Борисов щял да изпълни със съдържание президентството

Избори "3 в 1" били възможни технически, смята Бъчварова
Обновена: 26 май 2011 10:21 | 26 май 2011 10:20,
157
Борисов щял да изпълни със съдържание президентството
Снимка: БТА

Най-големият позитив от кандидатирането на Бойко Борисов за президент е, че политик с неговия авторитет ще изпълни с ново съдържание президентския пост. Това заяви пред БНТ началникът на кабинета на премиера Румяна Бъчварова.

Тя не смята, че кандидатирането на Борисов за държавен глава е изкушение. Бъчварова отбеляза, че не е взето такова решение, но ако бъде – това ще доведе до промяна на цялата политическа картина и би довело до преразпределяне на отговорностите в управляващата партия.

Според Бъчварова обаче няма основание за такова решение. Президентският пост бил по-висок, но давал по-малки възможности за влияние.

"Провеждането на предсрочни парламентарни избори е възможно технически, но не политически", заяви още началникът на кабинета на премиера по повод изказването му, че наесен са възможни избори 3 в 1.
Бъчварова обаче смята, че всяка уважаваща себе си партия трябва да бъде готова за такъв вот.

По повод евентуалното оттегляне на подкрепата на „Атака“ към ГЕРБ съветничката на Борисов коментира, че тя винаги е била на принципна основа и не е имало търгуване.

Още по темата

„Не трябва да се търсят някакви аргументи за скрита игра между ГЕРБ и „Атака”, заяви Румяна Бъчварова.

„Аз бих окачествила събитията от последните дни и поведението на Волен Сидеров в последно време като едни доста категорично ясни, прозрачни маневри, предизборни, за запазване на политически образ”, добави началникът на кабинета на премиера.

Тя предположи още, че една от причините за действията на Сидеров е фактът, че се прави опит в момента да се сформира една партия, която да отнеме гласове от „Атака“.

Това била партията, която се учредява около телевизия „Скат” и нейния собственик. Според Бъчварова правителството на Бойко Борисов има достатъчно ясна подкрепа, за да провежда своята политика и без „Атака“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
2
 
12
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Кабинетът неглижира опасните фашизоидни изцепки на Сидеров. Двете партии - АТАКА и ГЕРБ имат едни родители и целите им са общи. Има само една цел - българите да са подтиснати, никой освен "избраните от ДС" да не става богат и постепенно да се върнем към Русия. Борисов е вреден.
92
8
 
1
 
! Отговори
Темерут преди 13 години
До КОКО: Е, да си ходят, де :) И, откъде да дойдат тези нови лица? Може би, трябва да си ги внесем от чужбина :)))) Те, току-така няма от къде да дойдат новите лица.
91
3
 
5
 
! Отговори
KOKO преди 13 години
Да си ходят всичките след 89 ,да не правят на луди!20 години не побъркахте,е стига толкова.Искаме нови лица а не стари комунистически муцки скрити зад всички цветова;Долу президента,парламента и партии
90
2
 
1
 
! Отговори
Темерут преди 13 години
До 87: Да, това е несъмнено правилният подход, дали обаче ББ, ще има здрави *** да го изпълни? Трябва да се проведе референдум, да се промени конституцията, за да може президентската институция да се облече в реална власт, а не да е една "восъчна фигура", появаваща се и държаща речи по празници, и ходеща по разни мероприятия за присъствие само.
89
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Червения електорат е позеленял от ядплюе, псува и ръмжиче на Бойко не може да навреди.То не бяха компромати и измишльотини рогати, но след всяка поредна лакардияБорисов ги прави на пихтия
88
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Предпочитам за Премиер такъв обикновен човек от народа, но честен и почтен, какъвто е Борисов, а не префинените крадци като Първанов, Станишев, Мадритския дървосекач, Милен Велчев, Ив. Костов, Ст. Софиянски, които благо и умно блеят, ама крадат и с задните си части.
87
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Следващия супер ход на Борисов е да направи президентска република и вече край на властолюбивите, крадливи комунистически принцове и червени принцеси, станали мултимилионери от заграбеното от държавата ни. А корумпираните червени съдии от страх ще пълнят гащите и няма да смеят да дават условни присъди на всякакви престъпници. От червеното бунища на Европа, България ще се превърне в рай. Гласувайте за Борисов, това е последния ни шанс!
86
4
 
