Референдум за „Белене“ ангажира следващото правителство

Управляващите не защитавали националните интереси в енергетиката
Обновена: 2 окт 2012 16:55 | 2 окт 2012 16:53,
79
Референдум за „Белене“  ангажира следващото правителство
Снимка: "България на гражданите"

Правителството да наложи мораториум на проекта за АЕЦ "Белене", докато не се изгради цялостна енергийна стратегия. За това настоя лидерът на „България на гражданите" Меглена Кунева. 

Според нея референдумът за АЕЦ "Белене" цели да ангажира следващото правителство да не може да се освободи от „мъртвата хватка“

По думите й е подозрително, че и ГЕРБ, и БСП са стигнали до отговора "да" на АЕЦ "Белене", като за всеки случай това ще мине през референдум.

„Защо се опитват да се скрият зад изпосталелия гръб на българина, въпрос за референдум ли е откъде да се вземат парите за финансирането на централата. Това е фарс, който обрича на самота управляващите“, заяви Кунева.

Още по темата
Според нея трябва да се наложи мораториум, докато не се изработи енергийна стратегия и да се анализира научният потенциал за използване на нашите находища. Тя поиска и премиерът да публикува на сайта на МС с кои инвеститори точно се среща.

Кунева определи като хаотично и смешно положението, в което е изпаднала България по отношение на плановете си в областта на енергетиката.

Тя сравни ситуацията с филма "Мисия Лондон" и посочи, че така изглеждат инвеститорите, приети и от премиера, и от председателя на парламента.

По думите й няма отговор на основните въпроси, сред които са дали АЕЦ "Белене" е необходима на България като източник на електроенергия, прекратен ли е договорът на Русия за "Белене", цената на проекта.

Пакетното преговаряне за "Белене" и "Южен поток" създава огромно напрежение и чувство за фалш, коментира още Кунева.

Опасенията са, че в случая с „Южен поток“ националните интереси няма да бъдат защитени.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
1
 
! Отговори
Дядо Йоцо преди 11 години
*** БСП отново издъни България!Не че е изненада; те са толкова талантливи в това, че успяват да го правят дори и в опозиция, където народът ги натика специално за да не пречат.Съселът СтаниШеф насън и наяве сънува лоста на ватмана ( не визирам Евгени Минчев) и не може да се побере в кожата си от яд, че вече не им дават да карат трамвая с бате Ламбо.И ето какво забъркаха. С комсомолски плам, ентусиазъм и тъпоумие събраха подписка за нещо, дето не може да стане, но задължително ще глътне бая пари на данъкоплатците. Не говоря за атомна централа. Говоря за РЕФЕРЕНДУМЪТ ! ! !Всеки нормален човек, като започва нещо, първо си задава въпроса, какво искам да постигна и дали това е начинът да стане.Не и БСП !Ако другарят Станишев и компания бяха дали 50 лв. на някой, който може да чете (законите) за да ги консултира, щяха да разберат, че:1. Ако подписката успее, референдумът трябва да се проведе ЗАДЪЛЖИТЕЛНО до три месеца след това.2. Ако на рефередума гласуват по-малко НА БРОЙ гласоподаватели от гласувалите на последните парламентарни избори, той се проваля.3. Не можеш да събереш 5,5 милиона гласоподаватели през януари или февруари.4. Провален или не рефендума струва няколко милиона лева.5. Никой не може да даде смислен отговор на безсмислен въпрос. Ще обясня последното с пример:Ако някой ви попита : " Искаш ли да си вземем кола", не можете да кажете "да" или "не" без доуточняващи въпроси като:- Да си я купим или от "Рент а кар"?- Колко пари и кой ще плаща?-Трабант или Тойота?-Дизел или електромобил? До три месеца (а и до 13) никой не може да уточни тези " подробности" за Белене. Е, хората на какъв въпрос ще отговарят тогава? " Помните ли БСП?"Това им беше зора на червените кхмери ( благодаря ти, Роска, за хрумката) да си кажат бабичките: "Яаа, нашто момче не са е изгубило ***!"Ако бяха малко по-умни, щяха да направят подписката напролет, за да им помогне "слизането сред народа" малко и за изборите, но песоглавецът и дори това не стопли. Като го наричам песоглавц имам предвид, че оглави ПЕС.Е то, как го оглави? Нямаше други кандидати. Нашият кон спечели "Надбягванията с един кон"!Анге бу!
72
0
 
