Борисов отивал в историята, провидя Алексей Петров

"Малкият и средният бизнес хранят хората, а големият – политиците"
Обновена: 10 авг 2011 13:37 | 4 май 2011 20:15,
212
Борисов отивал в историята, провидя Алексей Петров
Снимка: Булфото

"Сегашното управление със сигурност ще остане в историята, но няма да е с построените магистрали”.

Това заяви в Бургас Алексей Петров, който посети черноморския град в качеството си на изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива.

Той коментира, че финансовият министър Симеон Дянков, колегата му Трайчо Трайков и още двама-трима министри имат потенциал, който обаче не може да се реализира заради популизма на Борисов и Цветанов.

Според Петров единственото спасение за премиера Бойко Борисов е президентската институция. По думите му времето на модела “Борисов” вече изтича.

"Българският народ обеднява целенасочено, за да може да бъде купен по-лесно по време на изборите. Кризата вече е само българска и не се влияе отвън”, отчете бившият съветник в ДАНС.

Той се срещна с представители на малкия и средния бизнес, като основни теми в разговорите им бяха проблемите, с които предприемачите се сблъскват в условията на криза.

Още по темата

Според Петров икономиката в страната трябва да се развива при минимална намеса на държавата, която трябва да осигурява по-добри условия за развитието на бизнеса и да извършва регулативна дейност.

"Малкият и средният бизнес хранят хората, а големият бизнес храни политиците. Ако не се случи реформата – макар и късно – бремето от фалита на държавата ще се отрази най-вече на пенсионерите”, прогнозира той и допълни, че мудността, с която работи администрацията, създавала сериозни трудности за предприемачите, което представлявало репресия над малкия и средния бизнес в България.

Според Алексей Петров приходите от контрабанда, които са в размер на 3 милиарда лева, могат да се оползотворят за реформи поне в 3 сектора, но вместо това се използват безогледно за партийно финансиране. 

Попитан има ли алтернатива на сегашното управление Петров заяви, че такава може да има само след избори. Според него още следващата година трябва да се проведе референдум за свикване на Велико народно събрание, което да направи промяна в конституцията.

Петров не пожела да каже категорично дали смята да се кандидатира за президент. Според него обаче назначаването на действащ вътрешен министър за шеф на предизборен щаб е “наглост и арогантност”.

В заключение Алексей Петров обеща след един месец да извади скандални данни за корупция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още по темата: алексей петров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
9
 
14
 
! Отговори
Нема такава наглост! преди 13 години
Нема такава наглост!
137
7
 
13
 
! Отговори
МИТКО преди 13 години
ТОЧНО ТАКА,ПРАВ Е АЛЕКСЕЙ!! ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНО ПРОЗРЕНИЕ,БРАВО!!! НАПРАВО ПРЕОТКРИВАНЕ НА ТОПЛАТА ВОДА!! ТОВА ЗА БИЗНЕСА,ИМАМ ПРЕДВИД..... С ЕДНО МАЛКО УТОЧНЕНИЕ САМО - В БЪЛГАРИЯ МАЛЪК И СРЕДЕН БИЗНЕС НЯМА,ТЕ СА САМО НА КНИГА,АБСОЛЮТНО ЗАДУШЕНИ ОТВСЯКЪДЕ... А ГОЛЕМИЯТ БИЗНЕС - ТОЙ Е "БИЗНЕС" - В КАВИЧКИ,ЗА СЪЖАЛЕНИЕ....... И ОЩЕ НЕЩО - БРЕ - БРЕ!! - "ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА СЪЮЗА ЗА СТОПАНСКА ИНИЦИАТИВА"..... ХА-ХА-ХА!!!!! ДА СЕ СМЕЕШ ЛИ,ДА ПЛАЧЕШ ЛИ?!?!?!? БЪЛГАРИЙО-О-О-О!!!!!!!!!!!.....
136
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И двамата могат да се състезават до безкрай кой е по-голям бандит.
135
27
 
