Брюксел не коментира заканите на Младенов за Шенген

„Промените ще са в интерес на всички страни и техните граждани“
19 сеп 2011 15:05, Елка Василева
141
Брюксел не коментира заканите на Младенов за Шенген
Николай Младенов. Снимка: БТА

Не е работа на Европейската комисия да коментира изявления на национални министри. Това заяви днес на пресконференция в Брюксел Микеле Черконе, говорител на еврокомисаря по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом.

Така той отговори на въпроса как ЕК приема изявлението на българския външен министър Николай Младенов, според когото България е готова да наложи вето на промените в Шенген, предложени от комисията, ако Холандия не подкрепи разширяването на зоната с България и Румъния.

Още по темата

Промените са в интерес на всички страни и техните граждани, за да се движат свободно в пространството без граничен контрол, посочи още днес на пресконференцията Черконе.

Преди два дни Младенов заяви, че ако на предстоящото на 22 септември заседание на вътрешните министри от ЕС България не получи дата за влизане в Шенген, страната ни ще преразгледа подкрепата си за реформите в европейското законодателство, свързани с Шенген.

Нашият министър каза това, след като ден по-рано холандският министър на имиграцията Херд Леерс заяви, че страната му ще работи срещу решение за приемането на България и Румъния в Шенгенската зона поради недостатъчните усилия на двете страни в борбата с корупцията.

В отговор на въпрос дали ЕК има становище по информациите, че Румъния е блокирала на своите граници пратки с холандски лалета като протест на позицията на Хага, Фредерик Венсан, говорител на комисаря по здравеопазването и потребителите Джон Дали, заяви днес, че тези данни се проверяват.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
6
 
2
 
! Отговори
timi преди 12 години
koi ste sedne da se zanimava s bulkgarskiq vun6en minstur mnogo go interesuva nqkoi v evropa kakvo se e izcepil na6iq sme6nik oy bulgariq
38
9
 
24
 
! Отговори
+ - преди 12 години
Най-после да видя политик, който да защити интересите на страната. Браво Ники!
37
2
 
16
 
! Отговори
До 10 преди 12 години
Много си прав! В Холандия и Белгия цели групи по 30-40 човека педофили със симпатии към малки момченца, хващат всяка година. А номера на Австрийците е да затварят в мазета дъщерите си, да спят с тях и да им раждат деца! Чудесни и приятни изверги! А и тук има не по- малко хора да ги защитават...
36
2
 
2
 
! Отговори
G N.KUTEV преди 12 години
GN KUTEV VZE ME OT GIUMA I ZA DVA MESECA I OT POLITIKA ZEH DA RAZBIRAM---MOA LI DA SMENA LAMBO
35
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как се защитава национален интерес от министър:"ЩЕ ВИДИТЕ ВИЕ ХОЛАНДЦИ, ЩЕ ВИДИТЕЕЕЕЕЕЕЕЕ..........!!!"хахахахахаааахоландците обаче не гледат и не им дреме
34
7
 
19
 
! Отговори
наблюдател преди 12 години
Браво Младенов. Аз не помня през последните 22 години друг политик да е заел ясна и твърда позиция в защита на националните интереси на България. Поведението на Нидерландия е грубо и неприемливо, техните бизнесмени и банки изкараха огромни суми от България, трябва и да понесат някой неудобства. ЕС или е едно семейство или не. Ние сме спазими правилата за Шенген, моля те да изпълнят задължението си да ни приемат иначе ще считаме ветото за враждебен акт с всички произтичащи от това последици.
33
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
България и Румъния в Шенген! За да имат възможност европейските бюрократи да приложат на практика указанията си за толерантност към ***!
32
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За какви европейски пари говориш бе..Внесли сто пъти повече от колкото сме получили.Те ни дължат пари а не ние..Ти да не си грък бе ***
31
1
 
7
 
! Отговори
Вуйчо преди 12 години
Щели да спрат парите за магистрали...е и какво? Ще се спре да се строи магистрала и какво? До сега и без тях джиткаме няма ядове. Интересно ми е ако една или повече страни с добро финансово състояние се оттеглят от ЕС или започнат да спекулират с това как ли ще се отрази на пазарите ситуацията? И дали България ще е силно потърпевша от това? Помислете малко преди да пишете, а и разберете, че света се управлява от интереси и бъдете сигурни, че холандците тоя път ще ни излижат задниците.
30
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не може с танкове щот Холандия е у ниското и ще потънат танковете! Тредва да се прати Дръзки - да го ползват за туристическа атракция и може да се смилят.
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
...пусни ги и трите танка!
28
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не се шегува Ники, не! Ще се изправи тоя ми ти титан на връх Люлин планина над Банкя, па като ги запсува на майка холандеците, доловете ще заечат и на буките ще се раздвижи шумата! Селените от Бучино ще бегат с кокошките от страх!
27
5
 
7
 
! Отговори
Стига плюнки и сопол преди 12 години
На всички, които си мислят, че Бойко ще се опъне на ЕК ще припомня, че парите за магистралите му ги дават от Брюксел. Също те могат да му ги спрат и да кажат, че се строи некачествено или не е спазена процедура. Тогава на правителството на ГЕРБ ще му остава единствено оставката, а на Бойко забвение в Банкя :) И на мен не ми харесва , че холандските хомобандити и наркомани ни дават наклон на ... движението, но такава е играта. Бих се зарадвал да се опънем за нещо на някой, но няма да го доживея.
26
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И Ники не се шегува,ще им пусне ако трябва танковете както навремето чичо му мечтаеше...Давай Ники,пускай ги да се поразходят из Европа
25
6
 
10
 
! Отговори
+ - преди 12 години
Най-после да видя политик, който да защити интереса на страната. Браво Ники!
24
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гадни холандци са това ей и от нищо не се плашатпращаме им мутри - полицията ги ловиходят там нашите *** - полицията ги ловипроститутки пращаме да им развалим морала - полицията ги ловиидат крадци да точат банкоматите, белким им фалира финансовия сектор - полицията ги ловирешихме да ги тровим с чалга - не я слушатУЖАСНА НАЦИЯ, УЖАСНА! НИКОЕ БЪЛГАРСКО СРЕДСТВО НЕ МОЖА ДА ИМ НАВРЕДИ.
23
5
 
5
 
! Отговори
turbalan преди 12 години
и закакво ни е шенген, да се напълни българия с *** ли, то се едно сме се тумнали да пътуваме, то с тия *** гейб няма пари за хляб камоли за чужбина, ай сектир у лево, сега европата ни виновна за шенген, нали само една сграда щяхме да измажем и сме там, ей герберугерите се *** като разтроено теле, *** и мажат, мажат и ***, и вече не им стига предното правителство, ами и ек им е виновна, абе гербери скриите се отзаде надълбоко да не ви гледам осраните муцуни и да не смърди на ..
22
5
 
3
 
! Отговори
до 18 преди 12 години
Младенов не е кандидат за да прави предизборно изказване!
21
1
 
1
 
! Отговори
DO GN KUTEV преди 12 години
GN KUTEV VZE ME OT GIUMA I ZA DVA MESECA I OT POLITIKA ZEH DA RAZBIRAM---MOA LI DA SMENA LAMBO
20
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
проблема е, че наистина сме "втора ръка" граждани на континента. Утехата е че има и "трета ръка" - пакистанци, индийци и филипинци, както и жители на северна Африка, но на тях се гледа като на обслужващ персонал и не будят тревога в европейския мозък. Всъшност най-вероятно от там ще дойдат проблемите на "белите европейци", защото нелегалната емиграция расте главоломно.