Цветанов се ядоса: Не Дянков определя бюджета!

МВР шефът се надява да бъдат запазени парите на ведомството
Обновена: 16 авг 2011 19:54 | 16 авг 2011 19:54,
170
Цветанов се ядоса: Не Дянков определя бюджета!
Снимка: БТА

Не Симеон Дянков е човекът, който ще каже как се разпределя бюджетът на страната.

Това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов в коментар на изказването на финансовия министър, че в проектобюджета за догодина ще има по-малко пари за сектора сигурност.

МВР шефът уточни, че за него е важно какво е окончателното решение на парламента за бюджета и „това, което внася министър-председателят като проектобюджет за 2012 година“.

По-рано днес Симеон Дянков заяви, че в Бюджет 2012 ще има преразпределение на средства от сектор "Сигурност", който включва МВР, разузнаването и ДАНС, към науката, образованието и културата.

"Ние плащаме повече за сигурност от останалите европейски държави, а по-малко за наука и образование, а трябва да е обратното", коментира тази сутрин финансовият министър.

Цветанов уточни, че със Симеон Дянков са обсъждали бюджетът на МВР за следващата година да е поне колкото тазгодишния.

"Погледнете какво се случи във Великобритания. Виждате какъв срив има на имиджа на една страна, когато нещата излязат извън контрол. Нека да не допускаме това.

Аз като министър на вътрешните работи ще се стремя това да не го допуснем. Смятам, че с парите, които днес държавата осигурява, все пак се стараем максимално да покрием всички необходимости", коментира още силовият вицепремиер.

Във връзка с даренията към МВР Цветанов заяви, че последните публикации по темата били силно спекулативни и ясно се е разбрало, че всъщност едва около 250 000 лв. са били даренията от донори от страната.

Заповедта за регламентиране на дарителите на МВР е свързана с желанието на някои общини да предоставят сграден фонд и гориво на полицията, както и с изискванията на членството ни в ЕС.

Още по темата
Така Цветанов коментира дали няма да се злоупотребява с ограничението даренията на МВР да са само от общини, държавни фирми и ЕС.

„Карате ме да иззема функциите на общината – тя преценява как да разходва средствата си“, допълни той.

Цветанов добави, че ще е добре за МВР, когато някоя община има финансова възможност, да подпомага полицията.

Това не е първият сблъсък между двамата вицепремиери. Около скандала с даренията Симеон Дянков публично не одобри тази практика и призова МВР да върне даренията от дарители със съмнителна репутация. 

Относно отнемането на лиценза на "Лукойл" пък се появи информации за конфликт между двамата вицепремиери.

МВР шефът Цветан Цветанов на правителствено заседание в отсъствието на Симеон Дянков разпалено е заявил, че „тия акции трябва да се обсъждат предварително“ и че целият шум трябва да приключи възможно най-бързо.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кике, ама той опложда, демек и други недоразумения ще остави след него.Така че, оплождайте, да надминете Цецко като любовник!
63
1
 
21
 
! Отговори
БРАТ ПИТ преди 12 години
Kaква е политиката на ГЕРБ?Преди изборите беше НЕясна,а сега ощеповече!Бих казал, хак да им е на тия дето ти повярваха, но ще се въздържа - щото ни е хак на всички. Мама му стара, няма да му дойде акъл на тоя народ и това си е. Допустимо ли е една правова държава да се управлява по маниера на мафията?Възлагането на каквито и да е надежди на новия Отечествен фронт, наречен ГЕРБ,представлява тъжна карикатура на моментното състояние на българската общност.
62
1
 
29
 
! Отговори
Стреснат преди 12 години
Силовото министерство на държавата ни е в ръцете на изумителен ***. Това е силно притеснително. Приятел на Веско-Потното, крещящо *** и нагъл, крадец на дребно ... и тази държава съществува все още ?! Това е изумително ...
61
2
 
20
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 12 години
Ами прав е другарят Дянков - много пари похарчени за полиция и отбрана, а ефект почти няма. Че кой финансира ей така неефективни разходи?
60
1
 
27
 
! Отговори
кико преди 12 години
Цецо ка да ти го кажа за да разбереш? Ти си генетично недуразумение
59
1
 
