Цветанов се ядоса: Не Дянков определя бюджета!

МВР шефът се надява да бъдат запазени парите на ведомството
Обновена: 16 авг 2011 19:54 | 16 авг 2011 19:54,
170
Цветанов се ядоса: Не Дянков определя бюджета!
Снимка: БТА

Не Симеон Дянков е човекът, който ще каже как се разпределя бюджетът на страната.

Това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов в коментар на изказването на финансовия министър, че в проектобюджета за догодина ще има по-малко пари за сектора сигурност.

МВР шефът уточни, че за него е важно какво е окончателното решение на парламента за бюджета и „това, което внася министър-председателят като проектобюджет за 2012 година“.

По-рано днес Симеон Дянков заяви, че в Бюджет 2012 ще има преразпределение на средства от сектор "Сигурност", който включва МВР, разузнаването и ДАНС, към науката, образованието и културата.

"Ние плащаме повече за сигурност от останалите европейски държави, а по-малко за наука и образование, а трябва да е обратното", коментира тази сутрин финансовият министър.

Цветанов уточни, че със Симеон Дянков са обсъждали бюджетът на МВР за следващата година да е поне колкото тазгодишния.

"Погледнете какво се случи във Великобритания. Виждате какъв срив има на имиджа на една страна, когато нещата излязат извън контрол. Нека да не допускаме това.

Аз като министър на вътрешните работи ще се стремя това да не го допуснем. Смятам, че с парите, които днес държавата осигурява, все пак се стараем максимално да покрием всички необходимости", коментира още силовият вицепремиер.

Във връзка с даренията към МВР Цветанов заяви, че последните публикации по темата били силно спекулативни и ясно се е разбрало, че всъщност едва около 250 000 лв. са били даренията от донори от страната.

Заповедта за регламентиране на дарителите на МВР е свързана с желанието на някои общини да предоставят сграден фонд и гориво на полицията, както и с изискванията на членството ни в ЕС.

Още по темата
Така Цветанов коментира дали няма да се злоупотребява с ограничението даренията на МВР да са само от общини, държавни фирми и ЕС.

„Карате ме да иззема функциите на общината – тя преценява как да разходва средствата си“, допълни той.

Цветанов добави, че ще е добре за МВР, когато някоя община има финансова възможност, да подпомага полицията.

Това не е първият сблъсък между двамата вицепремиери. Около скандала с даренията Симеон Дянков публично не одобри тази практика и призова МВР да върне даренията от дарители със съмнителна репутация. 

Относно отнемането на лиценза на "Лукойл" пък се появи информации за конфликт между двамата вицепремиери.

МВР шефът Цветан Цветанов на правителствено заседание в отсъствието на Симеон Дянков разпалено е заявил, че „тия акции трябва да се обсъждат предварително“ и че целият шум трябва да приключи възможно най-бързо.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
3
 
17
 
! Отговори
$ преди 12 години
Дори и техническите средства за подслушване и следене са измислени от учените.Ако в другите държави не отпускаха подобаващ бюджет за наука, полицаите нямаха да разполагат и с това.
83
2
 
26
 
! Отговори
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ преди 12 години
А дали полицаите ще благоволят да вършат работата, която би трябвало да вършат? Цецо,а защо има 180 НЕРАЗКРИТИ ПОРЪЧКОВИ убийства?????? А?Че вие ВЪОБЩЕ НЕ работите бре!А само за ПАРИ ламтите...Особено ТИ!
82
21
 
5
 
! Отговори
:) преди 12 години
Всички ревете от МВР,но разберете че това са хората които ще ни помогнат при нужда,това са хората които 1ви ще ви подадът ръка,полицая не е само репресивен апарат,те са там някаде да помагат на всички ни,разберете го
81
6
 
11
 
! Отговори
:( преди 12 години
Охранено прасе си ти,КОЛКО ПЪТИ ДА ВИ СЕ ПОВТАРЯ ЧЕ ПОЛИЦАИТЕ КАТО БРОИКА СА 20 000,ДВАДЕСЕТ ХИЛЯДИ,ДРУГОТО Е ПОЖАРНА,ГРАЖДАНСКА ЗАЩИТА,ТЕЛ 112,И ДРУГИ СЛУЖБИЧКИ
80
2
 
28
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Цецко внимавай да не стане като в Англия че незнам как ще си опазиш апартаментчетата дарени от цялата ти крадлива рода!
79
4
 
29
 
! Отговори
Мамин сладък преди 12 години
"Не Дянков определя бюджета", преведено от Цецовски като "Ще кажа на Бойко че ми вземаш от парите". Гнусно, грозно, черно ***. Не че Дянков ми е приятен, но решението му да даде повече пари за образование и наука за сметка на тъпите куки е първото му по-интелигентно намерение. Ред е на Цецо да храни куките от заплатата си - аз лично полза от тях не виждам.
78
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бедни ми Цветко, защо не умря на багера докато копаше трупове... Видимо е изгубил "войната" с топ 100-те на света и у нас. Така е, уморените коне ги ... правят на храна за котенцата на Цвети.
77
1
 
