По-ниски сметки за ток? Популизъм, нищо друго!

Борисов сигурен, че сметките ще растат
171
По-ниски сметки за ток? Популизъм, нищо друго!
Бойко Борисов. Снимка: архив, БулФото

1% намаление на цената на тока е в статистическата грешка на изчисленията, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод намерението на ДКЕВР за намаление на цената на дневната тарифа за бита от 1 януари 2014 г.

Борисов определи това решение като популистко.

Както Dnes.bg писа регулаторът смята да намали нощната тарифа с около 10%, а окончателното му решение се очаква утре след закрито заседание.

„Неслучайно предишните шефове на ДКЕВР напуснаха. Както и устройството на КРС, така и ДКЕВР е извън правителствен орган. Това е обществен, експертен орган. Цената на тока или на водата не зависи от желанието на когото и да било, а е на база на изчисления. Неслучайно се наричат независими агенции. В случая те направиха ДКЕВР зависима", заяви Борисов пред "Фокус".

По думите му намалението няма да се отрази върху сметките на хората за ток и те ще нараснат.

"Няма как да не нараснат. Може да бъдат балансирани, в лошия смисъл на думата, и да растат задълженията на НЕК. Хората трябва да знаят, че и НЕК е 100% държавна и се трупат дългове и там. Само популизъм, нищо друго”, заяви Борисов.

„Ние, като правителство и парламент, доминиран от ГЕРБ, два пъти намалихме цените на ВЕИ. Сега също гласувахме за тези 20% намаление на цената на ЕРП-ата. За съжаление всичко това влачи след себе си много съдебни процедури, напрежение и огромни задължения в НЕК”, коментира лидерът на ГЕРБ.

Той заяви още, че в периода 2006-2008 са харчени безобразно пари. "Напомням, че беше даден един милиард само за 80 мегавата на „Цанков камък” и 1.7 милиарда за гьола „Белене”. Мина вече година и Сергей Станишев не прави нищо за неговото строителство, точно обратното”, коментира още Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
11
 
6
 
! Отговори
ШОУЗРИТЕЛ преди 10 години
Мачкай Серго мутрата!Къде е тръгнал тоя грухтящ ритнитопковец!Тоя незнаел ли е че татко ти е обучавал терористите от черния септември дето изтребиха сумати еврейски спортисти на Олимпиядата в Мюнхен!...........Шоуто още не е започнало!
61
2
 
3
 
! Отговори
СИТСКИ ЛОРД преди 10 години
Оцеола е на Майн Рид, Ловецът на елени е филм с Роберт де Ниро, Кристофар Уолкън. Кълна се в живота на майка ми, че не съм ползвал гугъл, ако има книга по Deer Hunter, не съм я чел :). Ти се закълни, че не си ползвал гугъл :P. На мацето книгите са 3 тома, по 600-800 страници на том, по спомен бяха жълта, зелена и още един цвят. Карл Май книгата е по-голям формат от нормалния (първо издание). Наздраве :)
60
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Намаляването на тока е популизъм, а увеличаването му годишно с 10-13% е олигархизъм.
59
9
 
11
 
! Отговори
евлоги преди 10 години
е мама му стара омръзна ми от този *** Бойко тъпата тиква .три години и половина той и неговите бандити от ГЕРБ извършиха геноцид над нас Българите, хора се палиха, умираха от глад опапа фиска рекетираше бизнеса превърна държавата в полицейска ,и сега тази пу.ка да дава съвети е наглост .абе няма ли прокуратура да го тикне в панделата.фен съм на ВМРО и имам право да кажа че дори и Орешарски и министрите му са по читави от тиквата .тези идиощини да ги говори на ранобудните *** не на нас.
58
11
 
16
 
! Отговори
haha преди 10 години
Аз пък искам да ми увеличат доходите ,а не да ми намалят цената на тока с 5 лв на месец.Само БОЙКО БОРИСОВ!!!!!!
57
20
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Борисов е най-полезния политик за България на 21-ви век...
56
4
 
25
 
! Отговори
до 666 преди 10 години
***...
55
3
 
1
 
! Отговори
Б Б преди 10 години
До СИТСКИ ЛОРДЕдната е на Лизелоте Велскопф-Хенриха другата на Карл МайЯ ти ми кажи разликата между "Оцеола" и "Ловеца на елени"?
54
8
 
14
 
! Отговори
666 преди 10 години
ЕЙ ХОРА И ДА ЗНАЕТЕ ЧЕ ЗМИЯТА КОГАТО УМИРА НАЙ МНОГО ХАПЕ.............
53
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Безплатно е в Северна Корея Куба, премести се да живееш там.
52
7
 
2
 
! Отговори
Гойко Митич преди 10 години
Не е популизъм,много по лошо е копуване у подкупване на простолюдието с нашите собствени пари.Навремето беше с капачки за буркани .
51
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като е бита карта, защо го коментираш?
50
4
 
10
 
! Отговори
АТАКА+ВМРО преди 10 години
Добре бе Мутро,след като цената на тока не зависи от правителствата,как ще обясниш,че има страни в които токът ,газта и водата са БЕЗПЛАТНИ.За справка-Тюркменистан.Как ще обясниш,че има страни в които здравеопазването е напълно безплатно?За справка-Русия,Израели и др.Всичко зависи от правителството пич,и това колко патриоти са политиците на една страна...
49
4
 
12
 
! Отговори
ГАЙ ЮЛИЙ преди 10 години
ЕЙ СЕЛЯНИН МРЪСЕН ДОЛНА ТВАР НЕ СЕ БЪРКАЙ ВЕЧЕ ТИ ОТ ЕДНА ГОДИНА СИ БИТА КАРТА
48
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Токът в България никога не е бил скъпза да се намалява в момента. На разни нищожни намаления от по 5-6 лева могат да се радват само неудачници, които за нищо не стават. Токът и 20 лв на месец дае такива пак няма да имат пари да го платят.
47
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПСИХОПАТА СТРАНДЖАТА се е завърнал от почивка в Карлуково !
46
14
 
4
 
! Отговори
ГЕРБер преди 10 години
Гледам масово тук стотици оплювате моята партия ПП.Герб. Плюйте,плюйте,още малко ви остана гладно простолюдие. Евалла на Г-н Борисов че за 4 години ви вдигна ел.енергията с 60 %. Но ще поправим грешката си,следващия ни мандат ще ви доизморим от глад и студ. Това заслужавате,ще редуцираме населението на страната,нарича се естествен подбор!
45
7
 
15
 
! Отговори
прозрял истината преди 10 години
БСП ни ограбва.......Как ли- ами като намали тока с 10 процента който Герб увеличаваше с по 13 процента без ДДС 4 години.....БСП ни ограбва....Как ли - ами като решиха да индексират пенсиите за Коледа които Герб бе замразил 4 години....БСП ни ограбва....Как ли- като решиха да вдигнат и енергийните помощи и детските....С 2 думи- БСП ни ограбва а Герб ни направи Европейски богаташи....
44
6
 
4
 
! Отговори
Минувач преди 10 години
След 3 дни новите ни благодетели ще ме направят щастлив и още по-заможен! Със всеки кВч през нощта ще печеля цели 1.1 ст, а през деня ми се трупат по 0.2 ст!!! Мисля на първо време да си взема нова кола или да си купя чорапи.
43
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ех мутро, мутро, друго си е асфалта - далавери, пари бол, самолети, милиони по разни острови ...Я си яж филията с мас и си сади картофи !