Борисов отивал в историята, провидя Алексей Петров

"Малкият и средният бизнес хранят хората, а големият – политиците"
Обновена: 10 авг 2011 13:37 | 4 май 2011 20:15,
212
Борисов отивал в историята, провидя Алексей Петров
Снимка: Булфото

"Сегашното управление със сигурност ще остане в историята, но няма да е с построените магистрали”.

Това заяви в Бургас Алексей Петров, който посети черноморския град в качеството си на изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива.

Той коментира, че финансовият министър Симеон Дянков, колегата му Трайчо Трайков и още двама-трима министри имат потенциал, който обаче не може да се реализира заради популизма на Борисов и Цветанов.

Според Петров единственото спасение за премиера Бойко Борисов е президентската институция. По думите му времето на модела “Борисов” вече изтича.

"Българският народ обеднява целенасочено, за да може да бъде купен по-лесно по време на изборите. Кризата вече е само българска и не се влияе отвън”, отчете бившият съветник в ДАНС.

Той се срещна с представители на малкия и средния бизнес, като основни теми в разговорите им бяха проблемите, с които предприемачите се сблъскват в условията на криза.

Още по темата

Според Петров икономиката в страната трябва да се развива при минимална намеса на държавата, която трябва да осигурява по-добри условия за развитието на бизнеса и да извършва регулативна дейност.

"Малкият и средният бизнес хранят хората, а големият бизнес храни политиците. Ако не се случи реформата – макар и късно – бремето от фалита на държавата ще се отрази най-вече на пенсионерите”, прогнозира той и допълни, че мудността, с която работи администрацията, създавала сериозни трудности за предприемачите, което представлявало репресия над малкия и средния бизнес в България.

Според Алексей Петров приходите от контрабанда, които са в размер на 3 милиарда лева, могат да се оползотворят за реформи поне в 3 сектора, но вместо това се използват безогледно за партийно финансиране. 

Попитан има ли алтернатива на сегашното управление Петров заяви, че такава може да има само след избори. Според него още следващата година трябва да се проведе референдум за свикване на Велико народно събрание, което да направи промяна в конституцията.

Петров не пожела да каже категорично дали смята да се кандидатира за президент. Според него обаче назначаването на действащ вътрешен министър за шеф на предизборен щаб е “наглост и арогантност”.

В заключение Алексей Петров обеща след един месец да извади скандални данни за корупция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още по темата: алексей петров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не го размахваи този пръст,допреди малко си обирал шоколада на Янка с него.
97
9
 
5
 
! Отговори
X10 преди 13 години
много *** тази вечер Боже пази България !!!!
96
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Криза, мриза ГЕРБ е аут и за се кефя! И такива интелектуални недоносчета като теб са аут:) Цветанов не ви ли пробва поне с един тест:) За какво плаща за толкова некадърна работа! Е! Той си знае! Дръж там, че другаде и това няма да вземеш с този потенциал:) Ниска топка си, ама много ниска! Няма да си свалям нивото вече с теб! Все пак и аз имам чувство за интелектуално съхранение! Ти си добър избор за семинарите на герберите! Все пак нечленоразделната реч не е за всеки!
95
9
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
герб да си ходят.да идва АЛЕКСЕЙ
94
8
 
22
 
! Отговори
oп преди 13 години
Петров твой ред е да станеш премиер!
93
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всеки извън ГЕРБ е по-добрият избор!
92
2
 
22
 
! Отговори
ринго преди 13 години
добре че не изглежда харизматично иначе Боко ще сънува президентството а колкото до интелект човека си го има а също и информация за мноооого работи в държавицата ни.
91
17
 
6
 
! Отговори
аз преди 13 години
мафията що не си мълчи
90
4
 
19
 
! Отговори
леле ! преди 13 години
Егати елита,все хора с цветисти прякори...Харесва ли ви се "тиква" да ви е президент ?
89
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
98-Ти пък ка ще разбереш нещо след лоботомия:))) Хайде марш да си бършеш сополите! И не ги яж:) Може да отидете отново с Боко да откриете Сомалийският залив!
88
8
 
