ГЕРБ с пълно мнозинство в парламента

"Атака" и Сидеров станаха излишни на Бойко Борисов
Обновена: 15 апр 2011 17:09 | 14 апр 2011 23:58,
257
ГЕРБ с пълно мнозинство в парламента
Волен и Капка станаха излишни за ГЕРБ. Снимка: Булфото

Пълно мнозинство в парламента си осигури управляващата партия ГЕРБ. 6-имата отцепници от РЗС и Синята коалиция са гарантирали пред Европейската народна партия (ЕНП), че подкрепят безрезервно правителството на Бойко Борисов. Така „Атака“ и Волен Сидеров стават ненужни за властта и министър-председателя.

Във вторник народните представители Дарин Матов, Димитър Колев, Димитър Чукарски, Тодор Великов, Марио Тагарински и Венцислав Върбанов са провели среща в Брюксел с шефове на ЕНП, където членува и ГЕРБ, съобщи за Dnes.bg депутатът Димитър Чукарски.

По време на срещата с генералния секретар на ЕНП Антонио Лопес и лидера на фракцията в Европейския парламент Джоузеф Доул те са заявили пълната си подкрепа за правителството.

В лицето на независимите депутати ГЕРБ вече има алиби пред Европейската народна партия и Брюксел, че мнозинството в парламента не зависи от “Атака”.

"Ние гарантирахме, че ГЕРБ има пълно мнозинство в българския парламент и че властта в България е стабилна и ще изкара мандата си", каза Чукарски.

Той допълни, че са декларирали пред Лопес и Доул, че по този начин ще се намали влиянието на националистическата партия „Атака“ на Волен Сидеров в управлението на страната.

Депутатите заявили, че са обещали на избирателите си да подкрепят ГЕРБ, за да се махне тройната коалиция.

В момента партията на Бойко Борисов има 117 депутатски мандата. С 6-имата отцепници от РЗС, ГЕРБ разполага със 123-ма народни представители, което е повече от половината мандати в Народното събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
15
 
8
 
! Отговори
ss преди 13 години
Дааа Революционерите Нашите днешти национални герои Но наказани от Бога да бъдат без гробове И Ботев и Левски и Бенковски и Раковски иА какво се крие за тях По време на Отоманското робство сиромашкото население години наред събира пари за още оръжие Парите са дадени на войводите Филип Тотю и Панайот Хитов да купят пушки и с чети и въоръжено въстание да дойде мечтаната СВОБОДА Единият от двамата войводи заминава във Влашко и там с парите си купува къща и 300 декара лозе оженва се за млада и богата влаинка чокойка и си живее мирно тихо и дпокойно в Браила до дълбоки старини ХристоБотев преди заминаването на четата за България предвидливо изтегля във Влашко старата си майка заедно с жена си и дъщеря си както и Димитър синът на жена му от първия и брак Във Влашко Ботев оставя на майка си и на жена си повече от половината пари предназначени за изхрана на четата в България След това историята се знае Следват множество скандали между Ботев и изгладнелите четници Кулминацията е на връх Вола където Ботев е убит от Стефанаки Савов от Враца Обретенов от Русе и други четници Васил Иванов Кунчев по прякор Левски е подстриган за монах с черковно име Игнатий и чин дякон Но той се отказва от Бога и православието - захвърля расото Убива с кама и 12 годишно дете Участва в обир на държавната хазна Левски е осъден на смърт чрез обесване от съдията българин Иван Хаджи Пенчович при присъстващи 10 турски и 10 български съдебни заседатели Преди присъдата на Левски е предложено да приеме исляма за да отърве въжето И Левдски приема От турските заседатели ЗА смъртна присъда гласуват само 2 -*** от българите ЗА гласуват всичките 10 Левски отчаят и изплашен прави неуспешен опит за самоубийство като си удри главата в стените на килията Един ден преди обесването на Левски във двора на затвора е обесен Димитър Общи От Бесилото Общи за да вдъхне кураж на изплашения си другар се провиква - Левски виж как умира един истински революционер ! После сам слага въжето на шията си и увисва Любен Каравелов от Браила е изпратил писмо на Левски да му предаде архива И Левски от Ловеч я изпраща В Браила посред бял ден в къщата на Каравелов влиза турски агент и взима архивата и един портрет на Левски Въпрос на време е било кога ще го заловят В съда на масата Левски учудено вижда архивата която е пратил на Каравелов Гаврил Хлътев с чужд паспорт на името на Георги Бенковски сам се обявява за Княз по време на Априлското въстание дори си взима и жена Райна Княгиня Истинското име на Георги Раковски е -Съби Попович
187
4
 
40
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Има една много вярна приказка - че към честният враг можеш да проявиш милост, но към предателите - никога.Повече нямам какво да кажа по темата.
186
17
 
60
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Почти сигурен съм, че Аката вече никога няма да влезе в парламентът. Тоя *** на снимката излъга и предаде 300 000 Български патриоти - докато борисов погребваше Българският народ и всячески толерираше престъпните ***, Болен го подкрепяше, докато хиляди Българи се събраха пред парламентът, за да протестират срещу зверското убийство на един Българин от тълпа престъпни *** пред очите на ушевите, тоя *** вместо да дойде при нас, тръгна да бие някакъв турски журналист !!!ДОЛУ БОЛЕН !!
185
6
 
