Брюксел не коментира заканите на Младенов за Шенген

„Промените ще са в интерес на всички страни и техните граждани“
19 сеп 2011 15:05, Елка Василева
141
Брюксел не коментира заканите на Младенов за Шенген
Николай Младенов. Снимка: БТА

Не е работа на Европейската комисия да коментира изявления на национални министри. Това заяви днес на пресконференция в Брюксел Микеле Черконе, говорител на еврокомисаря по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом.

Така той отговори на въпроса как ЕК приема изявлението на българския външен министър Николай Младенов, според когото България е готова да наложи вето на промените в Шенген, предложени от комисията, ако Холандия не подкрепи разширяването на зоната с България и Румъния.

Още по темата

Промените са в интерес на всички страни и техните граждани, за да се движат свободно в пространството без граничен контрол, посочи още днес на пресконференцията Черконе.

Преди два дни Младенов заяви, че ако на предстоящото на 22 септември заседание на вътрешните министри от ЕС България не получи дата за влизане в Шенген, страната ни ще преразгледа подкрепата си за реформите в европейското законодателство, свързани с Шенген.

Нашият министър каза това, след като ден по-рано холандският министър на имиграцията Херд Леерс заяви, че страната му ще работи срещу решение за приемането на България и Румъния в Шенгенската зона поради недостатъчните усилия на двете страни в борбата с корупцията.

В отговор на въпрос дали ЕК има становище по информациите, че Румъния е блокирала на своите граници пратки с холандски лалета като протест на позицията на Хага, Фредерик Венсан, говорител на комисаря по здравеопазването и потребителите Джон Дали, заяви днес, че тези данни се проверяват.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
2
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
52, 55, 57: Стига си се напъвал - на всички е ясно, че един и същи *** пише. ;)
58
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А бюрократчета Брюкселски преди правихте туй-онуй на Полша. Как само им се мазнехте. Ще поискате да пробутате някоя директива но ния няма да щем и ще ни молите да влезем в Шенген. След като всичко е изпълнено, сега няма да ви търпим новоизмислените условия. Защо точно в дрогаджийска Холандия убиха Самоковеца - защото тамошната мафия е по-голяма от нашата.
57
0
 
8
 
! Отговори
Томеров-боята преди 12 години
Не виждат в нас изгода като туристи за червените им фенери и тревата (дрогата), затова се опъват толкова!
56
8
 
4
 
! Отговори
холандец преди 12 години
Българи, като не ви харесва ЕС имате и други опции - анадолския съюз и Руската федерация!
55
5
 
18
 
! Отговори
Да го ... Холандия преди 12 години
Искат ни извън Шенген, защото не сме легализирали тревицата, а и извратеняците на глава от населението са ни малко. Холандия - клоаката на Европа !Докато тези *** се пазят от нас, в страната им арабите се размножават като ***. След 20-30 години там бял човек няма да има. Тогава може ние да не искаме тях :)
54
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Имаше един хубав виц за тези работи.Срещат се американец и руснак от СССР. Американеца казва:- У нас има демокрация и свобода на словото, аз например спокойно мога да критикувам действията на правителството и на президента Рейгън!- То и у нас има - казва руснакът - аз също мога спокойно да критикувам действията на президента Рейгън!
53
5
 
17
 
! Отговори
Как се прави ! преди 12 години
ГЕРБ правят всичко, ама на думи. Вижте "глупавите" румънци какво правят:"Букурещ спря междувременно вноса на холандски цветя."
52
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Холандия страна на легалните наркомани и педофили! Да вземем пример от тях!
51
3
 
6
 
! Отговори
GERB преди 12 години
PRAVILNO...TRIBVA DA SE ZA6TITAVAT INTERESITE NA BALGARIA A NE DA SE MAL4I....BRAVO NIKI...DA ZIVEE GERB
50
6
 
16
 
! Отговори
До 38 преди 12 години
Първо никой никакви интереси не е защитил (все още). Когато видя Младенов да налага вето, тогава пак можем да говорим, иначе на думи всеки е силен. И втори холандците са прави, всички много добре виждат какво става в българия и за това един по един оттеглят подкрепата си. И вместо правителството да насочи усилия да си вземе поука и да изчисти тези въпроси, то се пъне да се инати като магаре на мост, че сме били готови за Шенген. А може би правителството ни не иска да се изчисти корупцията...
49
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
HORA, kakwi interesi za6titawa Mladenow? Ne osyznawate li 4e Bulgariq e tolkowa korumpirana, 4e dostigame niwata na Afrika po korupciq. Kakwo za6titawa?!? Korupciqta li za6titawa. Dokato w Bulgariq ne bydat wywedeni realni merki sre6tu korupciqta, nqma da ima 6engen. Towa e. Da ste widqli nqkoj osyden za korupciq? Osobenno za pribranite miliardi ot ministrite ni? Az ne. E kakyw 6engen blenuwate togawa? A Mladenow samo izlaga i bez towa skapanati ni dyrjawa.
48
4
 
11
 
! Отговори
тръц-пръц преди 12 години
Този младенов най-малкото е брад'чет на борисов - горе-долу едни и същи глупости говорят. Остана да каже, че ако го ядосат от ЕС, на инат ще вкара България в Шенген.
47
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това "скръцване със зъби" ми напомня един древен тоталитарен виц в който се българинът казваше на американеца: "И у нас има свобода, и аз мога в знак на протест да се изпикая пред Мавзолея...е, без да си откопчавам панталона.."
46
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ИНТЕРЕСИТЕ НА СТРАНАТА ЩЕ ЗАЩИТИ АКО НИ ПРИЕМАТ В ШЕНГЕН!ЗАСЕГА НИЩО НЕ Е ЗАЩИТИЛ.
45
2
 
5
 
! Отговори
do 7 преди 12 години
Mnogo interesno. Bili citiral ot koq presa si nau4il za korupciqta w Holandiq, za6toto Holandiq zaedno sys skandinawskite strani sa w top10 w EU po naj-NEkorumpiranite strani.euractiv.de/unternehmen-und-arbeit-000315/artikel/eu-reformdruck-wichtig-fr-kampf-gegen-korruption-002393
44
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То който може и иска и сега може да отиде в Шенген. Много българи го направиха. Проблема е, че тези дето не ги искат сега реват тука и се пробват по втория начин, обаче явно не става.
43
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоз да не е болен? Много посърнал и болнав вид има.
42
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГОСПОДА ТУКА СЕ ВИХРИ НЯКАКЪВ УРОДЛИВ, ШИЗОФРЕНИЧЕН "ПАТРИОТИЗЪМ"!
41
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Я герб да събере всички свои *** дето пишат простотии по форумите и да прати тая агитка в Холандия да се разправя! Холандците ще им натрошат тъпите кратуни което ще е голяма полза за България. Ще се отървем от едно тълпа *** също.
40
14
 
8
 
! Отговори
танкист преди 12 години
най ми е смешно като рекът опълчил се, и какво се е опълчил ще ги удари с дирник по топките, смех смех и духова музика, тоя непрокопсан *** дето чичката му навремето му викали пешо дамаджаната да земе да си ходи щото за нищо не става, ники *** си бре ники *** си пък аз ще пръдна в твоя четст. некадърни са и тоя и дянкоф за цвъко и боко просто немам думи ония са своеобразен връх еманация на човешката тъпотия и простотия, ненадминати клоуни, не случайно ги нарекоха смешници ама скъпо идват.