3
 
! Отговори
ivan преди 13 години
Ohte edin prestapnik se oplakva doskoro v zatvora sega v politikata tova lie liceto na bg izgradeno ot zatvornici neka sega go zamesti Sergei posle Kostov vseki po reda si i vijte bg procaftqla
87
6
 
16
 
! Отговори
БГ преди 13 години
ЗА ТЕЗИ ДВЕТЕ ПЕРСОНИ - ББ И АП СТАРАТА БЪЛГАРСКА НАРОДНА ПОГОВОРКА КАЗВА "ВЗЕМИ ЕДИНИЯ, УДАРИ ДРУГИЯ" А ЕДНО ВРЕМЕ ИЗГЛЕЖДА,ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СА БИЛИ УМЕН НАРОД ЗА РАЗЛИКА ОТ ДНЕШНИТЕ "ВЕРВАЩИ" НА бсп , ГЕРБ , АТАКА , НДСВ , РЗС , РАЗНИ ЗЕМЕДЕЛСКИ СЪЮЗИ И ВСИКИ ОСТАНАЛИ *** МУТАНТИ ДОКАРАЛИ ОТЕЧЕСВОТО НИ ДО БАНКРУТ И ХОРАТА ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА. ВИДНО Е МАЙ СА ПРАВИ ТЕЗИ КОИТО КАЗВАТ , ЧЕ НАЙ-ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ ЗА БЪЛГАРИЯ СА............БЪЛГАРИТЕ. ОСОБЕНО ИМПЕРСКИТЕ ***.
86
12
 
9
 
! Отговори
цццццццццц преди 13 години
Тоя що не се скрие вече.Крадеца вика дръжте крадеца.
85
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всеки, който е срещу Тиквата и Цвъцко е национален герой!:)
84
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
88Може да съм зле, но пък се кефа на страданието ти:) Не знам как те е назначил Цветанов с тази липса на интелект изобщо! Липсата на интелект изключва изцяло образоваността, нали знаеш:) Неграмотния никога не може да обиди грамотния, защото грамотния разбира емоционалното му състояние:) Продължавай да страдаш! Аз отивам да си взема мангизите от Кутев:) За мен беше удоволствие да наблюдавам гърча на червея:)
83
8
 
7
 
! Отговори
Адам Смит преди 13 години
Трябваше да го уредят като Осама бен Ладен
82
7
 
18
 
! Отговори
Антитиква преди 13 години
Само така - Тиквата може да бъде размазан само от Трактора. Другите политици го чакат да падне и да му седнат на стола, без да предлагат нещо реално. Трактора предлага промяна и ако му се даде шанс ще я извърши.
81
8
 
11
 
! Отговори
ХА,ХА,ХА,АА.... преди 13 години
*** ЧЕНГЕ НА ДС НА БКП , СЕ ИЗЖИВЯВА ....КАТО ПРОРОК.!!!!???!!!!САМО ГДЕТО НЕ Е ПОЯСНИЛ ....ДАЛИ Е -"МОХАМЕД" ,ИЛИ "СВЕТИ ИЛИЯ"---ЗАЩОТО КОТО СЕ ОГЛЕДА МАЛКО, ЩЕ ВИДИ ЧЕ Е ...ПАК ОТ ТИЯ.../ЛАЙНАРИТЕ НА ПАРТИЯТА-майка/!!Боже ,Боже......що, не си прибереш версийте Боже....!!!!
80
7
 
3
 
! Отговори
Dimiter USA преди 13 години
Ei sopolanko (ot snimkata po-gore)Purvo si izburshi nosa!!!!
79
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
82 - Проблемите на интелектуално скопеният четец, не са проблем на пишещият! Два пъти не пояснявам! Питай класната:) На неграмотния всяко грамотно написано изречение ще е полуграмотно ии неграмотно! Проблема е в твоята главица! Питай мама и тати защо си в това състояние:)