Предизборно Борисов обеща пари за пенсии

Нищо не мога да направя за загубилите, заяви премиерът
Обновена: 29 окт 2011 07:26 | 28 окт 2011 13:40,
476
Предизборно Борисов обеща пари за пенсии
Снимка: БТА

245 млн. лева повече за пенсии са предвидени в бюджета за следващата година. Как обаче ще бъдат разпределени те, ще решава Националният съвет за тристранно сътрудничество.

Това заяви премиерът Бойко Борисов два дни преди балотажа за президент и след множество критики около организацията на изборите и искания за касиране на резултатите.

Борисов изрази надежда вотът в неделя да бъде по-добре организиран.

"Притесненията и това, което се получи на практика, бяха само с една единствена цел – заради изборите 2 в 1 спестяваме минимум 18 млн. лева от парите на данъкоплатците",  оправда се Борисов.

На въпрос как гледа на исканията за касиране на изборите премиерът отбеляза, че трябва да излязат резултатите и да се види колко са недействителните бюлетини.

Трябва да се направи съпоставка с това какви са били недействителните бюлетини при предишни избори и тогава ще се коментира. Ако са около седем на сто, значи са колкото на всички избори досега, добави Борисов.

Още по темата

"Вие си спомняте, че бяхме първа политическа сила години наред, а аз когато се явявах за кмет, нямах нито представител в ЦИК, нито в ОИК, никъде и никога не съм се съмнявал. А сега всички политически партии имат представители там и накрая се подписват върху протоколите. Съжалявам за тези, които са загубили, но нищо не мога да направя повече за тях", каза премиерът.

На въпрос дали е правилно председателят на парламента Цецка Цачева да ходи на предизборни митинги, премиерът отбеляза, че всички ходят и вероятно заради това и тя е започнала да ходи.

Попитан дали ще бъдат наказани двамата депутати – Станислав Иванов и Иван Божилов, които са били в зала "Универсиада" в деня след изборите, премиерът отговори, че те не са били вътре в залата, за да ги наказва.

Иванов беше заснет да носи чувал с бюлетини, а той се оправда, че помагал на бременна жена. Божилов пък носел храна и вода на чакащите хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


476
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
441
0
 
0
 
! Отговори
пенсионерка преди 12 години
Не съм съгласна да се увеличават само най-ниските пенсии.Моята в момента е 277лв,но съм работила на смени и във влажна среда в следствие на което имам ревматоиден артрит и ми трябват лекарства.Много от тези,които са с ниски пенсии работеха лека работа денна смяна седнали на стол и духалка им духаше топъл въздух на краката,други умишлено работеха на мин.заплата и получаваха големи боноси.Предлагам на всички пенсионери да се увеличава с еднакав процент за да има справедливост.
440
0
 
0
 
! Отговори
DIVC DIADO преди 12 години
BIVOLETO NI BUDALKA S PARITE ZA PENSII! ZA GODIA SE PRVARTAT 12 PATI PO 600 MLN. LEVD MESE4NO. MOJE DD SE PREVARTAT 24 PAATI ILI 48 PATI SEDMI4NO!@!DIV DIADO
439
0
 
0
 
! Отговори
Пенсионеро преди 12 години
Това с пенсиите предизборно ми прилича на 20-те лева за ***. С тази разлика, че едното е в бъдеще време а другото в сегашно!
438
0
 
3
 
! Отговори
пенсионер преди 12 години
браоооо браооооо само така ама ще си разоравам нивата......сажалявам.....аи наздраве....
437
0
 
4
 
! Отговори
Мамантос преди 12 години
Отбор... ***.
436
0
 
2
 
! Отговори
Лъжец преди 12 години
"...премиерът отговори, че те не са били вътре в залата, за да ги наказва." Лъжа е, че не са били вътре-има ги заснети между компютрите.
435
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не ти вярваме вече
434
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да видим утре хамстера какво ще се оправдава, но хамстеро е нагъл затова утре да го наврем в миша дупка
433
2
 
7
 
! Отговори
Пенсионер преди 12 години
Пенсиите на всички пенсионери трябва ежегодно да се индексират пропорционално на инфлацията ! Те се дават не като акт на милосърдие от Правителството, а на база на пенсионното осигуряване на всяко физическо лице през време на целия му трудов стаж !
432
0
 
5
 
! Отговори
До Премиера преди 12 години
Г-н Борисов, Г-н Дянков,При цялото ми уважение към налаганата от Вас фискална дисциплина, когато става дума за пенсионерите, престанете да ни правите на абдали с Вашия кух популизъм да подхвърляте някой и друг лев милостиня на отделни групи пенсионери с тенденция към пълзяща социалистическа уравновиловка.На какво правно или морално основание, например, решавате да увеличавате пенсиите само на овдовялите самотни пенсионери ? А на останалите самотни пенсионери ?Те друга категория хора ли са?
431
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега като си припомним ,че "Червените" управляват България повече от 60 години от последните 67 години и народът ни е най-бедния в Европа, следва въпросът: кадърно или некадърно са ни управлявали комунистите цели 60 години? ТОВА Е ВЪПРОСЪТ, НА КОЙТО ТРЯБВА ДА СИ ОТГОВОРИ ВСЕКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН, МИСЛЕЙКИ ЗА СОБСТВЕНИЯ СИ ЖИВОТ И ТОЗИ НА ДЕЦАТА СИ.
430
5
 
