Маргарита Попова очаква победа от първия тур

Смята да стои "до президента, а не зад него"
Обновена: 6 сеп 2011 16:28 | 6 сеп 2011 12:50,
714
Маргарита Попова очаква победа от първия тур
Снимка: Булфото

Кандидатът за вицепрезидент на ГЕРБ очаква да влезе в президенството от първия тур, балотаж щял да я изненада.

„Аз мисля, че с такава двойка – като мен и Росен, ще бъде изненада да има втори тур, но все пак всичко се случва – това е политика, това са избори”, заяви Попова пред bTV.

Попова смята, че е редно вицепрезидентът да е юрист, за може „той в работата си да стои до президента, а не зад него”. Вече има и визия за някои промени около президентската институция – например механизма за налагане на вето.

„Можем да направим така, че законодателният процес да се случва по различен начин, за да бъде ветото на президента – един много важен инструмент, не формален, обоснован, мотивиран и прозрачен. Сега не е така.

Президентът разполага с огромен експертен потенциал в различни съвети – може да се участва още при правенето на закона, в обсъжданията, с привличане на най-доброто от гражданския сектор като опит.”

Още по темата

Попова призна, че не й е минало през ум да подаде оставка като правосъден министър, за да участва в предизборната кампания, както ще направи кандидатът за президент Росен Плавнелиев.

Такова изискване няма и по закон. Попова вече обяви, че ще си вземе отпуска за кампанията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


714
Още по темата: Президентски избори 2011
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
615
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бабо Яго няма какво да им обясняваш 67 г роби са си достойни за теглото цулувайте сега корпорациите от САЩ и внасяйте *** на Китай а вашите заводи къде са и искате пари ееми няма ,няма продуция нsма и пари.
614
5
 
11
 
! Отговори
Баба Яга преди 12 години
До:ЯЖ МИ ГЕРБЕРСКИЯАбе....ти знаеш ли какво искаш? Навремето при бай Тошо внасяхме петрол на безценица от Русия,правехме бензин и реекспорт на последният.И Русия си мълчеше.Бензина струваше 0.20 лв.за литър.Оплюхме Русия,възвеличихме САЩ по времето на демокрацията, сега искате евтин петрол! Да ви го осигури Монката Паси...ама той се спаси в щатите,пък сега ний ще го ядем пепелив!
613
3
 
4
 
! Отговори
:) преди 12 години
до 619 Тея двамата на снимката ще съберат ***, мусулманите - помаци и турци и действително интелигентните и/или работливи българи. Толкоз!
612
1
 
6
 
! Отговори
ГЕРОНТОФИЛ преди 12 години
Колко е сладка.........
611
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Маргарита Попова очаква победа от първия тур"Аз пък се надявам ГЕРБ да отиде в историята. В сравнение с милиционер-комунистите, БСП и ДПС са за предпочитане.
610
7
 
3
 
! Отговори
ЯЖ МИ ГЕРБЕРСКИЯ преди 12 години
До 618 : Ами да те запитам и теб другарю - защо в Гърция без комунизъм пенсиите почват от 2000 евро а тук у нас след 65 години комунизъм са по 100- 200 лева . Обяснете гърците ли са 30-40 пъти по-работливи от нас Българите или комунизма е лош или се опитваш да твърдиш , че сегашното правителство е намалило пенсийте 30-40 пъти и преди да дойде на власт ГЕРБ пенсийте бяха по 2000 евро .
609
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стига с тоя комунизъм и с това онова само Волен може да спре разграбването на държавата дано овчето стадо се събуди най после за което дълбоко се съмнявам.
608
2
 
20
 
! Отговори
Я,МАРШ МА преди 12 години
ГОСПОЖАТА НА ЦВЕТЕЛИН КЪНЧЕВ ОЧАКВА ПОБЕДА НА ПЪРВИ ТУР МОЖЕ БИ В БОЛНИТЕ СИ БЪЛНУВАНИЯ.И МЕЖДУ ДРУГОТО КОЙ ЛИ Я БРЪСНЕ ЗА СЛИВА,ТАЯ МИРИЗЛИВА.
607
2
 
