Скок на пенсиите най-рано през 2013 г., рече Тотю Младенов

Живейте вие със 136 лева на месец, отвърнаха му от БСП
Обновена: 4 ное 2011 17:01 | 4 ное 2011 17:01,
240
Скок на пенсиите най-рано през 2013 г., рече Тотю Младенов
Снимка: архив, Булфото

Осъвременяване на пенсиите ще има най-рано през 2013-2014 година, потвърди в парламента социалният министър Тотю Младенов.

"Други възможности за повишаването ще се търсят при данни за икономически растеж", допълни в отговор на депутатско питане Младенов.

Социалният министър обясни, че предизвикателствата и трудностите пред системата на общественото осигуряване са сериозни в условията на икономическа криза, а увеличаването на пенсиите би могло да се постигне постепенно.

"Предвиждаме да има бонус за хората, които остават още по-дълго на пазара на труда. Това е важно за устойчивостта на пенсионната система", посочи министърът. 

Младенов изчисли, че 600 000 пенсионери ще ползват увеличение заради вдовишка добавка към пенсиите си.

"Какво казваме на пенсионерите – по-добре вашата половинка да почине, за да увеличим пенсиите", опонира му социалистът Драгомир Стойнев. Според депутата от левицата този подход не е правилен.

"Знаете как се дават парите на силовите министерства, с тропането по масата. Вие няма ли да тропате по масата, за да получите пари?", попита Стойнев.

Още по темата

Депутатът продължи с критиките към ресорния министър. "Още на 15 април вие сте знаели, че няма да има увеличение на пенсиите на хора и продължихте да си играете с надеждите на хората. Живейте вие със 136 лв. на месец и да видим дали тогава няма да стане приоритет на правителството", допълни още Драгомир Стойнев.

Социалният министър извади друг аргумент срещу критиките на левицата и обясни, че само в рамките на 8 месеца и в условията на световна икономическа криза България увеличава на два пъти размера ни минималната работна заплата.

В момента най-ниското трудово възнаграждение, записано в закона, е  270 лв.. От май догодина се предвижда то да стане 290 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още по темата: Тотю Младеновпенсии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
1
 
10
 
! Отговори
Напуснал България преди 12 години
Мирише ми на предсрочни парламентарни избори. Не съм убеден, че ГЕРБ ще измамят и този път наивния българин.
176
2
 
7
 
! Отговори
нло преди 12 години
стига подигравка и заплахи и оправдания в загиналата вече страна България .Всички управления през този демократичен период озверяха ,преалчиносаха се ,изгубиха образ и душа те станаха неописуеми същества със сърце във формата на пари ,евра ,долари и се облякоха с вълчи кожи пред алнетата блеет а в кошарата ги убиват.срам ,позор и много болка за заблудения и опростял бъл,народ.,защо бе ГОСПОДА,другари.като си вземате големите заплати хонорари не се сещате че има криза или вие сте извънземни ,недо
175
0
 
4
 
! Отговори
168 до 172 преди 12 години
Не ми говори бе ***....
174
0
 
3
 
! Отговори
Sony преди 12 години
E to tova vi e v kravta da lajete,pak i sega nali minaha izborite normalno e .No tova e losho ,che si viarvate che ste izlagali naroda no uvi ne e taka.Ne znam no taka kato gledam *** deto tolkova mnogo lajat pasti da iadat pred vas.
173
7
 
2
 
! Отговори
Асан преди 12 години
Само така за дъртите *** ,Тотю!!!!
172
1
 
4
 
! Отговори
до 170 преди 12 години
Не се сещам за епитета който ти подхожда...като цяло спорта ,който спортувам не ми позволява да съм агресивен,но с удоволствие бих направил една тренировка върху теб.....
171
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
168, що се засягаш пиле, да не се позна нещо...:))))
170
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
polovinata gerb si go izbraha pensionerite ha sega da chakat sledvaschtjat tiraj
169
5
 