13
 
! Отговори
BG преди 13 години
te sega da vidim Volen (bolen) mazniyat karieris kak shte govori i kak shte se izvini na izberatelite si.................nikoga veche nema da go vidim v politikata
184
9
 
39
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 13 години
"Хитрия" Сидер си плю на сурата, плю на "принцпите", плю си на електората... но няма как дапреобориш комуняри в тяхата игра на подлост, безочие и предателство... сбогом Сидер... хайл партийо майко кърмилка и закрилница...
183
20
 
44
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Атака изпусна завинаги шансът си да оглави народното недоволство - ако Болен бе останал верен на своите избиратели, можеше 6-10 месеца след качването на власт на престъпникът борисов, да му ритне столчето и да предизвика нови избори, на които той, Болен, щеше да вземе поне 20%... но не - той-предпочете да стане *** на проциганското правителство на ГРОБ, макар неговите действия да бяха в тотално противоречие с всички цели и принципи на Атака.НИКОГА ВЕЧЕ БОЛЕН !!!
182
6
 
37
 
! Отговори
Jolly Roger преди 13 години
ЛЕВСКИ е предаден от величка хъшнова а не от поп Кръстю. Шутът волен сидеров предаде идеята за пари.
181
3
 
13
 
! Отговори
Счетоводителя преди 13 години
С парички всичко може
180
11
 
19
 
! Отговори
Chiko преди 13 години
И Станишев да се присъедини към гербавите комунисти-резултатът ще е един и същ-разсипия. По-некадърно управление от това мисля никога не сме имали. На приказката ви ония окрадоха всичко-едва ли вече някой вярва другари комунисти.
179
10
 
37
 
! Отговори
Българин преди 13 години
160 - какви турци, бе - чети историята - Левски е предаден от българин, осъден от българи (тъкмо гласът на българските чорбаджии съдебни заседатели е наклонил везните към смъртната присъда) и обесен от *** !!! А иначе по отношение на Болен и жалките му дупетати - ей-на това се казва УПОТРЕБЕНИ И ЗАХВЪРЛЕНИ !!!Това е рано или късно съдбота на всеки безгръбначен лакей.
178
2
 
16
 
! Отговори
mindo преди 13 години
Единици са народните представители дето след като си изкарат мандата си казват "А можех освен да спечеля пари и да остана в историята като направя нещо за България". А не знам дали някой от онея си го казва докато е още вътре.
177
14
 
7
 
! Отговори
СДС преди 13 години
Гербери, бесепари и резесари-сите са от едно комунистическо котило-БКП
176
5
 
7
 
! Отговори
mindo преди 13 години
Да не кажа във всички партии, ама поне в РЗС постовете се купуват. Даваш пари - зимаш позиция в листата. Тоест Депутатите от РЗС са си купили депутатството от *** и имат право да го правят каквото си изкат. Който смята че вота му е подменен да им върне на хората парите с лихвите и пропуснатите ползи и да им заплати на хората времето и ноухауто дето са вложили в начинанието и съм сигурен, че ще си ходят. За простолюдието - парламента е бизнес драги мои, плащам, взимам, вадя дивиденти!!!
175
7
 
7
 
! Отговори
RRR преди 13 години
Моят свекър имаше една много мъдра приказка, а тя е, че коренът на всички е един/БКП/ само отгоре цъфтят в различни цветове и беше много прав човека.
174
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Losho,drugari,mnogo losho.
173
9
 
9
 
! Отговори
SImo преди 13 години
В едно съм сигурен, че каквото и да им е мнозинството на *** това е последното комунистическо правителство и колкото по-бързо си отиде-толкова по добре за България. Иначе ни чака жанвиденовата разруха и Костов няма да ни спаси като през 97 г.
172
7
 
40
 
! Отговори
БОРКОР преди 13 години
ГЕРБ всеки месец плащаше на АТАКА по 1 млн лв за гарантиране на парламентарната им подкрепа! Сега вече няма необходимост да го правят!В най-скоро време очаквайте рязка промяна в отношението на АТАКА спрямо ГЕРБ!До 1 седмица В. Сидеров ще повтори публично крилатата си фраза "Бойко-мухобойко"!
171
2
 
11
 
! Отговори
Лустрация ... преди 13 години
...му е майката , ЛУСТРАЦИЯАААААА........НЕЩАСТНИЦИ!ВЪН , КОМУНИСТИ, ПРОСТАЦИ, *** И НЕГОДНИЦИ ОТ ПОЛИТИКАТА!КУПЕТЕ СИ ОРЪЖИЕ!
170
13
 
32
 
! Отговори
Deko преди 13 години
Гербавите *** вече две години освен с интриганство и оплюване на предшествениците си не зная друго какво сътвориха освен разсипия във вяка област. За разлика от станишевци, които през мандата си вдигнаха няколко пъти заплати и пенси тия ни баламосват с милиционерските си сводки
169
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ето защо скоро Върбанов го оправдаха.