Няма логика да ме арестуват, отсече Цветанов в Брюксел

Бившият министър определи промените в МВР като политчистка
Обновена: 4 юни 2013 11:27 | 4 юни 2013 07:11,
258
Няма логика да ме арестуват, отсече Цветанов в Брюксел
Снимка: Булфото

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов определи слуховете, че ще бъде задържан, "повече като вестникарски".

"Няма логика това да стане, това е начален етап на досъдебно производство, коментира той в Брюксел, където късно снощи се срещна с председателя на групата на Европейската народна партия в ЕП Жозеф Дол.

По неговите думи трябва да бъдат събрани доказателства, а прокуратурата трябва да извърши процесуално-следствени действия, като затова трябва да поиска неговия депутатски имунитет, за да се види каква е истината.

Той изрази очакване, че досъдебното производство ще събере доказателства в полза на становището, че няма достатъчно данни "за тези твърдения, тиражирани от лидера на ПЕС Сергей Станишев в предизборната кампания".

Цветанов попита защо има такава бързина по този случай, а няма такава бързина по "случая Хохегер".

Още по темата

"За мен е важно да имаме еднакъв подход към всичко, което се случва в държавата", добави той.

Цветанов определи темата за бюлетините в печатницата в Костинброд като изключително добра манипулация, инициирана от една телевизия.

Той допълни, че при разговора им Дол е дал пример със себе си, тъй като преди години във Франция срещу него било водено разследване, продължило 4-5 години.

"Това е политическо, трябва да се въоръжиш с много търпение и да си щадиш нервите. Когато всичко това приключи, ще бъдеш много по-силен", казал Дол на Цветанов.

"Всички тези действия ще се наблюдават от ЕНП и предполагам, че ще представляват интерес и за Европейската комисия, за да види какви са доказателствата и тези твърдения и внушенията, направени по време на предизборната кампания", заяви Цветанов по повод темата за подслушването у нас.

Той се позова на главния прокурор, за да отбележи, че няма доказателства за незаконно подслушване.

"Тройната коалиция между "Атака", ДПС и БСП дори правораздава от парламентарната трибуна", коментира още бившият МВР шеф.

"Няма експертиза и вече не се говори за незаконните подслушвания, такива няма, видно от това, което има прокуратурата и което аз твърдя, защото знам, че съм невинен и такива неща никога не съм правил", каза той.

"Просто това са внушения, които изиграха добра роля по време на кампанията. Говори се за неупражнен контрол, при положение, че няма констатирано престъпление", допълни той.

В отговор на въпрос ексвътрешният министър изрази мнение, че предприеманите законодателни промени в МВР ще застрашат сигурността на ЕС, тъй като "има пълно неразбиране по нещата, които се входираха в българския парламент, които не кореспондират с цялостната национална стратегия", приета от предишното Народно събрание, с даването на досъдебни функции на контраразузнавателна служба, каквато е ДАНС.

По думите на Цветанов действията, свързани с дейността на ГДБОП и ДАНС, са промяна на закона "в уродлив вид" и възраждане на бившата Държавна сигурност.

По повод промените в ръководствата на СДВР и ОДП-тата в страната Цветанов заяви, че това изглежда като чистка.

Той добави, че когато е поел поста на министър на вътрешните работи, е предприел промени, едва след съвещания и запознаване с отчети за дейността.

По неговите думи полицейските ръководители, изградени през последните 10 години, никога не са били съпричастни към политически каузи, а оценката, която е давал за тях, се е основавала на професионалните им качества.

"Гордея се с тях, включително и с отстранените по незнайно какви причини. Явно е и е видно, че това е политическа чистка", категоричен бе Цветан Цветанов, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименАми нека всеки който може да мисли си зададе въпроса- какво прави Цецко точно сега в Брюксел????? Не трябваше ли да е тук и да се окаже от имунитета си?
150
8
 
29
 
! Отговори
Тони преди 11 години
Цв.Цв. да не коментира структуриране на МВР, тъй като доказано вече, че винаги е бил далече от МВР системата и най-вече от служителите. Те с пожарникара е**ха майката на МВР службите.
149
22
 
13
 
! Отговори
Jonkata преди 11 години
Тук май сте се събрали стадо овце които дълго ще плюят по старите, и докато се усетят какво правят новите ще мине мандата! След това старата песен на нов глас!
148
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Логиката е ясна има извършено нарушаване на закона и следва предвиденото наказание по з-акон дори и Цецо да си - не си над закона. За нарушителите на закона следва АРЕСТ, СЪД, ЗАТВОР. Барозо не го касаят наите закони и не го интересуват. Той си спазва техните закони. Цецо, като си нарушил нашите закони следва АРЕСТР СЪД, ЗАТВОР. Хубав или лош закона е за всички и всички са равни пред закона и закона трябва да не се нарушава.
147
6
 
