Станишев: Назначението на Пеевски беше грешка

Лидерът на БСП няма да подава оставка
16 юни 2013 18:56, Петя Славова
370
Станишев: Назначението на Пеевски беше грешка
Снимка: БТА

След изявлението на премиера Пламен Орешарски, че няма да подаде оставка, стана ясно, че и Сергей Станишев не мисли да се оттегли от поста си. Лидерът на БСП каза пред btv, че уважава спонтанните протести, защото всеки има право да протестира демократично и да очаква реакции от страна на властта. Той определи като своя политическа грешка подценяването на обществената реакция за кандидатурата на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

„Истинската причина за протестите сега, за протестите през зимата, е, че нещо не е наред в начина, по който работи държавата – че много често тя не защитава гражданския интерес, а обслужва нечии икономически или политически цели.

Това, което видях през последните четири години, намирайки се в опозиция - всички дефекти на българската крехка демокрация и държавност, бяха неимоверно засилени.

Още по темата

Държавата беше превзета от мафията по същество. Единственият смисъл това правителство да съществува е реалната промяна. От първия ден на този парламент партия ГЕРБ заяви, че не признава изборите, поиска предсрочни избори и започна подготовка за дестабилизация на държавата, отбеляза още лидерът на БСП.

През последните седмици имаше тази много тревожна информация. Стана очевидно, че господин Пеевски има качествата и волята да участва в този процес на промяна в сектор „Сигурност” и за възстановяване на държавността.

Аз съм абсолютно убеден, че ако имаше шанс да покаже действия в следващите месец-два, господин Пеевски щеше да докаже, че работи за държавата”, каза още Сергей Станишев, но подчерта, че изборът му е бил политическа грешка. В телевизионното студио той преброи, че събралите се пред Министерски съвет са около 5000 хиляди и подчерта, че милион и триста са тези, които подкрепят настоящото правителство. Станишев още призова обществото да даде шанс на Орешарски да покаже за кого работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


370
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
254
0
 
42
 
! Отговори
ухиления педерсъсел преди 11 години
Комунист да подаде оставка? Да, да... Това да не би да е човек с морал?!?!?!!!
253
0
 
34
 
! Отговори
сатъра преди 11 години
Ей комунист мръсен,да не си мислиш,че някой ще ти се моли да си дадете оставките,ние ще ви ги вземем.....
252
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хе-хе, херсонското ла..но да подаде оставка...:)Комунист да си признае грешка.
251
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ти си ГРЕШКАТА, СерГЕЙЧО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Жалък ***,национален предател!!!!!!!!!ДА ДОЙДЕ ЖАН ВИДЕНОВ.ТОЙ е истински българин!!!!
250
0
 
35
 
! Отговори
ami sega преди 11 години
утре 18:30 и то масовка, не се крийте, софия все пак е над 1 000 000, не се правете на безразлични, Не виждате ли че бсп/дпс мафията все пвоече наглеят
249
0
 
26
 
! Отговори
umere преди 11 години
Руското загуби 8 милиона евро в Кипър .Това са наши пари - биесипе забогатя крадейки нас, Българите!
248
0
 
26
 
! Отговори
Сталин ! преди 11 години
Късно е либе за китка ....колкото повече се инатите толкова повече "навивате" ината на народа ..айде да видим кои ще е по търпелив !
247
2
 
33
 
! Отговори
ami sega преди 11 години
Много нагъл, там е разликата, Бойко послуша народа и си я подаде и то без кръвопролития
246
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За пореден път се убеждавам, че българите са прости и лесно манипулируеми. Вместо да изчакат Цецо и тиквата да влязат в затвора и тогава да проведат едни честни избори, те вършат работата на разни недоволни от изборните резултати измамници.
245
2
 
36
 
! Отговори
Брежнев преди 11 години
Скъпи ми, Другарю Сергей Дмитриевич, друго ни докладвахте онзи ден по обяд.Не е хорошо, да си сменяте позицията на оборот само за няколко часа.Така дори и бабите ще спрат да ви вярват.
244
0
 
33
 
! Отговори
ami sega преди 11 години
оставката ще си я подадете и още как
243
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Голям лъжец е тоя и *** и мошеник и крадец ,изобщо-комунист!
242
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Угои се и ти,приличаш на ...,ДОВИЖДАНЕ.Няма да те изберат за Председател на ПЕС,ОАКА СЕ.
241
0
 
33
 
! Отговори
Революционер преди 11 години
Чак сега ли разбра след масовите протести? Ако ги нямаше, нямаше и дума да обелиш, че назначението на Пеевски било грешно.
240
0
 
23
 
! Отговори
куку преди 11 години
мхм през зимата протестите бяха срещу герб, а сега на хората просто им се разхожда, даже е здравословно, защото след тежките мезета, ще си пораходят шкембаците. И това е било провокация, за да изградим здрава нация налиии, и няма да си подадете оставката, защото имате още много неща да оправяте нали, най напред народа ще го оправите нали, ама със вазелин.Тоя говори като на *** защото знае кои са избирателите му. Не че нещо против хорицата, ама не всички за кухи ***.
239
1
 
17
 
! Отговори
Станишев преди 11 години
Браво народе ръкопляскайте ни .Да подкрепиме БСП за умните ни решения .От утре си отивайте в Къщи и гледайте ни по телевизора иначе танковете ще дойдат.
238
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тоя никога няма да си даде сам оставката! за това ще трябва да го изгоним с ритници!
237
0
 
44
 
! Отговори
zeddd преди 11 години
Станишев, самото ти съществуване е грешка!
236
0
 
8
 
! Отговори
WTF преди 11 години
Към долния ми пост - "ориридата" да се чете "природата"
235
6
 
12
 
! Отговори
WTF преди 11 години
Този украински мутант е най-голямата гршка на ориридата!!! ... Въпреки това се чудя кой ми е по-противен ... той или оня *** Цветан Цветанов?!!