6
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели, Националния ни интерес е кристално ясен МАТЕРИАЛНО И ДУХОВНО БЛАГОДЕНСТВИЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!- Но вече 21 години чакаме Парламента, Правителството и Президента, чрез бюджета, да започнат да спазват, минималните изисквания на Чл.25 от "Харта за правата на човека", залегнала в Конституцията ни и Лисабонската стратегия, които са и КОНСТИТУЦИОННО ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА:Какви са минималните жизнени и социални изисквания:- Цената на живота ни (като на животни), се нарича - "Жизненен минимум" и днес е 248лв. С по-малки доходи ни умъртвявт чрез глад това е физически геноцид!- Минималната цена на труда ни, като на социални животни, се нарича - "Социалнен минимум" и е 674лв. При по-малка минимална работна заплата, над нас се извършва социален геноцид!!!- "Издръжката на едно дете" е средно 370лв. При по-малко средства се извършва Национален геноцид Защото децата ни възпроизвеждат нацията...!!!ИЗВОД:- Минималната издръжка на четиричленно семейство, е 2088лв!!! - Днес средната заплата е само 640лв..., а семейният ни доход е само 1280 лева...ОТ КЪДЕ ПАРИ ЛИ?- Средната ни работна заплата е 17% от средноевропейската, а произвадителността на труда ни е 27% от европейската!!!Следователно средната ни заплата БЕЗПРИКОСЛОВНО ТРЯБВА, да е със 63% по-висока или да е 1026 лева!!!- За по-високи доходи РАБОТОДАТЕЛИТЕ ТРЯБВА, да модернизират производството си, а за да го направят: Данък печалба за инвестираната и част в България, ТРЯБВА, да се намали на 5%, а за останалата и част, първо да платят ДДС от 20% (та какво друго е печалбата, ако не добавена стойност), а после и колкото са удръжките на работещите граждани 37.5%...!!!Днес тези наши пари се присвояват от безмерно силната, спрямо отделния човек, ОЛИГАРХИЯ, разхайтена от НИСКАТА ЦЕНА НА ТРУДА НИ И НЕОГРАНИЧЕНАТА И ПЕЧАЛБА!!!
85
4
 
14
 
! Отговори
Легионер - 4 летион преди 13 години
Аве Борисов. Аве Цезар. Ние честните и почтени граждани на Република България те поздравяваме!!!
84
4
 
7
 
! Отговори
Картинката преди 13 години
Бойко ще се кандидатира. Ще се използват 600 хиляди мъртви души в списъците, за бъде сигурна работата. Сегашните му министри ще бъдат кметове на големи населени места. Кабинетът ще се разпадне, а господин новият президент ще назначи служебен кабинет, който ще бъде съставен квотно от всички големи партии, за да може да се краде по равно (опитът на Попов, Инджова, Софиянски).Така се държи властта още 6 месеца след изборите. След това държавата фалира и взима заем от МВФ. Запишете си го.
83
9
 
2
 
! Отговори
Долнооо преди 13 години
Ами то СКАТ като им гледах предаванията ми, отдавна ми стана ясно, че са купени от бившите агенти на Държавна сигурност /ДС/, сега мастити бизнесмени, които ги заболя много от факта, че ББ ги удари през крадливите им ръчички. Техния основен рупор Велизар Енчев също е бивш агент на ДС. А пък фиктивния собственик на СКАТ се продаде за добри пари, което няма лошо, но проблема му е морален, защото се продаде точна на тези срещу които уж се бореше, а се оказа отново, че парите не миришат.
82
5
 
3
 
! Отговори
Jolly Roger преди 13 години
Народа не е лош, лоша е свинската комунистическа банда, наложена със оръжие. Най неграмотна и *** ***, *** опростачиха този велик народ и дори си позволяват да го наричат лош материал.
81
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Борисов по-скоро би изпълнил със съдържание някоя килия в софийския градски затвор!
80
3
 
9
 
! Отговори
Fox преди 13 години
*** яко ще го изпълни със съдържание президентството, всеки ден ще им нарежда на служителите заедно със сутрешното кафе по една здрава линия амфет от неговата партида, така че да са в еуфория цял ден. Той на децата дава съдържание в живота, та камо ли на някакво си президентство...
79
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НОВОТО СЪДЪРЖАНИЕ - МУТРА НА ТРОН
78
4
 
3
 
! Отговори
Калин преди 13 години
избори в болшевистан! мина преброяването..номенклатурно комунистическо дело.. и какво .. списъците на села с по 200 жители .. станали .. на по 400, 450 :) гърбавите обслужиха деписе и бесипе .. а онея реват за датите на вота .. театър пълен!!!!
77
2
 
7
 
! Отговори
SAVCHO1950gdg преди 13 години
ЕДНО ПРАЗНО НЕЩО НЕ МОЖЕ ДАИЗПЪЛНИ СЪС СЪДЪРЖАНИЕ НИЩОТО !!!САМО КЪДЕТО РУМИ ЩЕ СИ НАМЕРИ НОВА ПЕТ ГОДИШНА СЛУЖБИЦА !!
76
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Море Румянке,да ти напълнят със съдържание катеричката/с тротил/и да си сложиш фитилче с капсул детонатор и да си подпалиш фитилчето !Тиквата хората не искат да го виждат, ти за президент го препоръчваш!Какво съдържание в тази куха лейка?Надали има мозък колкото един щраус,а мозъка му е по-малък и от окото му!
75
2
 
12
 
! Отговори
аватар преди 13 години
В България се търсят само виновници,а забравяме че главния виновник за всичко е народа на тази държава.Старите хора са го казали "Каквото е стадото тъкъв е и пастира или обратното".*** сме и *** ще си останем.Цялата ни история го доказва този факт.Отивам на избори като на футболен мач,БЕЗ ДА СЕ МИСЛИ и резултатите са ясни.Няма на друг на кой да се сърдим освен на НАС САМИТЕ.
74
2
 
3
 
! Отговори
kiro преди 13 години
Ple6iviq kradec prezident ha amaparvo trqbva da go izbere nekoi koeto nqma da stane nai tapiq prezident ha kakva glupost kakva glupost ccccccccccc