсепе
317
6
 
0
 
! Отговори
Серюга преди 13 години
Къде ми е водката.
316
3
 
8
 
! Отговори
Зелената барета преди 13 години
ЕС ще спре кранчето на еврофондовете за България. Защо да харчат парите на западните данъкоплатци, заради това, че Мишо Бирата не си плаща данъци, а Боко Хмелът му помага най- усърдно в това му начинание.
315
5
 
6
 
! Отговори
СРС преди 13 години
СРС -тата са истински!!!
314
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
323Защото никой не е длъжен да чете простотии! Оставиви си ги за домашно! Явно в къщи сте на тази тема:)
313
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
322Какво БСП бе, каква 1997г.! Ти дори не знаеш астрономически в кое време живееш пък си взел да пишеш по форумите! Егати малоумната *** дето е налазила Майка България! Навсякъде политически мотивирани *** на БСП, РЗС, ГЕРБ и т.н. докато се изчерпи политическия спектър:)Интелектуално гномче си! Изцеду пъпките, пий млякото, обличай пижамата и си лягай!
312
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до неграмотните които казват,че не трябват магистрали явно не са излизали от село,за да знаят че именно пътищата и лесния достъп развиват икономиката,аман от селяци аман
311
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вярно е!ГРОБ не са като предишните!ГРОБ са най-лошото което може да ни се случи!ГРОБ са най-долните комунисти и милиционери, събрани на едно място!ГРОБ са контрабандисти и престъпници, крадящи НАШИТЕ данъци!СРС! СРС! СРС! СРС!Кой не скача е ченге!
310
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо изтрихте 319? Защото защитих ГЕРБ ли? Не ви ли горчи от мизерните ви заплатки?