Плевнелиев безстрашен. Ще е устойчив президент

Кандидатът на ГЕРБ имал планове за институцията
Обновена: 8 сеп 2011 09:57 | 8 сеп 2011 09:57,
236
Плевнелиев безстрашен. Ще е устойчив президент
Снимка: БТА

Нямам страхове, имам планове. Така кандидатът на ГЕРБ за президент Росен Плевнелиев аргументира пред БНР участието си в битката за държавен глава на предстоящите избори.

"Моят живот е символ на това, в което вярвам, и това, за което работя, и това, което ще осмисли и моята работа в Президентството – упоритост, устойчивост, вяра в това, което правиш, раздаване и преди всичко ясното усещане на смисъла.

Аз съм минал през много тежки моменти, но никога не съм забравял и не съм изпускал смисъла на това, което правя. Затова ще продължавам и оттук нататък по този начин", заяви Плевнелиев.

Той обясни, че за две години работа в строителното ведомство отговорностите му като министър не са били да полага асфалт, а да изгради институцията. И обеща, че ако спечели изборите, така ще работи и за в бъдеще.

"Бих искал да разширим хоризонта пред гражданите, пред българската икономика. И, разбира се, да дадем една много ясна посока, да начертаем пътя. Той да бъде работещ и да ги спазваме. Президентът трябва да изгради националната визия. Президентството трябва да се превърне в един стратегически център за национални приоритети и постигане на съгласие по тях", категоричен е кандидатът за президент.

Той отново повтори, че страната ни може да бъде регионален лидер, но затова били нужни последователните усилия на много партии и правителства.

"България не може на всеки четири години да рестартира от нулата", смята още Плевнелиев.

Още по темата

Очаква се утре парламентът да приеме решение за персонални промени в правителството, с което да освободи Росен Плевнелиев от поста му на министър на регионалното развитие и благоустройството.

Министър Плевнелиев подаде оставка и на негово място застана Лиляна Павлова, която беше зам-министър в строителното ведомство. Нейната кандидатура също трябва да бъде одобрена от депутатите.

Плевнелиев вчера подаде оставка, след като ГЕРБ го номинира за кандидат-президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
15
 
! Отговори
Боки преди 12 години
Б.Борисов:-Цветан Цветанов е моят президент!-За следващия мандат аз ще съм кандидатът на герб!Та Плявната,ще си чете СМСите сутринта,за да види кви команди са му дадени и цял ден ще обикаля селата да обяснява колко е велик вожда и т'ва е :)Ако тоя стане,по-добре да не харчим пари и да закриваме президенството,направо Бойко да ги подписва указите:))))
42
0
 
15
 
! Отговори
Луцифер преди 12 години
С този вглябен поглед,най много да ни поведе по пътеката на ***.
41
7
 
7
 
! Отговори
МУСТАФА преди 12 години
Току що се зачетох в сканирана стенограма на ЦК на БКП от 04.11.1963 год., на която е обсъждано и са взети решения за присъединаването на България към СССР. Прави впечатление от пръв поглед, че фамилиите на престъпниците участвали в това събрание и днес са в публичното пространство, като политици, главни прокурори, :) и др.
40
1
 
17
 
! Отговори
ЗАСПАЛ И ЛАТЕРНА. преди 12 години
БРАВО НА ТИКВАТА БОКО,ГОЛЯМА ТАИНА ПАЗИ ,ГОЛЯМ ЗАСПАЛ ЕКИП ИЗБРА.ЕДИНИЯ СПИ И ДА ГОВОРИ ГО МЪРЗИ,ДРУГАТА Е ЕДНА ГОЛЯМА СЕЛСКА ЛАТЕРНА,МНОГО ГОВОРИ НИЩО НЕ КАЗВА,ДОРИ ГЛАСЪТ И Е ДРАЗНЕЩ И ПРОТИВЕН,АМА ДА БЕШЕ СИ БОЯДИСАЛА КОСАТА ТАЗИ СЕЛАСКА ЛЕЛКА УЖ ЖЕНА СЕ ВОДИ ВСЕ ПАК ,А ТЯ ГОРКАТА ОТ РАДОСТ ЗА ВЛАСТ СЕ ЗАНЕМАРИ И ПРИЛИ4А НА ПОБЕЛЯЛА БАБА ЯГА
39
0
 
