Маргарита Попова очаква победа от първия тур

Смята да стои "до президента, а не зад него"
Обновена: 6 сеп 2011 16:28 | 6 сеп 2011 12:50,
714
Маргарита Попова очаква победа от първия тур
Снимка: Булфото

Кандидатът за вицепрезидент на ГЕРБ очаква да влезе в президенството от първия тур, балотаж щял да я изненада.

„Аз мисля, че с такава двойка – като мен и Росен, ще бъде изненада да има втори тур, но все пак всичко се случва – това е политика, това са избори”, заяви Попова пред bTV.

Попова смята, че е редно вицепрезидентът да е юрист, за може „той в работата си да стои до президента, а не зад него”. Вече има и визия за някои промени около президентската институция – например механизма за налагане на вето.

„Можем да направим така, че законодателният процес да се случва по различен начин, за да бъде ветото на президента – един много важен инструмент, не формален, обоснован, мотивиран и прозрачен. Сега не е така.

Президентът разполага с огромен експертен потенциал в различни съвети – може да се участва още при правенето на закона, в обсъжданията, с привличане на най-доброто от гражданския сектор като опит.”

Още по темата

Попова призна, че не й е минало през ум да подаде оставка като правосъден министър, за да участва в предизборната кампания, както ще направи кандидатът за президент Росен Плавнелиев.

Такова изискване няма и по закон. Попова вече обяви, че ще си вземе отпуска за кампанията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


714
Още по темата: Президентски избори 2011
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
635
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Преди две години бях подлъган от приятели полицаи да гласувам за Бойко.От преди година ми се извиняват за подвеждането.Аз няма да гласувам за тиквите и радващото е,че и тези които на времето ме убеждаваха няма да пуснат глас за ГЕРБ.
634
0
 
10
 
! Отговори
За Витков! преди 12 години
Единственото нещо което на мен ми е не просто интересно ами живо ме вълнова е как така по думите на Дянков сме уазис на стабилноста ,а според евростад сме 2-ри по повишаване на безработицата след потъваща Гърция?! Искам ако може някой по-запознат да ми обясни защото аз явно немога да открия логиката.
633
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И таз лелка се взела на сериозно като Лентичката. Само реват по телевизията как трябвало да се оправят пътищата за да привлечат чужди инвеститори. Ами бългърските инвеститори какво да ги правим. В България чуждите фирми НЕ инвестират, българите си инвестираме здравето и ума и труда в чуждите фирми. Те сам НИ ЕКСПЛОАТИРАТ! Защо не помисли Лентичката как да наприви държавата апитетна за българските производители, защо съсипи малкият и среден бизнес - ето това е ГЕРБ и начело с генерал Лентичка.
632
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гербери,това ,че сте 2-3 не е най-страшно.Толкова за пропаднала кауза стигат.Лошото е ,че непрекъснато повтаряте по 2-3 тъповати лозунга,които явно смятате за връх на интелектуалния труд и политическата мисъл.А те крещят от импотентност и провинциализъм .Молко въображение вкарайте бе,братя,малко мисъл. То ,вярно,трудно е да смениш бухалка с писалка,но с тренировки стават чудеса.Успех в защитата на незащитимото. Ваш Шопът.
631
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Герберчета,Според Световния доклад за инвестициите на UNCTAD за 2011 година инвестициите у нас от 3,4 милиарда долара през 2009 година, намаляват на 2,2 милиарда долара през 2010 година. Или с 35 на сто. Въпреки по-високите си данъци и кризата, в Гърция спадът им е само 10% за същия период. Там инвестициите намаляват от 2,4 милиарда долара на 2,2 милиарда долара.
630
2
 
10
 
! Отговори
миро преди 12 години
Толкоз ги мразят ГЕРБ че незнам откъде изкарват тея 50% - просто незнам
629
3
 
11
 
! Отговори
Илия преди 12 години
ГЕРБ изтече в една причиствателна станция , няма да се занимаваме да я търсим напълно ненужни са ни !!!
628
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Днес, в деня на Съединението, Националния Военноисторически музей беше затворен! Само да спомена, че в него няма нито един военен и че директорката му е назначена от правителството на ГЕРБ. Повече няма какво да коментирам. Умните ще се сетят сами, ГЕРБерастите няма да зацепят за какво иде реч. Конграчулейшънс!
627
0
 
4
 
! Отговори
до яж си ГЕРБ сам преди 12 години
Ония отиде да си го яде сам... ха ха ха ха
626
1
 
12
 
! Отговори
Илия преди 12 години
Бойко бил готин - министър...!Плевнелиев симпатичен ... !Народе ама тва не е конкурс за красота ще гласуваме за президент все пак ...
625
1
 
9
 
! Отговори
Илия преди 12 години
Бойко бе БойкоКазали му че ставал ама закво ставал не доуточнили и той 2 години незнае закво става !!!Ми че от 2 години ние нямаме правителство и добре че народа се е пригодил към секви *** и отцелява , а тоя СОТАДЖИЯ реже ленти и си говори че прави нещо, е кво прави- кара джипа и вика аз аз аз аз аз аз аз аз
624
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Волен очаква победа от първия тур и един голям масур за БСП.
623
4
 
13
 
! Отговори
до яж си ГЕРБ сам преди 12 години
Отговор веднага ; В Гърция не са такива пенсийте защото няма ГЕРБЕРИ НА ВЛАСТ БЕ СЕЛСКИ, даже май са комунисти на власт в Гърция ама ти откъде да знаеш , казах ти че с Винету нестава само
622
2
 
1
 
! Отговори
do 621 преди 12 години
Научи първо българския и тогава влизай във форумите. *** такъв.
621
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Давай, Бойко, давай Роска, стига ***, стига турци, стига сини вълци, само ББ!!!
620
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 629, Е и?? Завист ли провокираш? Навън се изпращаше най-доброто с предварителна конкурсна селекция. След 89-та предимно тъпо, но с платежоспособни или влиятелни родители! Естествено, първият вариант е добър, а втория трагичен и жалък!
619
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Маргарита Попова очаква победа от първия *ур"
618
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За да специализира Попова в САЩ,Германия,Австрия -значи е била член на БКП!Преди само тях ги пускаха на ЗАПАД!А'е у лево!
617
4
 
4
 
! Отговори
do 616 ЯЖ МИ ГЕРБЕРС преди 12 години
И аз питам брато отдавна за други по добри алтернативи от ГЕРБ а те все минуси натискат!!!
616
11
 
7
 
! Отговори
b преди 12 години
ВОЛЕН ЩЕ БЪДЕ ПРЕЗИДЕНТ.КАЗАХ!