Скок на пенсиите най-рано през 2013 г., рече Тотю Младенов

Живейте вие със 136 лева на месец, отвърнаха му от БСП
Обновена: 4 ное 2011 17:01 | 4 ное 2011 17:01,
240
Скок на пенсиите най-рано през 2013 г., рече Тотю Младенов
Снимка: архив, Булфото

Осъвременяване на пенсиите ще има най-рано през 2013-2014 година, потвърди в парламента социалният министър Тотю Младенов.

"Други възможности за повишаването ще се търсят при данни за икономически растеж", допълни в отговор на депутатско питане Младенов.

Социалният министър обясни, че предизвикателствата и трудностите пред системата на общественото осигуряване са сериозни в условията на икономическа криза, а увеличаването на пенсиите би могло да се постигне постепенно.

"Предвиждаме да има бонус за хората, които остават още по-дълго на пазара на труда. Това е важно за устойчивостта на пенсионната система", посочи министърът. 

Младенов изчисли, че 600 000 пенсионери ще ползват увеличение заради вдовишка добавка към пенсиите си.

"Какво казваме на пенсионерите – по-добре вашата половинка да почине, за да увеличим пенсиите", опонира му социалистът Драгомир Стойнев. Според депутата от левицата този подход не е правилен.

"Знаете как се дават парите на силовите министерства, с тропането по масата. Вие няма ли да тропате по масата, за да получите пари?", попита Стойнев.

Още по темата

Депутатът продължи с критиките към ресорния министър. "Още на 15 април вие сте знаели, че няма да има увеличение на пенсиите на хора и продължихте да си играете с надеждите на хората. Живейте вие със 136 лв. на месец и да видим дали тогава няма да стане приоритет на правителството", допълни още Драгомир Стойнев.

Социалният министър извади друг аргумент срещу критиките на левицата и обясни, че само в рамките на 8 месеца и в условията на световна икономическа криза България увеличава на два пъти размера ни минималната работна заплата.

В момента най-ниското трудово възнаграждение, записано в закона, е  270 лв.. От май догодина се предвижда то да стане 290 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още по темата: Тотю Младеновпенсии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чета тук сега и си мисля-събрали сме се анти правителствена агитка,а гербарските защитници ги няма-защо ли,защото спечелиха изборите с одкупите си.И се окриха в дупките си.Да ги стигне провидението,както стана с комунизма и по зле защото заслужават.
136
1
 
8
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
До 136: Не, не трябва да се пробват БСП! Трябва мижитурките като този министър - Тотю/тотко да се изчистят от кабинета...
135
1
 
8
 
! Отговори
азе преди 12 години
Явно герб не стават, на другите избори ще пробваме пак бсп.
134
0
 
18
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Няма нужда от увеличаване на мин. работна заплата. Тези работодатели, които искат да плащат според заслугите-плащат и то мин. раб. заплата умножена минимум по 3, така, че трябва да се увеличат пенсиите!!! Всичко друго е ГОЛ ПОПУЛИЗЪМ на неразбиращия нищо нито от икономика, нито от социални дейности и програми некадърник - подкрепаджията Тотю Младенов!!!
133
0
 
16
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
"Предвиждаме да има бонус за хората, които остават още по-дълго на пазара на труда." Ощеее по-големи бонуси им предвидете на тези хора и никога няма да започнат работа...излиза, че в България се плаща за да не работиш. А тези, които са работили по 35-40 години и са си плащали всякакви осигуровки, те да ***, на тях пенсии не им трябват и въобще никакви средства за живеене. Пълен *** е този министър и хабер си няма от керемидите, както казват англичаните...Бойкооо, натири го обратно в Подкрепа
132
0
 
13
 
! Отговори
на 40 преди 12 години
"Живеите си живота в компота"- това ни казват и показват Герб.И трябва да ги търпиме,заради предатели,продажници и излъгани хора.Колко мъка има на този свят...
131
0
 
13
 
! Отговори
Хектор преди 12 години
Бееееееееееееееееееее,беееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееее,еееееебебебеббббббббббббеееееееееееееееебееееееееееееееееееееееееееебеббеееееееееееееее народ скапан-*** бееееееееееееееееееееееееее
130
1
 
26
 
! Отговори
КРИС преди 12 години
И 136 ЛЕВА ВИ СА МНОГО,БОЙКО ВИ КАЗА,КАТО ИСКАТЕ ПОВЕЧЕ,РАБОТЕТЕ ПОВЕЧЕ,СТАНЕТЕ КРАВАРИ,САДЕТЕ КАРТОФИ,ВЪПРЕКИ ВСИЧКО АЗ ЩЕ ПРАВЯ ПЪТИЩА И МУЗЕИ,И ВИЕ ВЪПРЕКИ ВСИЧКО ТОВА,ГЛАСУВАХТЕ ЗА ГЕРБ ПОД СТРОЙ.СЕГА МУ ДУХАЙТЕ НА НЕГО И НА НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО ЦАРЯ КИРО.ЧЕСТИТО ВИ НОВ ПРЕЗИДЕНТ ОТ ГЕРБ.
129
0
 
