Брюксел не коментира заканите на Младенов за Шенген

„Промените ще са в интерес на всички страни и техните граждани“
19 сеп 2011 15:05, Елка Василева
141
Брюксел не коментира заканите на Младенов за Шенген
Николай Младенов. Снимка: БТА

Не е работа на Европейската комисия да коментира изявления на национални министри. Това заяви днес на пресконференция в Брюксел Микеле Черконе, говорител на еврокомисаря по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом.

Така той отговори на въпроса как ЕК приема изявлението на българския външен министър Николай Младенов, според когото България е готова да наложи вето на промените в Шенген, предложени от комисията, ако Холандия не подкрепи разширяването на зоната с България и Румъния.

Още по темата

Промените са в интерес на всички страни и техните граждани, за да се движат свободно в пространството без граничен контрол, посочи още днес на пресконференцията Черконе.

Преди два дни Младенов заяви, че ако на предстоящото на 22 септември заседание на вътрешните министри от ЕС България не получи дата за влизане в Шенген, страната ни ще преразгледа подкрепата си за реформите в европейското законодателство, свързани с Шенген.

Нашият министър каза това, след като ден по-рано холандският министър на имиграцията Херд Леерс заяви, че страната му ще работи срещу решение за приемането на България и Румъния в Шенгенската зона поради недостатъчните усилия на двете страни в борбата с корупцията.

В отговор на въпрос дали ЕК има становище по информациите, че Румъния е блокирала на своите граници пратки с холандски лалета като протест на позицията на Хага, Фредерик Венсан, говорител на комисаря по здравеопазването и потребителите Джон Дали, заяви днес, че тези данни се проверяват.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-добре да подплашим холандците с кючеци, българско тарикатене, дръвчене, бабаитлък и точене на банкомати хахахахахаа
18
8
 
8
 
! Отговори
Gluposti преди 12 години
Младенов прави предизборно изказване. Нищо повече. От ЕК знаят, че ГЕРБ нямат топки да им се опънат :) Ще помрънкат на местно ниво, но в Брюксел ще се чува само YES ! YES ! YES !
17
3
 
9
 
! Отговори
Апис преди 12 години
13, по-добре да правя това отколкото да пуша тревуляци, да ям кексчета и да чукам 11 годишната си щерка както правят там. ;-)
16
5
 
13
 
! Отговори
+- преди 12 години
Най-после да видя политик, който да защити интересите на страната. Браво Ники!Не само разни дупелизници!!!
15
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЯКОЙ ОТ ТЪПИТЕ ДРЪВЧОВЦИ ДЕТО ДРАЩЯТ ГЛУПОСТИ ТУКА ИМА ЛИ КОНКРЕТНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ИЛИ САМО ЩЕ СЕ ДУЕТЕ КАТО СЕЛСКИ ПЕТЛЕТА?
14
7
 
22
 
! Отговори
Куку преди 12 години
Давай, Младенов! Мачкай холандците! Много взеха да им стават номерата. Българите и румънците НЕ сме виновни, че сегашното холандско правителство се крепи на управленски ортаклами с Хеерт Вилдерс!!!
13
9
 
4
 
! Отговори
за 11 преди 12 години
не си губи времето с тях, стой си у вас на село и гледай баира и пърди по юргана за цвят
12
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тук има политически фанатици,които са готови да опетнят България заради някои си политически ***.Тук става въпрос за националните интереси и въобще не ми пука дали Младенов ще ги защитава или Доги.Холанците продават трева законно,тровят си народа а глупавите им националисти ги подкрепят.Блокирайте холандските камиони
11
7
 
20
 
! Отговори
Апис преди 12 години
Ай сиктир на простите холандци ако изобщо са останали такива или всички са ***. Коментар номер 7 казва истината и точка! Няма какво да си губим времето с тях.
10
7
 
25
 
! Отговори
Иво преди 12 години
Младенов е прав, не може заради вътрешно политически проблеми на дадена държава, да ни изкарват постоянно черните овци на Европа...за какво ли не ни набеждават, даже и такива смехотворни твърдения че като са ни приели в ЕС, престъпноста във UK се е била вдигнала! Ние с румънците сме отдушниците на техните политици...Най-голямата престъпност на глава на населението е в Италия и Франция, най-много източено ДДС е в Германия, най фрапирашите случаи за детско насилие и педофилия е в ХОЛАНДИЯ и Белгия
9
16
 
9
 
! Отговори
за 7 преди 12 години
И какво ще предприеме България бе ***? Нали ако спрат европейските пари и е пукнем от глад, а на олигарсите ще им отънеят задниците. Какво ще им направим на европейците? Ще ни изритат от ЕС като нищо и каквито сме задружни и честни ще поемем още 500 години турски робство, ако руснаците не се наемат да ни отърват.
8
8
 
10
 
! Отговори
ТТ преди 12 години
Хахаха путьоо разбра ли колко ни тежи думата в ЕС? Даже не искат да коментират. Ай честито ни ново робство. То е от бая време вече де ... от 2007 насам.
7
12
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Първо Младенов не се заканва а казва какво ще предприеме България ако не получи дата за влизане в шенген.Холандските дрогаджии,и брикселските *** да си решат проблема с корупцията която 2010 е 120 милиарда евро при годишен бюджет 130 милиарда евро,та тогава да критикуват България.
6
1
 
22
 
! Отговори
VASILIS QNIS GERMAN преди 12 години
VSICHKI VANSCHNI MINISTRI V EVROPA SA EVREI.....AKO BG VLEZE V SCHENGEN....SCHTE E ZARADI MLADENOV....KAKTO VLEZE V EVROPA ZARADI SOLOMON PASI...
5
2
 
0
 
! Отговори
о.t.e.r.o преди 12 години
Модерното и луксозното са като магнит за обикновените европейци.Въпрос на време
4
5
 
9
 
! Отговори
NIE OT BSP преди 12 години
EEEH STANI6KO KAK 6TE6E DA SE NADUPI NE E ISTINA
3
26
 
14
 
! Отговори
tankist преди 12 години
един скромен въпрос, кой от министрите на тиквата барабар със самата тиква става *** за зеле, кой, кой, кой, Е доживях да ме управляват по прости и от *** индивиди, и някой се приасмиваше на станишев, че в сравнение с герберугерите станишев е титан на интелекта бе , тия се дънят през ден, простотията и безочието им нямат граници ама поне щоуто е пълно
2
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БОЖЕ, БОЖЕ ЕЛА СИ ПРИБЕРИ ВЕРЕСИИТЕ , ЧЕ РЕЗИЛА ОТ ДЕН НА ДЕН СТАВА ПО ГОЛЯМ
1
25
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жалко, очаквах да го направят за две стотинки, ама европейци кво да ги прави, възпитани хора, не са като нас.