Не бил св. Димитър, най ми бил Курбан байрам

Фидосова и Местан на нож за датата на изборите
Обновена: 13 апр 2011 14:30 | 13 апр 2011 10:13,
348
Не бил св. Димитър, най ми бил Курбан байрам
Фидосова видя скрити мотиви зад предложението на ДПС. Снимка: БТА

Управляващи и опозиция продължиха завихрилия се спор около датата на изборите 2 в 1 през есента. По време на консултациите при президента във вторник ГЕРБ официално предложиха вотът да бъде на 23 октомври, Атака и Синята коалиция се съгласиха с нея.

ДПС и НДСВ обаче настояха да гласуваме на 30 октомври, а БСП избра най-късната дата – 13 ноември.

Според зам.-председателя на парламентарната група на ГЕРБ Искра Фидосова 23 октомври е най-подходящата дата за изборите, защото така процесът ще бъде приключен преди декември и новите кметове и общински съветници ще могат спокойно да приключат финансовата година. Фидосова е категорична, че това е най-добрата дата, за да не се създава хаос и напрежение в общините.

"Датите не печелят изборите. Те се печелят с политики", контрира я Лютви Местан от ДПС пред bTV.

"Една по-ранна дата ще затрудни избирателите, а по-късната ще затрудни институциите. Затова ние предлагаме 30 октомври. Ние се водим от интереса на избирателите. Трябва да имаме уважение и към религиозните дати. 26 октомври е Димитровден.

И приключването на кърската работа също е важно, защото това не са малко хора, а е важно да има повече избиратели. Струва ми се, че 30 октомври за първи тур и 6 ноември за втори тур са един добър компромис, обясни Местан.

Още по темата

Според Искра Фидосова обаче зад това предложение на ДПС има скрити мотиви.

"На 29 октомври е най-големият празник в Турция по случай обявяването й за република през 1923 година. На 6 ноември е Курбан байрамът. Тогава в Турция хората ще почиват 10 дни и могат да бъдат организирани да дойдат да гласуват в България за ДПС", смята Искра Фидосова.

Тези твърдения обаче ядосаха Лютви Местан, който ги определи като безумна теза. Той се вбеси на словосъчетанието "турски секции", което Фидосова употреби.

"Това са противоконституционни изказвания. Нямате право, г-жо Фидосова, да говорите така. В случая вие не сте представител на ГЕРБ, а на Атака", разфуча се Местан.

"Нямате право да говорите за турски секции, когато става въпрос за избори на Република България. Това е престъпно изказване", отсече той.

"Имам предвид секциите в Турция, които са извън дипломатическите и консулски представителства", оправда се Фидосова, която допълни, че "турските секции" били нейна неволна грешка. Това обаче не успокои зам.-председателя на ДПС.

Лютви Местан беше категоричен, че ще наклевети Фидосова пред премиера Бойко Борисов и ще настоява той да се разграничи от изявлението й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


348
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
14
 
! Отговори
elephant преди 13 години
много права е момата...турците и *** са най големите виновници за положението в България...ама всеки народ си заслужава управниците,кой разбрал,разбрал...и отдавна се е изнесъл
58
11
 
8
 
! Отговори
С.М. преди 13 години
Всичко супер на трибуната, ама защо след всички закани на Бойко срещу Доган, все още магистралите ги строят същите турски фирми, за Доган най-тежкото последствие беше че си събори барбекюто, а Бойко отдавна млъкна и извади Доган от заплахите и заканите... Уж много се нареждат по дебатите, а вечер май си пият ракията заедно...
57
14
 
1
 
! Отговори
TURK преди 13 години
SME6NICI :)))) TO SI IMA POSOLSTVO KADETO MOJE VSEKI S BALGARSKO GRAJDANSTVO DA SI GLASUVA. TAKA 4E TIQ SPOROVE ZA DATI SA SME6NI. OSVEN TOVA AKO 6TE DA E POSRED ZIMA V SRQDA NIE PAK 6TE NAMERIM NA4IN DA GLASUVAME, VIE ZA TOVA NE BERETE GRIJI :))
56
1
 
