СДС не прие "Единство"-то на Надежда Нейнски

Сините ще гласуват "против" държавния бюджет за 2013 г.
Обновена: 6 ное 2012 17:16 | 6 ное 2012 17:13,
83
СДС не прие "Единство"-то на Надежда Нейнски
Лидерът на партията Емил Кабаиванов Снимка: БТА

СДС няма да подкрепи държавния бюджет за 2013 г. Това решение е взел Националният съвет на партията на днешното си заседание, каза председателят на партията Емил Кабаиванов.

„Членовете на Националния съвет задължиха народните представители на СДС да участват в дебатите, да защитят тази наша теза и да гласуват „против“ бюджета за 2013 г.“, допълни Кабаиванов.

Да бъдат оттеглени председателите на СДС на постоянни комисии в Народното събрание след приемането на държавния бюджет е друго решение, взето от Националния съвет на партията. Лидерът на "сините" поясни, че това е политическо решение.

„Задължихме тези депутати да подадат оставка като председатели. Те ще останат да работят като редови членове в комисиите“, добави Кабаиванов.

СДС е твърдо и против фракцията „Единство“, създадена от бившите лидери на СДС Надежда Нейнски и Мартин Димитров. Решението е взето с 12 гласа „за“ и 64 класа „против“.

„СДС е единна формация и създаването на такива фракции, особено които имат за цел не да разширяват влиянието на СДС, а да го принасят в жертва в някакви нови неясни политически субекти и коалиции, не работи в интерес на демокрацията на СДС. Ние сме поели ясен и недвусмислен курс на самостоятелно“, съобщи Кабаиванов.

Веднага след отхвърлянето на "Единство" Нейнски и Димитров са напуснали заседанието и не присъстваха на дадената накрая пресконференция.

„Убеден съм, че след днешния ден СДС върви в правилната посока. Единен, силен и постоянен диалог с българските граждани“, каза лидерът на партията.

По въпроса със скандала след избора на Венета Марковска за конституционен съдия Кабаиванов каза, че тя трябва да се оттегли от Конституционния съд.

СДС разкритикуваха управлението на сегашното правителство и смятат, че те действат по вече познат модел: "По примера на предшествениците си от тройната коалиция, сегашните управници се специализираха в създаването на измислени проблеми, които после да бъдат решавани за радост на публиката", заяви лидерът на сините.

В официалната  позиция от днешното заседание на НС на СДС се посочва още, че проектът "Южен поток", който се планира да се подпише между Русия и България за изграждането на нов газопровод,  се договаря при пълна непрозрачност дори и от това правителство.

Според Националния съвет на СДС  „днешното правителство на ГЕРБ продължава политиката на Тройната коалиция да държи обществото неинформирано по тези въпроси, което крие риска след някоя и друга година, както стана с „Белене“ и България да осъмне с поредния провален проект и огромни неустойки за страната“. Сините смятат още, че този проект трябва да се съгласува с европейските институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СДС--Сиви Демократи за Смет!
37
7
 
28
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Туй Нейнски какво...беше;жена,мъж,или...***.
36
10
 
21
 
! Отговори
nikiroki преди 11 години
В СДС има ЕДИНСТВО и без "Единството" на дадени хора.
35
1
 
28
 
! Отговори
От занаята преди 11 години
nikiroki, няма за какво да се натискат, СДС няма да го има в следващият парламент. Но най интересното е, че ДСБ може да ги има. И тогава саможертвата на Емил Кабаиванов, Петър Стоянов и сие ще е напразна.
34
0
 
35
 
! Отговори
П.Петров преди 11 години
Това беше. СДС вече е история, само ръководството му не го знае. Ще маха още малко с крачета и на изборите ще подритне за последно.
33
3
 
21
 
! Отговори
Спокоен преди 11 години
До "онбашията"През 2001 година, 30% от реститутите са гласували за БСП !Не се притеснявай, през 2009г. 70% от реститутите са гласували за ГЕРБ , 25% за БСП, останалите за Атака и Яне !
32
11
 
23
 
! Отговори
nikiroki преди 11 години
Не е редно едни и същи хора да се натискат за депутатски места. Поздравления за ръководството на СДС!
31
2
 
34
 
! Отговори
Я+А преди 11 години
Другите се обединяват, а "този" търси само повод да се разединява.Кабагайдата е последният гробокопач на СДС.Не зная дали и на ГЕРБ им трябват вече.Яне Янев и Аптекаря ще им свършат работа!
30
16
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Великите демократи,които положиха унищожаването на Българската икономика и селско стопанство-Жельо Жабата,Берон-доносника на ДС,Филип Димитров,Иван Костов,Н.Михайлова и още много други *** !
29
5
 
24
 
! Отговори
онбашията преди 11 години
тц тц, а кой ще защитава интересите на реститути и рентиери сега?
28
7
 
26
 
! Отговори
НПО преди 11 години
Хак да му е на Костовчо , народа си каза присъдата ! Изгониха кадърните , можещи и милеещи за родината българи за да бъдат , ХАК ДА МУ Е !
27
4
 
24
 
! Отговори
kakvo be6e tova SDS преди 11 години
kakvo be6e tova SDS ?
26
7
 
23
 
! Отговори
не син преди 11 години
Докато не измрат старите сини *** не само СДС,а и нищо дясно няма шанс да мръдне напред !
25
11
 
21
 
! Отговори
nikiroki преди 11 години
СДС си има лидер. Стига с фалшивите амбиции на някои хора.
24
9
 
32
 
! Отговори
ДО 23 преди 11 години
А.Луканов откри --СДС ,а И.Й.Костов ,......го закри !
23
13
 
23
 
! Отговори
istinata преди 11 години
Браво на Емил Кабаиванов за политиката, която води. Не случайно хората се завръщат в СДС!!!
22
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И бай Тошо не ги искаше ,----НЕДОКАЗАНИТЕ в Бг!
21
4
 
30
 
! Отговори
R.I.P. СДС преди 11 години
Аре при НДСВ, СДС умре...чао пребоядисани комунисти. Андрей Луканов създаде СДС !
20
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Mnogo vojd - malko indianec !
19
4
 
25
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
До АнонименНе 2-3%-те процента бъркат в *** само на тъпите седесари ,които само точат лиги за власт:))))Ми повече проценти няма ,народа не ви ще ,честито !