ГЕРБ с пълно мнозинство в парламента

"Атака" и Сидеров станаха излишни на Бойко Борисов
Обновена: 15 апр 2011 17:09 | 14 апр 2011 23:58,
257
ГЕРБ с пълно мнозинство в парламента
Волен и Капка станаха излишни за ГЕРБ. Снимка: Булфото

Пълно мнозинство в парламента си осигури управляващата партия ГЕРБ. 6-имата отцепници от РЗС и Синята коалиция са гарантирали пред Европейската народна партия (ЕНП), че подкрепят безрезервно правителството на Бойко Борисов. Така „Атака“ и Волен Сидеров стават ненужни за властта и министър-председателя.

Във вторник народните представители Дарин Матов, Димитър Колев, Димитър Чукарски, Тодор Великов, Марио Тагарински и Венцислав Върбанов са провели среща в Брюксел с шефове на ЕНП, където членува и ГЕРБ, съобщи за Dnes.bg депутатът Димитър Чукарски.

По време на срещата с генералния секретар на ЕНП Антонио Лопес и лидера на фракцията в Европейския парламент Джоузеф Доул те са заявили пълната си подкрепа за правителството.

В лицето на независимите депутати ГЕРБ вече има алиби пред Европейската народна партия и Брюксел, че мнозинството в парламента не зависи от “Атака”.

"Ние гарантирахме, че ГЕРБ има пълно мнозинство в българския парламент и че властта в България е стабилна и ще изкара мандата си", каза Чукарски.

Той допълни, че са декларирали пред Лопес и Доул, че по този начин ще се намали влиянието на националистическата партия „Атака“ на Волен Сидеров в управлението на страната.

Депутатите заявили, че са обещали на избирателите си да подкрепят ГЕРБ, за да се махне тройната коалиция.

В момента партията на Бойко Борисов има 117 депутатски мандата. С 6-имата отцепници от РЗС, ГЕРБ разполага със 123-ма народни представители, което е повече от половината мандати в Народното събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
2
 
24
 
! Отговори
Sedesar преди 13 години
Такова ще е винаги дереджето докато управляват бивши комунисти и милиционери. А тези отцепници също имат една майка кърмилница БКП, нищо че са обиколили няколко партии. Следващия път пак си изберете комунисти
167
1
 
20
 
! Отговори
borokaro преди 13 години
ЕХ да му се не види - много интересно - Волен Сидеров сега ще се завърти както само той си го може и ще почне да бълва срещу герб - така както го правеше преди ...ЦИРКЪТ НАРЕЧЕН БЪЛГАРИЯ ПРОДЪЛЖАВА
166
1
 
4
 
! Отговори
Чети докементи преди 13 години
..бе ливадо от 160....!!!!!!!!!!!!!!!!Когато фактите говорят----и боговете мълчат!Я, се погледнете кви сте усровци.....натикани в червния "***"!Че даже му се и кефите.....на комфорта!
165
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЕРБ си напазаруваха мнозинство с парите от контрабанда и вече Атака е излишна. Глупакът Сидеров ще пие една студена вода, преди да изхвърчи от политиката.
164
1
 
29
 
! Отговори
2011 преди 13 години
Колеги,коментари по случващото се са излишни.Всичко е ясно.Покупко-продажбата на съвести отново е факт.Макар, че тези неща нямат такова нещо.Има само едно решение, и то е ясно. Протести! Поводи - всичко случващо се на тази територия!
163
0
 
11
 
! Отговори
Фердо преди 13 години
Напълно съм съгласен с мнението на 160. Може да сме различни, да имаме различни мнения, да имаме своите грешки но сме по различни от другите и в нашите ръце и воля е да променяме нещата.Като народ имаме своите върхове и герои. И бъдеще!
162
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Значи сега ни управляват ГЕРБ и РЗС ....
161
0
 
6
 
! Отговори
4o4ko преди 13 години
Значи Волен вече го пускат на воля.
160
0
 
31
 
! Отговори
wtf преди 13 години
Айде нема нужда... От РЗС подкрепа - писмо от умрел! Това са най-долните мижитурки!
159
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Навярно Костов е позеленял?!
158
2
 
10
 
! Отговори
Ха,ха,ха,.... преди 13 години
...след "пладнешките хайдуци"--комунистите, на власт дойдоха --"мутрите", за да цицат от европейските фондове- и да въртят далавери......!Вече е ред ---на власт да дойдат лъжците и мошениците...!Като ни одерант и те по ...5-6...кожи---неай-добре е да си дойде Султана и да си прибири раята!ВИДЕ СЕ ВЕЧЕ , ЧЕ ХАИР В БЪЛГАРИЯ ,НЕМА ДА ИМА...ДОКАТО Е САМОСТОЯТЕЛНА !ВРЕМЕ Е ЗА ТУРЦИЯ В, ЕС....АМАН ОТ НЕГОДНИЦИ!
157
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Във вторник народните представители Дарин Матов, Димитър Колев, Димитър Чукарски, Тодор Великов, Марио Тагарински и Венцислав Върбанов са провели среща в Брюксел с шефове на ЕНП, където членува и ГЕРБ, съобщи за Dnes.bg депутатът Димитър Чукарски."Това са национални предатели!
156
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"...Левски , не е съден за революционна дейност---а за обира на хазната в Арабаконашкия проход!"Седерастки легенди, целящи да насади нихилизъм в българите:Съден е за революционна дейност и за предумишлено убийство.Като не е доказано предумишленото убийство. А тъй като не е имало до този момент избухнало въстание, не е заслужавал смъртна присъда и по тези обвинения.Накратко, турците са го убили единствено защото е бил опасен за султаната им.
155
2
 
17
 
! Отговори
Dundy преди 13 години
Не може народни представители, избрани по пропорционалната система от дадена партия, да преминават към друга, това е изопачаване на вота на избирателите!!!
154
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На Волен вярват четири пъти повече избиратели отколкото на Костов и мартинчо
153
0
 
14
 
! Отговори
бай Ганя преди 13 години
Еййййййййййй тоз чуркодръп Митко Чукарски има ли партия в която да не е бил :::
152
1
 
5
 
! Отговори
Фердо преди 13 години
Пропуснах - въпроса за поп Кръстю е открит. Що се отнася до Димитър Общи - понякога голямата уста води до големи бели! Всичко тръгва от един селянин, разказал на жена си за видяната от него група!
151
0
 
10
 
! Отговори
1 преди 13 години
И после съдебната система била независима - оня ден оправдаха тоя международен бандит Венцислав Върбанов....делата му за далаверите като министър се точеха 10 години. А Марио Дебелака не искам да го коментирам този син приватизатор. Той е уникален политик :)
150
2
 
10
 
! Отговори
До 149 преди 13 години
И ти си комунистически манипулатор. Левски е предаден от Поплуканов, който е прадядо на Андрей Луканов. И внук и прадядо са предали България.
149
0
 
7
 
! Отговори
Фердо преди 13 години
А, ето 141 цъфна отново! Ами за какво да го съдят Левски драги, като формално с дейността си не е нарушил тогавашните закони? Турците много добре са знаели колко разрушителна е дейността на дякона и претекста е този обир. Много гняв има май в "робската" ти душа! Ако си един от нас....