17
 
! Отговори
ЯЖ МИ ГО ТИ преди 12 години
До пост 607Говньо,ти не разбра ли,че тая дето стана на 5.07.2009 г. вече няма да става? Единственият кандидат предложен само от един човек е наш Роско. Изключено е 2,2 млн.просяци(пенсионери) и 1,3 стръганаци (безработни) да гласуват за ГЕРБ.Няма как собствениците на фирми да агитират за ГЕРБ след като половината от тях са заявили фалити в съдилищата,а другата половина чакат да им дойде реда.Ти не разбра ли, че с търчане по бозалъците с ножи в ръце държава не се управлява?Другите го разбраха.
606
9
 
5
 
! Отговори
ЯЖ МИ ГЕРБЕРСКИЯ преди 12 години
Обяснете ни другари , кратко и ясно защо в Гърция без комунизъм пенсиите почват от 2000 евро а тук у нас след 65 години комунизъм са по 100- 200 лева . Обяснете гърците ли са 30-40 пъти по-работливи от нас Българите или комунизма е лош , чакам другари !
605
9
 
5
 
! Отговори
ЯЖ МИ ГЕРБЕРСКИЯ преди 12 години
Кажете другари . Чакам ! Чакам аргументирано предложение , кой ще се справи в тая световна икономическа криза с непрекъснато повишаващи се руски цени на енергоносителите със съдбините на България за да гласуваме за него .
604
9
 
3
 
! Отговори
ЯЖ МИ ГЕРБЕРСКИЯ преди 12 години
Нещо не схващам другари , хем е имало здравеопазване в България , хем Българската нация е най-болната в света и с най-висока смъртност , как така другари обяснете , как е възможно , след 65 години комунизъм Българската нация да е най-болната в света ?
603
5
 
4
 
! Отговори
Баба Яга преди 12 години
Страх ви е от него нали..............Това е заложено в платформата му.Преразглеждане на всички незаконни сделки и изземване на огпрабеното в полза на народа!
602
0
 
6
 
! Отговори
до яж си ГЕРБ сам преди 12 години
Ми щяхме за повелителя на Финансите , ама ваши Бойко не го издигна , забравил е за него- ха ха ха ха ха ха ха ха
601
4
 
10
 
! Отговори
до #609 преди 12 години
Стига с тази АТАКА бе! Стига с това шизофренно ченге от ДС !
600
1
 
7
 
! Отговори
до яж си ГЕРБ сам преди 12 години
за" БОЙКОВИСТИТЕ" ще гласуваме !!! ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха Спасителя на БЪЛГАРИТЕ - ха ха ха ха ха ха ха
599
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да каже каква реформа има в съд. система?Тая беше правосъден министър и реформа никаква,щяла като вицепрезидент да я направи.Приказки за герберасти.
598
10
 
7
 
! Отговори
Баба Яга преди 12 години
До 607Само Атака и Волен ще ни оправят! Всички грабители до сега от 1989г.в затворите!
597
2
 
16
 
! Отговори
Gen преди 12 години
Добър избор (поради липса на друг реален кандидат). Плевенлиев е качествен човек, но няма да гласувам за него, защото не искам ГЕРБ (тоест ББ) да завземе и президентската институция.
596
12
 
2
 
! Отговори
ЯЖ МИ ГЕРБЕРСКИЯ преди 12 години
Хайде другари , не чувам да предлагате за кого да гласуваме , след като твърдите , че ГЕРБ не стават . Кажете кой е добрия управник на България за да гласуваме за него . Чакам ! Чакам аргументирано предложение , кой ще се справи в тая световна икономическа криза с непрекъснато повишаващи се руски цени на енергоносителите със съдбините на България за да гласуваме за него .