За любенето, омразата и самоизключването в БСП

Румен Петков за пътя на АБВ и решенията на Столетницата
Обновена: 29 яну 2014 10:31 | 29 яну 2014 10:31,
72
За любенето, омразата и самоизключването в БСП
Румен Петков. Снимка: архив, Булфото

Бившият червен депутат Румен Петков обяви, че очаква днес или в близките дни да получи официално писмо през кабинета на председателя на БСП Сергей Станишев, с което да бъде изключен от редиците на Столетницата.

Dnes.bg припомня, че всички членове на левицата, които подкрепят инициативата на Георги Първанов - АБВ, се очаква да бъдат изключени от партията на пленума в събота. Дотук се стигна, след като бившият президент и бивш председател на БСП отказа да се покае за решението да регистрира самостоятелна листа начело с Ивайло Калфин за евровота.

По думите на Петков доводът за изхвърлянето им от червените редици е този, че не изпълняват партийните решения.

"Ако говорим за неизпълнение на партийни решения, то Изпълнителното бюро и ръководството на парламентарната група са се самоизключили отдавна", каза Петков пред bTV и се аргументира с решение, което е записано в конгресните документи на червените, но не се изпълнява – рестартът на АЕЦ "Белене".

"Ръководството на БСП трябва да спре да се държи като работодател и да спре да се стреми да подчинява определени хора, което не води до цялостен ефект на разширяване на левицата“, допълни той и за сетен път обяви, че АБВ стои вляво, че проектът на бившия президент Георги Първанов заявява подкрепа за кабинета "Орешарски", и че бъдещите им евродепутати, ако има такива, ще участват в парламентарната група на европейските социалисти.

Още по темата

Румен Петков категорично заяви, че няма да участва в листата на АБВ за евроизборите, защото не се вижда като евродепутат в Брюксел, това не било неговото място.

"Не разбирам тази омраза и отрицателна енергия, която се излива срещу нас. Много се надявам, че БСП ще проумеят тази куха демонстрация на единство. Твърдението, че с появата си АБВ е лишила БСП от първото място на евроизборите е абсурдно. При последните избори именно неадекватните действия на ръководството на партията ни лишиха от първото място", настоя той.

По думите му не може да се говори за следизборна любов между АБВ и БСП, "защото не сме се събрали в политиката да се любим", отсече той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
5
 
33
 
! Отговори
нн преди 10 години
Ех Руменчо,толкова ти е силно желанието за власт,че ти и твоите съмишленици падате в собствения си капан!Не можа ли поне една година да си пасуваш,да се уталожат нещата и пак щеше да изгрее слънце на твоята улица!Така ти и всички от АБВ отивате в забрава!!!
25
1
 
40
 
! Отговори
Млад социалист преди 10 години
Всички НОРМАЛНИ социалисти ще преминат към АБВ, защото има бъдеще!Столетницата вече е труп!АМИН!!!
24
0
 
37
 
! Отговори
Ботев преди 10 години
Смеем се на интригите в БСП, обаче в момента БСП + АБВ вкарват повече евродепутати отколкото само БСП преди.Всичко е прах в очите за да изкарат повече гласове. Театро. Както е казал народа: "комунист - жив дявол".
23
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП,АБВ-все гадни ***
22
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е дал 12 000 лв. на групата на Бисер Миланов - Петното.Това казва в интервю за в. Галерия Йордан Бонев.С Бисер Миланов му бяхме на гости близо 3 часа на 26 декември миналата година в неговата къща в Банкя, казва Бонев.Те осъществили контакт в Бойко Борисов чрез Фейсбук. Той пък ги посрещнал в дома си с думите: Вие свалихте правителството на ГЕРБ. Елате сега, седнете тук.Експремиерът им предлага следното:ако успеят да радикализират протестите срещу правителството на Пламен Орешарски и ако ударят по Николай Бареков, ще получат 500 000 лев
21
2
 
36
 
! Отговори
Българин преди 10 години
До БЪЛГАРИН 24За кого ще гласувам аз ,за кого ще гласуваш ти -това си е наше конституционно право , това за "подлогата " си го спести за себе си ,защото аз съм от тези които не са бил и няма да бъдат" ***", а и най- малко турски..
20
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЗОРКА ПЪРВАНОВА ИЛИ МОНИКА СТАНИШЕВА ЙОСИФОВА ХОХЕГЕРОВА ........ИЗБЕРЕТЕ САМИ
19
1
 