15
 
! Отговори
evgeni преди 12 години
НЕ ЗНАЕТЕ ЛИ ДРУГИЯ КОРОНЕН НОМЕР НА БОЙКО-ИНТРИГАТА: "още преди да е станало престъплението Борисов еч вече ТАМ !!!" първолиценцираният му номер преди фокуса с лентичките.А имаше и коронен -театъра за софийските *** като кмет. '"КОНФЛИКТ,РЕШЕНИЕ,РЕЙТИНГ по сценарии И НОВОТО ЛИЦЕ НА СТАРИТЕ МРЪСОТИИ".Ето tova ви бе поднесено български гласоподавателю и вие си мислите ,каквото си мислите,театрото си продължава..........................
76
1
 
23
 
! Отговори
Бухал Славеев преди 12 години
Цецо, Цецо, от къде тръгна и до къде е докара?! Престъпниците да дават пари на полицаите за да ги хващат по лесно!!!! Боже, Боже!!! Говори той и заместниците му и искат някого да съгласят с тях! Престъпниците потърсиха спасение в тяхната партия и сега им е трудно ,но успяват повечето да се прикриват. Лесно такива хора не се ловят, защото те викат дръжте крадеца, въпреки, че те са откраднали! Многобройна полиция, безбройно охранителни фирми, общинска полиция и какви ли не още пазачи!!!?
75
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Dinko prvi digna bairaka za namaliavane na parite za nauka i obrazovanie so4eiki s lainiani si prst stracite u BAN. da , sega bil prv-stel da finansira nauka s pari ot MVRteo.are be oste go pomnime kak sikase da turi na "sopestioven vlog" fiskalnie rezerv, i ako nebiaha Kostov, Oresharski i oste dvam trima finansista da se razlaiat toia stese da go zanese, rezerva, u statite.
74
3
 
18
 
! Отговори
антиЕС преди 12 години
евала на Дянков ако го направи.И без това нямаме нужда от 70000 добре охранени прасета в униформи,а по-скоро от подобряване на образованието.Учението е сила ,а не репресивния апарат.
73
1
 
24
 
! Отговори
ала бала преди 12 години
Стига сте оплювали наш Цецко. Не разбрахте ли ,че толкова му е умствения багаж. Можем да му помогнем на човека като го изпратим при чукчите.Там ще е в свои води, и никой няма да забележи изцепките му.
72
1
 
20
 
! Отговори
Тялото преди 12 години
Тиоя няма ли кой да му плесне един зад врата. Няма по-неприятен ***.И безплатен паркинг не бих му оставил да пази.
71
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
sto im se vrzvate na fliongite be? Dinko e kazal tova za da razlea Cwekloto, i ei go na Ceco kakto se bese izgubil mejdu Vazelin Mariniov i 6 ahpartamnti sega e na vlnata na novinata- ceco tuk ceco tamgolima kalpazanin izleze toia prdlio
70
3
 
17
 
! Отговори
ан преди 12 години
в англия се случи това именно,защото не се е обръщало внимание на наука ,култура, образованиеЕдин образован човеке друго,а вс останало е тълпа и се манипулира леснотака че не съм съгласна с мнението на цветановдано БОЙКО не го послушабраво на ДЯНКОВБЕШЕ МН ТОЧЕНСЛУШАХ ГО
69
0
 
20
 
! Отговори
Браво на Дянков преди 12 години
Много хора го плюят, но никой не е казал,че: 1. Взел пари за да отпадне забраната срещу цигарите. 2. Има богата тъща 3. Покро вителствува митничари или Мишо Бирата/лека му пръст/. 4.Прави лобистки закони /като пишман арендаторите-депутати на ГЕРБ/ 5.Е бившо ченге или комунист 6. С килийно образование 7. PREDIZVIKVA SMIAH V 4UGBINA....Molia oprovergaite me!
68
1
 
18
 
! Отговори
дедо преди 12 години
да... притесни се.. как ще си купи още 6 апартамента. Колкото до нашите "полицаи"... ако се случи това което стана във Великобритания... ченгетата тук ще са първите избягали. 90% са с наднормено тегло!
67
0
 
13
 
! Отговори
а стига бе !? преди 12 години
И все още не се е появил някой полуграмотен милиционер да защити патрона си ?! Лошо ... и невестулките с фуражки вече не те траят Цветанов. Една супер грозна жена ти остана ...
66
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цветанов притежава две силни качества. Изключително *** и малко упорит!!!
65
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
изяжте се,това не е правителство