Дянков потвърди. Мислят за увеличение на пенсиите

Минималната работна заплата скача от април
Обновена: 28 окт 2011 21:31 | 28 окт 2011 21:31,
190
Дянков потвърди. Мислят за увеличение на пенсиите
Снимка: БТА

Правителството мисли за увеличение на всички видове пенсии за следващата година. Не се предвижда обаче увеличение на заплати в бюджетната сфера.

Това заяви министърът на финансите Симеон Дянков след заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС), което продължи повече от 4 часа.

С единодушие са приети данъчните и акцизните закони. Минимумът на фискалния резерв остава 4,5 млрд. лв., а не както беше предложено първоначално – да бъде 3 млрд. лв.

Минималната работна заплата ще се вдигне от 1 април, но не и от 1 януари, тъй като вече бе увеличена на 270 лв. от 1 септември.

Все още няма решение за увеличаване на срока, на базата на който ще се изчисляват обезщетенията за майчинство, за безработица и болничните. Това е една от дискусионните теми, които остават за следващото заседание на НСТС в сряда, обясни финансовият министър.

Още по темата
 Синдикатите вече обявиха, че не приемат подготвения от правителството проект на бюджета и искат повишение на доходите, обезщетенията и пенсиите.

КНСБ и КТ "Подкрепа" искат заплатите в бюджетната сфера да бъдат увеличени с 10% от 1 януари 2012 г., както и от същата дата минималната заплата да стане 290 лева.

Синдикатите предлагат още поне с 5% да бъдат вдигнати всички пенсии, както и максималният осигурителен доход да стане 2 700 лева.

„На този етап смятаме, че някои наши предложения за допълнителни приходи в бюджета ще бъдат одобрени като например увеличението на максималния осигурителен доход на 2700 лева от 1 януари 2012 г., коментира от своя страна след срещата президентът на КНСБ Пламен  Димитров.

Синдикатите са постигнали съгласие с министър Дянков, че 15 млн. лева ще са за спешната помощ. Според него ще се помисли по въпроса за криминализиране на укриването на осигурителни вноски. Той потвърди за увеличението на минималната работна заплата от април и за нарастването на пенсиите през следващата година.

„Със сигурност пенсиите през следващата година ще бъдат увеличени, но с колко точно, предстои да бъде пресметнато от министерствата  на финансите и на труда и социалната политика”, коментира още Димитров.

По-рано премиерът Бойко Борисов обяви, че за пенсии в бюджета са отделени с 245 милиона лева повече пари.

Министерският съвет ще има извънредно заседание на 31 октомври, на което  ще бъдат разгледани пакетът данъчни закони и бюджетът за 2012 година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още по темата: бюджетТристранка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
0
 
7
 
! Отговори
Ран-Ът,Ран-Ът,Ран-Ът преди 12 години
Доклад на ООН: Населението на България се топи най-бързо в света. Българите изчезват, а *** се увеличават.Ран-Ът на евреите върви по план! Борисов в играта ли е?Ран-Ът цели българската нация да се стопи до 5 милиона или тотално да бъде заличена чрез политика на глад и мизерия. Според плана единият вариант е с насаждане на етническа нетолерантност и прерастването й в гражданска война с хиляди жертви. Друг вариант е водене на социална политика от правителството, която да поддържа мизерно нисък стандарт. Така хората сами да се изселят от родината си.Положението у нас върви на зле. Цените постоянно растат, заплатите са замразени на санитарен минимум, с който едва оцеляваме. Доказано вредни ГМО продукти се разпространяват безпроблемно. А на народа упорито му се внушава да си почива, да мързелува, да си трае. И продължаваме да намаляваме. Май планът продължава да е в действие? Вие кажете стои ли Бойко Борисов зад Ран-Ът?
140
0
 
10
 
! Отговори
Йордан преди 12 години
България е в безпрецедентно състояние на полуколония. Разграбена и с изцяло разбита икономика.Населението е в нищета, без переспективност, в масов геноцид. Половината от нацията е прогонена по слугинаж в Европа, а останалата част в страната, включтелно родните ни майки и бащи умират вместо да живеят.Затворите се препълват с младежи тласнати без работа към престъпления. Безчовечни чужди разузнавания пращат продали се жалки души-агенти за министри и водещи политици да унищовават българската нация с действия и закони. Медиите пишат и говорят глупости, слугуват на унищожителите на българина.
139
1
 
