СДС не прие "Единство"-то на Надежда Нейнски

Сините ще гласуват "против" държавния бюджет за 2013 г.
Обновена: 6 ное 2012 17:16 | 6 ное 2012 17:13,
83
СДС не прие "Единство"-то на Надежда Нейнски
Лидерът на партията Емил Кабаиванов Снимка: БТА

СДС няма да подкрепи държавния бюджет за 2013 г. Това решение е взел Националният съвет на партията на днешното си заседание, каза председателят на партията Емил Кабаиванов.

„Членовете на Националния съвет задължиха народните представители на СДС да участват в дебатите, да защитят тази наша теза и да гласуват „против“ бюджета за 2013 г.“, допълни Кабаиванов.

Да бъдат оттеглени председателите на СДС на постоянни комисии в Народното събрание след приемането на държавния бюджет е друго решение, взето от Националния съвет на партията. Лидерът на "сините" поясни, че това е политическо решение.

„Задължихме тези депутати да подадат оставка като председатели. Те ще останат да работят като редови членове в комисиите“, добави Кабаиванов.

СДС е твърдо и против фракцията „Единство“, създадена от бившите лидери на СДС Надежда Нейнски и Мартин Димитров. Решението е взето с 12 гласа „за“ и 64 класа „против“.

„СДС е единна формация и създаването на такива фракции, особено които имат за цел не да разширяват влиянието на СДС, а да го принасят в жертва в някакви нови неясни политически субекти и коалиции, не работи в интерес на демокрацията на СДС. Ние сме поели ясен и недвусмислен курс на самостоятелно“, съобщи Кабаиванов.

Веднага след отхвърлянето на "Единство" Нейнски и Димитров са напуснали заседанието и не присъстваха на дадената накрая пресконференция.

„Убеден съм, че след днешния ден СДС върви в правилната посока. Единен, силен и постоянен диалог с българските граждани“, каза лидерът на партията.

По въпроса със скандала след избора на Венета Марковска за конституционен съдия Кабаиванов каза, че тя трябва да се оттегли от Конституционния съд.

СДС разкритикуваха управлението на сегашното правителство и смятат, че те действат по вече познат модел: "По примера на предшествениците си от тройната коалиция, сегашните управници се специализираха в създаването на измислени проблеми, които после да бъдат решавани за радост на публиката", заяви лидерът на сините.

В официалната  позиция от днешното заседание на НС на СДС се посочва още, че проектът "Южен поток", който се планира да се подпише между Русия и България за изграждането на нов газопровод,  се договаря при пълна непрозрачност дори и от това правителство.

Според Националния съвет на СДС  „днешното правителство на ГЕРБ продължава политиката на Тройната коалиция да държи обществото неинформирано по тези въпроси, което крие риска след някоя и друга година, както стана с „Белене“ и България да осъмне с поредния провален проект и огромни неустойки за страната“. Сините смятат още, че този проект трябва да се съгласува с европейските институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Синята идея",...минало бешело ,незапомнено време !
17
6
 
29
 
! Отговори
Чико преди 11 години
Гаражното Наде просто изпълнява заръките на комунистите - да цепи колкото може повече и без това разцепеното като септемврийска диня СДС. Обаче отдавна мина времето, когато тази партия бе фактор в държавата. Всички разбраха какви долни *** и фалшификатори на демокрацията бяха, когато управляваха.Крадоха не по-зле от своите учители - комунистите, вкараха в редиците си безброй ***, а принудиха читави членове да се оттеглят. Сега са политически трупове, нещо съвсем логично!Надка-пиратка
16
2
 
21
 
! Отговори
дУ 14 преди 11 години
Абе по-друго си беше ---40 %......А?
15
5
 
25
 
! Отговори
онбашията преди 11 години
за момент се бях уплашим, но вече съм спокоен за бъдещето - няма да има *** в следващия парламент, най-накрая тая болест ще премине
14
5
 
23
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 11 години
Единство с еврейската ку*ва ? Някой помни ли " Пакта за стабилност " , където България загуби 10 млр долара заради унизителната си външна политика и другите благинки за семейните им кланове с благоволението на ДС ?
13
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СЪСИПВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ ,ЗАПОЧНА ОТ ---СДС---!САМО РУШЕНЕ ---!
12
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До БАЧКАТОРEх тази Синя Коалиция,макар и с 2-3% много ви бърка в задните части на разни *** БАЧКАТОРИ..А?
11
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Бг-политика изпуваха ---червените прасета и сините *** ,синьо-червената мъгла !
10
4
 
24
 
! Отговори
nikiroki преди 11 години
Браво на Емил Кабаиванов за политиката, която води. Стига само едни и същи хора са се натискали за депутати!!!
9
5
 
25
 
! Отговори
nikiroki преди 11 години
Браво на ръководството на СДС!!!
8
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо Надето си смени името ...?За да не я познаем ли?
7
5
 
25
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
До Син избирател Тя така наречената "синя коалиция" не се ли разкоалира вече? "Ние сме поели ясен и недвусмислен курс на самостоятелно, съобщи Кабаиванов."Съюзът между СДС и ДСБ беше единственият шанс всичките сини *** да са на топличко в Народното събрание и те си го пропиляха сами. Ми лошо няма !
6
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"НахАранете медиите ..."--крилатата фраза на Надето !
5
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Н.Нейнска ,......най-голямата *** в СДС !
4
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия ,сВините ,освен да събарят ,друго не знаят ,доказаха го УБЕДИТЕЛНО----2%!
3
2
 
31
 
! Отговори
тома неверни преди 11 години
така я *** синята идея,та стана кафява.А как им вярвахме..Техните деца учат по колежи,техните жени направиха фондации(с краен потребител техни внуци),ание демократите сме все по-мъдри..........и бедни
2
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Надежда Нейнски ....................тая ку..а все още ли е жива?
1
4
 
23
 
! Отговори
Син избирател преди 11 години
Ами ако лицето на файтона, който днес се кичи с името СДС, е Хамстер Кабагайдов, а негов супервайзор е Мутрафон Бориславов, то аз без никакви угризения съм за Синята коалиция !