СДС не прие "Единство"-то на Надежда Нейнски

Сините ще гласуват "против" държавния бюджет за 2013 г.
Обновена: 6 ное 2012 17:16 | 6 ное 2012 17:13,
83
СДС не прие "Единство"-то на Надежда Нейнски
Лидерът на партията Емил Кабаиванов Снимка: БТА

СДС няма да подкрепи държавния бюджет за 2013 г. Това решение е взел Националният съвет на партията на днешното си заседание, каза председателят на партията Емил Кабаиванов.

„Членовете на Националния съвет задължиха народните представители на СДС да участват в дебатите, да защитят тази наша теза и да гласуват „против“ бюджета за 2013 г.“, допълни Кабаиванов.

Да бъдат оттеглени председателите на СДС на постоянни комисии в Народното събрание след приемането на държавния бюджет е друго решение, взето от Националния съвет на партията. Лидерът на "сините" поясни, че това е политическо решение.

„Задължихме тези депутати да подадат оставка като председатели. Те ще останат да работят като редови членове в комисиите“, добави Кабаиванов.

СДС е твърдо и против фракцията „Единство“, създадена от бившите лидери на СДС Надежда Нейнски и Мартин Димитров. Решението е взето с 12 гласа „за“ и 64 класа „против“.

„СДС е единна формация и създаването на такива фракции, особено които имат за цел не да разширяват влиянието на СДС, а да го принасят в жертва в някакви нови неясни политически субекти и коалиции, не работи в интерес на демокрацията на СДС. Ние сме поели ясен и недвусмислен курс на самостоятелно“, съобщи Кабаиванов.

Веднага след отхвърлянето на "Единство" Нейнски и Димитров са напуснали заседанието и не присъстваха на дадената накрая пресконференция.

„Убеден съм, че след днешния ден СДС върви в правилната посока. Единен, силен и постоянен диалог с българските граждани“, каза лидерът на партията.

По въпроса със скандала след избора на Венета Марковска за конституционен съдия Кабаиванов каза, че тя трябва да се оттегли от Конституционния съд.

СДС разкритикуваха управлението на сегашното правителство и смятат, че те действат по вече познат модел: "По примера на предшествениците си от тройната коалиция, сегашните управници се специализираха в създаването на измислени проблеми, които после да бъдат решавани за радост на публиката", заяви лидерът на сините.

В официалната  позиция от днешното заседание на НС на СДС се посочва още, че проектът "Южен поток", който се планира да се подпише между Русия и България за изграждането на нов газопровод,  се договаря при пълна непрозрачност дори и от това правителство.

Според Националния съвет на СДС  „днешното правителство на ГЕРБ продължава политиката на Тройната коалиция да държи обществото неинформирано по тези въпроси, което крие риска след някоя и друга година, както стана с „Белене“ и България да осъмне с поредния провален проект и огромни неустойки за страната“. Сините смятат още, че този проект трябва да се съгласува с европейските институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
9
 
33
 
! Отговори
забраван преди 11 години
Какво беше туй СДС? Някакъв омекотител за пране ли беше?
57
13
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ivan kostov pasprodade Bulgaria
56
14
 
34
 
! Отговори
Аз преди 11 години
До nikiroki "Само от СДС са вадили страната от кризи"Не СДС, а Иван Костов.Не е трудно, признай си, че етака и ще ти олекне.
55
4
 
25
 
! Отговори
до 56 преди 11 години
Да намериш парите на измамник е непосилна задача ! Само изключително редки и изчезващи *** като теб слушат подобни " интервюта "и им вярват!
54
1
 
22
 
! Отговори
филм на ежасите преди 11 години
Мумията се завръща -бълг игрален филм трилър хорор и майтап
53
6
 
32
 
! Отговори
Мислещ преди 11 години
До "Хлъц" .Наскоро слушах интервю с дъщерята на "г-н 10% процента" и тя каза, че ще дари всички милиони, но този който и ги посочи къде са. Но откакто е починал човека нищо няма и само нещастници като тебе хортуват от време на време клишета на червената пропаганда. Няма разлика между зомбитата на БСП и ГЕРБ.
52
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Що ни занимавате с политически трупове господа журналисти?
51
11
 
24
 
! Отговори
nikiroki преди 11 години
Само от СДС са вадили страната от кризи
50
4
 
23
 
! Отговори
nikiroki преди 11 години
хората се завръщат в СДС, а това е най-важното!!!
49
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СДС---2%,когато са единни ....!?А когато се обединят----0,02%!Колко да е разликата ,не е голяма ?
48
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СДС - Сиви, Диви, *** !
47
6
 
24
 
! Отговори
егати логоката ? преди 11 години
Защо ---СДС ,не управляват с ГЕРБ ...?Да оставят И.Костов ,който се ПАЗАРЕШЕ ,с Бойко ,но не правеше ДЪРЖАВНОСТ в политиката !Явно няма достатъчно "умни" в СДС !
46
6
 
34
 
! Отговори
Мърлата Нейнски преди 11 години
Надежда ли говори за единство? Тази разкрачена м/у интерес,любовни афери и жажда за власт креатура ли ползва нещо,чиито смисъл не знае.***
45
3
 
27
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
За разлика от СДС, ДСБ се изчисти от доносниците на ДС. Кабаиванов няма да просъществува дълго, ако не се надупи на Борисов. Това което дръунка е само за пред хората.
44
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СДС--Събор на Диви ***!
43
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СДС ако продължават да са контрана ГЕРБ и на политика срещу РУСИЯ в следващите избори няма да се появят на политическата сцена.Жалко за новия лидер на СДС че го лъжат и той ще е последния гробокопач на тази партия.
42
2
 
28
 
! Отговори
чарли преди 11 години
Др. Кабаиванов много на сериозно се взимаш.Кой ви брои за живи СДС какво е това.Догодина и вас като Сакса няма да ви има. Чао.
41
8
 
26
 
! Отговори
не син преди 11 години
Отдавна казвам,че негативните коментари за всичко,не само за Бойко ги пишат не комунисти ,а костовисти ! И като се замислиш, че са само 1 - 2 % сигурно не спят !
40
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СДС-Спрете се Демократи Стига.
39
13
 
32
 
! Отговори
хлъц преди 11 години
Само си помислете какви *** са излезли от СДС : Костов,Надка,Филип Димитров,Софянски, Йордан Соколов,мистър 10 %,Александър Йорданов, Емануил Йорданов / Мими /,Сидеров,Ганев и т.н. безкрайна *** та до смешника Мартин Димитров !