6
 
! Отговори
язе преди 12 години
най-рано през 2013-та, най-късно през 2030-та
128
2
 
11
 
! Отговори
Sedesar преди 12 години
Убеден съм, че тия няма да изкарат до 2013 г, затова се успокоявам.
127
1
 
6
 
! Отговори
селянин преди 12 години
Пенсии тръгнал да оправя пенсиите.Оправи първо безработните и тогава всичко ще си дойде на местото.
126
0
 
8
 
! Отговори
Stas преди 12 години
И какъв е смисълът да се осигурявам на максимума на младини, като ще взимам пак минимума на старини. Верно от комунист икономист не става.
125
1
 
23
 
! Отговори
Колело, ама друг път преди 12 години
ГЕРБ са милиционери. Не им се сърдете. Знаете ли кога ГЕРБ ще даде нещо на народа ? Тогава, когато ви спре катаджия и ви даде пари вместо да ви вземе ! :)
124
2
 
15
 
! Отговори
социалист преди 12 години
Тия ***, когато стигнат стандарта при Станишем и вдигнат пенсиите 2 пъти/500-700 лева таван, факт/ нека да свирнат. През мандата си не само че нещо сътвориха, но разсипаха и това, което остана от Станишев. Чакайте си сега увеличението на пенсиите до 2050 година и си се радвайте от изборната победа на комунистите. Светъл ви път към комунизъма-идиотизъма.
123
1
 
15
 
! Отговори
пенсионер на 70 преди 12 години
Ще доживея ли увеличаването на пенсията ми след 2-3 години с няколко лева? Нямате ли срам,бе господа ГЕРБАДЖИИ?
122
1
 
3
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Националния ни интерес е БЛАГОДЕНСТВИЕ НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯПРЕМИЕРА Е ИЗБРАН ЗА ДА УПРАВЛЯВА..., А НЕ ДА СЕ ОПРАВДАВА, с некадърните си министри! Проектобюджета е неадекватен, защото едновременно бушуват:1. Световна финансова криза;2. Световна продоволствена криза;3. Световна рецесия;4. Световна екологична криза;5. Българска структурно-управленска криза;Изхода е Преработка на бюджета, заради:1. Американската финансова криза Освен Еврофондовете е нужно нисколихвено кредитиране на производството, от превишението на държавния резерв и само чрез ББР, при лихви 2-3%... 2. Световната продоволствена криза Поземлена реформа налагаща собственост на земя САМО ОТ ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА И САМО до 1 000 декара и 500 гора, всички селскостопански плащания да са за СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ЗЕМЯ (не на ратайте-милионери) и възстановяване за държавна сметка на Хидромелиорацийте...2. Световната рецесия Данъчно стимулиране и банкови гаранции, чрез ББР, на износно ориентираните крайни производства..., което ще раздвижи съпътстващите ги фирми4. Световната екологична криза - Строителството на Южен поток и Белене не по-малко от 33% са за Български фирми и затваряне на 50% от въглеродните ТЕЦ-ове чакат ни стотици милиони екоглоби, които ще ни върнат в каменната ера....5. Структурно-управленската криза възстановяване на институциите, под лозунга - Да върнем държавата на гражданите, и реформи:- В Здравеопазването Всеки гражданин с вноска в Индивидуални дебитно-кредитни картови сметки здравни досиета;- В Образованието - Масово Професионално средно образование в Техникуми гимназийте, са доказана загуба на време;- В Регионалната политика шесттте Социално икономически зони, да се трансформират в Области и държавни поръчки за вишисти, да се правят, освен в Софийския и трите специализирани, само в шестте Областни Технологични Университета.- Съкращаване на държавния апарат с 30%.- За наука - 2 % от БВП, концентрирани в БАН, Сафийския, Специализирани и Областните Технологични Университети.Всичко останало е Пустословие и Нищоправене...
121
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ= МАГИСТРАЛНА ***
120
2
 
5
 
! Отговори
икономист преди 12 години
Тотьоооо, не вдигай пенсиите, а дай на хората това върху което са се осигурявали и комунистите окрадоха. Махни тавана на пенсията, което е чиста дискриминация и грабеж, за да се осигуряват хората върху реалните си доходи и да се пълни хазната. Но от милиционери икономисти трудно се става.
119
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Избрахте си ги и си получавате.- среден пръст за увеличение на майчинските и детските- среден пръст за увеличение на пенсиите- среден пръст за намаление на милиционерите- среден пръст за намаление на парите за милиционеритеА показването на средни пръсти на матеряла тепърва започва!
118
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поредните излъгани ''патки'' гласували на тази срамна партия.Лъгала е и ще ни(ви) лъже докато е на власт.Това е герб като краипътна ***.