8
 
! Отговори
поля преди 12 години
Колко е важно за народа да вдигнат пенсиите и заплатите с по 10-20 лв? Николко. Народа иска държавата да ги увеличи по 10. Народа не се пита колко милиона-милиарда струва безумно увеличение от 20 лв. Народа не иска инвестиции в магистрали и прочие активи които ще донесат пари вбъдеще. Той иска 2 кисели млека една пържола на месец. И ако продължава да мисли така един ден пак ще си избере ония дето му дават по една пържола повече, докато купуват на себе си активи. Размислете жадуващи за 20 лв. ден
138
0
 
4
 
! Отговори
Kaufmall преди 12 години
Защо България е в Global Hunger Index 2011 и кога пицата ще ни извади от черния списък муа?
137
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ха Ха Ха.... ***, ***... За какво изтрихте 151ви коментар? Заради въпроса "кога дянков излъга - като каза преди 10 дена че няма пари за пенсии или сега като казва че мисли да увеличава пенсиите?" за това ли е всичко.....
136
0
 
5
 
! Отговори
БУРОВ преди 12 години
щЕ СЕ ХВАНЕТЕ ЗА ПАЛЦИ ПРЕЗ ЗИМАТА И щЕ СЕ СТОПЛИТЕ
135
0
 
10
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Честит Хелоуин!Празника на Тиквите?Дали няма да го направят национален празник?
134
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В статията по-горе е казано едно единствено нещо - а именно - "ТЕ МИСЛЯТ ЗА ПЕНСИИТЕ", а не че са "РЕШИЛИ ДА ГИ ВДИГНАТ", камо ли пък ЧЕ ЩЕ ГИ ВДИГНАТ"......
133
0
 
3
 
! Отговори
evgeni преди 12 години
---- Прикрепено писмо (до дядо Минко Минков) ----Подател: евгени славков <evgeni70251***abv.bg>До: sinod***abv.bgОтносно: до дядо Минко МинковДата: Събота, 2011, Октомври 29 12:39:51 ЕЕЩДобър ден дядо попе и и ти дядо Марин Минков /Максиме/.Първо поздравления за 97 год.юбилей на дядо Минко и да бъде жив и здрав и да се разкае като не служи вече на "Звяра" чрез "Гръцкия Козел",които има два рога-"католически и "православен",защото и двата "рога" са в услуга на дявола.Гледах в репортажа по BTV-новините как в свърталище наречено "манастир" сте прельгали доста деца чрез родителите им и чрез учителите -вече приели белега на "Звяра",който е нечист заблудителен дух на религиите.Още в обедния репортаж се обясняваше как:: "Духовното надделява над телесното...".Обаче дядо попе това ,че човек живее и по доста години е в повечето случаи да се разкае човек ,та да неби след земния си живот се озове при онези "духовни"на които място е отредено в пъкъла.И още , в будиските и индуйските "храмове" има още повече столетници,така ,че тези ги разправяй на баба попадия.Говори се още как щели да реставрират някой си дървен идол с човешко име за да не си изгуби "Чудотворните си свойствата " ???!!! Ало Попе,ако тези неща ,които ви се развалят и похабяват/идолите/ и червей ги пояждат и имат СРОК на ГОДНОСТ не са от Господа.Тра-ла-ла дядо защо имате и по две имена , не виждате ли че другия рог/католицизма/ си имат и по един номер след ИМЕНАТА !!!! Просто ДВУЛИЧНИЦИ и ТРИЛИЧНИЦИ. Кажи ми дядо, дявола колко ЛИЦА има след като е направил толкова МНОГО РЕЛИГИИ и толкова ИСТИНИ при положение ,че Господ е Един и Истината е Една ????!
132
1
 
9
 
! Отговори
nomer2 преди 12 години
Може би ще вдигнат пенсиите с по 5 лева. Бъдете сигурни, че преди парламентарните избори ще има по-голямо повишение.
131
0
 
7
 
! Отговори
младеж преди 12 години
От утре да се спрът затри месеца всички пенсии и заплати за да се оправи кризата в нашата мила РодинА.
130
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ве тия си плещят квото им доде ... само да минат изборите успешно ... да се успокоят светлите надежди на хората и да потънат в мрачното ежедневие, което не им позволява да вдигнат глава и да се замислят какво всъщност става ... Кат минат тия пусти непотребни избори - всичко както преди...
129
0
 
