Цветанов: Влизаме в "параграф 22"

До 17 октомври се очакват допълнителни консултации за приемането ни в Шенген
Обновена: 22 сеп 2011 20:24 | 22 сеп 2011 20:23,
244
Цветанов: Влизаме в "параграф 22"
Снимка: БТА

Холандия и Финландия остават единствените две страни в ЕС, които не подкрепиха днес предложението за приемане на България и Румъния в Шенген, без да дадат логично обяснение, с което влизаме в "параграф 22". Това заяви пред български журналисти в Брюксел вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов в коментар на изхода от заседанието на Съвета на ЕС.

Той уточни, че до 17 октомври се очакват допълнителни консултации за приемането на България и Румъния в зоната, като решението може да бъде взето дотогава на извънреден Съвет, или "на подпис", стига през това време да бъде намерен компромис.

Вицепремиерът цитира становището на Европейската комисия, според която настъпва "юридическа колизия", след като София и Букурещ са изпълнили изцяло всички поставени критерии, а въпреки това не получават необходимата обща подкрепа за присъединяване към пространството.

Според Цветанов представителите на Холандия и на Финландия днес са обяснили, че "нямат мандат" да подкрепят разширяването на Шенген. Той отбеляза, че позицията, ощетяваща София и Букурещ, е залегнала във вътрешнополитически споразумения, които подкопават устоите на европейския проект.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още по темата: Параграф 22Шенген
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
0
 
12
 
! Отговори
BOJE BOJE преди 13 години
A BE PAPESH TAZI GODINA KOLKO PATI VLIZAME I IZLIZAME NASRANI ZARADI VAS
200
1
 
26
 
! Отговори
Параграфа преди 13 години
Цветанов, гледай сега гъдулке неземна. `Параграф 22` е нарицателно за ситуация в която няма изход поради законови или бюрократични недуразумения. А тук такива няма. Ясно и конкретно ти казват `ти си некадърен, заедно с цялата сбирщина около тебе`. И изхода е ясен и очевиден - натискат ни в ***, докато простото българско племе не се освести и избере за управници кадърни хора. Какъв `параграф 22` те гони ? Хм ... ти май не си знаел какво означава фразата, а ? ***, ама колосално *** си !
199
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да Цветанов всичко е логично : Холандия се изказа : Все още има значителни недостатъци в спазването на върховенството на закона, случаи на корупция по върховете на властта и организирана престъпност в практиката на съдебната система", заяви Леер. Корупция по върховете на власта - това е Цветанов Герб ако не знаеш да знаеш
198
0
 
16
 
! Отговори
логично обяснение преди 13 години
"Без да имаме пълно доверие в ефективността и необратимостта на реформите в съдебната система, не можем да подкрепим влизането на България и Румъния", заяви Леер на нарочна пресконференция, след проточилото се близо четири часа заседание на вътрешните министри от ЕС в Брюксел днес."За нас най-важното е съдържанието, членството в Шенген не е технически, а политически въпрос. Признаваме усилията на двете правителства, но резултатите не са достатъчни. Все още има значителни недостатъци в спазва
197
0
 
27
 
! Отговори
KOKO преди 13 години
Те ни дават едно право на работа което е напълно човешко,та ще поверат границите да им пазим.Кой западен политик може да работи с корумпираните ни политици,правосъдие...Мафия...От 20 години гонят мафиотите,ама няма как да ги изгонят защото ще останем без правителство...До един на вън,не ни губете времето а и няма кой да ви търпи
196
0
 
26
 
! Отговори
мен преди 13 години
Цеци батко, де е златото от летището мамин? колко от хората които арестува са осьдени? защо в половин бьлгария *** са окупирали селата, кьщите и земята и бял човек не може да припари там след като сме трети в европа по брой полицаи на глава от населението? от кога Цеци не сме хващали американо афганистанско хероинче на границата с турция? Какво стана баце с Миши биричката, май много бьрзо го забравихме и него и флашките? Пьлна дупка си цеци, дано те отстрелят скоро че не мога да те гледам!
195
1
 
