Единен парламентарен фронт срещу ГЕРБ заради вота 2 в 1

"Няма изборни нарушения", брани се Фидосова
Обновена: 26 окт 2011 11:13 | 26 окт 2011 11:09,
138
Единен парламентарен фронт срещу ГЕРБ заради вота 2 в 1
Снимка: БТА

БСП, ДПС, Атака и сините упрекнаха управляващите в хаос при провеждането на изборите. Очаквано в първия работен ден след ваканцията за изборите на депутатите политическите партии, с изключение на управляващите от ГЕРБ, изразиха критиките си към начина, по който изборите в неделя бяха проведени.

Лидерът на Атака Волен Сидеров поиска ръчно броене на бюлетините от местния и президентския вот. Ако не, да започваме гражданска или партизанска война, призова той.

„Тотален хаос в края на изборния ден. Най-лошо организираните и зле проведени избори. Комплексната оценка е провал”, обясни от трибуната на парламента червеният депутат Мая Манолова.

Лютви Местан от ДПС коментира, че това са най-лошо организираните от 1990 година насам избори. „Това е неоспоримо. Ако бяхме изправени само пред организационното ви безсилие и доказаната ви некомпетентност, това е едно. Обаче става въпрос за друго – управляващото мнозинство изнася изборни книжа, това е опасен процес”, каза Местан. 

Според него това са били добре планирани действия за манипулиране на изборите. „Да наречеш неудобство всичко това и да поднесеш извинения в третия ден, е политическа наглост. Това е политическа безотговорност”, коментира още заместникът на Ахмед Доган.

Според Местан нарушенията влизат и в полето на Наказателния кодекс, понеже българските граждани са били лишени от правото да избират своите представители в местни и държавни органи.

„За първи път едно правителство лиши хиляди български граждани от правото им да избират своите представители в местни и държавни органи на властта. Хора, които покриват изискванията на закона за уседналост, не бяха допуснати да гласуват. Хора, които имат и постоянен, и настоящ адрес, се видяха в забранителните списъци”, подчерта той. Затова Лютви Местан поиска анкетна комисия на парламента, което да разследва всички случаи по време на изборите.

„Няма констатирани изборни нарушения”, беше отговорът на Искра Фидосова от ГЕРБ. „Проведохме за първи път избори две в едно, при ясно написани изборни правила. Тези изборни правила написаха висока оценка от международните наблюдатели от ОССЕ”, коментира Фидосова. И допълни, че делегацията от Нигерия е била впечатлена и окуражена от цялостното мирно водене на изборите.

Искра Фидосова обясни, че местните избори са достатъчно сложни, защото това касае няколко бюлетини.

„За първи път нямаше толкова фантоми в избирателните списъци. Правила, които гарантираха прозрачност на вота”, добави тя. Фидосова призна, че има грешки в списъците на ГРАО, но те не се дължат на българското правителство. Защото данните в списъците били нанесени още през 2007 година по време на правителството на тройната коалиция.

„Да, има несъответствие, касаещо 12 хиляди граждани. Това е под 0,01% в цялата страна”, обясни юристът на ГЕРБ. Тя констатира, че Изборният закон е много добър и ще продължи да се спазва.

Лидерът на Атака Волен Сидеров се съгласи с констатациите на левицата и ДПС за изборния хаос и нарушенията при провеждането на вота. „Ние от Атака потвърждаваме казаното от БСП и ДПС. Аз говоря за фалшификация”, каза той. От трибуната на парламента лидерът на националистите показа снимки и по думите му заснетото показва чували с изпадащи бюлетини от тях.

Сред нарушенията Сидеров не пропусна да спомене присъствието на двамата депутати на ГЕРБ Станислав Иванов и Иван Божилов в зала „Универсиада”, където преброителите от „Информационно обслужване” вкарват данните от изборните секции в София. „Депутати от ГЕРБ дирижираха този хаос”, подчерта Волен Сидеров.

Решението според Сидеров е събирането на едно място на всички бюлетини от местния и президентския вот и започване на повторното им броене пред представители на ОССЕ, ПАСЕ и медиите.

„И пред цялата тази общност да бъдат преброени една по една. Ето така – едно, две, три”, започна да изброява от трибуната на парламента той. После Сидеров предложи преброените резултати да бъдат сравнени с нанесените данни от протоколите и вкараните в системата на фирма „Информационно обслужване” данни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още по темата: изборипарламент
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
1
 
! Отговори
коко преди 12 години
Искави се да съботирате изборите понеже ГЕРБ печелят, ама няма как да стане!!!
133
0
 
1
 
! Отговори
ив преди 12 години
Единствените изборни нарушения идват от БСП...
132
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не разбирате ли, че всички са против ГЕРБ, само защото те носят едно различие в управлението, т.е. всички, които са били преди тях, няма да могат да провеждат "политиката", с която 20 години поне заробваха обществото.
131
1
 
