Скок на пенсиите най-рано през 2013 г., рече Тотю Младенов

Живейте вие със 136 лева на месец, отвърнаха му от БСП
Обновена: 4 ное 2011 17:01 | 4 ное 2011 17:01,
240
Скок на пенсиите най-рано през 2013 г., рече Тотю Младенов
Снимка: архив, Булфото

Осъвременяване на пенсиите ще има най-рано през 2013-2014 година, потвърди в парламента социалният министър Тотю Младенов.

"Други възможности за повишаването ще се търсят при данни за икономически растеж", допълни в отговор на депутатско питане Младенов.

Социалният министър обясни, че предизвикателствата и трудностите пред системата на общественото осигуряване са сериозни в условията на икономическа криза, а увеличаването на пенсиите би могло да се постигне постепенно.

"Предвиждаме да има бонус за хората, които остават още по-дълго на пазара на труда. Това е важно за устойчивостта на пенсионната система", посочи министърът. 

Младенов изчисли, че 600 000 пенсионери ще ползват увеличение заради вдовишка добавка към пенсиите си.

"Какво казваме на пенсионерите – по-добре вашата половинка да почине, за да увеличим пенсиите", опонира му социалистът Драгомир Стойнев. Според депутата от левицата този подход не е правилен.

"Знаете как се дават парите на силовите министерства, с тропането по масата. Вие няма ли да тропате по масата, за да получите пари?", попита Стойнев.

Още по темата

Депутатът продължи с критиките към ресорния министър. "Още на 15 април вие сте знаели, че няма да има увеличение на пенсиите на хора и продължихте да си играете с надеждите на хората. Живейте вие със 136 лв. на месец и да видим дали тогава няма да стане приоритет на правителството", допълни още Драгомир Стойнев.

Социалният министър извади друг аргумент срещу критиките на левицата и обясни, че само в рамките на 8 месеца и в условията на световна икономическа криза България увеличава на два пъти размера ни минималната работна заплата.

В момента най-ниското трудово възнаграждение, записано в закона, е  270 лв.. От май догодина се предвижда то да стане 290 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още по темата: Тотю Младеновпенсии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
0
 
9
 
! Отговори
Боневист преди 12 години
Умирай трудно 22 и 3 и .....
196
0
 
11
 
! Отговори
муспи преди 12 години
Ние гласувахме ли и този път? Гласувахме ли след като знаем че гласовете не се броят, а се купуват, фалшифицират за подържане на хаос. С това сами се абонирваме за еврейското робство - станахме им симпатични! - Българи убивайте жидите! Срещу единичния терор те няма как да си служат с армията и полицията.
195
0
 
11
 
! Отговори
$ преди 12 години
"Младенов изчисли, че 600 000 пенсионери ще ползват увеличение заради вдовишка добавка към пенсиите си"+++++Значи колкото повече умрели, толкова по-добре за вас! Сигурно другия път умрелите ще гласуват за вас. Гарантирано!
194
0
 
13
 
! Отговори
Пенционер преди 12 години
То през 2013 г. пак ще има избори - това предизборно ли го обещава тоя ***?
193
0
 
12
 
! Отговори
Ицко преди 12 години
Хитро- за 20113 са парламентарните избори...Много рано започнахте с обещанията, герберчета неграмотни.....жалко че,че много хора ще ви повярват..от оцелелите тази зима, де....
192
0
 
9
 
! Отговори
муспи преди 12 години
182, чудиш се дали нашите политици са запознати с тази статия (154), - нашите политици работят върху унищожаването на България и такива статии показват пред босовете им че добре си вършат работата. Народ докаран до положение като нашето не трябва да разговаря с тях, да гласува, да се пита не са ли се засрамили - *** ли е този Дянков като се хвали, когато страната му е най бедната в ЕС - въобще извън европейските стандарти, бедна и по мярките на третия свят, - а да възстане за да оцеле!
191
1
 
4
 
! Отговори
муспи преди 12 години
Нещастни лукави гърци, като гледахте България 20 години че е еврейска колония от най долен тип, предназначена за унищожаване, нещо да сте се застъпили за нея както сте свободни? Напротив, идвахте да дообирате, така правят робите. Ето защо сега от България се носи злорадство и хихикане. Вашият робски дух е предпочитан за ***, свой им е, може да се насочва на където трябва, - ние сме нежелани за тях и затова ни унищожават, вие сте им идеални слуги и ще ви подържат развъждането.
190
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
С ГЕРБ-напред!Гласувайти,гласувайти.......
189
0
 
5
 
! Отговори
до 185 преди 12 години
Знам приятелю,знам,но по-лошото което знам е ,че нямаме поне един държавник,който да се замисли ,че човека е уникалното явление на Майката Земя.За жалост имаме само политици.
188
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГРОБ обещаха увеличение на пенсиите. Видяхме кога ще е, ако изобщо го има.За тях "ще" значи НАЙ-РАНО през 2013. Или може би изобще не.Бойко КАКТО ВИНАГИ спазва обещанията си. Или минаха изборите и ГРОБарите вече почнаха да се отмятат от думите си.
187
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аве де са скриха Странджите и манджите ....
186
0
 
19
 
! Отговори
Напуснал България преди 12 години
ГЕРБ се оказа най-антибългарската партия в цялата история на измъчения ни народ. Колкото по-скоро бъдат изхвърлени от управление толкова по-малки ща са пораженията за България.
185
0
 
12
 
! Отговори
ух преди 12 години
Яжте Герб,пийте Герб.........Герб освежава,Герб подмладява............
184
0
 
0
 
! Отговори
до 182 преди 12 години
Хах,дали са запознати,ами не ми се вярва...да са се запознали след повече от няколко минути след излизането и в печата,нали се сещаш,че ако те не са я чели,има достатъчно такива да им го кажат почти мигновенно...
183
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ало т.нар. министър да не се гаври с нашите родители,защото всичко има лимит.Ако се подигравате с нас и ни подхвърляте за нашият труд стотинки за да хрантутите *** ,не се набърквай с честа на родителите ни!
182
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
само БСП, само БСП, само БСП !!! долу ГЕРБ - мръсни лъжци !!!
181
0
 
8
 
! Отговори
ггг до 154 преди 12 години
Само се чудя дали нашите политици са запознати с тази статия .Явно мълчанието е злато...или срам.
180
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ!! ГРАБИМ БЪЛГАРИЯ!
179
0
 
1
 
! Отговори
нло продължение преди 12 години
вие сте недостижими ,но идва видов ден ,горе наи големия управляващ света вижда всичко и няма спасение за ВАС очаква ви АДА НА КРИЗАТА . Но не само за вас а целия сбъркан свят на земята . после пис/ браво на номер 154 добър и проницателен коментар
178
0
 
11
 
! Отговори
4444 преди 12 години
Ей,Тотю що не го каза това преди изборите да видите как щяхме да ви обръснем.