Маргарита Попова очаква победа от първия тур

Смята да стои "до президента, а не зад него"
Обновена: 6 сеп 2011 16:28 | 6 сеп 2011 12:50,
714
Маргарита Попова очаква победа от първия тур
Снимка: Булфото

Кандидатът за вицепрезидент на ГЕРБ очаква да влезе в президенството от първия тур, балотаж щял да я изненада.

„Аз мисля, че с такава двойка – като мен и Росен, ще бъде изненада да има втори тур, но все пак всичко се случва – това е политика, това са избори”, заяви Попова пред bTV.

Попова смята, че е редно вицепрезидентът да е юрист, за може „той в работата си да стои до президента, а не зад него”. Вече има и визия за някои промени около президентската институция – например механизма за налагане на вето.

„Можем да направим така, че законодателният процес да се случва по различен начин, за да бъде ветото на президента – един много важен инструмент, не формален, обоснован, мотивиран и прозрачен. Сега не е така.

Президентът разполага с огромен експертен потенциал в различни съвети – може да се участва още при правенето на закона, в обсъжданията, с привличане на най-доброто от гражданския сектор като опит.”

Още по темата

Попова призна, че не й е минало през ум да подаде оставка като правосъден министър, за да участва в предизборната кампания, както ще направи кандидатът за президент Росен Плавнелиев.

Такова изискване няма и по закон. Попова вече обяви, че ще си вземе отпуска за кампанията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


714
Още по темата: Президентски избори 2011
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
655
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И двамата със жената сме в международни фирми и ни обясняват, че сме лол кост офоси...---------------- С това "лол кост" не знам в каква международна фирма си и като какъв... Според мене си млада пенсия с рабфак, който е решил, че пишейки глупости по форумите, изпълнява дълга си пред партията, която го е изучила. "Изучила" в кавички, разбира се...
654
0
 
12
 
! Отговори
Акт преди 12 години
В интерес на истината, правителството(Боко ) доста неща показа чрез този акт...
653
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колкото и да напъвате кокошите си мозъци реалността е една :-=== ГЕРБ са обречени да спечелят !!! ===-
652
2
 
17
 
! Отговори
Свързани преди 12 години
Двамата депутати от ГЕРБ Димитър Аврамов и Стоян Гюзелев са осъдени на по 5000 лева глоба за конфликт на интереси. А бб и цц кога?Нашите...и всички свързано_зависими от...САЩ
651
11
 
2
 
! Отговори
до 664 преди 12 години
Страхува се от все още непознатото за него. Щом Жельо философа, Стоянов - бракоразводен адвокат бяха, то Плевенлиев не само ще се справи, но и виж полезна и градивна работа свършил.
650
1
 
23
 
! Отговори
Цитат преди 12 години
Плевнелиев: Не искам да съм президент, от мен политик не става.
649
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"уазис на стабилноста "---------------------------------------Спрете се с мапулациите, бре! Има ли разлика в значенията на благоденствие и на стабилност/устойчивост.Сидеров е сериозен претендент да развали рахатлъка, кат предизвика гражданска или некви други сериозни сътресения. А Кунева е причината земите и селата да пустеят.
648
2
 
6
 
! Отговори
За Витков! преди 12 години
Дайте протестния си вот за Светльо Витков! И лека ви нощ! В крайна сметка който живее към момента в БГ и няма облага от престъпото управление през последните 21 години няма как да припознае някоя от партийните кандидатури като тази.
647
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Другари, вместо да пишете глупости по форумите , търсете и вие вице за вашето кандидатче с фесчето - Калфин"КАЛФИН ЧАКА ГОЦЕ,ТРАКТОРА И ДОГАН ДА РЕШАТ КОЙ ЩЕ МУ Е ВИЦЕТО"
646
1
 
3
 
! Отговори
*** преди 12 години
И сто пъти още да я пейстнеш тази глупост, все тая - няма да прозвучи по-малко тъпо. От какъв зор ще играят сечено на Бойко тия мижитурки? За кого? Мислиш ли, че имат нужния капацитет? Кой щеше да е чувал имената им, ако в определен момент не се бяха оказали удобния компромис за Партията? Нямало да има смисъл от президентската институция - това основателна причина ли е, според теб? За кого няма смисъл? За президентската двойка и клиентелата й си има смисълът, за всички останали - СЕФТЕ!
645
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ са обречени да спечелят !!!
644
2
 