8
 
! Отговори
lora love преди 11 години
много много лош материал..много мои познати искаха да се прибираме към БГ,аз също,но как да се прибереш в една дуржава с народ забраил миналото си,и народ така слабопаметен,ние сме без думи....и сега на къде се питаме-нито сме българи/защото неискаме да сме от вас,които живеете с петилетки и топли спомени от комунизма,но нито сме и деца на страните в които сме/.Обрекохте ни на скитни4ество господа българи забравили миналото,поздравления
146
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кво стана с имунитета ? нали уж днес щеше да се отказва от него ?
145
3
 
22
 
! Отговори
в момента преди 11 години
В момента се водят задкулисни игри и Боко всячески се опитва да купи магистрати, за да отърве Цецко. За това той седи в Брюксел и не си подава молбата за сдаване на имунитета. Защото знае, че ако го предаде той ще е следващия по веригата, който изгаря.
144
3
 
19
 
! Отговори
аман от герб преди 11 години
Той и Бойко си мислеше че е на седянка, а се оказа на разпит в прокуратурата. Изобщо да се правиш на ни лук ял ни лук мирисал е партийната линия на тази "европейска" партия. На мен обаче ми прилича повече на БСП през 90-те.
143
0
 
10
 
! Отговори
чарли преди 11 години
Ти се върни пък ще видим...
142
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има логика, Цуцко, има.Логиката е да не можеш да притискаш свидетелите за престъпленията ти.Три години и половина цялата държава беше вцепенена от страх от теб и Боко-главните мутри на Републиката. Ама другите мутри си плащат на слугите, а на вас ви слугуваше целия държавен апарат платен от нас.Чудите се защо взеха да излизат престъпленията ви преди изборите. Ами тогава намаля страха на хората и взеха да си казват. Като те арестуват, още неща ще кажат хората
141
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цвъко, нали щеше да си дадеш имунитета след изборите? И в децата си се кле? Пинокио ли си, Буратино ли си... Ама носа ти мнооооого расте, Цвинокио лъжлив.
140
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе то няма логика да профукате ей така без нищо 17 милиарда и да ни докарате до просешка тояга,ама нейсе!
139
5
 
23
 
! Отговори
bojinkata преди 11 години
Цецко, напълно логично заслужаваш 8 години на пълна държавна издръжка в Централния!
138
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има поне десетина причини каунья да се окаже зад решетките. Дори и това, което се счита за никакво, четенето на СРС от трибуната на НС си е подсъдно. Но по онова време имахме глявен прокурор комунистическо изтърсаче, което и с многобройни участия във фирми на "Мултигруп". Какво друго можеше да се очаква от него?
137
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1.Физкултурника-специалист по всичко се изходи "има пълно неразбиране по нещата"2."Гордея се с ... отстранените по незнайно какви причини" Причините ги показа телевизия-полицайките си приказваха с продавачките на контрабандни цигари. Щом се гордееш с такива полицаи явно и ти участваш в контрабандата.3."ще се наблюдават от ЕНП и предполагам... и за Европейската комисия(ЕК)Да, ЕК отдавна чака у нас да има осъдени политици от висшия ешалон.А ако ЕНП те подкрепи-закрилят престъпници
136
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
та 180,ами то и в живота е така,достоините хора /ако пък са и в политиката/стават пол. трупове/защото достоините хора си тръгват,напускат,а наглите хора ,на тях не им пука,не се обиждат,не се отказват/в името на парите са готови на всякакви манипулации/,та мисълта ми е-я виж другите сто годинки управление и срам нямат брат,ами признавам им го-много са добри,но и благодарение наистина на останалия много "лош материал".ББ не ссе отказва /а малко беше /,но разбра-има и свестни хора в БГ,та за това
135
2
 
17
 
! Отговори
rumen221 преди 11 години
ЦВЪЦКО,- ЛОГИКА МОЖЕ ДА НЯМА, НО ИМА ОБОСНОВАНО ПРЕДПОЛОЖЕНИЕ... И ПРОКУРОРСКО ОБВИНЕНИЕ....
134
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вие сте млад, ще излезете запазен.
133
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
еми това е оксиморон - цветанов и логика
132
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 174е ти пък се изказа мн неподготвен,ти станишката ,костов и сие,доган,местан,и т.н..абе дребни джеб4ии ли ги нари4аш,абе как забравихте последните 60,70 години,вие баби дядовци нямали ли сте да ви разказват,родители също..питам аз,а и вие не помните ли?'