0
 
! Отговори
opo преди 12 години
ЩЕ ПОДКРЕПЯ ГЕРБ , ...НЕ ЗАЩОТО СА "АНТИКОМУНИСТИ" ИЛИ "ЕВРОПЕЙСКИ НАСОЧЕНА ПАРТИЯ"! ПОДКРЕПЯМ , ПРОСТО ЗАЩОТО Е КРАЙНО ВРЕМЕ ДА СЕ СМЕНЯТ НЯКОЛКОТО , РОДОВИ КОМУНИСТИЧЕСКИ КЛАНОВЕ ---ОКУПИРАЛИ ВЛАСТТА ОТ 9.09.44г. И ОТ , Т.Н. "АПРИЛСКИ ПЛЕНУМ" -НАСАМ....В БЪЛГАРИЯ! ТАЗИ ПРЕСТЪПНА ТУРСКО-ЧЕРВЕНО -СИНЯ МАФИЯ---ПРЕЧИ НА НОРМАЛНОТО РАЗВИТИЕ НА СТРАНАТА И ДЪРЖАВАТА! ТРЯБВА ДА ИМ КАЖЕМ, РЕШИТЕЛНО --НЕ! ТОЗИ ДЕН---Е В НЕДЕЛЯ! ГЛАСУВАЙТЕ! ВСИЧКИ ! АДСКИ Е НУЖНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
130
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ataka da ne se praviat na obideni i da osvirepiavat sre6tu GERB,a da glasuvat po syvest i podkrepiat GERB.Opasno e da se vyrnat BSP-DPS-NDSV na vlast.Sega Ataka triabva da dokaje,4e dejstvitelno misliat za blagopolu4ieto na BG,a ne za sobstvenia si zadnik i partia.Ne mi se iska kradcite ot trojnata lamia i sinio-4ervenite,da se vry6tat na bial kon.Samo GERB 6te gi opravi.
129
1
 
1
 
! Отговори
и аз преди 12 години
съм за ГЕРБ-стига кунки-мунки и фесове да диктуват какво да става в България!Стига ,виждате Волен накъде се извъртя като дърта ***!Излиза че Янев е по-мъж от Волен!Срам и позор!Не харесвам Яне,но не мога да не му призная наличието на политически нюх!!!Гласувайте за ГЕРБ,щото видяхте как вече споменават България в чужбина,какви европари се изливат за спечелени европроекти и строителство,а бяхме оставени на доизживяване от соцпартията!!!
128
3
 
2
 
! Отговори
4 4 4 преди 12 години
Сидеров Сидеров,те хората не случайно се забавиха 3 дни да оповестят официалните резултати.бяха изненадана от 20% които излязоха над тези които те прогнозираха и мислеха че ще излязат и нямаха готови подправени бюлетини да подменят действителните.вие 3 дни ги оставихте да натаманят всичко и бюлетини и протоколи.сега и да ги броиш файда никаква.но защо ли мисля че и ти зяпаш само за да излъжеш отново хората,видите ли аз искам да се броят наново.Сидеров много добре знаеш че вече е късно да броиш
127
0
 
4
 
! Отговори
edna balgarka преди 12 години
komynistite ,dogan i siderov ymirat za vlast.za tova e tazi zloba ,4e niama da imat 6ansa da kradat i ma4kat naroda .samo se 4ydq na horicata tyrci ,deto i te sa ma4kani kato nas dokoga 6e si darjite dogan ?nie pone si smenqme poiticite s nadejda za po -dobar jivot a vie ste se ostavili tozi donosnik da vi laje i karde .i ne vqrvam da ste zabravili ,4e imenno komynistite ,za koito vi kara godan da glasyvate nqkoga nasilstveno vi smeniha imenata .kakvo o4akvate sega ot tezi izednici?
126
0
 
2
 
! Отговори
до 127 преди 12 години
и за това ще гласуваш за обслужващия им персонал? Тъпо е!!!
125
10
 
7
 
! Отговори
ЛИЧЕН МОТИВ: преди 12 години
ЩЕ ПОДКРЕПЯ ГЕРБ , ...НЕ ЗАЩОТО СА "АНТИКОМУНИСТИ" ИЛИ "ЕВРОПЕЙСКИ НАСОЧЕНА ПАРТИЯ"!ПОДКРЕПЯМ , ПРОСТО ЗАЩОТО Е КРАЙНО ВРЕМЕ ДА СЕ СМЕНЯТ НЯКОЛКОТО , РОДОВИ КОМУНИСТИЧЕСКИ КЛАНОВЕ ---ОКУПИРАЛИ ВЛАСТТА ОТ 9.09.44г. И ОТ , Т.Н. "АПРИЛСКИ ПЛЕНУМ" -НАСАМ....В БЪЛГАРИЯ!ТАЗИ ПРЕСТЪПНА ТУРСКО-ЧЕРВЕНО -СИНЯ МАФИЯ---ПРЕЧИ НА НОРМАЛНОТО РАЗВИТИЕ НА СТРАНАТА И ДЪРЖАВАТА!ТРЯБВА ДА ИМ КАЖЕМ, РЕШИТЕЛНО --НЕ!ТОЗИ ДЕН---Е В НЕДЕЛЯ!ГЛАСУВАЙТЕ!ВСИЧКИ !АДСКИ Е НУЖНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
124
7
 