9
 
! Отговори
Хайнц Брам преди 12 години
Няма да има никакъв смисъл от съществуването на президентската институция, ако тя е само още един лост във властовия апарат на Бойко Борисов. Затова когато бъдат избрани, Плевнелиев и Попова трябва да намерят нишата, от която да упражняват президентската власт като независими. В противен случай би било много тъжно", констатира германският политолог
643
1
 
6
 
! Отговори
Хайнц Брам преди 12 години
Росен Плевнелиев и Маргарита Попова трябва да играят срещу правителството на Борисов, а не в един отбор с него, казва пред радио "Дойче веле" германският политолог Хайнц Брам по повод регистрирането на кандидат - президентската двойка на ГЕРБ. Защото както знаем, властта корумпира, а голямата власт корумпира в големи мащаби. Най-вече от противовес се нуждае министър-председателят Бойко Борисов, който (поне на думи) от време на време ражда спорни решения", акцентира .
642
0
 
9
 
! Отговори
в памет на детето преди 12 години
Като нминистър на правосъдието и кандидат за вицепрезидент и като човек, който виноги има ядно и категорично мнение защо тази жена не се ангажира сега предизборно с промени в наказателния кодекс по повод днешното убийство в Шумен и многото други убийства. Да заяви позиция и да обещае нещо в тази посока! Това ще е вече ангажимент- конкретен и доказателство, че ще действа не само да думи!!!
641
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
САМО ГЕРБ !!!!!!Духайте супата всички останали политически лаладжии !
640
0
 
3
 
! Отговори
до 650 преди 12 години
Ами да и аз за това говоря трябва да си търся работа,но реално и аз съм ангажиран от 10 до 19 часа според зависи. И явно по логиката на управляващите трябва да бачкам денонощно за да мога да живея нормално през уикендите. Незнам какъв робот трябва да съм за да издържа примерно още 4-ри години когато евентуално ще се обърне внимание на смекчаването на ударите по джоба на гражданите. Освен това не може да увеличават бюджета на МВР, а за образование да няма. Такива неща ме дразнят още повече.
639
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АЛОУ ДНЕС.БГ ЗАПОЧВАЙТЕ ДА РЕКЛАМИРАТЕ УСПОКОИТЕЛНИ ЧЕ ЧИТАЛНЯТА ПОЩУРЕ
638
0
 
4
 
! Отговори
до 648 преди 12 години
Това с допълнителната работа при нас няма как да стани по простата причина че сме по 10 часа на работа и след това ако не си починем няма как да бачкаме пак активно. И двамата със жената сме в международни фирми и ни обясняват, че сме лол кост офиси и затова да не се надяваме на повишения на заплатите. Затова решихме накрая, че единственото решение е след Нова Години - багажчето и към приятели в чужбина. Тук просто както и да го мислим и действаме няма промяна. Къмсмет на всички!
637
0
 
7
 
! Отговори
За Витков! преди 12 години
647 Явно двамата с теб сме от една порода! И аз като статистически лош маТрял немога да си избистря логиката във финансовите параметри като цяло. Сигурно сме прости и неможе да си смятаме стотинките. Аз също имам трайни наблюдения върху топящите спестявания в семейството или по-скоро липсата на такива. Ако допреди 2-е 3-и години успявах да заделям сега си мисля,че не само немога да заделям ,а и не виждам как ще продължавам да живея по същия начин ако не се хвана на някаква допълнителна работа!
636
0
 
9
 
! Отговори
до 645 преди 12 години
Из аз съм *** и не бих могъл да дам обяснение, но ще ти дам пример какво става със семейнете спестявания.До преди две години си позволявахме да спестяваме с жената по 1000 лева всеки месецТози месец седнахме да обсъдим какво става с нашите сметки, тъй като уж трабва да сме по - добре, а напрактика за тези две години сме изхарчили 13 хиляди от спестяванията и не сме внасяли нищо. Заплатите ни неса вдигани не дължим кредити. Просто си живеем както преди, без да се лишаваме, но живота е поскъпнал