Костов: Нерде Либия, нерде цени!

"И Тато все се оправдаваше с международното положение"
Обновена: 21 мар 2011 14:27 | 21 мар 2011 14:14,
551
Костов: Нерде Либия, нерде цени!
Снимка: БТА

Цената на горивото у нас не зависи от Либия, категоричен е лидерът на ДСБ Иван Костов. България не внася суров петрол от Либия, а от Русия, обясни той.

Не обръщайте внимание на опитите непрекъснатото вдигане на цените да се обясни с международното положение, това са уроци от Тодор Живков, призова Иван Костов.

Според лидера на партията скритите договорки с монополите са причина за високите цени. По думите му проблемът е, че държавата покровителства монополите чрез своите институции.

"Борисов да спре да обещава да не ги закача и да започне да ги закача", призова Костов.

Командира съсипа от критика и идеята на премиера да се поиска поне 1-месечен мораториум, за да не се повишават цените на горивата.

"Какъв мораториум за цените на горивата, кой ще го наложи? Да ги помолим?!  Ами да помолят и тези, които пекат хляба и тези с олиото. Да излезем на голяма неделна молитва и да се молим! Това са глупости!", разлюти се Костов.

Лидерът на ДСБ припомни, че през 1997-98 година икономическата криза е била много по-тежка от сегашната, а на границите ни се е водила война.

"Тогава България излезе от кризата буквално за 7-8 месеца", отбеляза бившият премиер.

"При конфликт, в който не можем да участваме, трябва да сме солидарни с резолюцията на Съвета за сигурност на ООН и основните ни съюзници в НАТО", е позицията на ДСБ.

"През 1998 г. при същата ситуация вътрешните гласове в България бяха категорично в полза на Милошевич. Правителството застана категорично зад ударите върху Милошевич и то се оказа единственото спасително решение, оздравяващо мира на Балканите", разясни Костов.

"Никой не ме е спрял на улицата да пита дали ще участваме в Либия. От сутринта обаче слушам: Не може, не се издържа това, не мога да гледам децата и семейството си, какво да правя с тази намалена заплата", сподели Костов.

"На фона на тези растящи цени и фиксирани доходи Борисов иска да строи АЕЦ Белене", каза Костов.

"Няма да печелим от АЕЦ Белене. При нас ще остане само рискът и отработеното гориво, печалбите ще са само за руснаците", подчерта Костов.

"Защо е необходима на България централа, която ще произвежда ток за износ", попита той. Костов изтъкна, че за 32 години 3 ядрени централи са аварирали тежко.

"Белене е близо до сблъсъка на тектоничните плочи, никой не може да каже, че няма риск", посочи лидерът на ДСБ.

Докато светът не се произнесе защо тези централи породиха заплаха, да се вземе решение за строителство на АЕЦ у нас е абсолютно предателство към интересите на българските граждани, смята той.

"Искаме България да следва европейската енергийна политика особено политиката по отношение на ядрената безопасност. Този, който не го направи, не само е безгрижен към интересите на собствената си страна, той е луд за връзване", подчерта Иван Костов.

Още по темата

Според ДСБ проектът "Белене" не може да се изплати. За 2010 г. АЕЦ Козлодуй е получила малко над 100 млн. евро брутна печалба. "Белене" трябва да работи 60 години, за да изплати 6 милиарда евро, изчислиха от ДСБ.

"Профилът на нашата представа за президент не съвпада с Алексей Петров", каза Костов във връзка с поканата на РЗС за обединение на десните сили за изборите.

"Не ни изглежда сериозно, тази взаимна обвързаност внася сериозни подозрения", поясни Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


551
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
420
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
tozi *** neme li veche da se pensionira i da izchezne zavinagi
419
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя човек си остава преподавател по икономика на социализма. макар че се пише десен предлага само социалистически мерки за контрол на чените. *** ко да прай човека като народа се състои 90% от комунистически мислещи хора. Така трябва да приказва за да им се хареса.
418
9
 
13
 
! Отговори
ХА преди 13 години
Герб е ПОСЛЕДНОТО мутренско ДС(БКП)БСП правителство!Мутрите НЕ стават за политици!Мутрите ги бива САМО за БУМ,БУМ,БУМ!
417
10
 
15
 
! Отговори
искаме ваньо преди 13 години
Ние-от сапио и олимп плачем за ванча! И елена плаче-"Бъдеще за България" се изпразни!
416
2
 
5
 
! Отговори
tihatavoda преди 13 години
"Искаме България да следва европейската енергийна политика особено политиката по отношение на ядрената безопасност. Този, който не го направи, не само е безгрижен към интересите на собствената си страна, той е луд за връзване", подчерта Иван Костов. "......Това , вече е повече от паника. Може би , му се счуват някакви маршове , като на един бивш премиер-енергетик.
415
14
 
20
 
! Отговори
Кало преди 13 години
Зашо престъпници, като Костов и неговото назначение Алексей Петров не са в затвора, а дава интервюта?!
414
6
 
12
 
! Отговори
Ot USA преди 13 години
Toya oshte se izjivyava kato politik. Vidyahme go kakvo napravi kogato SDS imache i trite vlasti /pravitelstvo, prezident i mnozinstvo v parlamenta/. Deto mu e dumata oshte mu sarbame poparata. Ya nay-dobre da se varne kam starata si profesika i da vodi lekcii po politikonomiya na socializma che injinerite naposledak politicheski nepodkovani zavarshvat :)))). Da se chudi chovek kak se promenyat horata, i da ne znae koga da im vyarva!!!
413
11
 