0
 
! Отговори
Гергьовденче преди 11 години
Любомито ми - "Да му мислят следващите". Никаква отговорност!
71
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много е нагла и проста "жълтата гостенка" !
70
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тази лигла що се обацжда изобщо, кой я пита нея
69
1
 
1
 
! Отговори
Кукувица преди 11 години
кукна
68
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тази исска да управлява без ангажимент
67
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За какво е референдума, ако не е да ангажира правителствата! Тази какво иска?
66
2
 
3
 
! Отговори
СПОНГИ ,СПОНГИ... преди 11 години
...ГЪБАРКО ЗЕЛЕН :ЗАТВАРЯТ МАГАЗИНИТЕ С НЕЗАКОНЕН ВНОС И НЕПОСИЛНИТЕ НАЕМИ, ЗАЩОТО ТРЯБВА ДА СЕ ПЛАЩАТ- ДАНЪЦИ, ЗАПЛАТИ И КОНСУМАТИВИ!ФАЛИРАТ *** ...КОИТО НЕ ЧЕТАТ И НЕ РАЗБИРАТ ОТ СЪВРЕМЕННИ ТЕХНОЛОГИИ И МОДЕРЕН МАРКЕТИНГ!АДМИНИСТРАЦИЯТА Е ОТ ВРЕМЕТО НА *** ....НЕМА ПРОМЕНИ !ПРОБВАЙ ДА УВОЛНИШ НЯКОГО И ....ЩЕ ТЕ СЪДИ ДО ЖИВОТ!Знаеш ли защо??!!!Защото и съда е....ПЪЛЕН С ***!
65
1
 
10
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Съгласен съм с 63 - точно Меглена Кунева бе човекът, който затвори 3ти и 4ти енергоблок на АЕЦ Козлодуй! Общата им мощност бе 880 мегавата. В момента в Козлодуй работят само 5ти и 6ти енергоблок с обща мощност 2 000 мегавата. Ако 3ти и 4ти енергоблок не бяха затворени СЕГА НЯМАШЕ ДА ИМА НУЖДА ДА СЕ ПРАВИ НОВА ЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛА! Нахално е човекът, заради когото изпаднахме в това положение да коментира АЕЦ Белене! Европейските интереси са ни скъпи, но като българи за нас би трябвало българските интереси да са над всичко! Особено за политик, какъвто г-жа Кунева претендира да бъде!
64
1
 
5
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До ХА,ХА,ХААА....66Ха ха ха ха и от мен. Разчиташ на ББ и на никой друг. Очевидно си нов Дежурен Гербер, защото щеше да знаеш, че съм тъмносин, а не болшевик като теб. Калинке, калинке. Натъпкахте Администрацията с некадърници и малограмотници. Разходи се по улиците и виж колко много магазини са затворени. Колко много малки фирми фалираха. *** си ти и ***.
63
4
 
5
 
! Отговори
ХА,ХА,ХААА.... преди 11 години
ЗА МЕН НЯМА "БОЙКОВА ЗИМА"....И НИКОГА НЕ Е ИМАЛО!АЗ РАЗЧИТАМ НА СЕБЕ СИ , *** ---НЕ, НА ПОЛИТИЧЕСКА КОНЮКТУРА И ВРЪЗКИ..!КОМУНИСТИТЕ И НЕКАДЪРНИЦИТЕ ---ВИНАГИ НЕКОЙ ТРЕБВА ДА ГИ ХРАНИ ,ПОИ ,ДА ИМ ДА ИМ ДАВА ПАРИ ,...И ДА ИМ БЪРШЕ ***...!ЗА ТЯХ, ПАРТИЯТА Е ..."майка кърмилница"!
62
2
 
