Кабинетът: Ние не сме като предишните!

Кръгове от интереси рушели доверието в Борисов
Обновена: 19 яну 2011 15:40 | 19 яну 2011 15:40,
391
Кабинетът: Ние не сме като предишните!
Снимка: Булфото

Основната цел на атаката от последните седмици е да дискредитира политиката на управлението на ГЕРБ и на правителството, да я представи като еднаква с тази на предишните управления и да разруши доверието в премиера.

Това се посочва в официалните мотиви на кабинета, който прие решение да предложи на НС да гласува вот на доверие на МС с премиер Бойко Борисов.

Целта е да се възстанови статуквото от последните години, да се разчисти пътят на нови формации, които с ново лице и под различно име да се върнат на власт
„Мерките, които прилагаме, за да разрушим тези кръгове от интереси, които години наред живяха и забогатяваха като източваха основни ресурси на държавата, днес пораждат съпротива и реакция срещу правителството и министър-председателя.

Създаде се ситуация, в която неясни политически субекти чрез анонимни източници, чрез медии с неясни собственици разпространяват незаконни материали, стенограми и записи от разговори, с които целят да компрометират правителството, неговите усилия и политика, и да трупат напрежение в обществото.

Целта е да се възстанови статуквото от последните години, да се разчисти пътят на нови формации, които с ново лице и под различно име да се върнат на власт“, се посочва още в мотивите.
 
В тях се изтъква още, че правителството е приело предизвикателството чрез непопулярни мерки и със силна воля да промени управлението на страната.

Нито едно правителство обаче през последните двадесет години не е предприело едновременно такъв широк кръг реформи в различни сфери.

Още по темата

„Проблемите, които правителството решава днес, са натрупвани години назад. Страхът или липсата на достатъчно отговорност да се поемат техните негативни последици са блокирали действията на предишните правителства за тяхното осъществяване.

Това днес ги прави по-бавни, по-трудни за осъществяване и много по-болезнени за гражданите и всички засегнати от тях“, обясняват още решението си МС.

Парламентът щял да гласува вот на доверие за цялостната политика на борба с корупцията, престъпността, за модернизиране на българската икономика и финанси, за провеждане на реформите в сферите на външната политика, отбраната, сигурността, здравеопазването, образованието, социалната политика, правосъдието, транспорта, земеделието, опазването на околната среда, културата, усвояването на средствата от европейските фондове и спорта.

„За да продължи да реализира своята политика, правителството се нуждае от подкрепата на българските народни представители, които да потвърдят с вота си политиката, за реализирането на която гласуваха преди година и седем месеца българските избиратели”, се посочва още в мотивите.

**********************

От 1989 г. до днес в България са съставени 12 правителства, от които две са служебни – на Ренета Инджова и Стефан Софиянски.

За този период са поискани и гласувани 26 вота на недоверие към правителствата и 2 вота на недоверие към министър-председател (Любен Беров).

Гласувани са и 2 вота на доверие, поискани от министър-председателите Филип Димитров и Любен Беров.

Кабинетът на Филип Димитров обаче не получава нужната подкрепа на 28 октомври 1992 година.

Премиерът Бойко Борисов внася третият вот на доверие в най-новата ни демократична история. Той обаче най-вероятно ще запази поста си, тъй като с гласовете на Атака има необходимото обикновено мнозинство или гласовете на повече от половината присъстващи депутати , за да получи доверие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още по темата: мотививот на доверие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
349
5
 
10
 
! Отговори
perko преди 13 години
Вярно е че не сте. Особено като последните. Те поне крадеха с чалъм и тихомълком защото им е в кръвта и от това са живели и ще живеят. А вие гледате да се нагушите за един мандат, че и плямпате на всичко отгоре. Май не можете да разделите баницата и затова се топите един друг.
348
6
 
18
 
! Отговори
по-крадливи преди 13 години
Вярно е, не сте. Много-много по-лоши, по-*** и по-крадливи сте.
347
2
 
13
 
! Отговори
много по зле преди 13 години
ДА НЕ СТЕ! Имате мания за преследване и подслушване в цялата държавна и местна власт!
346
10
 
5
 
! Отговори
poohy преди 13 години
Къса е народната памет - какви кошмари бяха предишните правителства! Последното разката фамилията на земеделци, учители и др., не си прие СЕДЕМ вота на недоверие! Даниел Вълчев - вярно образован и определено не пожарникар - как направи далавера за десетки милиони за учебниците? Ами господин Вервайте ми, чиято цел за 800 дни беше да си вземе имотите? Може и да продължа, но има ли смисъл при толкова късопаметни хора.
345
5
 
