Не бил св. Димитър, най ми бил Курбан байрам

Фидосова и Местан на нож за датата на изборите
Обновена: 13 апр 2011 14:30 | 13 апр 2011 10:13,
348
Не бил св. Димитър, най ми бил Курбан байрам
Фидосова видя скрити мотиви зад предложението на ДПС. Снимка: БТА

Управляващи и опозиция продължиха завихрилия се спор около датата на изборите 2 в 1 през есента. По време на консултациите при президента във вторник ГЕРБ официално предложиха вотът да бъде на 23 октомври, Атака и Синята коалиция се съгласиха с нея.

ДПС и НДСВ обаче настояха да гласуваме на 30 октомври, а БСП избра най-късната дата – 13 ноември.

Според зам.-председателя на парламентарната група на ГЕРБ Искра Фидосова 23 октомври е най-подходящата дата за изборите, защото така процесът ще бъде приключен преди декември и новите кметове и общински съветници ще могат спокойно да приключат финансовата година. Фидосова е категорична, че това е най-добрата дата, за да не се създава хаос и напрежение в общините.

"Датите не печелят изборите. Те се печелят с политики", контрира я Лютви Местан от ДПС пред bTV.

"Една по-ранна дата ще затрудни избирателите, а по-късната ще затрудни институциите. Затова ние предлагаме 30 октомври. Ние се водим от интереса на избирателите. Трябва да имаме уважение и към религиозните дати. 26 октомври е Димитровден.

И приключването на кърската работа също е важно, защото това не са малко хора, а е важно да има повече избиратели. Струва ми се, че 30 октомври за първи тур и 6 ноември за втори тур са един добър компромис, обясни Местан.

Още по темата

Според Искра Фидосова обаче зад това предложение на ДПС има скрити мотиви.

"На 29 октомври е най-големият празник в Турция по случай обявяването й за република през 1923 година. На 6 ноември е Курбан байрамът. Тогава в Турция хората ще почиват 10 дни и могат да бъдат организирани да дойдат да гласуват в България за ДПС", смята Искра Фидосова.

Тези твърдения обаче ядосаха Лютви Местан, който ги определи като безумна теза. Той се вбеси на словосъчетанието "турски секции", което Фидосова употреби.

"Това са противоконституционни изказвания. Нямате право, г-жо Фидосова, да говорите така. В случая вие не сте представител на ГЕРБ, а на Атака", разфуча се Местан.

"Нямате право да говорите за турски секции, когато става въпрос за избори на Република България. Това е престъпно изказване", отсече той.

"Имам предвид секциите в Турция, които са извън дипломатическите и консулски представителства", оправда се Фидосова, която допълни, че "турските секции" били нейна неволна грешка. Това обаче не успокои зам.-председателя на ДПС.

Лютви Местан беше категоричен, че ще наклевети Фидосова пред премиера Бойко Борисов и ще настоява той да се разграничи от изявлението й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


348
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
5
 
! Отговори
до 90 преди 13 години
до 90, явно никога не си работил, нито пък си мръднал по далеч от носа си, щом представите ти са такива, жалко за теб, поработи събери пари и отиди да видиш малко свят и тогава говори...
98
0
 
0
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

Изтъкнатият български историк Страшимир Димитров: "Скъпи мои земляци...Аз последователно съм изтъквал, че не можем да смятаме тюркоезичното българско население за анадолски пришълци, за чуждо тяло у нас. В своята маса те са коренно българско население. Обяснявал съм, че българската народност още през средновековието се състои от два етнически компонента. Първият е на хуноезичните/тюркоезични/ българи /или прабългари, както обикновено ги наричаме/, които дават името на държавата ни и на народността ни. В тази народност се вливат през ХI-ХIV в. и установили се у нас части от племената на узи, печенеги и кумани, чиито езици са много близки до езика на българите, което улеснило бързото им побългаряване и включване в състава на българската народност.Обяснявал съм,че тези българи никога не са били изцяло славянизирани, а си остават през цялото средновековие съществена хуноезична /тюркоизечна/ съставка на българската народност. Поради това всеки знае,че днешните Делиормански турци са потомците на прабългарите...Османското нашествие заварва българската народност не само като славяноезична, но и със значителна хуноезична /тюркоезична/ част, обитаваща предимно източните предели на българската етническа територия.Именно,тези тюркоезични основатели на България са днешните български турци." /Димитров, Стр., Тюркоезичието, стереотипите на мислене и националното помирение, Раб. дело, бр. 7 от 01. 08. 1990 г./.
97
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Писна ни този Лютви Местан да се прави на божа кравичка.Уважавам демократичните процеси,уважавам турците,но ДПС е преди всичко мафиотска партия,която в едно с останалите политически *** води страната ни към дъното.
96
7
 
0
 
! Отговори
TURK преди 13 години
DO:85IDVAM TAM S LI4NA KOLA I NIKOY NI6TO NE MI PLA6TA. NIE NE PRAVIM TAKIVA MALKI SME6NI SMETKI KAT VAS. MEJDU DRUGOTO VIE DAJE NE PLA6TATE SMETKATA NA DAMATA V ZAVEDENIE :)) NORMALNO E TAY DA GOVORITE
95
7
 
