Не бил св. Димитър, най ми бил Курбан байрам

Фидосова и Местан на нож за датата на изборите
Обновена: 13 апр 2011 14:30 | 13 апр 2011 10:13,
348
Не бил св. Димитър, най ми бил Курбан байрам
Фидосова видя скрити мотиви зад предложението на ДПС. Снимка: БТА

Управляващи и опозиция продължиха завихрилия се спор около датата на изборите 2 в 1 през есента. По време на консултациите при президента във вторник ГЕРБ официално предложиха вотът да бъде на 23 октомври, Атака и Синята коалиция се съгласиха с нея.

ДПС и НДСВ обаче настояха да гласуваме на 30 октомври, а БСП избра най-късната дата – 13 ноември.

Според зам.-председателя на парламентарната група на ГЕРБ Искра Фидосова 23 октомври е най-подходящата дата за изборите, защото така процесът ще бъде приключен преди декември и новите кметове и общински съветници ще могат спокойно да приключат финансовата година. Фидосова е категорична, че това е най-добрата дата, за да не се създава хаос и напрежение в общините.

"Датите не печелят изборите. Те се печелят с политики", контрира я Лютви Местан от ДПС пред bTV.

"Една по-ранна дата ще затрудни избирателите, а по-късната ще затрудни институциите. Затова ние предлагаме 30 октомври. Ние се водим от интереса на избирателите. Трябва да имаме уважение и към религиозните дати. 26 октомври е Димитровден.

И приключването на кърската работа също е важно, защото това не са малко хора, а е важно да има повече избиратели. Струва ми се, че 30 октомври за първи тур и 6 ноември за втори тур са един добър компромис, обясни Местан.

Още по темата

Според Искра Фидосова обаче зад това предложение на ДПС има скрити мотиви.

"На 29 октомври е най-големият празник в Турция по случай обявяването й за република през 1923 година. На 6 ноември е Курбан байрамът. Тогава в Турция хората ще почиват 10 дни и могат да бъдат организирани да дойдат да гласуват в България за ДПС", смята Искра Фидосова.

Тези твърдения обаче ядосаха Лютви Местан, който ги определи като безумна теза. Той се вбеси на словосъчетанието "турски секции", което Фидосова употреби.

"Това са противоконституционни изказвания. Нямате право, г-жо Фидосова, да говорите така. В случая вие не сте представител на ГЕРБ, а на Атака", разфуча се Местан.

"Нямате право да говорите за турски секции, когато става въпрос за избори на Република България. Това е престъпно изказване", отсече той.

"Имам предвид секциите в Турция, които са извън дипломатическите и консулски представителства", оправда се Фидосова, която допълни, че "турските секции" били нейна неволна грешка. Това обаче не успокои зам.-председателя на ДПС.

Лютви Местан беше категоричен, че ще наклевети Фидосова пред премиера Бойко Борисов и ще настоява той да се разграничи от изявлението й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


348
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
5
 
3
 
! Отговори
евлоги преди 13 години
когато и да са изборите аз няма да гласувам .но ви каня да подкрепите нашите протести срещу високите цени на горивата защото след великден пак ще ги вдигнат.да покажем на златев боико и дянков са *** и че ние сме народ и че ни има.и не гласуваи те за да не псувате после.избрахме такива като тиквата цецко шлифера симо пицата и цеца мутанта и федоска свинката
118
1
 
10
 
! Отговори
Boroka преди 13 години
ДПС не само, че е антиконституционна партия ! Това е най-голямата ченгесарница в най-новия ни политически живот ! Тя подхрава електората на АТАКА, а АТАКА подхранва електората на ДПС, а и двете са "родени" в един и същ майчин дом от едни и същи сценаристи !
117
7
 
5
 
! Отговори
ДПС преди 13 години
в турските райони са турци!
116
3
 
3
 
! Отговори
Max преди 13 години
Искрето е жена и половина! Не, не...! Като я гледам на снимката - даже е колкото 2 жени и половина!
115
11
 
1
 
! Отговори
избирател преди 13 години
Някакъв медик е писал/114/ че Фидосова имала здравословен проблем. Няма спор, дори неспециалист като я види и чуе, ще разбере че прасето е болно. Дали обаче болни трябва да ни управляват?
114
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
смешни :)не парламент - а цирк,и ние им плащаме да си чешат езиците
113
2
 