16
 
! Отговори
през преди 13 години
97-98г. страната била излязла от кризата само за 7-8м.Сигурно, г-н Костов.Ходи да будалкаш 18 годишните.Вие,непрежалимите демократи-приватизатори я вкарахте в такава криза,че сега и Всевишния да слезе ще му е трудно да се оправи с карабатака дето го забъркахте.Но всеизвестно е,че ти достатъчно добре осребри мръсотиите и предателствата спрямо хората на тази държава.
412
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Следващите строежи на примитива : Висящите градини на Семирамида ; СПА- за волските глАви ; още една магистрала до Правец- другата волска глАва ; Нов АЕЦ- на морето ; Банкя- новата столица ; плавателния канал - до Панчарево - по плана на Тошо ; Завод за футболни обувки ; учебен център за образоване на гербаджии ;Зала за Кастинг за нови фидоски и цецки ; Нов подслушвателен център на Балканите ; ...............
411
16
 
29
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 13 години
Ние отчаяно се нуждаем от политика Костов, тъй като това, което ни се предлага досега е чурук-дъска. Всеки народ има нужда от своите идоли. Почти всички от сегашните ни Рокфелеровци са продукт на криминален произход и развитие(ДС). Koстов е единствения ПОЛИТИК, който е в час!
410
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тиквата като главен секретар е правил далаверата със всички групировки,не случайно се познава със Галевите и ***.Нека не забравяме,че Ипон бяха хванати в производство на цигари менте и тогава Бойко отърва затвора,май са го вербували в ДС още тогава...агент Тиква
409
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Поздравления за господин Костов! Наистина един от малкото компетентни, почтени и интелигентни съвременни политици.
408
6
 
10
 
! Отговори
до мразещия преди 13 години
Ами щом ги харесваш -нека печелят! Нека изпукаме! Нищо не зависи от нас! Нека мутрите да ни управляват! Щом те са единствената алтернатива! Егати и *** стадо! Нема такава държава! Май много бавно и мъчително се отива към извода "Най-добре е Костов да дойде"!
407
12
 
11
 
! Отговори
и аз на вас преди 13 години
И двамата циркаджии на БСП са способни, но докато Янев е забавен, то Костов е вече противен.
406
7
 
12
 
! Отговори
СОФИЯ преди 13 години
Записите от СРС доказаха, че това е най-мутряшкото правителство! Обвиняваха другите преди тях, а те самите излязоха най-гнусните корумпирани мутри! И се изживяват като съд и прокуратура - то не бяха обвинения, то не бяха чудесии! Ама що не видят, че гащите им се изсулиха и им се вижда насрания чисто мутренски ***? Видя се че са ***! Питам аз като управляват много добре, без да вдигат пенсии, доходи, при растяща инфлация и безработица, какво ще оставят след себе си? Как ще управляват следващите? Ще имат ли този финансов стабилитет, който Боко наследи? Ще останат ли живи българи, които да бъдат управлявани? Малко се съмнявам!
405
11
 
23
 
! Отговори
ГЛАСУВАЩ преди 13 години
Ще гласувам за ПОЛИТИКА Костов!Омръзна ми от мутрите на мутрите!Мутрите не са за политици!На мутрите мястото им е на ДРУГО място...Който гласува за мутри...не е нормален и гласува с/у бъдещето си!
404
7
 
12
 
! Отговори
Напомнящ преди 13 години
Какъв мораториум за цените на горивата, кой ще го наложи? Да ги помолим?! Ами да помолят и тези, които пекат хляба и тези с олиото. Да излезем на голяма неделна молитва и да се молим! Това са глупости!", разлюти се Костов .....-Браво Костов така не съм се смял отдавна,как само им го каза Хахахахахах.
403
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НЕ ХАРЕСВАМ КОСТОВ, НО ТУК Е ПРАВ И КАЗВА ИСТИНАТА. ПРАВИТЕЛСТВОТО НЕ СМЕЕ ДА ЗАКАЧА ВАЛЕНТИН ЗЛАТЕВ (ЛУКОЙЛ). ТАКА БЕШЕ И ПРИ ПРЕДИШНОТО КРАДЛИВО ПРАВИТЕЛСТВО НА СТАНИШЕВ И ДОГАН!
402
0
 
0
 
! Отговори
vanio преди 13 години
adash a za fokusite sas soros, za tqh shto ne razkajesh a? inache si prav tezi ot gerb sa beter ot vischko i vseki, nagli bezpardoni komunisticheski zverove. sram za hubavata ni zemqt.
401
8
 
10
 
! Отговори
Кало преди 13 години
Преди 3 дена другаря Станишев се изяви и обясни, как надзорниците на магистрала Тракия не разбирали нищо от строителство и требело да се назначи Доган за консултант!Вчера Яне Янев па ревеше нещо.Днес другарят Костов обяснява, че цената на руския и либийски петрол немали нищо общо!Да му се чуди човек тогава що подари Нефтохим на лошите рашъни?!Утре е наред отново другарят Станишев да се изтропа!Аман от ***!