24
 
! Отговори
!?!?! преди 13 години
не ни е страх TURK! просто искаме малкия поцент да си стане РЕАЛНО малък! Гласувате под строй за бандитите Доганови, дето НИТО един проблем не са ви решили - ще работите до 80-годишна възраст в Турция, щото вашия доганчо нищо не направи да ви се признае в Турция отработения трудов стаж в България.Роднините ти, които са останали тук - по-далеч от тютюна, картофите и гумените *** не са отишли завалиите. А тоя, дето ВИЕ му давате власт - хем не ходи в парламента, хем летяща чиния ще купува
55
2
 
13
 
! Отговори
прасчо преди 13 години
Дааааааааа,ще умрат от глад,а сега умират от шап.....Големи баровци станахте ***,още малко и вие ще ни изхранвате,нищо,че сте ни клали 500 години.....Глей си там Чалмистан и Капъла чарши и ни остави ний да си умираме от глад и от квото си искаме
54
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бре, тая Фидосова ми се издигна в очита. Браво на жената!
53
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Можете да се смеете на фидосова, но поне настъпва ***. А стъпката и е тежка...
52
11
 
8
 
! Отговори
С.М. преди 13 години
Грух.
51
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Фидосова е супер симпатяга.Много,много я харесвам.Какво означава дали има или няма право да казва някой неща, щом те отговарят на истината.В думите й има желязна логика.Омръзна ни една етническа партия да ни върти на малкия си пръст.
50
7
 
13
 
! Отговори
до 52 преди 13 години
Малък % ама гласувате на 10 места - *** !
49
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Крайно време е ГЕРБ най-после да свършат онова, за което ги избраха хората - да отстранят кадрите на ДПС отвсякъде! Особено в провинцията, където нещата не са пипнати още от времето на Триглавата ламя и ДПС продължава да си кадрува, както си знае! Стига оправдания, стига с тези подслушвания, милиционерщина, ходатайства, 'антикризисни' мерки (дето само задълбочават кризата у нас) и т.н., ГЕРБ да свършат онова, заради което най-вече ги избраха хората! И да не сменят едни крадци с други!
48
10
 
2
 
! Отговори
DO:42 преди 13 години
AKO SE ZATVORI GRANICATA S TURCIQ MN BALGARI 6TE UMRAT OT GLAD. TAKA ILI INA4E EDVAM SVARZVAT DVATA KRAQ. MISLI SI KAKVO GOVORI6 GLUPAKO, TI SI NQMA6 HABER KAK ZA KAKVA TARGOVIQ STAVA VAPROS.
47
3
 
25
 
! Отговори
прасчо преди 13 години
Газ пикаят в ДПС,за 1-ви път след 10 ноември не казват кой да кара влака от Анкара през Истанбул.......Но,ако можем да организираме и рейсове по време на изборите от Разград,Кърджали и Хасково за Истанбул,направо ще стане прекрасно..........
46
3
 
9
 
! Отговори
ехо преди 13 години
"...могат да бъдат организирани да дойдат да гласуват в България за ДПС". Те по всяко време ще бъдат организирани. Така че датата няма значение. Разчитайте само на уседналостта.
45
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добре, че дойде Бойко да ги разкара тия,че в някои министерства бяха забравили българския език.
44
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Местан място не можа да си намери, след като сумистката го затапи защо държи на 30-ти като дата за изборите. Ей големи мишоци са тия ***, особено тоя гяурин...
43
9
 
42
 
! Отговори
буба4ко преди 13 години
Евала на Фидосова!!!Не ме интересува как изглежда, но тя каза това което никой мъж не се осмели да каже!Смела патриотка е! Браво!
42
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БСП, подкрепете открито коалиционния си партньор,не подлайвайте срещу Фидосова!
41
5
 
29
 
! Отговори
ДПС в Сибир преди 13 години
Границата с Турция трябва да се затвори! Болните от шап поганци да си стоят в Анадола!
40
3
 
21
 
! Отговори
на сапун преди 13 години
Шапавите - *** пак ли се готвят за изборна екскурзия ?Чакам да дигнат стената на границата с манафистан !