Станишев: Назначението на Пеевски беше грешка

Лидерът на БСП няма да подава оставка
16 юни 2013 18:56, Петя Славова
370
Станишев: Назначението на Пеевски беше грешка
Снимка: БТА

След изявлението на премиера Пламен Орешарски, че няма да подаде оставка, стана ясно, че и Сергей Станишев не мисли да се оттегли от поста си. Лидерът на БСП каза пред btv, че уважава спонтанните протести, защото всеки има право да протестира демократично и да очаква реакции от страна на властта. Той определи като своя политическа грешка подценяването на обществената реакция за кандидатурата на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

„Истинската причина за протестите сега, за протестите през зимата, е, че нещо не е наред в начина, по който работи държавата – че много често тя не защитава гражданския интерес, а обслужва нечии икономически или политически цели.

Това, което видях през последните четири години, намирайки се в опозиция - всички дефекти на българската крехка демокрация и държавност, бяха неимоверно засилени.

Още по темата

Държавата беше превзета от мафията по същество. Единственият смисъл това правителство да съществува е реалната промяна. От първия ден на този парламент партия ГЕРБ заяви, че не признава изборите, поиска предсрочни избори и започна подготовка за дестабилизация на държавата, отбеляза още лидерът на БСП.

През последните седмици имаше тази много тревожна информация. Стана очевидно, че господин Пеевски има качествата и волята да участва в този процес на промяна в сектор „Сигурност” и за възстановяване на държавността.

Аз съм абсолютно убеден, че ако имаше шанс да покаже действия в следващите месец-два, господин Пеевски щеше да докаже, че работи за държавата”, каза още Сергей Станишев, но подчерта, че изборът му е бил политическа грешка. В телевизионното студио той преброи, че събралите се пред Министерски съвет са около 5000 хиляди и подчерта, че милион и триста са тези, които подкрепят настоящото правителство. Станишев още призова обществото да даде шанс на Орешарски да покаже за кого работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


370
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
274
0
 
16
 
! Отговори
bai_jordan преди 11 години
Не може да бъде г-н Станишев ! Кое ви наведе на тази мисъл?
273
0
 
20
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Прекрасно време!Всички политици показаха некадърност,зависимост и нехайство към мнението на народа!Само че- Народа казва -СТИГА ВЕЧЕ СТЕ НИ Е.......!Това което направиха Станишев, Местан, Сидеров и Орешарски, както се казва в поговорката - и най големият им враг ,не може да им го стори!Народе ,да не се прибираме в къщи,защото идва зимата и тези хора ще ни умъртвят. Искаме Велико народно събрание и нова Конституция!
272
28
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някой ще ми каже ли от протестиращите, как вижда бъдещето на България след евентуална оставка на Орешарски....Докога ще се въртим в омагьосан кръг и ще ни правят на маймуни? Нима бб и цв.цв не са мутри ,че се заядохте с Пеевски.Някой може би се страхува МНОГО от него, че изманипулира хиляди хора да протестират. Не одобрявам някой неща в новия кабинет , но искам да му се даде ШАНС.
271
1
 
31
 
! Отговори
ivanovbg преди 11 години
Късно е либе за китка! Чантата и да ви няма!
270
0
 
37
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 11 години
Това момче тотално се обърка ! Преди изборите говореше,че те ще бъдат манипулирани,фалшифицирани ,а не иска касиране .С Пеевски щеше да бори орг.престъпност-сега било грешка.И накрая що не вземе "нестандартно решение" да взе да си ходи ,че стана за смях.
269
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Време е СЕргей СтаниКенефШев да се разкара за последно от сцената. Мога да му предожа да стане шефа на *** на ком партията в Русия или Китай...там да имигрира тоя ***!
268
0
 
16
 
! Отговори
todor jivkov преди 11 години
do efendi stani6ev. ti 4yva6 li se kakvo govori6 ; darjavata bila prevzeta ot mafiata prez poslednite 4 godini; a koi sazdade mafiata i koi e mafiata sega - bsp.
267
0
 
26
 
! Отговори
Варна преди 11 години
Не, къртишев, ти си грешката, парашутист путинов !!! Чии интереси обслужваш, знаеш много добре !!!
266
0
 
15
 
! Отговори
320 преди 11 години
Наборе, народът, който виждам да протестира срещу разбойническо-селската Власт заслужава моето уважение... Вие Вашите деца не ги ли уважавате?!? Не останаха много...
265
0
 
15
 
! Отговори
315 преди 11 години
До 316Г-не, като човек роден 73 год. мога да кажа, че ни пропиляха жовота, ние сме една затрита генерация и това е цинизмът. Оставихме се, предадохме се, а сега предадохме и бъдещето на децата си. За какво трябва да се самоуважаваме като народ?!
264
0
 
5
 
! Отговори
Ham Star преди 11 години
Дай, Боже, още може...
263
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Късно е, Хамстер, късно е... :D
262
0
 
12
 
! Отговори
неГей преди 11 години
Евалла, Дмитриевич, машалла,Олигарски, аз нямаше да успея да затрия толкова 'арно динозаврията, личи си Експерто!Так держать, аркадаш!
261
0
 
2
 
! Отговори
315 преди 11 години
Не сте прав, сър, то ако имаше за кого да се гласува... "*** они" Все пак по-дъртите прегивяхме монархо-комунизЪма и ни остана цинизъма, а младите още се чудят откъде да подхванат ***, която им оставихме. Аз уважавам нашия Народ, други на негово място... ... ...
260
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нещо шантаво има в мисленето на народа. Когато трябваше да се гласува стояхте си в къщи и пред комповете, а сега рИвете. Е защо? Къде спахте хора ?
259
0
 
10
 
! Отговори
Ванчо Михайловъ преди 11 години
На нашата земя има хляб и гроб за всички.
258
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Станишев уби БСП , браво Сергейчо ,затрупа и погреба партията с Пеевски което изсрахте с Местан ,ще те черпя една бира на сбора , жив да си :)
257
0
 
38
 
! Отговори
до 308 преди 11 години
В 24 часа преди малко нищожеството Сидеров маршируваше по жълтите павета с една тълпа пубертети в черно и ги дирижираше да крещят "оставка"! Като го гледаш нищо човек, ама голям наглец! Хората се кръстеха като го гледаха! Ние бяхме в едно заведение, а той се блещеше по масите и крещеше "Бойко- ку.рвата, вие сте ку.*** на Бойко"!!! Няма сила, която да ме убеди, че тоя човек е нормален! И повече нямам никаква търпимост към някой, който е гласувал за злобното джудже!
256
0
 
23
 
! Отговори
genadi преди 11 години
Двама стари *** си говорят:-Чу ли, нашто момче, Станишката, щял да се жени!- За коя бе, за оная *** Елена Йончева ли?- Не бе, за Кристиян Вигенин!
255
0
 
32
 
! Отговори
един преди 11 години
съселчо ти си най голямата грешка на майка си