0
 
! Отговори
pesho преди 12 години
znaete li zashto shte glasuvam za plevenliev zashto qko revete i se kefq stanishev kak reve i vsi4ki komunisti revat lafq se mnogo super e taka da revete tova e nai velikoto nehsot da vidq komunist s po4erveneli buzi da reve ihaaaaaaaaaaaaaaa super
429
0
 
5
 
! Отговори
мира преди 12 години
Защо е важно да се гласува? Колкото и да се говори, че тази система е скроена и манипулирана, все пак тя може да функционира манипулативно само при определени параметри когато е ниска избирателната активност, когато хората са мързеливи, когато не вярват
428
0
 
2
 
! Отговори
до 431 преди 12 години
просто ставате неважни
427
0
 
2
 
! Отговори
до 431 преди 12 години
защо аз да мисля, след като вие не можете? ако започна да мисля, сигурно ще ви намразя, мисля, че доста се стараете в тази посока от въпросната партия, аз обаче нямам такова намерение, цялото ви поведение е далеч от позитивизма, който прокламирате, и не искам да чувам за това, как унуците ни щели да сме били добре, положителните промени винаги се усещат веднага
426
1
 
8
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
България е в безпрецедентно състояние на полуколония. Разграбена и с изцяло разбита икономика.Населението е в нищета, без переспективност, в масов геноцид. Половината от нацията е прогонена по слугинаж в Европа, а останалата част в страната, включтелно родните ни майки и бащи умират вместо да живеят.Затворите се препълват с младежи тласнати без работа към престъпления. Безчовечни чужди разузнавания пращат продали се жалки души-агенти за министри и водещи политици(Иван Костов,Агент Гоце,Сергей Станишев,Милен Велчев,Сакс Кобурготски,Бойко Борисов,Симеон Дянков и поредица други)да унищовават българската нация с действия и закони. Медиите пишат и говорят глупости, слугуват на унищожителите на българина. Съберат ли се в България двама-трима единомишленици, винаги един излиза агент-провокатор и всяко свято дело бива опорочено. Ето това сме българите....На "българския казан, не са му нужни дяволи, достатъчно Поп Кръстювци си имаме. Явно и Господ, не иска да се смили над нас. Остава ни, поне да се разкаем пред децата си, ако е останала малко човещина у нас......
425
1
 
6
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Ние живеем в една наистина Уникална страна, в която държавата провежда целенасочена политика на расизъм и геноцид спрямо мнозинството в нея, спрямо коренното й население, за да запази популацията на малцинството и да гарантира интересите му, които се изразяват основно в паразитиране му на нейн гръб. Расизъм в страната ни реално има, но той не е по отношение от страна на българите към ***, а от страна на държавата към българите, в полза на ***! След 22 години преход от централизирана икономика към свободен пазар, България е почти напълно разграбена държава с олигархично управление, с ликвидирана индустрия и селско стопанство и раздрънкана икономика, като цялата тая бананова колиба се крепи на ежегодния чист приход на над 2 милиарда евро от над 1 милион български гастарбайтери, пръснати из фермите и клозетите на цяла Европа. Аз мисля, че България вече е латиноамериканска република, бананова република.Тези хора, които управляват България днес, я управляваха и преди-те са същите или техните наследници. АКО ЕДНА НАЦИЯ ИНСТИНКТИВНО Е РЕШИЛА ДА ЗАГИНЕ, МОЖЕ БИ НИЩО НЕ Е В СЪСТОЯНИЕ ДА И ПОПРЕЧИ !?
424
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Новата съдебна система, ще дойде с новия президент и вицепрезидент.
423
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ле тия съ изтрепаха да обещават един през друг...Всички са изредиха да плямпат и да обещават ... тва правителство ли е дето взима решения и после един излиза най-отпред и казва какво са решили или сборище на правителствени плямпала ? Ми ний туй може би някога в близко необозримо бъдеще можем да помислим дали да решим да се опитаме да поработим малко за народа....нема време сега че бързаме да натрупаме капитали че много ни требат шъ знаете...
422
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КОГА БЪЛГАРИЯ ЩЕ КАЖЕ НАЙ-НАРКАЯ "НЕ НА КОМУНИЗМА". ЗАЩО НЕ ВЗЕХМЕ ПРИМЕР ОТ ПОЛША, ЧЕХИЯ, ЕСТОНИЯ, УНГАРИЯ И ТН? ЗАТОВА ОЩЕ СМЕ В ПРЕХОД, РАЗБЕРЕТЕ ГО ТОВА НЕЩО!