Детектор на лъжата за всички слушали СРС-тата

Полицаи и двама от ДАНС се подлагат на полиграфско изследване
Обновена: 15 фев 2011 07:05 | 14 фев 2011 20:00,
96
Детектор на лъжата за всички слушали СРС-тата
Полиграфът дири теча на СРС-тата. Снимка: Булфото

Полицаи и служители на ДАНС, които са имали достъп до паролите за подслушване на разговорите със СРС-та, ще минат полиграфско изследване.

Това обяви в Перник министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Той уточни, че става въпрос за полицаи от Добрич и София и за двама служители от ДАНС.

Единият вече бил извън системата. Преди напускането му му е предлагано да мине на полиграфско изследване, но той е отказал, съобщи министърът.

Най-вероятно тук става въпрос за Росен Миленов, който публично обяви, че разговорите на шефа на митниците Ваньо Танов с премиера и други хора от властта  са автентични,

„Правим всичко възможно да ограничим бъдещо изтичане от СРС-та”, обобщи Цветанов.

Експертите на БАН, които анализираха разпространените в публичното пространство разговори, заключиха, че те са от незаконно изнесени СРС-та, без да се уточнява от коя служба е течът на информация.

Още по темата

След полиграфското изследване ще бъдат предприети технически и законодателни мерки с цел
ограничаване и недопускане на подобни явления.

„До седмица-две ще имаме яснота какви законодателни мерки трябва да бъдат направени. Ще бъдат въведени допълнителни защитни мерки за работните места, където има допуск за работа със СРС. От анализа, който сме направили, вече имаме яснота за системата как е работила. То се припокрива с всичко, което беше през 2008 г. Тогава пак имаше изтичане на СРС. За голямо съжаление лицата и актьорите са абсолютно същите“, допълни Цветанов.

Той за пореден път отчете „адекватен и активен подход” спрямо тежката организирана
престъпност и корупцията.

„Аз ще поема политическата отговорност за атаките, които ще идват и от организираната престъпност, и от политически опоненти, които не ги задоволява напредъка на страната ни в
борбата с организираната престъпност”, отсече МВР шефът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
1
 
! Отговори
ТиТо-Ти преди 13 години
Правилата на сайта???????????????????ИСТИНАТА НЕ Е УДОБНАААААААА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
85
0
 
3
 
! Отговори
ха ха! преди 13 години
А полиграф за участниците в разговорите няма ли да има?
84
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Полиграф за всеки депутат, полицай и магистрат!
83
0
 
2
 
! Отговори
do tim преди 13 години
Преди всяко изследване се прави тест за алкохол и наркотици, така че номера с натряскването едва ли ще мине...Не знам ти какъв "***" си , че с лека ръка правиш цялостна оценка на такъв канал като "Дискавъри".Вярно е, че имат филми с много груби манипулации/особено касаещи американската военна мощ и участието им в разни войни/ но пуснаха и сериала "Неразказани истории за морските тюлени",където разкриха шокиращи факти за тежки провали,груба некомпетентност и скудоумие.
82
1
 
4
 
! Отговори
Koлко удобно! преди 13 години
Разбира се, че ЦвъЦвъ и ББ не са виновни за нищо!Не са покровителствали никаква контрабанда!Виновниците са няколко конкретни ченгета, на сравнително ниски длъжности!И в името на честта цвъчкова, ще изпушат .... няколко обикновени ченгета!
81
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този който е изнесъл СРС е извършил престъпление и не трябва да има прошка. Полиграфа не лъже и виновника ще бъде открит. Но бившият служител не желае да се подложи на полиграф. А защо ли? Нормално е случаят да бъде разследван задълбочено.
80
0
 
5
 
! Отговори
Аз преди 13 години
До 80"не разбирам едно нещо - по важното е да се установи кой е изнесъл СРС -тата ли , защото очевидно за герб това е най-важното , или по важна е темата на разговор в тези СРС -та... "Зависи от гледната точка, за нас с теб е по-важно дали записите са достоверни, но за ГЕРБ явно е по-важно коя е къртицата. И тъй като те управляват....
79
2
 