15
 
! Отговори
дскщшиеу преди 13 години
Да вие не сте.Вие сте много по зле от предишните
344
4
 
13
 
! Отговори
DANI преди 13 години
PRAVILNO-vie STE NAI-TRAGI4NI...
343
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ама тия горе на картинката сякаш се молят по турски ?!!!
342
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По- зле сте определено. Пуша некачествени китайски или пампайски цигари от Женския, вместо български и да влизат пари в хазната.Но пък влизат във вашите джобове.
341
6
 
16
 
! Отговори
Европа преди 13 години
Никога досега толкова много слабообразовани и некомпетентни, зле професионално и морално, често просто некадърни и направо прости, нерядко безпардонни, при това алчни, ловки, повратливи хора не са нахлували във всички нива на управлението на държавата и общините!Свидетели сме на явление, на феномен. Направо - на бедствие, което напоследък започва да придобива чудовищни размери и се превръща вече и все повече в заплаха за демократизацията, модернизацията, европеизацията и дори за националната сигурност на страната ни!
340
10
 
4
 
! Отговори
До 347 преди 13 години
Не можеш да ме прецениш! Ужасното за теб е, че съм доста по-интелигентна отколкото ти се иска и симпатизирам на ГЕРБ! Хихикаш доста безполово...
339
6
 
10
 
! Отговори
day after tomorrow преди 13 години
Първото, което децата научаваха, беше да мразят враговете, да боготворят Б.Б., да се страхуват от него и да се подчиняват.От тях се искаше да сричат, да си напишат имената с не повече от 5 грешки, да членуват в Деца-ГЕРБ, Ученици-ГЕРБ и Младежи-ГЕРБ, да бъдат предани на ГЕРБ и Б.Б. до смърт и след това; да ненавиждат предателите и враговете, да ги разпознават безпогрешно и да ги залавят; да дебнат, да слухтят, да душат и да доносничат
338
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
всичко което е написано горе е Дрън Дрън. Няма еидн конкретен отговор дали тези записи от разговорите са проведени или не. Защо се опитват да не отговарят на този въпрос? явно са проведени!
337
7
 
19
 
! Отговори
КОЦЕ преди 13 години
ТАКА Е, НЕ СТЕ КАТО ПРЕДИШНИТЕ - ПО - ЗЛЕ СТЕ!
336
6
 
12
 
! Отговори
Колт преди 13 години
Кабинетът: Ние не сме като предишните!Вярно е, не сте. Много-много по-лоши, по-*** и по-крадливи сте.
335
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
346Не му обяснявай! Той/тя е бил/а още в репродуктивните органи на родителите си,у а може и само в мислите им:)
334
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
339Хихихи! типичен гербер! Липсва аргументи и отново минава в атака - ти си ***:)))))Каква трогателна илюстрация на нашето съвремие! Интелектуалния лилипут обижда на интелектуална недостатъчност:)Живей си живота, но със сигурност по-умен/а няма да станеш! Гарантирано от ГЕРБ! Членството или симпатиите към тази партия оставят трайни отпецатъци:)
333
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
***, като не помниш, защото тогава си кензал още в гърне, не се обаждай. Виденов подаде оставка и мнозинството му я прие още преди Коледа на 1996 г. Митингите започнаха 2 седмици по-късно. А на 4 февруари 1997 Първанов и Добрев сдадоха властта на БСП. Виденов беше жертва на опозицията в собствената си партия, на същите хиени, които създадоха по свой образ и подобие партийки като РЗС и ГЕРБ.
332
3
 
7
 
! Отговори
day after tomorrow преди 13 години
Парадите, знамената, униформите, походите по стъпките на Б.Б., излетите до историческите за Б.Б. места, посещенията в Дома-музей в Банкя и в Музея на великата мутренска съпротива, рапортите и клетвите за вярност пред паметниците на Б.Б., химните (За теб, Б.Б.!, Най обичаме да мразим!, Шут в муцуната!, Искам да съм мутра!, Б.Б., размажи ги!), ученията с пожарникарски шлангове, долнопробната, жизнеутвърждаваща чалга, обожествяването на Б.Б. - за децата всичко това беше славна игра!
331
1
 
3
 
! Отговори
сержант преди 13 години
А кой искаш да те управлява
330
1
 
7
 
! Отговори
Норд преди 13 години
То какво стана: Който нож вади от нож умира!