За любенето, омразата и самоизключването в БСП

Румен Петков за пътя на АБВ и решенията на Столетницата
Обновена: 29 яну 2014 10:31 | 29 яну 2014 10:31,
72
За любенето, омразата и самоизключването в БСП
Румен Петков. Снимка: архив, Булфото

Бившият червен депутат Румен Петков обяви, че очаква днес или в близките дни да получи официално писмо през кабинета на председателя на БСП Сергей Станишев, с което да бъде изключен от редиците на Столетницата.

Dnes.bg припомня, че всички членове на левицата, които подкрепят инициативата на Георги Първанов - АБВ, се очаква да бъдат изключени от партията на пленума в събота. Дотук се стигна, след като бившият президент и бивш председател на БСП отказа да се покае за решението да регистрира самостоятелна листа начело с Ивайло Калфин за евровота.

По думите на Петков доводът за изхвърлянето им от червените редици е този, че не изпълняват партийните решения.

"Ако говорим за неизпълнение на партийни решения, то Изпълнителното бюро и ръководството на парламентарната група са се самоизключили отдавна", каза Петков пред bTV и се аргументира с решение, което е записано в конгресните документи на червените, но не се изпълнява – рестартът на АЕЦ "Белене".

"Ръководството на БСП трябва да спре да се държи като работодател и да спре да се стреми да подчинява определени хора, което не води до цялостен ефект на разширяване на левицата“, допълни той и за сетен път обяви, че АБВ стои вляво, че проектът на бившия президент Георги Първанов заявява подкрепа за кабинета "Орешарски", и че бъдещите им евродепутати, ако има такива, ще участват в парламентарната група на европейските социалисти.

Още по темата

Румен Петков категорично заяви, че няма да участва в листата на АБВ за евроизборите, защото не се вижда като евродепутат в Брюксел, това не било неговото място.

"Не разбирам тази омраза и отрицателна енергия, която се излива срещу нас. Много се надявам, че БСП ще проумеят тази куха демонстрация на единство. Твърдението, че с появата си АБВ е лишила БСП от първото място на евроизборите е абсурдно. При последните избори именно неадекватните действия на ръководството на партията ни лишиха от първото място", настоя той.

По думите му не може да се говори за следизборна любов между АБВ и БСП, "защото не сме се събрали в политиката да се любим", отсече той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
6
 
37
 
! Отговори
Кралицата преди 10 години
Впрочем и Чърчил сменя партиите докато стане ПРЕМИЕР! Мисля че Румен Петокв може да се окаже наистина нешлифован диамант. Да видим как ще се развие. Но има нещо истинско, някак си личи му здравия корен и НАРОДЕН манталитет. Да видим как ще се развие. Във всеки случай е 100 пъти по-добре от Позитанската пародия.
5
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вие виждате ли нещо добро, нещо хуманно в това лице, вярвате ли, че някога този дерибей е направил и нищожно усилие да се отклони от жаждата за лично облагодетелстване в полза на обществения интерес. Това са лицата на този и сподвижника му Гоце- мазни, оядени, популистки, меркантилни, безсърдечни и много прости, производни на простите номенклатурчици-техни биологични родители. На тези и на другите партийци от НС им пука за БГ-народ, колкото на сомалийските диктатори за тяхната рая.
4
4
 
40
 
! Отговори
Бай Ставри преди 10 години
Мани го тоя стар *** от Плевен !Там всички са като Слави Трифонов , тъпички, но се уреждат , нали?
3
4
 
41
 
! Отговори
чърчил преди 10 години
има нещо Чърчилско в Румен Петков. Кефи ме каква осанка на бик има! Разбира се, тази пъпка трябва да я махне - струва 100 лв и 20 минути на доктора. Харесва ми как се е ВЪЗДИГНАЛ политически. Мисля, че след първия си период, подобно на Уинстън Чърчил(който също е бил МВР-шеф с много грешки), Петков ще намери истинското си АЗ и може да се окаже за БГ със същата стойност като Чърчил за Англия!
2
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Докато страната ни затъва,тия тръгнали да се карат,кой да води бащина дружина!?
1
2
 
43
 
! Отговори
художника преди 10 години
На *** всичко им е наопаки, та дори и сянката им бяга от тях :):)