7
 
! Отговори
George преди 13 години
Много добре подлагате на детектор на лъжата служителите от ДАНС със съмнение за участие в записа и изнасянето на записаните разговори навън и даването им в ръцете на групата на Трактора. Само че посредством НС въведете теста с полираф и за съдиите след признасяне от тях на присъдата - да не се окаже,че полиграфът непрекъснато ще звъни. Така и така чернодрешковците еднинственото,което правят, е оправдаването на престъпниците и вземане на заплата . Поне да се разбере дали често или недай си боже непрекъснато не правят компромис със съвестта си! Ако се съгласят да бъдат проверявани с полиграф - добре, иначе - да стават адвокати. Те и без това действат като такива на престъпниците. И престанете да се страхувате,че нарушавате правата на чернодрешковците. Не смятате ли, че те само формално се водят такива! Иначе действат ръка за ръка с мафиотите!
78
3
 
5
 
! Отговори
Камъка преди 13 години
Време беше да намерят кой е къртицата,сега вестника на Трактора трябва да се взривява всеки поноделник защото няма да има какво да пишат-кранчето с информация ще спре а човека с каскета ще се пенсионира или ще е на "топло" и компания ще му правят едни *** сънародници.
77
1
 
3
 
! Отговори
Киро преди 13 години
Кое е по страшно да ти дадат два милиона лева или да лобираш за някой.
76
0
 
3
 
! Отговори
Дедо Гаджа преди 13 години
Цецо, ти отдавна трябваше да депозираш твоята оставка при Бойко. Това със СРС-тата не е гаф, а е непростима издънка.Онова момче, Росен Миленов, отдавна трябваше да бъде поканен от Прокуратурата да изпише кофа с мастило във връзка с неговите публични твърдения. Явно той някъде е сгазил лука и е време да оповестиш как стоят нещата с него. Щом е отказал полиграф - нещата му не са чисти.
75
1
 
3
 
! Отговори
тим преди 13 години
да ти кажа само, че полиграфа не може да даде достоверен резултат при хипохондрици ( малко известен факт). така че ако се натряскаш предишната вечер с вино, да речем, и идеш на теста с глава като чувал пълен с камъни тестът ще даде недостоверен резултат ( или по-скоро ще излезе, че явни лъжи съзнанието ти възприема като истини)..Колкото до Дискавъри- трябва да си кръгъл *** за да вземаш за "чиста монета" това, което еврейската пропаганда ти набутва като "висша истина"...
74
0
 
7
 
! Отговори
borokaro преди 13 години
Не е ли по важно това че министър - председателя на БГ си позволява да лобира за фирми и хора-негови съотборници ....Е АКО ТОВА НЕ Е КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ , НЕЗНАМ КОЕ ЩЕ Е ТОГАВА ...
73
0
 
6
 
! Отговори
borokaro преди 13 години
Добре, обаче не разбирам едно нещо - по важното е да се установи кой е изнесъл СРС -тата ли , защото очевидно за герб това е най-важното , или по важна е темата на разговор в тези СРС -та...
72
1
 
3
 
! Отговори
до mao_dze_dun преди 13 години
Това са абсолютни митове и легенди.Много малко хора умеят да го правят и то подготовката им включва хипнотични сеанси.Ако не си запознат операторите на полиграфа много лесно разпознават елементарни трикове като тоя с габърчето.По Дискавъри имаше цяло предаване по тоя въпрос и експерименти.И познай какво стана с твоите "методи"-пълен провал и никакво затруднение за полиграфа...
71
1
 
2
 
! Отговори
do Mickey преди 13 години
Ей, мошеник и двата ти линка водят до хакерски атаки.Така ли зарибяваш жертви?
70
4
 
10
 
! Отговори
само питам преди 13 години
Ама айде га ша махат Цвэцко
69
1
 
9
 
! Отговори
USA преди 13 години
Това България е експиремент, Експиремент на извън земните. Те искат да видят колко е човешката възможост на търпимост. За сега всичко върви добре-търпимост-огромна,простотия-никаде е няма във вселената.
68
2
 
4
 
! Отговори
mao_dze_dun преди 13 години
Оффф - детектор на лъжата. Малък жокер на тези, които ще ги преслушват - на контролните въпроси си стискате *** и ще излъжете машината. Няма майтап - точно така е. Алтернативно - сложете си габърчета в обувките. Има приина вече дори в щатите да не е доказателствено средство тоя детектор - някъде през 80те се усещат, че е пълна простотия и че са пратили Бог знае колко хора на електрическия стол заради джаджа, която не оправдава името си.
67
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като са подкарали да питат с детектор на лъжата, да питат и Цецо за апартаментите и парите от "консултации".