12
 
! Отговори
Boroka преди 13 години
Най-добре е повечето от ДПС да бъдат застреляни. Всички със сепаратистки идеи в затвора за държавна измяна и опит за дестабилизиране на цялото население. Никакви привилегии за никой - никакви майчини езици, никакви религии... По пет на нож !!!
112
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

много Ви се иска !!!!!!!! но за съжаление няма да стане!!!!!!!!!!!!!!!!!родени сме тук в България и ще живеем тук в родна България!!!!!!!!много здраве на Вас!!!!!!!!
111
11
 
3
 
! Отговори
Невъзможно е ... преди 13 години
.. да се вдигне умрелият рейтинг на ГЕРБ!Старите номера с турско-*** опасност вече не вървят!Май им остава да пробват само с комбинация от виагра+трибестан!Ама с тоя многотонажен парламентарен сексимвол на снимката и това няма да помогне!
110
12
 
2
 
Отговори
КараИбрахим преди 13 години
Швейцарският институт по генетика Игенеа би могъл да нанесе доста голям удар на всички, които до вчера се кълняха в чистотата на нациите, към които принадлежат.Така българите, дължат половината от генетичния си профил (без един процент) на траките, по 15 процента на славяните и елините, на древните македонци 11 и на финикийците 8 процента.И нито един процент на прабългарите.Днешните "българи" не са нищо друго освен тракославяновизантийци,откраднали името и историята на тюркобългарите на Аспар Руху и гордеещи се с това чуждо,азиатско и варварско име.
109
0
 
5
 
! Отговори
никра до 108 TURK преди 13 години
хехе:)аз съм жена да ти кажа и не плащам сметки на дами по заведенията:)....и какво общо има това??искаш да кажеш,че като ги използват/да не кажа друга дума,че съм жена все пак:)/ твоите сънародници,трябва да им плащат ли?:))не те разбрах?като дами в заведение ли идвате да ви плащат сметките?:)
108
16
 
6
 
! Отговори
Демократ преди 13 години
*** с болните мозъци начело с фашистите администратори пак се са развихрили! Продължавайте.....продължавайте по същия дух барем да се излекувате. А вий админи продължавайте да насаждете етническа омраза! И сега може да ми изтриете коментара!
107
10
 
2
 
! Отговори
Наивен преди 13 години
Много сме я окъсали, щом някаква монтанска ***-майка защитава интересите на комунистите от ГЕРБ. Парламента наистина е станал ***.
106
8
 
3
 
! Отговори
ss20 преди 13 години
моля *** на днес .бг да ни жалят и да не слагат снимката на този мутант.като слагате снимка на федоска правите сумати мъже импотентни.и после България намалявала ами вие сте виновни.това чудовище не върви а се търкаля.
105
0
 
0
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

М. Дринов писа по повод тюркобългарите: "Ние приемаме Шафариковото мнение, че /българите/ са от тюркско потекло. При това ние бързаме да забележим, че нас твърде малко ни занимава потеклото на тези българи, защото този си няма мястото в историята на нашия народ, който не е техен потомък и няма нищо общо с тях, освен името, което случайно прие от тях." /М. Дринов, Съчинения, т. I, 1909,
104
6
 
3
 
! Отговори
До 104 преди 13 години
104, Ти пък ! Свалила е към 150 кила. Тези грижи за Отечеството я стопяват горкичката ! Добре, че има и такива българи, които милеят за Родината :) :) :) Тялото си даде жената за тая пуста България ! Апетит загуби ! Вече трудно маха 20 кюфтета в стола на Парламента. А преди имаше 2-*** готвачи назначени персонално за найното изхранване :) :) Мъка ! Мъка !!!
103
2
 
7
 
! Отговори
до Килъра преди 13 години
Първо се научи да пишеш грамотно и след това наричай другите прости.явно ти харесва *** да ти е в г.за ***.
102
2
 
12
 
! Отговори
Boroka преди 13 години
Караибрахиме жив ли си бе човек каде беше помислих си наи лошото
101
2
 
10
 
! Отговори
до реалист преди 13 години
колега, знаеш ли че много жени са дебели щото имат здравословни прблеми?Това е от ендокринната система и щитовидната жлеза.Имах комшийка дет мн малко ядеше и бе над 100кг :(((Просто прочети в нета...
100
3
 
11
 
! Отговори
Boroka преди 13 години
Абе да си ходят в Турция нали там опитите маже да забременяват Продалжават