1
 
! Отговори
TURK преди 13 години
DO:85IDVAM TAM S LI4NA KOLA I NIKOY NI6TO NE MI PLA6TA. NIE NE PRAVIM TAKIVA MALKI SME6NI SMETKI KAT VAS. MEJDU DRUGOTO VIE DAJE NE PLA6TATE SMETKATA NA DAMATA V ZAVEDENIE :)) NORMALNO E TAY DA GOVORITE
94
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
DO:85 IDVAM TAM S LI4NA KOLA I NIKOY NI6TO NE MI PLA6TA. NIE NE PRAVIM TAKIVA MALKI SME6NI SMETKI KAT VAS. MEJDU DRUGOTO VIE DAJE NE PLA6TATE SMETKATA NA DAMATA V ZAVEDENIE :)) NORMALNO E TAY DA GOVORITE.
93
4
 
14
 
! Отговори
Бравос ! преди 13 години
Тези са добри :) Как умело манипулират плебса :) Карат се по телевизията и си вдигат рейтинга пред глупавия електорат, а после строят хотели и правят далавери заедно :) И да си мошеник си трябва талант ! Евала на даровитите ни управници от ГЕРБ и техните "врагове" от ДПС. След тази сутрин са вдигнали електоралната подкрепа поне с 5-10 пункта. А истината е, че не сме 1878 година и всичко трябва да остане в историята. Не обичам ***, но всичко трябва да остане в историята. Иначе..лошо !
92
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Фидосова ми се струва напълняла.
91
9
 
10
 
! Отговори
реалист преди 13 години
Това на снимката е представител на човешкия род от Монтана. Това е угоен нотариус с амбиции за нещо повече от герберонски депутат. И това *** , решава съдбите на малцината останали българи.ОТВРАТ!....."Нема такава държава"
90
4
 
5
 
! Отговори
inatut преди 13 години
do 90Била на ексКУРзия там..ами нормално ти си била на почивка, а до теб някой и едно дърво да цепи, пак ще си мислиш че много се работи, просто защото ти сии почиваш а около теб някой работи..
89
6
 
9
 
! Отговори
на сапун преди 13 години
Турция най- доброто място за следващо голямо природно бедствие !
88
6
 
3
 
! Отговори
niama преди 13 години
*** дживотното е тази Фидосова :)))Иначе по темата съм пас !
87
1
 
6
 
! Отговори
никра до 75 TURK преди 13 години
само да си допълня предишният пост под 85...забравих да питам...а като ви докарат да гласувате после връщат ли ви бе?:)или само в едната посока плащат?:))))
86
2
 
9
 
! Отговори
Boroka преди 13 години
ТАЗИ ПАРТИЯ ДПС Е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННА!ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНИ ЗАЩОТО НАСАЖДА ОМРАЗА СРЕД БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ С РАЗЛИЧНО ВЕРОИЗПОВЕДАНИЕ!В БЪЛГАРИЯ ОФИЦИАЛНИЯТ ЕЗИК Е БЪЛГАРСКИ!
85
6
 
5
 
! Отговори
Nobody преди 13 години
Фидосова подсъзнателно се плаши от курбана с тея килограми....
84
3
 
6
 
! Отговори
antiES преди 13 години
ето как политиците ни пак успяха да ни разделят,зато хаир няма да видим
83
6
 
3
 
! Отговори
До Jolly Roger преди 13 години
Ей олигоифрен *** ако не знаеш жената на Супер Б преди да се разделят почна да строи с човек на Доган хотел! А Воленчо си прави далавери с турски строителни фирми. Има ли още дето да вярват,че българските партии защитават интересите на някой, а същото се отнася и за турските
82
2
 
9
 
! Отговори
ДПС в Сибир преди 13 години
До 90 Като толкова ти харесва там - *** и живей там (но без да се връщаш да гласуваш тук). И имай в предвид, че това по курортите и това по сериалите няма нищо общо с реалността. Всяка жаба да си знае гьола - турците в Анадола!
81
1
 
10
 
! Отговори
буба до прасчо преди 13 години
То тоя ако бе турчин щеше е културен. Кой знае кви крадливи *** са били родителите му и той е отгледан с помощи - с моите и твоите пари. Ама да е жив и здрав, и той душа носи.Нека има повече кат него, че иначе българите няма се обединим :)Я се замислете - колко лечители, гадетели е дала турция? Колко велики умове? Колко светци и миротворци...николко :(Може сме 20 пъти по малко от тях, но сме 1000 пъти по велик народ. И те го знаят дълбоко в сърцата си.
80
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
май всички тук които пишете глупости за турците не сте били веднъж там, защото в Турция се работи и то здраво..доста пъти съм била там на екскурзии и го знам, разбирам и злобата Ви, но това не означава да се преиначава истината, защото ако ние работехме колкото турците, България щеше да е различна, а сега да ние честит новия собственик на Кремоковци - Ура за ГЕРб!