15
 
! Отговори
Stivi преди 13 години
Борисов е легенда,Алексей е един обикновен престъпник.
134
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Боко да си ходи, а Трактора въобще да не идва!
133
6
 
10
 
! Отговори
? преди 13 години
bahti pomaka....toz kyde otiva v na konq krakata ?!
132
3
 
24
 
! Отговори
до 125 преди 13 години
Няма такова нещо като "по-голяма" и "по-малка" злина.Борисов и Петров са две лица на едно и също нещо, на злото.
131
1
 
23
 
! Отговори
До 125 преди 13 години
Когато предстояха избори и народа трябваше да избира между Станишев и Боко,народа избра Боко като по-малкото зло... един омагьосан кръг..
130
5
 
36
 
! Отговори
реалист преди 13 години
ГЕРБ са банда ***. Лошо е , че Трактора ще ги гони, но няма особено богат избор. ГЕРБ трябва да се омитат веднага, докато не са ни съсипали окончателно.
129
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да не допускаме повече мутри в управлението на нашите съдбини !!!
128
5
 
17
 
! Отговори
До Amigo преди 13 години
Не е вярно че Герб дава 100 лв. за 100 коментара. Дава 100 лв. но ако само оплювач на Герб сам измисли текста на коментарите с оплювания и провокации че уж протестите са oрганизирани от мафията и БСП с цел да си траем и да ни мачкат. Иначе ако вземеш текстовете от централата на Герб и ги въведеш тук е 10 лв. за 100 коментара,само ако ги измислиш сам и са "убийствен език" дават за 100 коментара 100 лв.1 приятел 1 седмица писа и накрая за 7 дни му дадоха от Герб само 320 лв.
127
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Каквато е Тиквата , такъв е Трактора , такъв е и Шестака !
126
6
 
20
 
! Отговори
Amigo преди 13 години
Скриха се нещо Гербавите привърженици,но утре пак ще се появят няколкото скъпоплатени писачи тук......А ето каква информация излезе днес във Фейсбук от хора платени от ГРОБ и на които тези дни са спрели парите и наели други,те разочаровани решили да споделят истината......Просто е ужасно,докъде стига тази крадлива хунта.........С наближаването на изборите ГЕРБ си наемат професионални оплювачи, които правят на пух и прах конкуренцията. Най-актуалната оферта в момента е 100 лева за 100 коментара.Повето форумци се възползват от анонимността в интернет и плюят по политици, бизнесмени, търговци или пък конкуренти в нишата, в която работят те самите. Но докато едни от тях го правят от удоволствие да заливат с помия определен човек или компания, то наетите от ГЕРБ, които извличат материална полза от писането по форуми, блогове и социални мрежи.Какво прави професионалният оплювач платен от ГЕРБ ?Най-важното изискване при наемането на професионален оплювач е той да има остър език. Позволено му е да псува, да напада други форумци, да налива акъл или да разказва истории с неверни факти. Така например може да се окаже, че единият кандидат-президент е насилник, другият е крадец, третият е алкохолик и т.н. и т.н.
125
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вече сме влезли в спиралата на необратимата разруха е тотално предстоящо катастрофиране ! Единственото , което не сме пробвали е да си внесем правителство от вън !
124
5
 
14
 
! Отговори
до 125 преди 13 години
Бойко ако ти се вижда голямото зло, то тогава ти си слепец,този *** няма кой да го мине в мръсотиите му
123
4
 
5
 
! Отговори
до 129 преди 13 години
Бойко ако ти се вижда голямото зло, то тогава ти си слепец,този *** няма кой да го мине в мръсотиите му
122
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
младите да възират от тая ***
121
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не съм от Герб, те може и да останат в историята,но ти Алексейчо със сигурност няма да си там
120
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво нещо е народната любов! Излъжеш няколко пъти народа и тя я няма вече!
119
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЕРБ не отиват в историята! Те са история вече! Просто трябва да минат изборите за да го разберат:)