17
 
! Отговори
Марти преди 13 години
Стига глупости,бе,Цецо!!!Кажете един път завинаги истината,а тя е че не ни искат в Шенген заради ***.Ама не ви стиска да го кажете,нали?Идат избори,трябва да им купите гласчетата....П.С.Това се отнася за всички политически партии,не само за ГЕРБ.
194
0
 
16
 
! Отговори
Бай Миле преди 13 години
*** краставичар, краставици тръгнал да продава... Па е тиква!
193
2
 
7
 
! Отговори
БГ преди 13 години
Защо ни е Шенген? Да се напълним с нелегалните ***, засипали Гърция. И те понеже са ***, а Гърция е пред фалит, познайте къде ще дойдат. Не ме притеснява да си показвам личната карта.
192
0
 
14
 
! Отговори
Да, да преди 13 години
Какво сме изпълнили? Хората искат присъди. Кой от големите престъпници и крадци е в затвора.?
191
0
 
20
 
! Отговори
Йосарян преди 13 години
Цецко доста напомня на лейтенант Шайзекопф.
190
0
 
15
 
! Отговори
цитатче преди 13 години
На базата на анализа, който направихме, ние сметнахме за необходимо, защото ние се готвихме за това управление и в рамките на две години преди правителството направихме няколко кръгли маси, не зная дали сте ги проследили, ползвахме експерти от евроатлантическите ни партньори, за да можем действително, когато влезем в българския Парламент, знаете, че първите законодателни инициативи дойдоха точно в Министерството на вътрешните работи, от Министерския съвет, които бяха свързани точно със законодат
189
0
 
7
 
! Отговори
До 184 преди 13 години
Забрави да добавиш,каза Божидар Димитров.
188
0
 
7
 
! Отговори
nijmegen преди 13 години
Kazaha ni istinata v ochite!S korupciqta na vsichki niva,s shurobadjanashtinata navsqkude,s absolyutno nedeystvashtata sadebna sistema....nakude sme trugnali!?
187
2
 
16
 
! Отговори
Чак сега ли преди 13 години
Цветанов: Влизаме в "параграф 22"Отдавна сме там и спасение няма
186
1
 
22
 
! Отговори
миливанили преди 13 години
цветанов,да не би да си прочел Параграф 22 в оригинален вид?
185
3
 
28
 
! Отговори
цуци преди 13 години
какви ги дрънкаше снощи ,цуци!!!! за какви ученици и тестове говориш и неуместно сравняваш в момент,вкойто ти е казана истината?? ами само външния ти вид и липсата на блясък в очите ти са достатъчни за да бъдем отрязани и отказани.а те не гледат само това- те си знаят всичко,макар че се пишете приятелчета с американския и други посланици. тяхната работа е да те наблюдават и описват, а не да те четкат. дипломацията е хитро нещо,но във вашето правителства няма нито един дипломат.....
184
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Tolkova prost 4ovek nesme imali do sega,koi shte ni prieme v shengen nali shte imat dostap do informaciq.a kakto znaem BB si e MUTRA I CC koi?????????? do koga shte ni lajat.i izborite sega shte si kupqt ta shte gi traem oshte sumati god.ujasssssssssssss
183
16
 
7
 
! Отговори
Чоека преди 13 години
Клралица Мара решила да са омъжва. Тя била легнала с една ябълка на гръд и който разреже ябълката с меч минавайки на кон, без да я нарани щяла го взима за мъж. Минали десетима и никой не успял, кой я одраскъл, кой не уцелил и им одрязали главата. Дошъл 11тия и направил всичко как си трябва и Мара казала : и на този му отрежете главата щото му е крив носа.Ето такава ни е ситуацията.Мара е Шенгена, а ние сме 11тия.
182
2
 
38
 
! Отговори
До 150 преди 13 години
Много точно казано!Само с едно не съм съгласен, че"всички мафиоти са на свобода".Точният израз е :Всички мафиоти са във властта!