25
 
! Отговори
@@@ преди 12 години
Интересна нация сме!Вместо в затвора да бъдат мутрите,българите ги избират в управлението на родината си!?А сега де....
58
1
 
22
 
! Отговори
Свиреп преди 12 години
Какво трябва да се случи, за да бъде изритан този *** Цветанов от управлението на скапаната територия на която съм роден ?!
57
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тука има много фенове Цеци!Лошо, много лошо.
56
1
 
24
 
! Отговори
Раз-два-три преди 12 години
Търся учител по физическо възпитание - да е *** и ***, за предпочитане и да е тиква.
55
0
 
14
 
! Отговори
БоСимеонов преди 12 години
Има много материал за коментиране тук, но не ми се занимава. Отивам да обърна едно. Дреме ми на *** какво един *** казал по адрес на друг.
54
1
 
10
 
! Отговори
лук ОЙЛ - $ преди 12 години
За всички е ясно, че Добрев получава горивата на изключително изгодни цени директно отЛукойл, където тежката дума има Валентин Златев, който е известен като приятеля на ГЕРБ. А младият Добрев пък парадира с добрите си отношения с баш ГЕРБ-ерът Цветан Цветанов. Който използва връзките си, за да урежда на Кирил Добрев супер евтино гориво от същия този Валентин Златев. Говори се, че част от тези 200 хиляди месечно влизат в джоба на Цветан като таен съдружник и покровител на Кирил Добрев.
53
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Милиционер е диагноза,не е професия!
52
0
 
24
 
! Отговори
Copy And Paste преди 12 години
Върхът на мюлюционерската простотия, нефелност и абсолютна наглост - че кой друг, освен финансовия министър има най-голяма роля в разпределянето на бюджета, бе, *** недоносен?
51
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СК +ГЕРБ -
50
0
 
22
 
! Отговори
Чичо доктор.. преди 12 години
Цецко да си сложи сламената шапка, напекло го е слънцето и е слънчасал.Не че има нещо в главата му, ама така ...
49
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е лесно да си *** и ***!
48
0
 
21
 
! Отговори
Швейк преди 12 години
Цецо Функцията решил да направи дълбок анализ. След кратък размисъл стигнал до не по дълбоко от набръчканото му ниско чело, решил че няма по-дълбока истина от максимата "рънътъ прави бурбътъ". След което захапал парче напукан маркуч за да докаже че функцията на зъбите е да хапят и дъвчат, но не и да ядат. Ето това е желязна логика.
47
0
 
15
 
! Отговори
шушу-мушу преди 12 години
От английския посланик дочух, че изтеглят цецо шлифера в братска Англия за да им реши проблемите. Там ще бъде под агентурното име цецо мантата и ще се прикрива като насач на мантите на чистачките от Даунинг стрийт 10. Последното се прави сцел за да няма ответен удър срещу нашата татковина, за която той, борисоф и дянкоф биха си дали живота немедлено, освен ако нямат мачле с момчетата от аерогарата.
46
1
 
22
 
! Отговори
mao_dze_dun преди 12 години
Започвам да си мисля, че Дянков при все кусурите му и факта, че е дразнещ до няма и къде, е все пак най-читавия от цялата камарила в министерски съвет. Какво се е разпенявил Цецо Апартамента? Ами не може целия бюджет да отива за МВР. Ако проблема с престъпността се решаваше само с пари, отдавна нямаше да има такава. Воля трябва, а за това бюджета няма как да помогне. Болници затварят, училища затварят, социална политика няма, ама дай да дадем на МВР още пари да не правят нищо. Айде у лево...
45
1
 
20
 
! Отговори
kk преди 12 години
Що бе,Цвъчко?!С какво ДАНС,ГДБОП и други знайни и незнайни,ще получават по 6-7000 лева?!С какво ги заслужихте?!Преборихте ОЛИГАРХИЯТА,ПРЕСТЪПНОСТТА ли какво?!За народа няма хляб,ВИЕ се изживявате като ВЕЧНИ и БОГОПОМАЗАНИ!Не ви ли избраха да служите на народа,а не срещу него!Стига с тия локуми,че задмина БОКО!Знаеш ли,че в целия ЕС се съкращава бюджета на администрациите с по 20-25%?!А в БГ се замразяват пенсии,заплати на всички останали,само не на "Твоето МВР"!Народът- "кучета го яли"!