4
 
! Отговори
кк преди 11 години
тая червена кукувица се взема все по насериозно. айде у лево ***.
61
2
 
3
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До ГЕРБ И СЕГА...За беда се задава Бойкова зима. Дано да е последна в "управлението" му.
60
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Г-жо Пръмова,пардон Кунева,най-малко Вие имате думата за Българската Енергетика,след като ни закопахте със Реакторите на АЕЦ Козлодуй,и окончанието на Козлодуй не означава онова за което си мислите Вие
59
5
 
5
 
! Отговори
ГЕРБ И СЕГА... преди 11 години
...НЯМАТ МНОЗИНСТВО....НО ,ДЪРЖАТ ЗДРАВО ВЛАСТТА СЛЕДВАЩАТА ПРАВИТЕЛСТВО .....ЕДВА ЛИ , НЯКОЙ ЩЕ ИМА МНОЗИНСТВО ПО-ГОЛЯМО ОТ ТОВА НА ГЕРБ!УБЕДЕН СЪМ --ЧЕ НОВА "ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ", ДОРИ И ДА ИМА ---НЯМА ДА НАДХВЪРЛЯ %-та НА ГЕРБ, СИНИТЕ И РЗС!НЕВЪЗМОЖНО Е!....КОЛКОТО ДО ГЕРБ...ТЕ НЕ ПРАВЯТ КОАЛИЦИИ ,ПО ПРИНЦИП!ТАКА ЧЕ, ..КОЛКО МУ Е "ЛУКАНОВАТА И ВИДЕНОВАТА ЗИМА" --ДА СТАНЕ И "СТАНИШЕВА"..., ХА,ХА,ХААА....!ЗА АКЪЛ...!
58
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
НАДЯВАМ СЕ ВЕЧЕ ЧЕ УЗРЯ БЪЛГАРИНО..ТА ДА НЕ ДОПУСНЕШ ДА ДОЙДЕ НА ВЛАСТ..ЕДНА ПРОВАЛИЛА ЛЕ ПОЛИТИК ДАМА ...И В ПОЛИТИКАТА..И В ТАЙНИТЕ И ИНТЕРЕСИ..НЕ ИСКАМ И ДА ЗНАМ ЗА КОГО Е РАБОТИЛА ПРОДАВАЙКИ АЕЦ КОЗЛОДУЙ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ И ЛИЧНО ОБЛАЖИЛА СЕ ОТ ТАЗИ ТАЙНА СДЕЛКА..И ЛЪГАЛА ЦЯЛ ЕДИН НАРОГ КАТО ГЛАВЕН ПРЕГОВАРЯЩ ЗА ПРИЕМАНЕТО НИ В ЕС..ДНЕС ВСИЧКИ ВЕЧЕ ЗНАЕМ ЦЕНАТА..НО НЕ И ЛИЧНАТА И ПЕЧАЛБА..НЕ ИСКАМ И ДА ЗНАМ..СТИГА МИ ДА НЕ Я ДОПУСНЕМ ПАК ДА НИ ИЗЛЪЖЕ.НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЛАС ЗА НЕЯ! НИКОГА!
57
8
 
5
 
! Отговори
ХА,ХА,ХА,АААА....... преди 11 години
*** , ПОЧВАТ ДА СЕ УСЕЩАТ, ЧЕ......"АТОМНАТА ЯМА ", МОЖЕ И ДА ГИ УДАВИ !...."референдума , ангажира средващото правителство"ха,ха,х ааа....ДОБРО УТРО , ДРУГАРЧЕТА...!народа е казъл:Който копае "атомна яма" другиму--сам пада в нея?!!!
56
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Явно Кунева е забравила как клекна за реакторите на "Козлодуй". Г-жо Кунева, защо ни мислите за ***?
55
2
 
2
 
! Отговори
до Редакцията: преди 11 години
Днес.БГ, моля Ви, престанете да ни занимавате с тази одиозна личност!Ако тя Ви плаща за реклама, тогава Ви разбирам, но иначе защо?Омръзна ни да й гледаме кривата уста и противна физиономия!
54
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тази е обградена смао от предатели