Борисов щял да изпълни със съдържание президентството

Избори "3 в 1" били възможни технически, смята Бъчварова
Обновена: 26 май 2011 10:21 | 26 май 2011 10:20,
157
Борисов щял да изпълни със съдържание президентството
Снимка: БТА

Най-големият позитив от кандидатирането на Бойко Борисов за президент е, че политик с неговия авторитет ще изпълни с ново съдържание президентския пост. Това заяви пред БНТ началникът на кабинета на премиера Румяна Бъчварова.

Тя не смята, че кандидатирането на Борисов за държавен глава е изкушение. Бъчварова отбеляза, че не е взето такова решение, но ако бъде – това ще доведе до промяна на цялата политическа картина и би довело до преразпределяне на отговорностите в управляващата партия.

Според Бъчварова обаче няма основание за такова решение. Президентският пост бил по-висок, но давал по-малки възможности за влияние.

"Провеждането на предсрочни парламентарни избори е възможно технически, но не политически", заяви още началникът на кабинета на премиера по повод изказването му, че наесен са възможни избори 3 в 1.
Бъчварова обаче смята, че всяка уважаваща себе си партия трябва да бъде готова за такъв вот.

По повод евентуалното оттегляне на подкрепата на „Атака“ към ГЕРБ съветничката на Борисов коментира, че тя винаги е била на принципна основа и не е имало търгуване.

Още по темата

„Не трябва да се търсят някакви аргументи за скрита игра между ГЕРБ и „Атака”, заяви Румяна Бъчварова.

„Аз бих окачествила събитията от последните дни и поведението на Волен Сидеров в последно време като едни доста категорично ясни, прозрачни маневри, предизборни, за запазване на политически образ”, добави началникът на кабинета на премиера.

Тя предположи още, че една от причините за действията на Сидеров е фактът, че се прави опит в момента да се сформира една партия, която да отнеме гласове от „Атака“.

Това била партията, която се учредява около телевизия „Скат” и нейния собственик. Според Бъчварова правителството на Бойко Борисов има достатъчно ясна подкрепа, за да провежда своята политика и без „Атака“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
1
 
5
 
! Отговори
KOKO преди 13 години
Българите в България са роби на една шепа измислни депутатчета и министри,българите в Европа са роби на европейците (немците ви го казаха в очите,турците и арабите имат повече права) тоя е има още политически амбиции!Българина е единствения в европа които работи за 3 евро на черно в Европа и за под 3 евро в България.Долу парламента,президента,партии
112
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Заплатите в частния сектор растатБроят на закупените НОВИ автомобили растеБроят на големите ипотечни кредити растеИзносът растеБроят на почиващите по морето и българи, и чужденци растеЦените растатБезработицата е сравнително постояннаМлади и образовани хора търсят добре платена работа в чужбинаТова са характеристики на всяка бивша соц. страна, мъчеща се да се отскубне от московските клещи!
111
6
 
1
 
! Отговори
Дедо Гаджа преди 13 години
Бате Бойко на 100% ни готви изненада на Есен! Явно твърдо е решил да натрие носовете на бившите министър-председатели - И.Й.К., С.Б.С-к-г и С.Д.С. и да им покаже кой сега държи в ръцете си и самуна хляб - и ханджара - и бутилката вино!
110
2
 
9
 
! Отговори
hihihihihihi преди 13 години
Пълен провал във външна и вътрешна политика!Европейците са на европейско ниво,русия е на световната сцена ние сме още в 60 години,наравно с африканските племена.Да си ходят всичките до един
109
1
 
4
 
! Отговори
Ne e werno! преди 13 години
Боже! Колко мъка има по този свят!
108
2
 
10
 
! Отговори
123 преди 13 години
Айде анфетамини ще продава момчето!!!!
107
1
 
5
 
! Отговори
Темерут преди 13 години
Хора, вие много лесно забравихте юпитата от НДСВ, забравяте, че и Дянков е завършил образование в чужбина, нима наистина сте толкова късогледи, че не ви е ясно, че само образованието получено в чужбина няма как да е достатъчно? Радикални промени и трябват на тази държава, а не учени глави от вън! Нямам нищо против добре образованите хора, но действителността в БГ е толкова смазваща, че не виждам какво биха могли да постигнат тук, те.
106
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Докато държавата агонизира и е разкъсвана от бедност, безправие, корупция, шуробаджанащина и всички останали проявление на колабиралата т.н. демокрация - ББ все още мисли за политическата си кариера - при положение, че го видяхме колко всъщност струва- За мутра ДА - За управник НЕ !!!
105
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"...кабинета на премиера по повод изказването му, че наесен са възможни избори 3 в 1..."Nescafe са го подкупили да го каже! :D
104
1
 
7
 
! Отговори
Aнонимен преди 13 години
Ще,ще ...с циркаджийски номера ще го напълни..и с изрази от типа "бонжуар"...
103
2
 