1
 
! Отговори
111 преди 12 години
22222
38
5
 
18
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
Такива шушумиги, които мънкат и нищо не искат, всъщност са с безмерни амбиции.
37
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Безгласните кукли на другаря Б.Борисов.Каквото каже бате това , ЩЕ става.Едно е да строиш магистрали а съвсем друго е да представляваш страната си пред света
36
2
 
11
 
! Отговори
До 29 преди 12 години
Аз работя като на запад.Продавам ти гориво /като на запад/,на същата цена /като на запад/ и получавам 500 лв.,но не като на запад.Нещо да кажеш ?
35
3
 
22
 
! Отговори
Пловдив преди 12 години
Ясно,разбрахме че ще ни облъчват с 1000 статии на ден за псевдо президента,но я като му вземете истинско интервю,а не такова дет ви го изпраща Дияна Дамянова на мейла да го питате:-Какво мисли за членството на Турция в ЕС-За ГМО-За продажбата на Булгартабак-За масовите подслушвания на журналисти и опозиция-За отказа на регистрация на действащи кметове в Монтана и Плевен-За контрабандата на горивата-За насаждането на масова злоба и агресия от страна на управляващите.... и т.н
34
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Ами работи като в Европа и ще получаваш европейска заплата. По цял ден висиш в нета и искаш заплата."Абе вие герберите не давате някои да поиска нещо от правителството или да го критикува, а както са го подкарали в края на мандата май ще трябва да ги вардят от народната любов.
33
2
 
23
 
! Отговори
българин преди 12 години
много рано празнуват и пируват тези гербери избирането му за президент. откъде са толково сигурни. много са подозрителни. пирова победа!!!
32
5
 
25
 
! Отговори
съгражданин преди 12 години
Българино, пак те лъжат. Този човек е потомък на активни борци против фашизма.Затова и майка му е била заслужила учителка - всеки знае защо и как се даваха тези титли. Освен това има толкова много имоти и пари /дори и на остров Халкидики/ - как се прави всичко това за 20 години преход?Защо никой от журналистчетата не подеме тази теза и не предизвика разследване, ами говорят глупости. Всички магистрали се строят само от фирми на гербаджии - за какви работни места става въпрос? На бунището всички
31
5
 
27
 
! Отговори
1111 преди 12 години
Този до оня ден не искаше да става президент..... за кви планове говори ????
30
4
 
3
 
! Отговори
NIE OT BSP преди 12 години
IA NI OBIASNI *** TA DA TE RAZBEREM
29
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГОРКИЯ ЗАСПАЛ МРЪНКАЛНИК,В НЕГО НЕ СЕ ВИЖДА ЖАЖДА ЗА ЖИВОТ ОСВЕН ЖАЖДА ЗА СПАНЕ.
28
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво Плевналиев! Агент Гоце за два мандата не свърши нищо! Ходенето на лов на държавна сметка не се брои.
27
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Единственият реален десен кандидат защото реално единстевно той е създавал работни места и привличал инвестиции!" A правителството в което участва е единственото в историята на България което отблъсква инвестиции. Вече няколко месеца чуждестранните инвестиции са почти нула, а съществува реална опасност за някои месец да се окажат отрицателно число. Гербопропагандаторите не е лошо от време на време да поглеждат и фактите и статистиката.
26
13
 
9
 
! Отговори
до 23 преди 12 години
ИСКАМ ЗАПЛАТА КАТО В ЕВРОПА --Ами работи като в Европа и ще получаваш европейска заплата. По цял ден висиш в нета и искаш заплата. В ЕВропа за това не плащат.
25
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Президентската двойка на ГЕРБ - Кукли на конци на другаря Б.Борисов
24
8
 
19
 
! Отговори
kim33 преди 12 години
И ще козируват на господаря си Борисов както вече 2 години го правят в парламента! Нещо да кажеш за този ФАКТ?