5
 
! Отговори
ХА,ХА,ХАААА... преди 12 години
..."ЕДИНЕН ФРОНТ"....ХА,УХА,ХАААА.....ТА ТЕ , ВСИЧКИ СА РОЖБИ НА ..."ОФ"-то... И ВЕНАГИ СА БИЛИ , В ЕДИНЕН КОМУНИСТИЧЕСКИ ФРОНТ-БКП/БСП,ДПС/ДС,СДС/ДСБ,АТАКА,ВМРО,ЛИДЕР,...И ЦЯЛОТО СЪЦВЕТИЕ .. ОТ ...ТАЙНИ ,ПОЛУТАЙНИ И .....ЯВНИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ***--С РАЗЛИЧНИ ИМЕНА , ЗА ЗАБЛУДА НА ОБИКНОВЕННИЯ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН!ЗАТОВА ---САМО ГЕРБ!ТЕ , ПОНЕ ...РАБОТЯТ ЗА БЪЛГАРИЯ!
123
5
 
5
 
! Отговори
Нели преди 12 години
Разбира се, че ще ги подкрепим! Те са фаворити.
122
11
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
ГЕРБ ще ви подкрепим и в неделя ,вие заслужавате
121
5
 
14
 
! Отговори
Истината преди 12 години
Истината за бат БойкоЕдин човек умрял и отишъл в рая. Там той видял голяма стена от часовници зад Св. Петър.- За какво са всичките тези часовници?Св. Петър отговорил, че това са часовниците на лъжите. Всеки път когато лъжеш, стрелките на часовника се движат с една секунда напред.- Аха - казал човекът - на кого е този часовник?- Това е часовникът на Майка Тереза. Стрелките му не са се поместили, тя никога не е казала лъжа.- А къде е часовникът на Бате Бойко? - попитал човекът.- Неговия ли? В офиса на Исус е - ползва го като вентилатор...
120
3
 
12
 
! Отговори
vv преди 12 години
DO;117 SPORED TEB DARJAVATA SEGA E STABILNA TAKA LI=GLUPOSTI NA TARKALETA
119
0
 
8
 
! Отговори
. преди 12 години
DO 103;TOVA TREBE DA GO KAJE HARODA VDRUGIDEN V HEDELYA
118
0
 
4
 
! Отговори
дедо преди 12 години
кюфтаци, кюфтаци, ........................................
117
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и африканец може да се шашне от тоя хаос и измама на изборите
116
0
 
17
 
! Отговори
дедо преди 12 години
фидоска е гадже
115
17
 
6
 
! Отговори
СТАВА ОПАСНО ! преди 12 години
Виж във Фрогнюз:Доган продава 400 000 гласаДПС и БСП, начело с Първанов, тръгвали на щурм срещу управлението на ГЕРБ. Изгубили около 1 млрд. за две години. Нов заговор заплашва да дестабилизира страната. 400 000 гласа предлагал за продан лидерът на ДПС Ахмед Доган по време на политическите совалки в последните дни преди балотажа на 30 октомври. Според ДПС толкова бюлетини с кръстчета за Ивайло Калфин щели да осигурят короноването му на Дондуков 2. Това съобщиха за Торнадо източници от Позитано 20 и площад Гарибалди.В сметките на депесарите обаче влизало условието сегашният лидер на БСП Сергей Станишев да замине на почетна длъжност в Партията на европейските социалисти (ПЕС), а мястото му да заеме сегашният държавен глава Георги Първанов. През пролетта БСП и ДПС щели да атакуват кабинета Борисов с компромати до всички инстанции на ЕС и Вашингтон. Двете политически сили нямало да търсят трети съюзник, защото имали намерение да съставят сами кабинет и да разпределят властта в съотношение 2:1. Планът Пролетта на недоволството 2012 щял да се реализира дори Плевнелиев да успее да пребори Калфин за президентския пост. Лидерите на ДПС и БСП били категорични, че повече не можели да търпят управлението на ГЕРБ, защото финансовите им загуби растели всеки ден. Те се изчислявали на около 1 млрд. лв. за последните 2 години от пропуснати вземания. Първият разговор за обсъждане на съвместни действия се провел миналата събота, в деня за размисъл, в резиденция Бояна. Ръководството на ГЕРБ обаче било в течение на тайните договорки. Във всички местни организации е обявена тотална мобилизация. В партията на Борисов се шегували, че се задавал изключително патриотичен вот в неделя. Паролата била възрожденският химн Стани, стани, юнак балкански. От щаба на Росен Плевнелиев и Маргарита Попова се надявали, че договорките между ДПС и БСП ще изкарат и негласувалите на първия тур да отидат до урните.