14
 
! Отговори
биволи и батмани преди 13 години
НАСЛУШАХМЕ СЕ И СЕ НАЧЕТОХМЕ НА СЛАГАЧЕСКИ ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИ И СОЦИОЛОГИЧЕСКИ ХВАЛЕБСТВИЯ ПО ПОВОД УПРАВЛЯВАЩАТА НИ МУТРА.А НАЙ-МНОГО МЕ РАЗСМИВАТ ЕПИТЕТИТЕ "ЧЕСТЕН" И "ПОЧТЕН" ОТНЕСЕНИ КЪМ БОРИСОВ.ОСОБЕНО СЛЕД ТОВА,КОЕТО ИЗЛЕЗЕ ДНЕС В "БИВОЛ" ОТ УИКИЛИЙКС ЗА СЕКРЕТНИЯ ДОКЛАД/ГРАМА/ НА ПОСЛАНИК БАЙЪРЛИ ЗА БОРИСОВ/БАТМАН/ И ТЪМНОТО МУ МИНАЛО.И ТОЗИ ЩЕ Е ЛИЦЕТО НА НАЦИЯТА.ЩЕ ИМА НАХАЛСТВОТО И НАГЛОСТТА ДА СЕ КАНДИДАТИРА ЗА ПРЕЗИДЕНТ.ЧЕТЕТЕ И СЕ ВТРЕЩЯВАЙТЕ КОЙ УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ И СЕ КАНИ ЗА още 5г
102
1
 
3
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели, Националния ни интерес е кристално ясен МАТЕРИАЛНО И ДУХОВНО БЛАГОДЕНСТВИЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!- Но вече 21 години чакаме Парламента, Правителството и Президента, чрез бюджета, да започнат да спазват, минималните изисквания от "Харта за правата на човека", залегнала в Конституцията ни и Лисабонската стратегия, които са КОНСТИТУЦИОННО ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА:Член 25 от Хартата: - Всеки има правото на жизнен стандарт, който да осъществява на него и семейството му здраве и благополучие, включително прехрана, дрехи, жилище, медицинско обслужване и необходимите социални услуги, както и правото на сигурност в случай на безработица, болест, инвалидност или овдовяване, при старост, както и при други по-нататъшни загуби на средствата за издръжка, по независещи от него обстоятелства. - Майките и децата имат право на особена социална помощ и подкрепа." Какви са минималните жизнени и социални изисквания:- Цената на живота ни (като на животни), се нарича - "Жизненен минимум" и днес е 248лв. С по-малки доходи ни умъртвявт чрез глад това е физически геноцид!- Минималната цена на труда ни, като на социални животни, се нарича - "Социалнен минимум" и е 674лв. При по-малка минимална работна заплата, над нас се извършва социален геноцид!!!- "Издръжката на едно дете" е средно 370лв. При по-малко средства се извършва Национален геноцид Защото децата ни възпроизвеждат нацията...!!!ИЗВОД:- Минималната издръжка на четиричленно семейство, е 2088лв!!! - Днес средната заплата е само 640лв..., а семейният ни доход е 1280 лева или по 320 лв. на човек, което е по-малко дори от издръжката за едно дете...ОТ КЪДЕ ПАРИ ЛИ?- Средната ни работна заплата е 17% от средноевропейската, а произвадителността на труда ни е 27% от европейската!!!Следователно средната ни заплата БЕЗПРИКОСЛОВНО ТРЯБВА, да е със 63% по-висока или да е 1026 лева!!!- За по-високи доходи РАБОТОДАТЕЛИТЕ ТРЯБВА, да модернизират производството си, а за да го направят: Данък печалба за инвестираната и част в България, ТРЯБВА, да се намали на 5%, а за останалата и част, първо да платят ДДС от 20% (та какво друго е печалбата, ако не добавена стойност), а после и колкото са удръжките на работещите граждани 37.5%...!!!Днес тези наши пари се присвояват от безмерно силната, спрямо отделния човек, ОЛИГАРХИЯ, разхайтена от НИСКАТА ЦЕНА НА ТРУДА НИ И НЕОГРАНИЧЕНАТА И ПЕЧАЛБА!!!
101
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А, мерси! Стига ми толкова с изпълването!
100
1
 
11
 
! Отговори
Мими преди 13 години
А бе този Бойко много скромен бе
99
1
 
21
 
! Отговори
87 и 90 преди 13 години
Вие пиете ли си хапчетата редовно? Кое предизборно обещание е спазено от Борисов? Нещо което той да е започнал и да го е довършил? Усещате ли риториката? Аман от ***! Наистина са ви повредени чиповете!
98
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Най-големият позитив от кандидатирането на Бойко Борисов за президент е, че политик с неговия авторитет ще изпълни с ново съдържание президентския пост. Това заяви пред БНТ началникът на кабинета на премиера Румяна Бъчварова." Този е запълнис с фекалии министерски съвет, сеа иска и в президентството.
97
3
 
6
 
! Отговори
KOKO преди 13 години
do 91Има много млади хора завършили европейски университети,но *** са стиснали кокала та не го пускат!!Да си ходят
96
3
 
0
 
! Отговори
Темерут преди 13 години
До 95: Нямаме толкова време, ние живеем днес, и сега, промените ни трябват, тепърва за кога ще ги чакаме тия да узреят в харвард, сорбоната и прочее... Докато им дойде времето ние няма да сме живи.
95
2
 
8
 
! Отговори
hihihihihihi преди 13 години
Да не пипат конституцията,тия некадърници с български купени дипломоми.Първо да се изпратят хора в Харвард или Сорбоната които ще са кадърни да я променят по европейски цивилизован модел.
94
3
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Тиквата ще изпълни президентството с тиквено съдържание.С две думи там ще стане бостан!