34
 
! Отговори
берия преди 10 години
СЛАДНИКАВИ ,НАМАЗАНИ ПЕХЛИВАНИ ,ТОВА ДЕТО САМИ СИ ГО НАПРАВИХТЕ ,НИКОЙ НЕМОЖЕ ВИ ГО СТОРИ .ГНУСНИТЕ ЛИЦА СЕ СЪБРАХА ,ЗАДА ИЗПЕЯТ "ЛЕБЕДОВАТА " СИ ПЕСЕН .ТОЛКОВА ГОДИНИ СЕ МЪЧЕХА ,КАК ДА СЕ ПРЕДСТАВЯТ ,КАТО ПРОВОДНИЦИ НА ЕДРИЯТ КАПИТАЛ ИЛИ ,КАТО ПАРТИЙЦИ .СЕДНАХА СИ НА ГЪ*А .ИМА ПОГОВОРКА :"НЕМОЖЕ ,ХЕМ Х.Я В ПИЧ ..ТА ,ХЕМ ДУШАТА В РАЯ ".
18
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия са червената алтернатива на БАСТА-толкова подкрепа ще съберат, толкова чисти личности са и толкова ще прокопсат.
17
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Що си говорим глупости. АБВ е проект на Путин и на никой друг. Видя, чв съсела ще му бутне къщичката тука с неземната си тъпотия и това му беше реакцията.
16
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
в Смолянско сме за Първанов
15
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
и за братя Галев ли ще се покае и има право на втори шанс? че то по тази лотика иБареков който си посипа главаат с пепел има право на втори шанс? А и на Станишев никой не даде втори шанс - емнаах го преди кабинеат да има дори един месец, камо ли сто дни?Нещо има двойни стандрати тука!
14
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Партийни организации в страната клонят към Първанов и ще гласуват за него , но страха е голям
13
11
 
41
 
! Отговори
Българин преди 10 години
" Не се радвай на данайците ,дори когато ти поднасят дарове"Петков ,не ти ли прави впечатление кои телевизии и кога започнаха да те канят ? Не ти ли прави впечатление ,че тези ,които преди година те псуваха и ругаеха сега са ти "големи фенове". Мислих ,че имаш достойнство ,но явно съм се лъгал.Ти просто си една "властитутка"и в името да си като" ла..но над водата си готов на всичко". Има една поговорка -"и без петел ще съмне". Знай ,че без теб ,без Първанов БСП ще я бъде.
12
4
 
38
 
! Отговори
до НФБ преди 10 години
добре бе ясно какви са му греховете. На Чърчил са още по-големи. Операцията през ПСВ в Гърция и Галиполи струва хиляди човешки животи.......Обаче ако не беше Чърчил от 1940 сега Хитлер щеше да е в някой Мавзолей да му се кланяме. ВСЕКИ ИМА ПРАВО НА ВТОРИ ШАНС. Затова казвам, че мен лично ме кефи в този момент. Пък вече всеки да си решава
11
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разбира се, че това е най-големият провал. Видяхме, че този човек от нов тип след промяната, в която парицата стана царица, изведнъж се увълчи, придоби вид на жаден за печалба независимо от средствата, с които трябва да я постигне. Стана хищник, смъкна овчата си кожа и надяна друга. И се видя, че моралът тогава е бил изкуствено създаван чрез известно насилие, че страхът е карал хората да бъдат морални до известна степен. А сега те са освободени от страха.
10
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какъв е смисълът и какво е предназначението на вашия строй? Какво искате да направите? Казах му: Ние искаме да създадем човек от нов тип, който да има нов морал. Той ме погледна и каза: Ама вие сте много наивни хора. Християнската църква повече от две хилядолетия иска да създаде новия човек и не можа да го направи. А вие за 40-50 години искате да го създадете. Това е голяма наивност.
9
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Обществото ни е насъскано едни срещу други, омразата ни е обзела - червени срещу сини, млади срещу стари... Защо никога политиците не могат да седнат заедно да обсъдят нещата, защо целият ни преход е белязан само със скандали?- Защото обществото се деморализира. Няма вече морални ценности. Няма стойности. Изведнъж всичко изчезна. Преди прехода се говореше за социалистически морал, който не можа да се наложи... Изцяло бяха изоставени християнските ценности. Когато работех във Виена, един колега, декан на Католическия факултет в университета, ми зададе въпроса: Какъв е смисълът и какво е пре
8
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Казахте на конгреса си, че ако вземете четири евродепутатски кресла, ще предизвикате предсрочни избори през септември и ще кандидатствате за премиерското място. Какви са шансовете това да се случи?- Чух се с всички водещи български социолози и за пореден път разбрах, че в момента България без цензура е най-голямата извънпарламентарна партия в страната. Пред нас са само три формации - БСП, ГЕРБ и ДПС. Като някъде ДПС е пред нас, а някъде - след. И
7
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Г-н Бареков, официално влязохте в политиката. Готов ли сте да обявите данните, които ще трябва да попълните в декларацията си пред Сметната палата?- Както аз обявявам сметки и доходи, не го е правил никой друг български политик. Апартаментът ми в София е около 100 квадрата и съм го купил с кредит от Пиреос банк. Имам два-три автомобила - лични и много служебни. За мен в момента продължават да работят над 100 души и тези хора пътуват всеки ден. Имам различни автомобили, но запишете какви марки нямам - нямам БМВ, Мерцедес и Ауди. Нямам бронирани автомобили, а животът ми е заплашен много по