3
 
! Отговори
ДО ПЕНСИИТЕ преди 12 години
А БЕ ВИЕ ПЕНСИИТЕ ДА НЕ СЛЪНЧАСАХТЕ??? КЪДЕ ЩЕ СКАЧАТЕ??? Я СИ СЕДЕТЕ НА ДЪРТИТЕ ***!!! КАКВИ СА ТИЯ СКОКОВЕ ПРЕЗ 2012 -2013 ГОДИНА??? АМИ АКО СЕ НААКАТЕ, КОЙ ЩЕ ВИ БЪРШЕ??? Я СИ СЕДЕТЕ КРОТКО И РАЗДАВАЙТЕ МАНГИЗИТЕ НА ТИЯ ТЕЛЕФОННИТЕ, ДЕТ ВЪ ВКАРВАТ В РИАЛИТИ В РЕАЛНО ВРЕМЕ И С РЕАЛНИ АРТИСТИ!!! И ЗАПОМНЕТЕ, СЛЕД КАТО СТЕ ИЗГЛЕДАЛИ РИАЛИТИТО, БЕЗ ДА КВИЧИТЕ, СИ ПЛАЩАЙТЕ ВЕДНАГА БИЛЕТА И РЕКЛАМИРАЙТЕ КРОТКО, КАЧЕСТВОТО НА ФИЛМА, ЧАК СЛЕД ТОВА НАВЕСТЯВАЙТЕ ИНСТИТУЦИИТЕ И НОВИНИТЕ!!!
168
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Моето мнение, че в България няма нужда от социален министър и социално министерство, защото нама социална политика. Освен за *** нямат грижа за никого.
167
0
 
5
 
! Отговори
до 166 преди 12 години
Първият пръст надолу го сложи от теб и после го сложи на топло....знаеш къде....червения си ти...не зависимо колко цвята ти бълбукат в тиквата...
166
1
 
14
 
! Отговори
Напуснал България преди 12 години
До всички неориентирани фенове на ГЕРБ: а честито за малоумието на избраниците Ви, скъпи гербери. Скоро ще закрият и супер стабилната България. Там ще останат само мутри, гербери и унижени пенсионери. Мъка, мъка, мъка.....
165
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ХАХАХА- Е-ТИ ПЛАТЕНИЯ ЧЕРВЕН ФОРУМ :))))) ХАЙДЕ ГЛАСУВАЙТЕ С ПРЪСТА НА ДОЛУ, ДА ВИДИМ КОЛКО СТЕ :))))
164
2
 
8
 
! Отговори
никола преди 12 години
до 154шокираща статия просто нямам думи колко е вярна...истината боли
163
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
162 поредния гъзоблизец.....като си толкова умен да беше измислил нещо сериозно!!!
162
4
 
6
 
! Отговори
днес преди 12 години
Мили пенсионерки дето като видите Б.Борисов чак се просълзявате от умиление ето това е положението сами си го избрахте сега децата ви ако не са безработни да ви поиздържат малко защото Борисов е велик -нали така,заради него можете още няколко години -докато умрете,да погладувате.Но не сте за съжаление,сами си го направихте!
161
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
161 - Бря, бря, бря! Ти сигурно и сред българите си най-работният:))) Куха лейка:))
160
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 154 и 155познавам гърците и отлично знам какви демагози и шовинисти са. Гарантирам, че те не 30 а две години не могат да гладуват и ще развеят бялото знаме. Просто в момента все още имат пари, след година-две ще пеят друга песен. Ама нека да откажат помоща на ЕС, ще станат най-бедната държава, защото са мързеливи - то само с протести не става, трябва и акъл и яко бачкане. Пък нека да са "свободни"....всички знаем колко е свободен беден човек!!!!като гледам голям ти е кеф да си подлагаш г-за
159
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Господин Никой /с поглед на многострадалната Геновева / , защо трябва са се осигурявам на висок доход щом увеличават само на ниските пенсии. Имам 44 години стаж пенсионерка съм с 280 лева пенсия и все още работа с пълни осигуровки. Значи който е пенсиониран с 20 г стаж и който е пенсиониран с 44 г стаж трябва са вземат еднакви суми.Комунизмът и равенството си отидоха.
158
1
 
7
 
! Отговори
аС преди 12 години
Четете ! 154 !...155 !....И плачете !