12
 
! Отговори
Номерататрудноминава преди 12 години
Някой в тази държава трябва да се сети че този геноцид повече не се търпи!!!Хората изнемогват! Моля ви не гледайте отстрани безучастно и не се подхилквайте както вече гледаме 22 г. Положението с доходите е много тежко базата е нищожна и трябва ударно увеличение с проценти в двуцифрено изражение за да има някакъв осезаем ефект. Не си мислете че като вдигнете пенсиите и заплатите с 20 лв ще можете да изтъквате този факт като голямо постижение и с него да се надявате да печелите изборите през 2013
128
1
 
11
 
! Отговори
Докога ще чакаме??? преди 12 години
Господа управляващи в момента имате солидна концентрация на власт в ръцете си. Съберете си най-накрая приходите в бюджета и започнете да вдигате най-сетне тия пенсии и заплати осезаемо с поне 25-30% няколко пъти в годината. Това очакваме от вас. Съберете си осигурителните вноски и накарайте крадливите работодатели да си ги плащат в пълния размер.Пресечете измамите с ддс и акцизи и санкционирайте жестоко всяко нарушение и злоупотреба. Тогава ще има възможност да се вдигат доходите всяко тримесеч
127
1
 
10
 
! Отговори
гладник ГЛАДЕН преди 12 години
дЯнКоВ СТЕГНИ СЕ и дигни заплатите на хората,че вече се нетрае .МИНИМАЛНАТА ДА БЪДЕ 3000ЛВ,ОТ УТРЕ.а не да доите народа измъчен.КАТО НЕМА ПАРЕ ПЕЧАТЕТЕ ,КРИЗАТА Е ИЗМИСЛЕНА СЪЗДАДЕНА ОТ БОГАТИТЕ.
126
2
 
8
 
! Отговори
Тия нормални ли са?? преди 12 години
Ако не увеличите пенсиите и минималната работна заплата трябва да ви е ясно че овече никой няма да гласува за вас. Мнозинството българи живеят на ръба на мизерията, мнозина имат проблем и с физическото оцеляване (особено сред пенсионерите). Необходимо е значително осезаемо и видимо с просто око повишение на доходите на населението и при това СПЕШНО!Ако не можете да направите това веднага, тук и сега тогава си подайте оставката и напуснете, не замазвайте положението с обещания за ръст от 7-8%!!!
125
0
 
10
 
! Отговори
Жеко преди 12 години
Братко "бивш българин", защо си мислиш, че ние избираме ***? Не видя ли, че на 23 октомври всъщност никакви "избори" не се проведоха? Не разбра ли, че всичко беше нагласено?
124
1
 
10
 
! Отговори
ВЪЗМУТЕНА преди 12 години
МНОГО СИ ПРАВ ЧОВЕЧЕ - ТАКА НИ ЛЪЖАТ ОТ КАКТО СА ДОШЛИ НА ВЛАСТ ЧЕ ЩЕ НИ ВДИГНАТ ПЕНСИИТЕ И НИ ИЗЛЪГАХА - ТОВА Е ПРЕДИЗБОРНО ОБЕЩАНИЕ НО НИЕ ПЕНСИОНЕРИТЕ СМЕ 1/3 ОТ НАСЕЛЕНИЕТО И НЯМА ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ - МНОООГО ДЪЛГО НИ ЛЪЖЕТЕ ЗА ВДИГАНЕ НА ПЕНСИИТЕ И ВСЕ ОЩЕ НЕ СТЕ ГИ ВДИГНАЛИ - ЩЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА БСП ЗАЩОТО ТЕ КРАДЯХА КАТО ВАС НО ПОНЕ ВДИГАХА ПОСТОЯННО ПЕНСИИТЕ А ВИЕ САМО НИ ЛЪЖЕТЕ - ЗАСРАМЕТЕ СЕ НАЙ-ПОСЛЕ !!!!!!!
123
2
 
10
 
! Отговори
Бивш Българин преди 12 години
От 12 г. съм в Австралия заедно със семейството си .Връщал съм се 3 пъти в БГ-то и всеки път оставам все по- неприятно изненадан ! Чудя се как живеете в тази свинщина , как сте недоволни от всичко и от всички , а продължавате да търпите и да избирате все по-големи *** да ви управляват ! Нали знаете приказката , че не луд тоя , който яде баницата ...
122
1
 
6
 
! Отговори
до 128 преди 12 години
попитай един депутат оТ ДПС , който не ходи на работа от 2 години дали получава заплата!И не се чуди вече